Şimdi Ara

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
8
Favori
57.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Notebookun normal 2.40 GHZ'yi yük altında arttırabilmemiz mümkünmü
    Vatan'daki teşhir ürününde görmüştüm, 3.20 de çalıştırmıştı adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokan90

bilgisayardan gelen cızırtı sesi genel olarak herkeste var mı?ileride probleme yol açar mı?iade etmelimiyim?

Bende dün ortaya çıktı ve çok rahatsız ediyo, güvenli değil hissi veriyor. Siz ne yaptınız?
  • Hdd'nin çıkarttığı ses normalmi diyorsunuz yani?
    Pİl performansını nasıl ölçebiliriz acaba?
  • iade ettim
  • Komple bilgisayarımı iade ettiniz?
    Ne kadar olmuştu alalı?
  • Özellikleri çok güzel yarın alayım diyordum fakat okuduklarımdan sonra lenova almaya düşünüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • perçinel P kullanıcısına yanıt
    imzama yazdığım özellikler hiçbir markada yok bu seviyede ayrıca asus dizaynı daha iyi bu modelde..

okuduğunuz ne bilmiyorumda, ben kötülüğünü daha görmedim aletin, bana tam uydu hatta.. yinede siz bilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 5 Temmuz 2014; 16:12:32 >
  • Öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim X-F1

Kişiden kişiye değişir tabii ki cihazın artı ve eksileri, sanırım ben hep eksi olanları okudum o sebeple kararımdan vazgeçtim. Genelde alacak olanlarda eksisi varmı şikayet varmı diye bakıyorlar ve olası herhangi bir problem yaşayanlarda dünya para verip aldıkları ürün ile ilgili çözüm bulabilirmiyim diye forumda daha çok palaşıyor problem yaşamayanlara kıyasla...

Cihazı dün Vatan ve Teknosa'nın Balçova'da bulunan mağazalarından uzun uzun inceledim cihaz çok başarılı gerçekten özellikleri ile emsallerinin içinde en iyisi...

Tercihimi Toshiba Satalete P50T-a-14h 'den yana kullandım umarım pişman olmam..Mesajınızı dün cihazı aldıktan sonra aldım yoksa mesajınızı dikkate alırdım...
  • Asus'un teknik donanım sorunları hariç bazı kişiler çıkmış aleti kötülüyor. Dayanamadım bende birkaç satır yazayım dedim. n550-c127h modelini yaklaşık 9 aydır kullanmaktayım. Laptopta ilk aldığımda hoşuma giden zarif ve ince duruşuna rağmen iyi performans sağlaması bunun sonucunda da iyi soğutması en sevdiğim yanı bu. bf3 watch dogs oyunlarını med-high ayarlarda oynadım cpu sıcaklığı en fazla 77 78 leri buldu ki bunlar cok normal sıcaklık ayrıca bu OYUN LAPTOBU değil !!. Asus bu aletle her kesimi tatmin etmeye çalışmış. Film müzik internet oyun hepsi bir arada kısacası multimedia diyoruz. ama sırf oyun için alıyorsan alma kardeşim ! Bu laptopla ultra ayarlarda oyun oynamazsın. git ge60-70 al
    Bunun dışında 2.4ghz dan 3.4ghz nasıl çıkıyor diye sormuşlar fakat laptobu tam performans ile kullanırsanız oto olarak çıkıyor zaten. Ekran kartı da buna benzer işliyor.intel hd ve nvidia gt750m de bu şekilde çalışıyor.Bu sayede prize takılı kalmadan 4-5 saat cok rahat kullanabiliyorsun

Laptoptan gelen cızırtıdan şikayet edenler o harddiskten geliyor. beni rahatsız etmiyor o ses açıkçası ki abartmayın o kadar ya...harddiski kullandığın zaman o ses çıkması normal.

250gb ssd takınca alet canavar oldu.alacaklara tavsiyem laptop yanında mağazanın çek vs kampanyası olursa ssd alın. Ve mümkünse mağazadan bizzat siz gidin alın açın inceleyin çalıştırın biraz kullanın.önleminizi alın. İnternetten almayın.

Kısacası asus kalitesiyle ben burdayım demiş.Alacaklara da tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biseydenicem -- 24 Temmuz 2014; 18:10:22 >

• Merhaba arkadaşlar.Bende bir hafta önce vatan computer dan asus n550jv cn239h modelini aldım 12 gb ramlı olan.Tasarımından,sesinden ve oyun performansından gayet memnunum.Fakat cihazın ısınma problemi var gibi geldi ban.Battlefield 4 ,Assasins creed 4,Far cry 3 gibi oyunları oynarken işlemci sıcaklığı 90 dereceyi buluyor.Normal kullanırken(facebook,film,müzik vs) işlemci sıcaklığı 40 ile 60 arasında değerlerde oluyor.Bu ısı değerleri ne kadar normal bu ürünü kullanan herkesinmi böyle yoksa benim cihazımdamı problem var.Tuşların üst tarafındaki pilin olduğu tarafda acaip ısınma oluyor oyun oynarken.Bu yüzden içim hiç rahat değil.Servise göndermelimiyim yoksa bu ürünü kullanan herkesinmi böyle ?.Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı ? .Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar 2900 liraya almıştım böyle problem yaşamak koyuyor bana
  • arkadaşlar webcam ı kullanamıyorum,sitesinde de webcam driver ının bulamadım,yardımcı olabilir misiniz?
  • Bugun bilgisayar elime ulasti. Bilgisayar cok iyi.

• Bilgisayarı geçen hafta aldım ve gayet memnunum. ''Harddisk haricinde'' Üzerinde Win8 ile geldiği için Win7 kurdum, tüm güncellemeleri, driverler dahil full yapıldı. Sorunsuz bi şekilde kullanıyorum.

Bir çok testede tabi tuttum ama oyun için almak isteyenler için 3DMark03 Test sonucunu sizin için ekledim altta görebilirsiniz.

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme

Tek eksisi Harddisk, SATA-III olmasına rağmen 5400rpm'de çalışması performansa etki etmiyo. (HDD SES için şikayet eden arkadaşlar için, ancak gece sessizliğinde duyulabilecek kadar ses var, rahatsız edici değil.)

SSD disk takıcam fakat depolama benim için önemli olduğu için biraz daha fiyatların (512GB) düşmesini bekliyorum.

Sistemimin özellikleri;

Windows 7 Ultimate SP1 Puanlaması;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkLoader -- 2 Mayıs 2016; 19:56:03 >

• Merhaba,
    Asus n550jv-cn127h modeli (i7 4700HQ,16GB RAM,4GB GT750M Ekran Kartı) olan modeli 8 ay önce aldım (Hediye çekini düşersek -150TL- 2850TL'ye geldi). Dokunmatik olayı bana laptoplarda hep saçma geldiği için önemsemedim.

Bilgisayarı alır almaz ilk gün elimdeki OCZ-AGILITY3 128GB SSD'yi takmak oldu. Çünkü üzerindeki 1TB HDD cızırtılı çalışıyordu. Daha sonra internetten orjinal Win8.1 SL 64bit TR iso dosyasını indirdim. HDD Clone yapınca yeterli yer kalmayacağı için temiz kurulum yapmak istedim. Bilindiği gibi kurulum yapılırken windows key BIOS'a yazılı olduğu için otomatik olarak Windows aktive edilmiş olmalıydı. Ama olmadı!

Temiz bir kurulum yapmak isterseniz Windows 8 SL 64bit TR iso dosyası ile kurulum yapıp sonra Mağaza'dan Windows 8.1'e yükseltirseniz Windows aktive ediliyor. Aksi halde benim gibi 3 gün uğraşırsınız. Temiz kurulum nasıl yapılır diye sormayın. İnanın o kadar çok şey en son ne yaptığımı hatırlamıyorum.

128GB SSD yeterli olur mu diye sorarsanız kurulu olan programlar asağıdaki gibidir:
    Photoshop CC 2014 64bit
    Photoshop CS6 64bit
    Photoshop CS6 32bit
    Dreamweaver CS6
    Fireworks CS6
    Flash CS6
    Illustrator CS6 64bit
    Illustrator CS6 32bit
    InDesign CS6
    Media Encoder CS6 32bit
    Media Encoder CS6 64bit
    Bridge CS6 64 Bit
    Bridge CS6 32 Bit
    --- Yukarıdakiler 6,5GB ---
    VMware ile sanal Windows 7 Ultimate 64bit (12GB)
    iTunes
    Kaspersky Internet Security
    Office 2013 Pro Plus
    K-Lite Codec Pack
    Gom Player
    PHPStorm (410MB)
    WampServer (450MB)
    ve Aimp3,Picasa,Winrar,CCleaner,Java,uTorrent gibi birkaç çok yer tutmayan program kurulu

Bunun dışında 17,5GB özel dosyalarımı da SSD üzerinde tutuyorum.

Boş olarak kalan yer 9,5GB

Adobe programlarını kurmayıp, sanal makine oluşturmazsanız ve benim gibi özel dosyalarınız yoksa 128GB SSD ile 45-50GB arası (belki daha fazla) boş yeriniz kalabilir.

Unutmadan temiz kurulum yapıp Windows 8.1'e yükselttikten sonra mutlaka diskinizin image dosyasını oluşturun. Temiz kurulumu baştan yaparsanız tahmini 1-1,5 gün ayırmanız gerekebilir.

OYUN PERFORMANSI
    Son çıkanlardan Watch Dogs oyununu kurup 1 hafta oynadım. Full ayarlarda oynamayı aklınızdan geçirmeyin. GeForce Experience kurup ayarları otomatik yaptırırsanız görüntü çok vasat. Ama ayarları deneme yöntemiyle yükseltip güzel bir görüntü ile akıcı bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Zaten ekran kartı oyun için orta seviye bir kart. Daha yüksek performans istiyorsanız bu ekran kartı size yetmez. Oyun oynarken ısınıyor mu? Tabii ki. Hava çıkışı ekranın alt kısmında olduğu için Fonksiyon tuşları ve ekranın alt kısmı oldukça ısınıyor. Ama o bölgede parmaklarımızın işi olmadığı için sorun yaratmıyor.

KULLANIM PERFORMANSI
    İşim gereği çok fazla Chrome Tab açık oluyor. Şu anda bile 40+ tane tab açık. Onun dışında PDF dökümanları, kod yazımı için gerekli programlar, bazen Photoshop, Illustrator hepsi aynı anda açık. Şu ana kadar hiçbir programın yavaş açıldığını ya da kullanırken takıldığını, kilitlenip kapandığını görmedim. Bu yazıyı yazarken (Görev Yöneticisinde) 7GB RAM kullanımı, sürekli en az %10 CPU kullanımı değerleri mevcut. Ne kadar programın açık olacağını az çok tahmin edebilirsiniz. Oyun dışı kullanımı açısından hiçbir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

TASARIM GÖVDE SORUNLARI
    Klasik BluRay yamukluk sorunu mevcut. Ekrana doğru BluRay üst kısmı açıklığı artıyor.
    Klavye gri renkli olduğu için ışıklandırmayı açarsanız tuş takımı okunmaz bir hal alabiliyor. Ben çok rahat bir şekilde ışıklandırmayı açmadan gece kullanabiliyorum. Gri klavyeye yansıyan ekran ışığı bile klavyenin okunabilir olmasını sağlıyor.
    Klavye tuşları düzgün yerleştirilmiş. Fakat tuşlar fazla havada gibi geldi. Bu yüzden alttan fazla ışık süzüyor. Bana sadece çok kullandığım için Home ve End tuşları uzak kaldı. Onlara daha alışamadım.
    Eğer yanında gelen subwooferı kullanacaksanız o da biraz sıkıntılı. Çünkü şarj girişi ile çakışabiliyor.
    TouchPad orta kısmından alt kısma kadar tıklanabilir. Ama orta kısımlarda tıklama yapmak biraz zor oluyor. Bana göre görüntüsü gayet güzel. Windows 8 kısayolları benim hoşuma gitti. Kullanmaktan zevk alıyorum. Fakat işim gereği harici mouse kullanımım daha yüksek.
    Kasada boya sorunu büyük ihtimalle yaşanacak. Ama bu sorun MacBook'larda bile mevcut. Sakın saat ile kullanmayın ya da metal bir eşya ile aynı yerde muhafaza etmeyin.
    Kapak konusunda MacBook Air kullanmış biri olarak onunla karşılaştırma yapayım. Kalkıp 3-4 yıllık HP DV6 ile karşılaştırma yapmak mantıksız olur. Kapağı uç kısmından (kamera olan bölüm) tutup kapatırsanız havada kalıyor. MacBook 13.3" olmasından sanırım bu konuda daha iyi. Ama kapattıktan sonra kapağın arka kısmına sağdan ve soldan biraz baskı yaparsanız daha iyi kapandığını farkedeceksiniz. Ekranın büyük olmasının getirdiği bir dezavantaj olabilir. Ekran menteşeleri üzerinde biraz daha kafa yorulması gerekliymiş.
    Şarj aletine kesin bir çözüm getirmeleri lazım. Tuğla gibi şarj aletini taşımak sıkıcı.

ARTILARI
    İşlemci gücü, ram, harici ekran kartı ve alüminyum kasa benim tercih sebibim.
    İşlemci HQ olduğu için performansı U'lara göre daha yüksek.
    Fan sesini sadece oyun oynarken duydum. Onun dışında oldukça sessiz. Zaten çift fan var. Soğutma başarılı.
    Alt kısmın tek parça olması güzel. Günde 16 saat çalıştığı için arasıra altını çıkarıp soğutucuları temizlemek kolay oluyor. Ama vidaları sakın yıldız tornavida ile açmaya çalışmayın!
    Performans olarak SSD ile beklentimin üzerinde.
    Bekleme süresi kullanıma bağlı olarak değişir. Ama benim işimi görüyor. Kalkıp pil ile oyun oynamanız mantıksız olduğu için normal kullanımda gayet yeterli.
    Dış görünüm çok estetik. Alüminyum kasa zaten ayrı bir zenginlik kazandırıyor.
    Ekran mükemmel (nokta)

8 aylık deneyimim sonucunda benim gözlemlerim bunlar. Bilgisayardan çok memnunum ve alacaklara tavsiye ederim. Bu arada siyah versiyonu (Sanırım Teknosa satıyor) hoşuma gitmedi.
    İnceleme istersenizhttps://www.youtube.com/watch?v=R_KvOlcw5aE adresinde güzel ve uzun bir inceleme mevcut.

• Merhabalar, bende 12 gb olan modelini 2800 liraya vatanin internet sitesinden deng getirip almistim bundan 6 ay once. Tabiki almadan once internetten cok arastirdim alanlarin problemler yasadigini okudum ama gorsel anlamda cok hosuma gittiginden ve asus kalitesine guvendigimden aldim. Geldigi anda problemle karsilasirsam iade edicektim ve incelemeye basladim. Hdd den gelen ses cok cok azdi ve rahatsiz etmedi. Optik surucu yamuktu ama islevini yerine getirmesinde sikinti yapmiycak kadar az . Ve iade etmediim. ilk gunden beri performansi beni hic tatmin etmedi. Ilk yukledigim Crysis 3 de standart grafik ayarlar kasti ve ayarlarindan dusurmek zorunda kalmistim neyse desim. Solid work cizim programinin acilis hizi beni sok etti resmen acmadan once ona vakit ayirmam gerekiyodu.neyse harddiskten o dedim. Vee 5 gün önce menteseler pes etti. Cok guvendigim asus malzeme kalitesi bana 6 ay dayandi. Hic bir dusme yasamadigi halde zorlanmadigi halde (malim kiymetlidir benim bide bussuru para vermisim ) kendi kendine once ses cikarmaya basladi sonra ekran acilamiycak hale geldi. Goturdum vatana verdim. Bu arasa 5 gun oldu vereli hala servis yolunda diyolarm yani diycegim benim yaptigimi yapmayin benim gibi riske atmayin okadar para veriyoz sorunlu oldugu kesin uretim hatali bilgisayar alip sonradan pisman olmayin.

• S.a gençler bende cn127h pc aldım win 8.1 yaptım hemen pes de kasıyordu pcnin şarjı 2-3 saat aralıkta gidiyor kafamı kurcalayan ekrana sıcaklık vermesi oyun oynayan bi kişiyim pcde haliyle ısınıyor bu sıcak havayı ekrana vurması bi sıkıntı yaratır mı? ayrıca cd-rom yerinden sanki bişi yerine otururmuş gibi 5 dk da bi cızırtı sesi geliyor yada hdd den onu tam bilmiyorum bu pek problem yaratmıyor ama insanın kafasını kurcalıyor sonra driver cdsi yok bende format atınca ne yapıcam ? nvidia güncellemeleri geliyor onları yapıyorum ama diğerleri hakkında bi fikrim yok onlara nerden bakabilirim güncelleyen bi program var mı? öyle olursa hepsini güncelleyen bişi işimi görür sonra klavye ışıkları yanmıyor artık bu konu beni çok sinirlendirdi araştırdım uğraştım yapamadım aygıt yönetici kısmında ünlem işareti yok

• driverları cd den kurulmaz zaten o cd internet bağlantısı olmayan durumlar içindir.. driver lar official siteden son versiyon indirilip kurulur..

klavye ışığı ise hotkeyle alakalı olabilir.. ATK package mıydı acaba bunu driver bölümünden bulup yükle.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    X-FI çok saol birader çok ederim indirdim dediğin gibi eskisini sildim bunu yükledim tekrar başlattım çalıştı gerçekten saol buna uğraşmıştım baya bi sonunda klavye ışıkları yanıyor :))

Oyun oynayan bi kişiyim de sıcak havanın ekrana üflemesi bi sıkıntı yaratır mı?

Pcde ssd yok belki sonra takarım harici diskimde var 1 tb lik onu da kullanıyorum ssd belki sonra takarım hdd yerine ayrıca pcyi almak isteyenler alsın ekran kalitesi ve dış iç herşeyi gerçekten güzel hiç bi sıkıntı yaşamadım 6 ay kullanıyorum pcyi gerçekten çok beğendim sadece şarjı 2.5 3 saatte bitiyor dell kullanan arkadaşımın 6 saat gidiyor o neden çözmüş değilim ama pc gerçekten çok güzel :))

• Bu bilgisayarı kullanırken kendinizden nefret edebilirsiniz zira klavye lekeleri süper gösteriyor nasıl bir iğrenç insanmışım ben diyorsunuz eğer benim gibi çok kullanıyorsanız.
  • Arkadaşlar bilgisayar yanında gelen Sonic Master subwoofer ı görmüyor ve alet dolayısıyla çalışmıyor.(jak takıldı diye uyarı gelmiyor)
    1-2 kere başardım uyarı gelmesini ve çalıştı ama nasıl oldu bilmiyorum.Girişlerde temassızlık sorunu yok gibi yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.