Şimdi Ara

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
8
Favori
57.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    pil durumu bi değişik. mesela yüksek gereksinimli bi oyunda prize bağlı oynarsan kasma donma olmuyo. fakat aynı oyunu kapatıp prizden çıkarıp açarsanız oyunda belirgin bi kasma oluyo sanırım bataryafam kullanınca içindeki 2. intel kartı devreye girmiyo oyüzden kasıyo. yani aynı performansı alamıyoruz. ben intel denetim masasından bu olayı ayarladım. sanki prize takılıymış gibi kasmadan oynayabiliyorum şimdi. eve gidince ayarları yazarım. tabi intelin ayarlarını değiştirince sarj daha çabuk bitiyo fark ediliyo hemen.

ayrıca bazıları ekranda bulanıklık oldu falan demişti. sanırım google chrome ve masaüstünde sağ tıklayınca daha bariz belli oluyo bulanıklık. bu bulanıklık olayı windows 8.1 e yükseltince oldu. ama onu da ayarladım şuan gayet net. (nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ama bakar açıklarım tekrar)

aklıma gelenler bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederimde benim için lazım olan bataryanın belirli seviyeden sonra dolmasını kapatma mesela %50 den sonra doldurmasın bu kendinde otomatik %100 olucna pili doldurmayı kesiyor fakat ben %50 yapmak istiyorum veya %80 pil ömrü çok önemli
  • Bu bilgisayar hakkında yardımcı olabilecek kişiler var mı? Kullananlar yazarsa sevinirim.

Alıp ssd takmayı düşünüyorum içine. Bu şekilde kullananlar hangi marka-model kullanıyorlar, performans nasıl yazabilirler mi? Bilgisayarın başka herhangi bir sıkıntısı var mı? Bilgisayarı iyi bir soğutucu ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Win7 kullanmayı planlıyorum.
  • Öncelikle merhabalar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Özellikle yönetici ve bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
    Ben Vatan Bilgisayar'dan Ekim 2013 de Asus N550 Model Notebook satın aldım. Bilgisayar gerçekten çok iyiydi fakat geçen gün bir anda donma yaptı ve sonrasında ise inanılmaz derecede yavaşladı. Sıfırlama yaptım fakat düzelme olmadı. Az öncede Bios güncellemesi yaptım yine bir sonuca ulaşamadım. Ayrıca Bios'a F2,F9, Del gibi tuşlarla hiçbir şekilde giremiyorum. Masaüstünden geçiş yapıp update yaptım. Şimdi benim ne yapmam lazım. Bilgisayar gerçekten kötü oldu. Normal zamanda sıkıntı yok fakat açılışlarda eskisi gibi değil.

Ayrıca bende Corsair Neutron 240 GB SSD var. Bunu takmak ve sıfırdan windows kurmak istiyorum. Hem bu sorundan kurtulmak hem de daha iyi olmasını sağlamak için fakat kendim buna kalkışamıyorum. Ayrıca garanti de sorun oluyormuş galiba. Bana bu konuda öneriniz nedir? Ne yapmam lazım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Herkese iyi forumlar. Saygılar.

• SSD'ni takıp ona windows kurmanı öneririm dostum. Bilgisayarında zatne inanılmaz farkeder hız olarak. Eğer kendin takmaya cesaretin yoksa bir bilenden yardım al, ama emin ol takması çok kolay. Eğer problemin düzelmezse hdd'ni geri takıp garantiye yollamanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elasmosaurus

SSD'ni takıp ona windows kurmanı öneririm dostum. Bilgisayarında zatne inanılmaz farkeder hız olarak. Eğer kendin takmaya cesaretin yoksa bir bilenden yardım al, ama emin ol takması çok kolay. Eğer problemin düzelmezse hdd'ni geri takıp garantiye yollamanı öneririm

Hocam peki garantisi gidecek mi kendim takarsam? Daha ürün 4-5 aylık. Garantisi giderse sorun olmaz mı? Ayrıca ssd taktığımda windows orjinal olacak mı? Ssd takma videoları çok inceledim takmak zor değil ama sonrasında sıfır diske windows nasıl yükleyeceğim onu tam bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

quote:

Orijinalden alıntı: Elasmosaurus

SSD'ni takıp ona windows kurmanı öneririm dostum. Bilgisayarında zatne inanılmaz farkeder hız olarak. Eğer kendin takmaya cesaretin yoksa bir bilenden yardım al, ama emin ol takması çok kolay. Eğer problemin düzelmezse hdd'ni geri takıp garantiye yollamanı öneririm

Hocam peki garantisi gidecek mi kendim takarsam? Daha ürün 4-5 aylık. Garantisi giderse sorun olmaz mı? Ayrıca ssd taktığımda windows orjinal olacak mı? Ssd takma videoları çok inceledim takmak zor değil ama sonrasında sıfır diske windows nasıl yükleyeceğim onu tam bilmiyorum.

Şöyle bir durum olabilir. Mesela ürünün içini açtığında garanti gider gibi bir şey varsa bilemem. Etiket vs. gibi bir şey yapışık mı acaba laptopın altında?
    Ssd taktığında kurduğun windows tabii ki orijinal olacak. Her şeyin lisanslısı olduğu gibi bununda var. Sıfır diske windows kurmak format atmakla aynı işlem olacaktır sıkıntı yaşamazsın.

Ayrıca garantinin gitmesi bence pek bir şey değiştirmez. Zaten en ufak bir şeyde problem çıkarıyor garantiler. Kullanıcı hatasıymış vs.. Bende aynı laptopu almayı düşünüyorum ve garanti umrumda değil. Aldığım gün diski değiştireceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elasmosaurus -- 2 Mart 2014; 13:31:00 >

• açık ve net, bu performans canavarı notebook a yavaş diyenler garanti ediyorum kullanmayı becerememiş kişilerdir.. ayar yapamamış ve/veya yanlış şeyler yüklemiş kişiler ya da yanlış kullananlar..

Artı olarak, ister inanın inanmayın SSD şart. Her son jenerasyon makinaya kaliteli bir SSD şarttır artık.
  • Hocam bu makineyi kullandığından sorumu soruyorum. Yukarıda mesajımda yazıyor aslında.

"Alıp ssd takmayı düşünüyorum içine. Bu şekilde kullananlar hangi marka-model kullanıyorlar, performans nasıl yazabilirler mi? Bilgisayarın başka herhangi bir sıkıntısı var mı? Bilgisayarı iyi bir soğutucu ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Win7 kullanmayı planlıyorum. "
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

açık ve net, bu performans canavarı notebook a yavaş diyenler garanti ediyorum kullanmayı becerememiş kişilerdir.. ayar yapamamış ve/veya yanlış şeyler yüklemiş kişiler ya da yanlış kullananlar..

Artı olarak, ister inanın inanmayın SSD şart. Her son jenerasyon makinaya kaliteli bir SSD şarttır artık.

Ssd değişimini nasıl yaptınız acaba? Ayrıca windows yüklemesini vs. anlatırsanız sevinirim. Saygılar.
  • Elasmosaurus kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle samsung evo ya da pro en az 250 gb.. Ki ben fiyatı gereği evo öneriyorum, pro daha pahalı, ve pc de pro var laptopta evo 2 sinin tek farkı benchlerdeki performansları o kadar ki birbirine çok yakın. kaldı ki bu notebookta ssd den bir masaüstü ssd performansı alıyorum. anakartı süper notebookun.
    Yabancı forumlardada aratırsan eğer bu notebooka çoğu kişi evo 250 almış, yotubeda assembly videoalrda bile öyle gördüm

Soğutucuya gerek yok, çok fazla aklınızı bulandırmayın bu tür şeylerle.. notebooktan ses bile gelmiyor ki ısınsız da fan işlesin vs... çok soğuk bir alet..

Sıkıntı 0.

İşte yanlış kullanımlardan biri.. windows 7 niye isteyesin? Windows 8.1 yükleyeceksin, 7 den çok daha hızlı ve stabil, ssd için bir OS. Bunları söylerken kafamdan atmıyorum, binbir türlü konuda bahsettim bunlardan..

not: notebook zaten min win8 öneriyor ama bu demek değildirki xp yükleyemzsin.

• Quidditch06 Q kullanıcısına yanıt
    youtubedan izledim bir fikrim oldu ve kapağı açarak T5 ile yaptım. Baya basitti fakat parğınızı kesmeyin kenarlar çok keskin jilet gibi.

Windows 8.1 msdn son sürüm kullandım, direkt yükledim bendeki freedos tu bilerek böyle aldım zaten. ssd yi gpt ye çevirip uefi da yükleme yaptım tabii ki de.
    Sonra son sürüm intel, mobo, ssd, gpu, lan, wifi driverlar
    windows update
    gerekli programlar
    en son ise derinlemesine windows, driver ve program ayaralrı..

sonuç canavar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 2 Mart 2014; 13:47:48 >

• gri ve siyah modelleri mağazada inceledim ve dediğiniz gibi beyazdaki görsel farklı sadece sonuçta 2sinde de ön allta 4 hoparlör var ses tamamen aynı yani anladığım kadarı ile.

2 model arasındaki tek fark tasarım dışında gri modelde ram 12 siyahta 16 gb. onun dışında fark yok 2side bluray okuyucu.

şimdi 4gb ram farkı ne kadar etkili olur acaba? zaten 12 gb yeterli bir miktar değil midir ? üstüne 4 gb daha fazla olması sizce nekadar önemlidir nasıl bir değerlendirme yapmalıyım ? tasarım olarak 2modelde güzel şeçimim neye göre olmalı ram konusunda ? yada diğer ekleyeceğiniz neler olabilir seçim konusunda
  • Açıkçası çok ters geldiğinden öyle düşündüm ama haklılığınızı bende biliyorum :( Dediğiniz gibi yapacağım.

SSD olarak bütçem sanırım buna yetecek.http://www.bimeks.com.tr/urun/139678/samsung-120gb-840-evo-sata-3-0-540mb--410mb-ssd-.aspx
  • yakopsi Y kullanıcısına yanıt
    min 8 gb ram bana yetiyor mesela o yüzden sorun bulmadım.. siz hangi ortamda çalışacaksınız ne kadar ram a ihtiyacınız var ona göre düşünüp alın. Tamamen kişisel birşey yani.
  • Elasmosaurus kullanıcısına yanıt
    İyidir, çok fazla program yüklemeycekseniz..

Ama 2 not düşmem lazım, 250gb olan modelden biraz daha yavaştır kapasite gereği ve yine kapasite gereği daha erken biten bir ömrü vardır. Ama ömrü sizi endişeye sokmasın senelerce idare eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

youtubedan izledim bir fikrim oldu ve kapağı açarak T5 ile yaptım. Baya basitti fakat parğınızı kesmeyin kenarlar çok keskin jilet gibi.

Windows 8.1 msdn son sürüm kullandım, direkt yükledim bendeki freedos tu bilerek böyle aldım zaten. ssd yi gpt ye çevirip uefi da yükleme yaptım tabii ki de.
    Sonra son sürüm intel, mobo, ssd, gpu, lan, wifi driverlar
    windows update
    gerekli programlar
    en son ise derinlemesine windows, driver ve program ayaralrı..

sonuç canavar.

ssd yi gpt ye çevirip uefi da yükleme yaptım tabii ki de.

Hocam burayı tam anlamadım. Gpt çevirimi vs tam bilmiyorum kusura bakmayın. Kısa olarak anlatabilir misiniz?

• Quidditch06 Q kullanıcısına yanıt
    UEFI da kurulum için diskin MBR değil GPT olması lazım. Bunun avantajlarıda var ama en iyi avantajı yeni nesil UEFI da windows 8.1 kurulum yapmanızı sağlaması..

http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum.html

GPT ye nasıl çevrildiğine yukarıdaki linkten bakabilirsiniz. kurulum esnasında oluyor..
  • Bu belleği düşünsem sizce nasıl olur?

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-sh103s3120g-120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-%28okuma-555mb--yazma-510mb%29/productdetails.aspx?I_ID=60381

Veya hiç değilse 256 gb yönelmem gerekecek gibi. Bir rome tw2 35 gb sonuçta.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.