Şimdi Ara

Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.150
Cevap
27
Favori
397.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vercenik53

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-555M.41933.0.html 590-753 mhz arasında duruma göre kendi çekirdek hızını yükseltiyor bu hızlar arasında güç sarfiyatı anlayacağın oyunda sonuna kadar kullanır normal kullanımda o hızda kullanmaması kazançtır güç açısından yoksa bataryadan yer. güçlü kart neticede

hocam i5 siparis verdim ama bi eksi olurmu oyunlarda programlarda pcnin hizinda cok fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: brk8

quote:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-555M.41933.0.html 590-753 mhz arasında duruma göre kendi çekirdek hızını yükseltiyor bu hızlar arasında güç sarfiyatı anlayacağın oyunda sonuna kadar kullanır normal kullanımda o hızda kullanmaması kazançtır güç açısından yoksa bataryadan yer. güçlü kart neticede

hocam i5 siparis verdim ama bi eksi olurmu oyunlarda programlarda pcnin hizinda cok fazla

enfazla yapacağı fark işlemci olarak 3fps olur belki ,önemli olan ekran kartı aynı kartlar sonuçta normal kullanımda farkı hissetmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 22 Kasım 2011; 16:06:38 >

• quote:

quote:

quote:

enfazla yapacağı fark işlemci olarak 3fps olur belki ,önemli olan ekran kartı aynı kartlar sonuçta

2gb ram farkindan bisey olur mu?

• quote:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-555M.41933.0.html 590-753 mhz arasında duruma göre kendi çekirdek hızını yükseltiyor bu hızlar arasında güç sarfiyatı anlayacağın oyunda sonuna kadar kullanır normal kullanımda o hızda kullanmaması kazançtır güç açısından yoksa bataryadan yer. güçlü kart neticede birde asustaki ddr3 lenovo ddr5 veri yolu genişliği daha yüksek dolayısıyla lenovo daha çok kullanacaktır bu hızı.

sanmıyorum, 590mhz çok yüksek. 200mhze kadar iner kart boşta. O 590-750 skalası farklı modeller için, 94core olanlar 750 iken 144core 192bit 590mhzda çalışıyor. Fakat asus 144core ama 128bit kullandığı için daha yüksek hızda stok kullanmış, 645yapmış.

• 2gb ram farkından sıkıntı olmaz kullanım amacınla ilgili 4 gb ram oyunlarda ve normal kullanımda yeter sana ilerde takviye yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

quote:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-555M.41933.0.html 590-753 mhz arasında duruma göre kendi çekirdek hızını yükseltiyor bu hızlar arasında güç sarfiyatı anlayacağın oyunda sonuna kadar kullanır normal kullanımda o hızda kullanmaması kazançtır güç açısından yoksa bataryadan yer. güçlü kart neticede birde asustaki ddr3 lenovo ddr5 veri yolu genişliği daha yüksek dolayısıyla lenovo daha çok kullanacaktır bu hızı.

sanmıyorum, 590mhz çok yüksek. 200mhze kadar iner kart boşta. O 590-750 skalası farklı modeller için, 94core olanlar 750 iken 144core 192bit 590mhzda çalışıyor. Fakat asus 144core ama 128bit kullandığı için daha yüksek hızda stok kullanmış, 645yapmış.

gt555m 128ve 192 bitlikleri mevcut kaldıki odenilen hızlara ulaşabiliyorlar güçlü veri yoluna sahip kartlar senin dediğin gibi düşük hızda çalışıyor zaten fazla güç harcıyorlar aksi taktirde lenovo ne asustan 128 bit kartlardan bahsettim ddr3 ve ddr5 in veri akışı farklı olacağını bilirsin ki lenovonunki kullanıcı bölümünde testeden arkadaşlar mevcut son hıza çıkabiliyor asusta 675mhz yi buluyor tabi bunu test etmk lazım lenovoda test edildi ama asusta arkadaşlardan rica ediyoruz detaylı test atan mevcut değil elimde olsada makinenin canına okuyup testleri buraya atsam örnek olarakhttp://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-580M.56636.0.html çekişrdek hızı düşük ama veriyi aktaran kanallar geniş ve iki katı hızda aktarıyor.gt 555m den 8 kat daha güçlü veri transferine sahip teknik olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 22 Kasım 2011; 16:25:20 >

• Oyun testi yapıcam arkadaşlar sıcaklıkları fpsleri koyucam güncel oyunlardaki

Bu benim ekran kartının sonuçları
     Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M)
  • quote:

iyi güldürdün

oradaki farkı çeşitteki gt555m'ler farklı çekirdek hızları,ekran kartı öyle kafasına göre stock hızları üstüne çıkamaz, turbo boost değil bu.
    mesela asus'taki 675 MHz kullanmayınca bu düşer, ihtiyaca göre yükselir, oyun oynarken tam güçte çalışır ama asla ama asla 675 MHz(o.c yapilmadikça)'in üstüne çıkamaz.
    Lenovo ddr5'ten dolayı band genişliği yüksek fakat buna karşılık olarak daha az işlem birimi var(cuda). lenovo 753 MHz ile geliyor ve farklı çekirdek kullanıyor. band genişliği daha yüksek çözünürlük için gereklidir. asus'ta 144 işlem birimi vardır fakat ddr3'tür yani band genişliği daha düşüktür.
    3dmark 06'da band genişliğinden dolayı lenovo biraz daha üstün olabilir fakat 3dmark11 gibi bir testte işlem biriminden dolayı asus lenovo'ya fark atabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

quote:

iyi güldürdün

oradaki farkı çeşitteki gt555m'ler farklı çekirdek hızları,ekran kartı öyle kafasına göre stock hızları üstüne çıkamaz, turbo boost değil bu.
    mesela asus'taki 675 MHz kullanmayınca bu düşer, ihtiyaca göre yükselir, oyun oynarken tam güçte çalışır ama asla ama asla 675 MHz(o.c yapilmadikça)'in üstüne çıkamaz.
    Lenovo ddr5'ten dolayı band genişliği yüksek fakat buna karşılık olarak daha az işlem birimi var(cuda). lenovo 753 MHz ile geliyor ve farklı çekirdek kullanıyor. band genişliği daha yüksek çözünürlük için gereklidir. asus'ta 144 işlem birimi vardır fakat ddr3'tür yani band genişliği daha düşüktür.
    3dmark 06'da band genişliğinden dolayı lenovo biraz daha üstün olabilir fakat 3dmark11 gibi bir testte işlem biriminden dolayı asus lenovo'ya fark atabilir.

bende farklı bişey anlatmadım üsteki açıklamalarımda senin dediklerin aynen geçiyor:) lenovoya sadece işlemci olarak fark atar 2670olduğu için oda normal birşey.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

quote:

iyibir test için ağır oyunları yarım saat 45 dk oynanıldığı zamn ulaşabileceği max sıcaklıklara ulaşabilir oyunda kısa süremi durdun 65 derece normal uzun süre kal sıcaklıklar 80-85 leri bulabilir. bu sıcaklıklar max sıcaklıklar için özellikle i7 ler için normal

1 saat 2 saat civarı durdum.

hocam nasil pc bi sorun varmi bi eksisi varmi

Oyunları yükleyeceğim yarında onları koyacağım. Ben bu üründe 70 derece üstünü görmedim hiç. Merak ettiklerin varsa sor hocam. Şimdilik inanırmısın aldığım günden beri tek müzik dinliyorum çok hoş sesi var ya. Bir sıkıntı yok şimdi.

Bu arada CPUZ programında farkettim slot 1 ile 3 dolu 2 ile 4 boş nasıl yani maximum 8gb ram desteklediği söyleniyordu makinanın yoksa 4 slotmu var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serzeni$te -- 22 Kasım 2011; 17:30:28 >

• selamlar, vatan bilgisayardan n55sf1194 nodelini aldım fakat, laptop fişe takılı değilken ve pc battery modda iken, pc açıldığında açılma sürecinin sonu ile kum saatinin imlecinin gözükmesi arasındaki kısa süreçte ekranda anlık olmak üzere renkli karıcalanma oluyor. (bu karıcalanma ya da görüntü kayması ya da herneyse,akabinde hemen kum saati ve masaüstü görüntüsü çıkıyor) bu ürünü olan arkadaşlar bu durumu kendi pc lerinde kontrol edip cevap verirlerse sevinirim. quiet office modunda, ya da fişteyken herhangi bir sıkıntı oluşmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skywalker12

selamlar, vatan bilgisayardan n55sf1194 nodelini aldım fakat, laptop fişe takılı değilken ve pc battery modda iken, pc açıldığında açılma sürecinin sonu ile kum saatinin imlecinin gözükmesi arasındaki kısa süreçte ekranda anlık olmak üzere renkli karıcalanma oluyor. (bu karıcalanma ya da görüntü kayması ya da herneyse,akabinde hemen kum saati ve masaüstü görüntüsü çıkıyor) bu ürünü olan arkadaşlar bu durumu kendi pc lerinde kontrol edip cevap verirlerse sevinirim. quiet office modunda, ya da fişteyken herhangi bir sıkıntı oluşmuyor.

bu modda dediğiniz şekilde yeniden başlattım bilgisayarı dediğniiz gibi karıncalanma kayma vs olmadı. yalnız şöyle birşey var batarya modları arası geçiş yaparken ( örneğin batarya tasarruf modundan yüksek performans moduna ) 1 1.5 sn kararıp yeni moda geçiyor ama kararma sırasında bir karıncalanma dalgalanma vs olmuyor. Bilginize.

• serzanişte oncelikle çok teşekkur ederim...peki batery saver modunda çalışırken pilin şarj durumu nedir ya da fiş prizde değildi de mi?? sorunumun batery ayarlarıda olduğu çok açık ama bu yazılımsal mı ya da pilin fiziksel yapısyla mı alakalı ya da normal bir durum mu açıkçası anlayamadım...pc bu olay anında tam açılmadıgından printscreen de yapamıyorum olayı daha iyi ifade etmek adına
  • quote:

quote:

quote:

quote:

iyibir test için ağır oyunları yarım saat 45 dk oynanıldığı zamn ulaşabileceği max sıcaklıklara ulaşabilir oyunda kısa süremi durdun 65 derece normal uzun süre kal sıcaklıklar 80-85 leri bulabilir. bu sıcaklıklar max sıcaklıklar için özellikle i7 ler için normal

1 saat 2 saat civarı durdum.

hocam nasil pc bi sorun varmi bi eksisi varmi

Oyunları yükleyeceğim yarında onları koyacağım. Ben bu üründe 70 derece üstünü görmedim hiç. Merak ettiklerin varsa sor hocam. Şimdilik inanırmısın aldığım günden beri tek müzik dinliyorum çok hoş sesi var ya. Bir sıkıntı yok şimdi.

Bu arada CPUZ programında farkettim slot 1 ile 3 dolu 2 ile 4 boş nasıl yani maximum 8gb ram desteklediği söyleniyordu makinanın yoksa 4 slotmu var ?

max 8 diyor ama dun biyerde 4slot var i7lerde diye okudum ama tam emin degilim hocam

• quote:

serzanişte oncelikle çok teşekkur ederim...peki batery saver modunda çalışırken pilin şarj durumu nedir ya da fiş prizde değildi de mi?? sorunumun batery ayarlarıda olduğu çok açık ama bu yazılımsal mı ya da pilin fiziksel yapısyla mı alakalı ya da normal bir durum mu açıkçası anlayamadım...pc bu olay anında tam açılmadıgından printscreen de yapamıyorum olayı daha iyi ifade etmek adına

yaptığm testte btarya fısınıde cekmistım. Asusun btarya ıcn urettgı yazılım var power batery saving , power high performance bırde entrainment gibi batarya modları arasında gecıs yaparken 1 1.5 sn kararma oluyor. Fakat bu modlar değilde bataryanın normal modları arasında (guc tasarrufu , dengeli, yuksek performans ) gecıs yaparken kararma vs yok hic. Bu modlarıda kontrol edin bi isterseniz

• 3. günün sonunda ilk sorunla karşılaştım. ürünün beraberinde verdikleri sonic master subwoofer sıkıntı yaratmaya başladı. bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. vatan computer yolu çoktan gözüktü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodyhill

3. günün sonunda ilk sorunla karşılaştım. ürünün beraberinde verdikleri sonic master subwoofer sıkıntı yaratmaya başladı. bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. vatan computer yolu çoktan gözüktü.

çok hassas bi yapısı var kablosu sanki kopacakmış hissi veriyor ama bende sıkıntı yaratmadı şu anda.
  • quote:

quote:

serzanişte oncelikle çok teşekkur ederim...peki batery saver modunda çalışırken pilin şarj durumu nedir ya da fiş prizde değildi de mi?? sorunumun batery ayarlarıda olduğu çok açık ama bu yazılımsal mı ya da pilin fiziksel yapısyla mı alakalı ya da normal bir durum mu açıkçası anlayamadım...pc bu olay anında tam açılmadıgından printscreen de yapamıyorum olayı daha iyi ifade etmek adına

yaptığm testte btarya fısınıde cekmistım. Asusun btarya ıcn urettgı yazılım var power batery saving , power high performance bırde entrainment gibi batarya modları arasında gecıs yaparken 1 1.5 sn kararma oluyor. Fakat bu modlar değilde bataryanın normal modları arasında (guc tasarrufu , dengeli, yuksek performans ) gecıs yaparken kararma vs yok hic. Bu modlarıda kontrol edin bi isterseniz

ekranı ona göre ayarlıyo olabilir, mesela film izlerken gerekli gamma, contrast ayarlarını yapıyo olabilir. tabi aynısı oyun, ofis için falan da geçerli

• quote:

quote:

diğer modlarda ben de bi sıkıntı olmadı,asus'un yazılımında modu batery saving moduna getirince ve pc yi yeniden başlatınca ana ekran hemen gelemden once görünen bişey sanırım aldığım yere gitsem iyi olacak.

• amma sikintili model cikti ya sipariside verdik bakalim bizde ne cikcak sorun :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.