Şimdi Ara

Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M) (293. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.150
Cevap
27
Favori
396.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Erdinç Çelik

Arkadaşlar sizlerle konuştuktan sonra 1 haftadır ekranımda sorun yok. Kendilğinden düzeldi bu nasıl bir şeydir :)

Aklınıza birşey gelirse paylaşırsınız
  • Erdinç Çelik kullanıcısına yanıt
    aynen benimde öyle oldu.
    DEMEKKİ SORUN YAZILIMSALMIŞ. ŞİMDİ Win 8.1 kurdum, nvidia yı güncelleyeceğim. pes 13 yükleyip gireceğim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 46petro

aynen benimde öyle oldu.
    DEMEKKİ SORUN YAZILIMSALMIŞ. ŞİMDİ Win 8.1 kurdum, nvidia yı güncelleyeceğim. pes 13 yükleyip gireceğim :)

Benim zaten windows 7 idi kendiliğinden gidip geliyordu kndiliğinden düzledi :D
  • aynı sorun tekrar ortaya çıktı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 46petro -- 5 Ekim 2014; 17:15:04 >
  • Merhaba arkadaşlar

46petro arkadaşımız youtubedaki <<http://www.youtube.com/watch?v=L5lG2mbQ8jg >> videomu izledikten sonra bana ulaştı ve forumda bir çok insanın bu sorunu yaşadığını söyledi
    Ben de yardımcı olabilmek adına başımdan geçenleri anlatayım istedim.

Bu sorun bilgisayarın 1. yılında kısa bir süreliğine kendini göstermişti. Çok önemsememiştim çünkü kısa sürüyor ve düzeliyordu, çok sık da değildi.
    Birden tamamen düzeldi ve 4-5 ay hiç sorun çıkarmadı. Sonra yine yavaş yavaş sorun kendini göstermeye başladı. Yine çok ağır değildi ama gitgide süre uzuyor ve sıklaşıyordu. Recovery yapmama rağmen devam etmesi donanımsal olduğunu düşünmeme sebep oldu. İlerleyen dönemlerde de touchpadin solundaki boş alana bastırınca (sanırım bu bölgenin altında ekran kartı var) düzeldiğini fark ettim. Demek ki donanımsal diyip Adana'da bir özel servise götürdüm. Tamir konusunda çok güvendiğim bir yer değildi ama adam bana orda N55 serilerinde bu tarz sorunların kronik olduğunu, ayrıca bilgisayarımın sıcaklığını çok bulduğunu, bunun içindeki parçaları eritip böyle bir soruna sebebiyet verebileceğini söyledi. Biz de iç temizliği yapılması yönünde karar kıldık. Temizlik yapıldıktan sonra sıcaklık iyi düzeye geldi, fan iyice üflemeye başladı ve sorun 2-3 hafta hiç ortaya çıkmadı. Düzeldiğini düşünürken yaz başında tekrarlayınca Ankara ve İstanbulda'ki birçok servisi arayıp sorun hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra yine Adana'da daha çok tamir üzerine yoğunlaşmış bir firmaya verdim. Diğer servislerin bana söyledikleri anakartla alakalı bir sorun olabileceği yönündeydi. Adana'daki serviste yaptıkları incelemede sorunun kaynağının ekran kartının veya başka bir yerin tam bilmiyorum ama chipset değişimi ile çözüleceğini ve bunun 200 tl civarı tutacağını söylediler. Yapılsın dedim beklemeye başladım. Yaklaşık 1.5 hafta sonra yaptık ama sorun tekrarladı anakart değişimi gerek 750 tl civarı tutar dediler. Kabul etmedim çünkü Türkiye'ye geliş süresi 3 hafta kadar sürüyordu. Cihazın garantisi olmadığından Asus yetkili servisine veya diğer özel servislere gönderip göndermeme arasında kaldım. Asus'a versem 2-3 haftadan önce elimde olamayacaktı ve internette okuduklarım sonucu 750-800 tlden aşağı tutmayacaktı. Diğer özel servislerle konuştum, ellerinde anakart olan tek servisi Ankara'da buldum (diğer servislerde de olabilir ama stok bilgisini çoğu firma vermiyor). Kargoyu kendileri karşıladı, 2-3 gün içinde işlemi tamamlayıp bana geri gönderdiler. 680 tl ücret ödedim. Sorunun anakartla alakalı elektriksel bir durumdan dolayı olduğunu söylediler ama inanın yapılsın da ne olursa olsun dediğim için çok irdelemedim :)

Yaklaşık 2 ay oldu çok şükür hiçbir sorun yok. Firma 1 sene garanti verdiği için bu süreçte tekrarlarsa tekrar göndermekten çekinmem. O süreden sonra tekrarlarsa muhtemelen kullanmam atarım. Asus N55SF çok severek aldığım ve kullandığım bir cihaz ama bu tarz kronik sorunları canımı sıkmıyor değil.

Firma ismi vermem doğru olmaz sanırım eğer merak eden olursa özel mesajdan göndereyim.

• arkadaşlar, bu ekranın gidip gelmesi problemi ile ilgili ilginç birşey var, hdmi kabloyla tv ye bağladım laptopu, ekran görülüyor, hiçbir problem yok, ama laptopun ekranı hala simsiyah.,
    sorun chipset değil de, ekran da mı acaba? sizde dener misiniz
  • quote:

arkadaşlar, bu ekranın gidip gelmesi problemi ile ilgili ilginç birşey var, hdmi kabloyla tv ye bağladım laptopu, ekran görülüyor, hiçbir problem yok, ama laptopun ekranı hala simsiyah.,

Hocam sozde ne zamandır var bu problem? Bende n55sl var. Ekran kartı dışında (yeniden isimlendirilmiş gt635m 144 cuda) hiçbir fark yok. Ben de korkmaya başladım bu sorundan. Biraz araştırdım ve bu sorunu yaşayan sadece sizler değilsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dalyarka

quote:

arkadaşlar, bu ekranın gidip gelmesi problemi ile ilgili ilginç birşey var, hdmi kabloyla tv ye bağladım laptopu, ekran görülüyor, hiçbir problem yok, ama laptopun ekranı hala simsiyah.,

Hocam sozde ne zamandır var bu problem? Bende n55sl var. Ekran kartı dışında (yeniden isimlendirilmiş gt635m 144 cuda) hiçbir fark yok. Ben de korkmaya başladım bu sorundan. Biraz araştırdım ve bu sorunu yaşayan sadece sizler değilsiniz.

hocam , ilk defa ,3-4 ay önce başladı,pes 13 oynarken ,ekran çok kısa süreliğine gidip geliyordu, ama çok çok nadirdi, daha sonra son 1 aydır artık chrome da 3-4 video izlerken bile ekran gidiyor,simsiyah oluyor artık. res atınca düzeliyor. dediğim gibi hdmi ile tv ye bağlayınca, ekranı görebiliyorum, fakat laptopda göremiyorum. simsiyah..

bu kronik bi problem, n serilerinde ,çünkü bizim gibi çok insan bundan şikayetçi, hepsi de aynı zaman dilimlerinde oldu, problem neyden kaynaklanıyor bilmiyoruz, burada bi çözüm bulmaya çalışıyoruz

• çoğu kişide aynı zamanlarda sorun çıktığı için bence güncelleme ile oluştuğunu düşünüyorum yani nvidia güncellemesi yada Windows güncellemesinden kaynaklandı.
    yoksa aynı zaman diliminde olması imkansız hepimiz ayni yükte kullanmıyoruz ki bilgisayarları
  • quote:

Orijinalden alıntı: koasrmtaanl

çoğu kişide aynı zamanlarda sorun çıktığı için bence güncelleme ile oluştuğunu düşünüyorum yani nvidia güncellemesi yada Windows güncellemesinden kaynaklandı.
    yoksa aynı zaman diliminde olması imkansız hepimiz ayni yükte kullanmıyoruz ki bilgisayarları

recovery atıp,hiçbir güncelleme yapmayınca da oluyor hocam
  • quote:

quote:

çoğu kişide aynı zamanlarda sorun çıktığı için bence güncelleme ile oluştuğunu düşünüyorum yani nvidia güncellemesi yada Windows güncellemesinden kaynaklandı.

Yanlis anlattim sanirsam guncelleme chipsete zarar veriyor onu demek istemistim.

• quote:

quote:

quote:

Yanlis anlattim sanirsam guncelleme chipsete zarar veriyor onu demek istemistim.

pardon hocam, evet dediğin gibi olabilir,her türlü bizi mağdur etti,bir daha asus falan almam, , bir daha notebook aldığımda, 50-100 fazla verip garantisini uzatacağım her sene.
    yarın tamirciye götüreceğim, chipset değişimi yapacak ,bakalım olacak mı ,bu konudan bilgilendiririm

• quote:

quote:

quote:

quote:

pardon hocam, evet dediğin gibi olabilir,her türlü bizi mağdur etti,bir daha asus falan almam, , bir daha notebook aldığımda, 50-100 fazla verip garantisini uzatacağım her sene.
    yarın tamirciye götüreceğim, chipset değişimi yapacak ,bakalım olacak mı ,bu konudan bilgilendiririm

Ben o tamiri 2 ay once yaptm suan sorun yok.d
    Ama insanin pskolojisini bozuyor her an olacakmis gibi hissediyorum :)

• Nvidia ile oyun çalıştırdığımda aldığım mavi ekran yüzünden oyun oynayamaz oldum sadece onboardla lol açabiliyorum önceden bunda da mavi ekran veriyodu ama son zamanlarda vermiyor şuan sadece nvidia ile oyun açtığımda mavi ekran geliyor . Siyah ekran sorunu tabi herkeste olduğu gibi bende de oldu ama ne yaptığımı bende bilmiyorum bi şekilde düzeldi. Üstteki arkadaşın dediği gibi 2 aydır bende her an olacakmış gibi hissediyorum bu da canımı sıkıyor. Şu mavi ekran sorununun çözümünü bilen birisi varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Aynı fikirdeyim, bu konuda 8 eylülde aynı düşünceyi paylaşmıştım zaten.

Ben bilgisayarı kenara bıraktım bekliyor, oyun geliştiriciyim ve vaktim değerli artık uğraşmaktan sıkıldım. 1 ay önce falan GPU underclock etmiştim sanırım 2 karta da, siyah ekran düzelir gibi olmuştu ama sonra windows açılınca mavi ekran gelmeye başladı. Güvenli kipte gelmiyor, ben de artık bıktım ve yeni pc aldım, masaüstü aldım rahatım.

Eninde sonunda biri sorunun ne olduğunu keşfedip paylaşçak falan diye beklemedeyim daha fazla uğraşamayacağım. Sürücüden kaynaklandığı kesin, 8 eylülde yazdığım o yazıda da paylaşmıştım. Yabancılarda da genel olarak aynı zamanda başladı ve aynen dediğiniz gibi herkes aynı yükte kullanmıyor. Kimileri sürekli oyun oynarken kimileri de (benim gibi) gpu'ya o kadar yüklenen uygulama kullanmıyor. Ve hepsinin aynı anda bozulmasından dolayı belli ki yüklediğimiz bir sürücü birşeye zarar verdi.

Bilgisayarı yaptırdım, gene bozuldu. 250tl verdim. Garantisi var, sanırım 1 kez daha onaracaklar. Onardıklarında en azından sorunun nereden kaynaklandığını bilirsem (ki muhtemelen sürücüden) bu sefer eski bir sürücü falan yükleyip bir şekilde bozulmasını engelleyebilirim.

Ha hep sürücü diyorum, uzak bir ihtimal olabilir ama windows 8.1'e güncellemesiyle alakalı da olabilir ufak bir ihtimal. İşletim sisteminde güç tüketimiyle ilgili ayarlar var, belki microsoft bir yerde uyumsuz birşey yapmış olabilir.

Diğer aynı sorunu yaşayan arkadaşlar windows 8 mi kullanıyor yoksa 7 mi?

• Bendenyaptirdim 140 tl ye chipset degisimi 3. Ay oldi bozulmadi hala bakalm.

• windows 8.1 kullanıyordum ben hocam, win 7 ye geçtiğimdede sorun devam ediyordu. daha sonra kendiliğinden düzeldiydi( yaklaşık 1 buçuk 2 hafta ) , sonra tekrar bozuldu. şimdi tamirciye verdim,henüz almadım makinayı. chipset değişim yapılacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memoties

quote:

Aynı fikirdeyim, bu konuda 8 eylülde aynı düşünceyi paylaşmıştım zaten.

Ben bilgisayarı kenara bıraktım bekliyor, oyun geliştiriciyim ve vaktim değerli artık uğraşmaktan sıkıldım. 1 ay önce falan GPU underclock etmiştim sanırım 2 karta da, siyah ekran düzelir gibi olmuştu ama sonra windows açılınca mavi ekran gelmeye başladı. Güvenli kipte gelmiyor, ben de artık bıktım ve yeni pc aldım, masaüstü aldım rahatım.

Eninde sonunda biri sorunun ne olduğunu keşfedip paylaşçak falan diye beklemedeyim daha fazla uğraşamayacağım. Sürücüden kaynaklandığı kesin, 8 eylülde yazdığım o yazıda da paylaşmıştım. Yabancılarda da genel olarak aynı zamanda başladı ve aynen dediğiniz gibi herkes aynı yükte kullanmıyor. Kimileri sürekli oyun oynarken kimileri de (benim gibi) gpu'ya o kadar yüklenen uygulama kullanmıyor. Ve hepsinin aynı anda bozulmasından dolayı belli ki yüklediğimiz bir sürücü birşeye zarar verdi.

Bilgisayarı yaptırdım, gene bozuldu. 250tl verdim. Garantisi var, sanırım 1 kez daha onaracaklar. Onardıklarında en azından sorunun nereden kaynaklandığını bilirsem (ki muhtemelen sürücüden) bu sefer eski bir sürücü falan yükleyip bir şekilde bozulmasını engelleyebilirim.

Ha hep sürücü diyorum, uzak bir ihtimal olabilir ama windows 8.1'e güncellemesiyle alakalı da olabilir ufak bir ihtimal. İşletim sisteminde güç tüketimiyle ilgili ayarlar var, belki microsoft bir yerde uyumsuz birşey yapmış olabilir.

Diğer aynı sorunu yaşayan arkadaşlar windows 8 mi kullanıyor yoksa 7 mi?

Hocam benim sorun nvkflt.sys bsod idi. Format attım. Eski driverları yükledim. Bios güncelledim. Herşeyi yaptım. Sıcaklıklar da normaldi. Saatlerce benchmark yapmama rağmen (msi kombostor vs) ve stress testlerine rağmen mavi ekran vermiyordu. Ne zaman herhangi bir oyun açsam nvkflt.sys hatası veriyordu ne hikmetse. Aylarca yabancı siteleri araştırdım. Sonunda sorunun donanımsal olduğunu anladım. Büyük ihtimal güncelleme sorunu. Şu sorunlu nvidia driverından şüpheleniyorum. 320.18 olmalıydı. Herkes uyardı zarar veeiyor diye ama umursamamıştım. Sorunumu underclock ile çözdüm. Bilgisayarım n55sl ama bir farkı yok n55sf'den gt635m yeniden isimlendirilmiş gt555m zaten. Stock 675mhz'i 640'a düşürdüm. O zamandan beri hiç mavi ekran vermedi. Ama ne zaman stock değere döndürsem oyunlarda 1-2 dk içinde geliyordu hemen mavi ekran. Öyle lanet ki sadece oyunlarda oluyor. Allah bu nvidia'nın ocağına ateşler salsın inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 16 Ekim 2014; 14:25:50 >

• hocam sorunlarımız aynı, hangi programla underclock yaptın acaba? dediğin gibi bende 640a düşürcem düzeliyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan2855

hocam sorunlarımız aynı, hangi programla underclock yaptın acaba? dediğin gibi bende 640a düşürcem düzeliyorsa.

Msi afterburner ile. Malesef performanstan ödün vermek zorundasınız

• 
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.