Bildirim
Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme (7. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
arkadaşlar Corsair FS SSD disk için bu olurmu ? elimdeki AKasa N.stor uyumsuz geldi (yüksek kaldı)
http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=323
sitede 9,5mm sata diskler için demiş. diğerleri hep 12,7mm için. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kesme$eker
Fn tuşları için olan Driver hangisi, bulamadım ? driverlarıma ait son durum ekteki resimde..
Sizin işletim sistemi 8 mi 8.1 mi ?
Driver eksiklerin var buradan onları tamamla eksiksiz kur sürücü eksiktir. Ben W8 kullanıyorum.
http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=N550JV&p=3&s=529&os=36&hashedid=dad5aYI8mC6sfoNV
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brosfer -- 21 Kasım 2013; 23:30:53 >
-
Arkadaşlar merhaba bende çok ciddi şekilde N550JV modelini almak istiyorum. Şuanda en güçlü seçenek olarak CND211 modelinde yoğunlaştım. Pcdepo'dan almayı düşünüyorum, en uygun fiyat ve güvenlik açısından sıkıntı çıkmayacağını düşündüğümden. Fakat aklıma takılan birkaç şey var ilk önce onları bir sormak istiyorum.
- İlk olarak mesela benim alacağım modelin işlemcisinde 4700MQ yazıyor, fakat bazı modellerde (teknosa, vatan) 4700HQ olarak satılıyor işlemci modeli. Bu iki işlemcinin birbirinden farkı var mıdır? Varsa nedir?
- Alacağım yerde model freedos olarak satılmakta. Aldıktan sonra sanıyorum W7 kullanamam çünkü bu model için driverlar W8 olarak veriliyormuş. Bu yüzden W8 kullanmak durumundayım fakat W8 kurulum cd'si nerden elde edebilirim? Kendim kurulum yaptığımda sonuçta orjinal olmayacağından bir sıkıntı yaşar mıyım? W8'de de W7 gibi orjinalleştirme cracki gibi olaylar mevcut mu?
- Son olarak kullanıcılar nasılsınız? Memnunmusunuz bilgisayardan? Performans anlamında açıkcası bir şüphem yok fakat acaba fan sesi var mı diye kafamda bir soru işareti var. Sonuçta makinede çift fan mevcut. Buda ısınma sorunu ortadan kaldırıyor diye düşünüyorum, üstelik bildiğim kadarıyla makine alimünyum kasa, ısınmasına olanak vermiyorum. Ama çift fan olduğundan belki fan sesi vardır diye kafama takılıyor.
Şimdilik merak ettiklerim bunlar. Eğer başka bir yerden, başka bir model varsa CND211'e göre önerebilirsiniz. Ben şuan en uygun bulduğum linki aşağıya veriyorum. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.
http://www.pcdepo.com/asus-n550jv-cn211d-notebook-urun10739.html
-
Bu ürünün i5 li modeli varmı ya da çıkar mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar optik medyayı söküp yerine ssd takan arkadaşlar hangi tray kullandığını söylerse sevinirim ? (ikinci disk olarak) bu çok önemli benim için..
@Brofser
Fn tuş kombinasyon driverını win 8 olanla kurdum oldu. Seside 8.1 driverını kurdum düzeldi. sesten daha fazla performans alıyorum. ancak diğer 2 driver hala sarı ünlemli. bunlar büyük ihtimalle win 8 driverlarıyla olacaktır ama tedirginim.. -
SSD takdıysan cihazın garantisi güme gitti.Az önce aradım asus müşteri hizmetlerini garanti ölür dediler. -
biliyorum bunu göze alarak ssd taktım. asusu bende aramıştım garanti dışı kalır demişlerdi. sorun değil. -
Merhaba herkese selamlar. Aranıza yeni katıldım. Benim laptop un modeli N550JV-CN127H. Bilgisayarı alalı yaklaşık 1 ay oldu. ilk aldığımda açıkçası biraz üzülmüştüm çünkü ara sıra çıt çıt ses geliyor. takılma sesi gibi. herkeste aynı şey oluyormuş meğer. harddisk kaynaklı. bu beni biraz rahatlattı.
ancak benim en büyük problemim sanırım acele edip işletim sistemini win 8.1 e güncellemiş olmam. yaklaşık 1 hafta önce güncelledim o günden beri android işletim sistemli telefonu bu bilgisayara bağlayamıyorum. ne bluetooth ile ne usb ile dosya aktaramıyorum. taramadığım internet sitesi kalmadı. hiçbir çözüm yolu bulamadım. telefona birsürü şey yükledim kaldırdım, bilgisayara yükledim kaldırdım hiçbiri bir işe yaramadı. usb 3.0 ve bluetooth 3.0 teknolojisi olduğu için mi telefonumla uyum sağlamıyor acaba diyorum. her ne ise win 8.1 ile ilgili kesinlikle.
onun dışında paraya kıyıp aldığım bu üründen oldukça memnunum şimdilik. hele hele önceki laptopumun hp dv6 kasası olduğunu düşününce. ısınma var tabi ama yüksek grafik içeren oyun veya 3dmax autocad gibi 3 boyutlu tasarım programları çalıştırılınca ısınma oluyor ki orta yollu bir fan ile aşılabilecek bir problem bu da.
ssd takmayı da düşünüyordum ancak garanti iptal olacağı için istemiyorum. belki 1 yıl geçtikten sonra hem ssd fiyatları biraz daha düşer o zaman taktırırım diye düşünüyorum.
bu arada bu bilgisayarın tek eksiği klavye aralarının açık olması ve altına rahatça toz ve sıvı geçirmesi. evet biraz kola döktüm yanlışlıkla (caps lock bölgesine) ve servise göndereceğim. tab ve caps lock tuşu yapışıyor sert basmak gerektiriyor. bu sorunu ilerlemeden çözmem lazım.
son olarak caps lock tuşuna bi ışık koymayı unutmuşlar açık olup olmadığı kesinlikle anlaşılmıyor. şifre girerken sinirlendiriyor bu hususa dikkat edin :)
-
buna hdd caddy ile cd rom yerine ssd taktığmızda cd rom kapağını takabiliyor muyuz arkadaşlar ? ssd taknlar bilgi verebilr mi? yoksa çok kötü durur sanki :( . ssd takanlar cd rom kısmından resim koyabilir mi -
quote:
Orijinalden alıntı: ingenierocivil
Merhaba herkese selamlar. Aranıza yeni katıldım. Benim laptop un modeli N550JV-CN127H. Bilgisayarı alalı yaklaşık 1 ay oldu. ilk aldığımda açıkçası biraz üzülmüştüm çünkü ara sıra çıt çıt ses geliyor. takılma sesi gibi. herkeste aynı şey oluyormuş meğer. harddisk kaynaklı. bu beni biraz rahatlattı.
ancak benim en büyük problemim sanırım acele edip işletim sistemini win 8.1 e güncellemiş olmam. yaklaşık 1 hafta önce güncelledim o günden beri android işletim sistemli telefonu bu bilgisayara bağlayamıyorum. ne bluetooth ile ne usb ile dosya aktaramıyorum. taramadığım internet sitesi kalmadı. hiçbir çözüm yolu bulamadım. telefona birsürü şey yükledim kaldırdım, bilgisayara yükledim kaldırdım hiçbiri bir işe yaramadı. usb 3.0 ve bluetooth 3.0 teknolojisi olduğu için mi telefonumla uyum sağlamıyor acaba diyorum. her ne ise win 8.1 ile ilgili kesinlikle.
onun dışında paraya kıyıp aldığım bu üründen oldukça memnunum şimdilik. hele hele önceki laptopumun hp dv6 kasası olduğunu düşününce. ısınma var tabi ama yüksek grafik içeren oyun veya 3dmax autocad gibi 3 boyutlu tasarım programları çalıştırılınca ısınma oluyor ki orta yollu bir fan ile aşılabilecek bir problem bu da.
ssd takmayı da düşünüyordum ancak garanti iptal olacağı için istemiyorum. belki 1 yıl geçtikten sonra hem ssd fiyatları biraz daha düşer o zaman taktırırım diye düşünüyorum.
bu arada bu bilgisayarın tek eksiği klavye aralarının açık olması ve altına rahatça toz ve sıvı geçirmesi. evet biraz kola döktüm yanlışlıkla (caps lock bölgesine) ve servise göndereceğim. tab ve caps lock tuşu yapışıyor sert basmak gerektiriyor. bu sorunu ilerlemeden çözmem lazım.
son olarak caps lock tuşuna bi ışık koymayı unutmuşlar açık olup olmadığı kesinlikle anlaşılmıyor. şifre girerken sinirlendiriyor bu hususa dikkat edin :)
Caps lock tuşu için özel bir led makine üzerinde var. Wireless ışığının sağında.
-
quote:
Orijinalden alıntı: roser137
buna hdd caddy ile cd rom yerine ssd taktığmızda cd rom kapağını takabiliyor muyuz arkadaşlar ? ssd taknlar bilgi verebilr mi? yoksa çok kötü durur sanki :( . ssd takanlar cd rom kısmından resim koyabilir mi
ben akasanın n.stor ile taktım ama cd rom kapağı uymadı. akasanın hdd caddy yüksek kaldı. vidalayamadım da.. haliyle cd-rom kapağıda uymadığından çokta hoş olmayan bir görüntü sergiliyor. aşağıdaki ürünü sipariş vermek istiyorum ama 25,50 € kargo var :S
http://hddcaddy.com/en/asus-hdd-caddy/415-asus-n550-n550jv-hdd-caddy.html
-
Merhaba arkadaşlar,
bende bir haftadan beri n550 jv kullanmaktayım. Bendeki sorun wifi çekim gücü. Yan odadaki modeme kablosuz bağlanmıyor. Beko marka dizüstü bile ayni yerden bağlanıyor. Asus bağlanmıyor. Yardımlarınızı rica ediyorum. Tesekkurler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar bu ürünün c127h serisinde wifi sorunu var mı? -
CPUBOSS.COM sitesi der ki aralarındaki fark çok küçüktür:
4700HQ- 3.6GHz e kadar overclock olurmuş 4700MQ- ise 3.43GHz; ayrıca 4700HQ GPU sı 1200MHz e kadar overclock olabilirken, while the 4700MQ sadece 1150MHz oluyormuş.
İkisine verdiği puanlar aynı sitenin. Cihaz 4+4 çekirdek gayet iyi performansı var söyleyeyim. Ben 3d Studio Max kullanıyorum yani düşün. 6+6 çekirdek i7 3930 k işlemcili masaüstü makineden sonra çok üzmedi. 3930k da 51 saniyelik render 4700hq da 68 saniye gibi oluyor. Cihazla ilgili soracağınız bir şey olursa ben buradayım. 12 gb ram nasıl yaptıklarını düşünüyorum bu aleti herhalde 8+4 şeklinde bir konfigürasyon. Ayrıca 4GB ekran kartı meselesini de anlamadım. Bu üründe farklı modeller var N550JV-CN127H diye bir model satıyor bazı yerler. Bendeki N550JV-DB72T - bu dokunmatik versiyon. DB71T olanı dokunmatiksiz. iki ekran kartı var bunlarda Windows Intel ekran kartını kullanıyor. Az elektrik yakıyor falan gibisinden. Oyunlarda 3d programlarda Nvidia açılıyor. 4GB ekran kartı dedikleri model bu N550JV-CN127H olan detaylarına bakmak lazım.
Sorusu olan varsa cevaplarım ürüne dair. Bir de ses konusunu sormuşsun. Çok sesli değil bana göre ama kişiden kişiye değişir ya o konu. Sonuçta güçlü makine render yaparken oyunlarda ekran kartı falan fan çalışıyor. Bence rahatsız edici değil.
Performans genel anlamda iyi de disk ve ram takviyesi arayabilirsiniz. 8 ram az gibi. Hızlı açılış özelliği var cidden yani 5-6 saniye gibi bakıyosun şifre ekranı gelmiş ama sonrasında bi yığın sürücü var tırtırtır ses geliyor. Bi de bi sefer hızlı açılıp diğer sefer uzun da sürebiliyor. Birşeyleri kaldırmak lazım sistemden. tabi Windows diski yok ya HDD üzerinde recovery partition'da duruyor. bikaç tane var böyle partition. OS ve DATA diye de iki parçaya ayırmışlar. Gözümü kararttım driverları çektim bi diske partitionları sildim tek büyük partition ile 20 gb bişey vardı o Windows herhalde dedim onu bıraktım. Ardından açılışta reset et sistemi dedim. F2 mi F9 mu ne bişeye basıyosun. Tekrar aynen kurdu. gene C ve D diskleri var iki partition. driver dosyaları da geldi geri ben de Windows varken D yi sildim. C ye uzat dedim (Extend mi ne) tek sistem partition kalsın istiyorum.
Tabi yine de 5 ayrı partition var toplamda. 100mb windowstan sanırım 350 mb bişey var 1 gb bişey ve 20 gb bişey :D üzerinde 910 GB da sana kalıyor diğerleri hep kurtarma amaçlı sanırım. Silebilsem onların da gereksizlerini silicem yani. Ama kalsın bence Windows çat diye kuruluyo. 8.1 de oluyo bu arada lisanslı gibisinden. Ama kurtarma yaparsan 8 e kurtarır tekrar indirerek 8.1 yapmak icap edebilir sanırım- hiç denemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byteman3D -- 27 Kasım 2013; 13:30:18 >
-
Bende bugün aldım pcdepodan... Windows 8.1 kurdum herşey 10 numara makine süper. Fakat benim gördügüm tek eksi yanı HDD'den gelen çızırtı/hışırtı garip bir ses... Gecenin ilerleyen saatlerinde bilgisayarla yalnız kaldığınızda bariz sizle konuşuyor :D Birşeyler demeye çalışıyor ... -
Cift fanlı mı makina?
2.200-2.300 civarı satıldı hangi konfigürasyondaydı?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: emregök
Cift fanlı mı makina?
2.200-2.300 civarı satıldı hangi konfigürasyondaydı?
Çift Fanlı. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kesme$eker
arkadaşlar Corsair FS SSD disk için bu olurmu ? elimdeki AKasa N.stor uyumsuz geldi (yüksek kaldı)
http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=323
sitede 9,5mm sata diskler için demiş. diğerleri hep 12,7mm için.
aynen bendede aynı sorun var alan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi çok acil lazım ona göre alıcam -
Arkadaslar merhaba.
Dell 14z yi ekran çözünürlügu nedeniyle sattim. Oyun icin degilde ps vs gibi grafik programlari icin full hd. Konfor icin dokunmatik bir asus dusunuyorun bu seride bu kategoride en uygun fiyatli free dos ta olabilir ne onerirsiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X