Şimdi Ara

Asus N550JV Kullanıcıları + Kutu Açılım ve İnceleme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
8
Favori
57.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    cihaz dokunmatik değil
  • peki bu cihazın sizler için popüleritesi nedir, yani üstünde neden bu kadar duruyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brosfer

quote:

Orijinalden alıntı: **unknown**

Dostum fan sesi cok sessiz bir ortamda bariz.belli oluyor mu yoksa gayet sessiz mi calisiyor bu benim icin onemli yanitlarsan sevinirim

Oyun oynadığım da 15 dk sonra fanlar hızlanmaya başlıyo buda haliyle ses yapıyo. Fakat normal kullanım da 0 ses

quote:

Orijinalden alıntı: X/ars\X

selam arkadaşlar ben bu bilgisayarı yeni aldım alalı bir hafta olmadı klavyede sıkıntılar var bazı tuşlar bastığımda acayip sesler çıkarıyo R tuşu mesela sanki bitarafı boşluktaymış gibi çat çut ediyo acayip canımı sıktı bu durum ne yapmamı önerirsiniz götürsem değişim felan yaparlar mı bi hafta dolmadı diye
    gold dan aldım bilgisayarı
    böyle sorun yaşayan var mı başka acaba
    hafta sonu götürmeyi düşünüyorum ne dersiniz

Fabrika çıkışlı problemdir klavye ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım vakit geçmeden garantiye götürmeni tavsiye ederim muhtemelen değiştireceklerdir.

Arkadaşlar merhaba,

yaklaşık birkaç hafta önce ben de bu bilgisayarı vatandan aldım, fakat hddden gelen çıtlama / tıkırdama gibi sesler, adaptörünün cızırdaması gibi sebeplerden dolayı bilgisayarı servise gönderdim, servis değişimine karar verdi. Anladığım kadarıyla piyasadaki bilgisayarlarda hdd te kronik bir problem var, (hatta Türiye piyasasına bu sorunlu bilgisayarlar sürüldü de Vatan Bilgisayar veya distribütör firma bu yüzden elindeki stokları eritmek için mi böylesine indirim yapıyor diye komplo teorileri üretmiyor da değilim) Değişim sonrası tekrar N550JV almak konusunda kararsızım. Sizce ne yapmalıyım? Bu kadar para verip böyle bir sorunla karşılaşmak üzücü. Bilgisayarı iade edip paramı almayı bile düşünüyorum, belki para iadesi alıp bir süre sonra sorunsuz bilgisayarlar piyasaya sürüldüğünde alım yapılabilir, ne dersiniz?

Bir de ssd taktıran arkadaşlara sorum olacak, sessiz ortamlarda rahatsız edici şekilde fan sesi geliyordu benim bilgisayarımdan, bunun da hard diskin gürültülü dönmesinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Konuyu açan arkadaşım ssd sonrası sıfır ses demiş, bu fan sesine benzeyen seste de azalma oldu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: xonomech

quote:

Orijinalden alıntı: Brosfer

quote:

Orijinalden alıntı: **unknown**

Dostum fan sesi cok sessiz bir ortamda bariz.belli oluyor mu yoksa gayet sessiz mi calisiyor bu benim icin onemli yanitlarsan sevinirim

Oyun oynadığım da 15 dk sonra fanlar hızlanmaya başlıyo buda haliyle ses yapıyo. Fakat normal kullanım da 0 ses

quote:

Orijinalden alıntı: X/ars\X

selam arkadaşlar ben bu bilgisayarı yeni aldım alalı bir hafta olmadı klavyede sıkıntılar var bazı tuşlar bastığımda acayip sesler çıkarıyo R tuşu mesela sanki bitarafı boşluktaymış gibi çat çut ediyo acayip canımı sıktı bu durum ne yapmamı önerirsiniz götürsem değişim felan yaparlar mı bi hafta dolmadı diye
    gold dan aldım bilgisayarı
    böyle sorun yaşayan var mı başka acaba
    hafta sonu götürmeyi düşünüyorum ne dersiniz

Fabrika çıkışlı problemdir klavye ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım vakit geçmeden garantiye götürmeni tavsiye ederim muhtemelen değiştireceklerdir.

Arkadaşlar merhaba,

yaklaşık birkaç hafta önce ben de bu bilgisayarı vatandan aldım, fakat hddden gelen çıtlama / tıkırdama gibi sesler, adaptörünün cızırdaması gibi sebeplerden dolayı bilgisayarı servise gönderdim, servis değişimine karar verdi. Anladığım kadarıyla piyasadaki bilgisayarlarda hdd te kronik bir problem var, (hatta Türiye piyasasına bu sorunlu bilgisayarlar sürüldü de Vatan Bilgisayar veya distribütör firma bu yüzden elindeki stokları eritmek için mi böylesine indirim yapıyor diye komplo teorileri üretmiyor da değilim) Değişim sonrası tekrar N550JV almak konusunda kararsızım. Sizce ne yapmalıyım? Bu kadar para verip böyle bir sorunla karşılaşmak üzücü. Bilgisayarı iade edip paramı almayı bile düşünüyorum, belki para iadesi alıp bir süre sonra sorunsuz bilgisayarlar piyasaya sürüldüğünde alım yapılabilir, ne dersiniz?

Bir de ssd taktıran arkadaşlara sorum olacak, sessiz ortamlarda rahatsız edici şekilde fan sesi geliyordu benim bilgisayarımdan, bunun da hard diskin gürültülü dönmesinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Konuyu açan arkadaşım ssd sonrası sıfır ses demiş, bu fan sesine benzeyen seste de azalma oldu mu?

Eğer işlemci ve grafik kartını zorlayacak iş oyun oynama yüksek seviyeli program v.s kullanmassanız ses 0 SSD takıldığı içinde disk sesi de yok. Zaten oyun bazlı düşünüyorsanız oyun sesi dolayısıyla fan seslerini duyma ihtimaliniz yok.

• Ben de servise götürdüm Harddisk hatası sebebiyle değişim verdiler. Gittim yine aldım aynı üründen. Aynı ses devam ediyor. yine götürdüm servise bu sefer mekanik ses normaldir diye salladılar beni. 5 metreden duyulan ses mekanik olurmu arkadaş. SSD takmak zorunda kalıcam sanırım çok rahatsız edici bir ses. Değişim alan arkadaşlar bir daha şansınızı denemeyin bence.
  • arkadaşlar merhaba bende vatandan aldım geçtiğimiz hafta, aynen cızırtı sesi bendede geliyordu ve görürüp değiştirdim (ilk hafta içinde). yenisini aldım, şimdilik fan sesi dışında birşey duymuyorum. hatta bu fan sesi de şimdi sessiz ortamda hissediliyor ama normadir diye umuyorum artık. benim bir sorum olacak, bilgisayara herhangi bir güncelleme falan yapmak gerekirmi? microsoft grafik puanını 5.1 vermiş. bios güncellemeleri falan okudum ama çok anlamadım. teşekkürler
  • sayın forum sakınleri bende bu notebookdan yeni aldım ama harddisk i değiştirmek için kapağını açtıktan sonra kapak vidalarından birinin başı yontuldu tekrar takamadım acaba biryerden temin edebilirmiyim yarın öbür gün pc bozulursa servise vermem gerektiğinde sıkıntı olmasın.
  • Tam aradığım bilgisayarı buldum diyordum ki şu hdd den gelen tıkırtı durumu içime kurt düşürdü. Acaba sadece vatan'dan alanlar da mı var bu durum? Ben teknosa dan siyah versiyonunu alıcaktım. cn240h yani siyah olanında aynı sorunu yaşayan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: probably

Tam aradığım bilgisayarı buldum diyordum ki şu hdd den gelen tıkırtı durumu içime kurt düşürdü. Acaba sadece vatan'dan alanlar da mı var bu durum? Ben teknosa dan siyah versiyonunu alıcaktım. cn240h yani siyah olanında aynı sorunu yaşayan var mı?

Türkiye ye gelen tüm serilerde bu sorun var
  • Merhaba arkadaşlar ekimden beri n550jv ile ilgili yazılanları takip ediyorum sanırım en sonunda tam 16GB ramlik N550JV-CN127H modelini almaya karar verdim ancak bazı arkadaşlar hdd'den ses geliyor ssd takılsa uçar gibi yorumlarından sonra almak pek içime sinmiyor ancak yinede alacaktım. Sonrasında 8gb ramli N550JV-CN211D modelini alsam windows 8.1 pro yüklesem içine extradan 8gb kendim taksam birde ssd alsam nasıl olur diye sizlere sormak istiyorum. 211d modelinin fiyatı 2500tl+artı8gb ram+250gb ram=hemen hemen 127h fiyatına denk geliyor.

alacağım 8gb ram
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-cmz8gx3m1a1600c9-8gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-siyah-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=66161
    yada
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-cml8gx3m1a1600c10-8gb-vengeance-lowprofile-ddr3-1600mhz-cl10-siyah-sogutuculu-ram/productdetails.aspx?I_ID=65236
    ikisi arasındaki fark nedir?

ssd ise
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-mz-7pd256bw-256gb-840-pro-sata-30-%28okuma-540mb--yazma-520mb%29-ssd/productdetails.aspx?I_ID=68417

linktekilerden başka öneriniz varsa söylermisiniz?

tüm bunları aldıktan sonra tüm bu konfigürasyonlar uyumlu çalışırmı acaba onu çok merak ediyorum. Ayrınca toparlamak yani yazılımını yüklemek şusu busu beni çok uğraştırır mı? 211d'nin rami 8gb 1600mhz ddr3 alacağım ram de öyle asusun ramiyle corsairin rami uyumlu çalışırmı yada çalışması için extra birşey yapmam gerekirmi?

ssd konusunda da montajı çok uğraştıran birşey mi acaba? ek olarak bir parça daha almak gerekiyormuş hddyi cd yerine takmak için galiba? tüm bu montajlar için bilgisayarcıya gitmem gerekirmi? yada direkt 127h modelini alim hiç bunlarla uğraşmayayım mı dersiniz yoksa böylesi daha mı mantıklı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

• Şunun qosmio gibi kaliteli plastik kasasından çıksada alsak.ellerim terliyor ve aluminyum kasalar korozyona maruz kalıyor.bundan önce 2 bilgisayarım berbat oldu:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curufperlit -- 9 Aralık 2013; 21:16:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pes 2013 oynayayım dedim ekran hiç akıcı değil. donuyor gibi. çoğu şeyi denedim olmadı. başına bir problem gelen oldumu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar
    asus n550jvsine ssd takıp hdd'yi optik sürücüye takan oldumu acaba?
    olduysa hdd caddy'yi kaç mm olarak satın aldınız 12.7mm mi 9.5mm mi?
  • bende vatandan N550JV-CN239H aldım recovery kısmını blu-ray e kopyalamak istiyorum böyle birşey mümkün mü ?
    bu modelin blu-ray yazıp yazmadığını bilmiyorum bilen var mı ?
  • Hard diskten gelen sesi SSD takarak hallettim. SSD olarak Samsung Evo 250 gb ı tercih ettim. Performans olarak gayet iyi sınırları zorluyor.

Samsung Magician ile optimize edince daha da güzelleşiyor SSD. Yaklaşık 5-10 saniye arasında açılıp kapanma olayları.

Çıkan HDD çok dandikmiş bu arada, 5400 RPM ve 1 TB olunca zorluyor heralde ses vs o yüzden. Onun yerine 500 veya 750 GB takmayı düşünüyorum.

Bunu yapabilmek için Caddy bekliyorum yurt dışından. 9.5mm olanı uyuyor bu makineye...

Onun dışında gördügüm bir diger problemde Şarj Adaptöründen ufakta olsa garip bir ses geliyor.

Adaptör elimde patlaya da bilir, uzun süre de gidebilir şans

Sistem windows 8.1 Pro x64 bu arada.

Adaptör sorunu olan başkaları da varsa bana ulaşırsa iyi olur!

• ekran kartı değiştirilebiliyomu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lil-ze

Hard diskten gelen sesi SSD takarak hallettim. SSD olarak Samsung Evo 250 gb ı tercih ettim. Performans olarak gayet iyi sınırları zorluyor.

Samsung Magician ile optimize edince daha da güzelleşiyor SSD. Yaklaşık 5-10 saniye arasında açılıp kapanma olayları.

Çıkan HDD çok dandikmiş bu arada, 5400 RPM ve 1 TB olunca zorluyor heralde ses vs o yüzden. Onun yerine 500 veya 750 GB takmayı düşünüyorum.

Bunu yapabilmek için Caddy bekliyorum yurt dışından. 9.5mm olanı uyuyor bu makineye...

Onun dışında gördügüm bir diger problemde Şarj Adaptöründen ufakta olsa garip bir ses geliyor.

Adaptör elimde patlaya da bilir, uzun süre de gidebilir şans

Sistem windows 8.1 Pro x64 bu arada.

Adaptör sorunu olan başkaları da varsa bana ulaşırsa iyi olur!

Adaptörden gelen çıt çıt sesinden bahsediyosanız muhtemelen elektronik bir durum olduğunu düşünüyorum. Bende de var.

• Brosfer kullanıcısına yanıt
    Aynen öğrendim o sesin nedenini... Normalmiş..
  • Byteman3D B kullanıcısına yanıt
    Merhaba Byteman3D,

Bir kaç sorum olucak size ve sizin vesilenizle bu konularda bilgisi olanlara:
    Öncelikle sizde çizim veya tasarım programlarıyla alakalısınız yazınızdan anladığım kadarıyla. Bende Solidworks kullanan biriyim. Daha önce masaüstü bilgisayarımda bir proje hazırlamıştım; 30-40 parçalı bir tasarımdı. Fakat dosyayı tekrar tekrar açtığımda masaüstü bilgisayarım yavaşlıyor. Bende şuan Asus N550jv-CN127H var 16gb ram, ekran kartı da sizinkiyle aynı galib 4 gb paylaşımısz gt 750m. SW ' yi dizüstüne de kurucam yakında, hazır yazınızı görmüşken sizede bir sorayım dedim. Bu tarz dosyalar veya 2 farklı çizim programı aynı anda açık, birinde çizim yapıyorsunuz diğerindede bol parçalı bir tasarım var mesela; bilgisayarınız yavaşlıyor mu, kasma yapıyor mu ?

Son olarak da en çok merak ettiğim bu Asus N550jv-CN127H ' larda recovery disk var mıdır ? Bilgisayarım-a baktım orada gözükmüyor. Arkadaşımda Lenovo z580 var onun Bilgisayarım-ında ayrı olarak bir recovery disk var gözüküyor ? Acaba Asus da var da gizli mi ? Yine bir arkadaşıma sordum o da pc bilgisayar açılırken f8 e basınca ordan kurulum yapabiliyorsun diyor ama onun ki farklı model. Siz biraz değinimşsiniz ama tam kavrayamadım. Biraz detaya inerseniz çok faydalı olcak çünkü eğer yoksa yakın zamana kadar bir harici hd alıp bilgisayarın yedeğini almayı düşünüyorum.

• iyi akşamlar
    yarın veya ondan sonraki gün bir aksilik çıkmazsa ASUS N550JV CN211D modelini almayı düşünüyorum Sonunda alacam
    Ek olarak ssd de alacağım

ankarada olduğum için gidip bilgisayarı elden almak istiyorum. nova bilgisayar ile mormani arasında kaldım. Nova daha çok bilinen bir site ancak fiyat farkı olarak 100 tl (alacağım ssd ile birlikte) daha pahalı mormaniden. Mormaniden alan varmı acaba bilgisayarını?

Bide almadan önceki bana son sözleriniz...?

linkleri de vereyim
    mormani
    http://www.mormani.com/asus-n550jvcn211d-intel-core-i74700hq-8gb-1tb-4gb-156-inc-notebook/p_214989/
    http://www.mormani.com/corsair-force-gs-serisi-240gb-solid-state-disk-cssdf240gbgsbk/p_177871/
    nova
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9190
    http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8889

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.