Şimdi Ara

Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M) (295. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.150
Cevap
27
Favori
396.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorunun sıcaklık kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bazen 2 saat hitman absolution oynuyorum sıkıntısız bazen 15.dk da mavi ekran veriyor ya da ekran gidip gelme problemi oluyor hatta oyun harici yüksüz kullanımda dahi ekran gidip gelebiliyor. (Not: 15 gün önce fan temizliği yapıldı termal macun yenilendi)
  • judge1 J kullanıcısına yanıt
    Bende de ekran gidip gelme sorunu bi geliyor bi gidiyor uzun bi süredir tekrar yaşamadım o sorunu ama geldiği zamanda laptopun touchpad'in soluna sertçe vuruyorum ekran geliyor şuana kadar tek çözümü bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan2855 -- 24 Aralık 2014; 14:33:35 >
  • Arkadaslar ben de n55 serisi laptop kullaniyorum hatta cihazi ilk alanlardan biriyim...
    Bende ekranla alakali hic bir sorun yok gerci oyun oynayan biri degilim.. nette takilirim falan filan
    Onceleri arada mavi ekran hatasi aliyordum fakat sonra bilgisayar muh. Arkadasim kontrol etti ve hard diskte sikintili nokta buldu ve hdd nin o bolgesini kapatti (40 gb kadar bir alan ) simdi bilgisayar win 8.1 ile sorunsuz calisiyor. Mavi ekran hatasi alanlara hdd lerini kontrol etmelerini oneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cobra41 C kullanıcısına yanıt
    Dostum teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığın için ancak bende ssd var bi alakası yok sanırım. önümüzdeki günlerde farklı ram ile denemeye çalışıcam belki bunla alakası vardır diye düşünüyorum mavi ekran hatasından kurtulsam yeter. ekran kapanıp gelme sorunu az bile. mavi ekran yüzünden oyun açamaz oldum .
  • benimde harddisk yeni değişti ayrıca serviste harddisk ve ram testleri yaptılar fakat hiçbişey bulamadılar tek bildikleri anakart değiştirelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judge1 -- 25 Aralık 2014; 20:07:00 >
  • Ben de sanıyorum anakartımı bozmuşum. Üç farklı bilgisayarcıya verdim üçü de anakartın değişmesi gerektiğini söyledi.
    Sizce ne yapmam daha mantıklı olur? İkinci el anakart bakıyorum fakat nasıl aratacağımı çok bilmiyorum. Asus'un başka modellerinin anakartlarına da bakabilir miyim?
    Uyumlu olanlar var mıdır zira ithalatçı firma sıfır anakarta 780 tl gibi bir rakam verdi. O parayı vereceğime yeni laptop alırım diye düşünüyorum.
    Görüş ve önerilere açığım.
  • Bence oyun oynamadan gittiği yere kadar kullanın değmez böyle bir bilgisayar için o kadar masrafa şahsen ben öyle yapıyorum bütçeyi toparlayınca yeni bilgisayar almayı düşünüyorum
  • judge1 J kullanıcısına yanıt
    Ikinci el uygun anakartlar bulabilirsem aslinda kullanabilirim. Su ekranin gidip gelme sorunu acti basima tum bunlari aslinda.

• Bilgisayari acmak cok basit bana gore. Ben defalarca acip kapattim. Cok bilgisayar da acip kapattim asus marka. N53 tu galiba en zorlayan. Ekran dahil sokmek zorunda kalmistim.

Istanbul'da bulgurlu yakinlarinda yardim isteyen olursa yardimci da olurum acip kapatmasina ama termal macun isine karismiyorum hic. Fan temizleyip topluyorum. Fan komple acilsa daha rahat temizlenecek ama maalesef acilmiyor. Yeni fan almayi dusunuyorum ben de musait bir zamanimda.

• Sonic Master programı olan var mı arkadaşlar elinde bulamıyorum da :)
  • Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi yazısı geliyor bunun bi tık üstü mavi ekran veriyor genelde. Termal macunu yenilersem düzelir diye düşündüm 3 yıl geçtikten sonra geçte olsa yaptım ancak şu sorun yine düzelmedi. Laptopun sıcaklık değerleri de düşmedi ben bu laptopa ne yaptıysam işe yaramadı arkadaşlar yardımcı olabilecek varsa bekliyorum ama düzelmiyeceğinden adım gibi eminim. Bi kaç hafta sonra ramleri değiştirmeyi deniyeceğim yine olmazsa işimizi onboard kartla halledeceğim napalım :)
  • N55SF-S1335V modeli bilgisayarımı satmak istiyorum piyasası nedir yardımcı olabilir misiniz?
  • Beyler durduk yere ses gitti kulaklıktan geliyor hoparlörden gelmiyor ne yapmak lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WESTEN

quote:

Orijinalden alıntı: hsnymn

6 ay once 2400 lireya aldığımız pc 6 ay sonra daha taksidi bitmeden 1900 lira olmuş bu ne biçim iş ya dalga gecer gibi asusdan çok soğudum bida asus almam

asusla ne alaka :D

Anlayamadınmı gerçekten ne alaka olduğunu :D Sence markası Asus olabilirmi :D
  • Beyler 2 sorum var H1Z1 diye bir oyun var hayatta kalma oyunu tarzında Day Z gibi bunu oynayan varmı bizim pcler nasıl performans verir? can you run it fian yaptım ama tatmin olmadım kasarsa sarmaz. Diğer sorum fanım çok fena ses yapıyor bir dönem çalışmadı temizlettim garantisi yok tabi sonrasında çok gürültü cıkarmaya başladı motor gibi ses yapıyor mübarek ve acayip titreşim yaratıyo hissedilir bir şekilde napsam değiştirsemmi temizletsek miyine 20-20 bayılıyoz tamirciye.
  • Selam arkadaşlar, bilgisayarda siyah ekran sorunu vardı, hatta driver'dan şüphelendiğimi söylemiştim.

Bilgisayar, tarmircinin garantisiyle üçüncü kez tamir edildi, üç seferde de tamir edildikten 2-3 gün sonra tekrar siyah ekran flicker sorunu başlamıştı.

Driver'dan şüphelendiğim için, bilgisayarcıya asus sitesinden indirdiğim driver'ları verdim, ve formatlayıp Windows 7 kurmasını istedim (Bilgisayarın fabrika çıkış hali win7 olduğu ve bu şekilde 2 sene sorunsuz kullandığım için)
    Öyle de yaptı. Windows 7 ve üstünde asusun Nvidia ve Intel sürücüleri. Tamir gördüğünden beri 20 gün oldu ve hâla sorunsuz, yalnız muhtemelen alakasız da olsa hdd bilgisayarcıdan aldığımda bozuldu ve değiştirdim.

Benimle aynı sorunu yaşayanlar, anakartı (veya ekran chipset'ini) tamir ettirirseniz, win7 kurmanızı ve üstüne asusun sitesinden eski driver'ları kurmanızı tavsiye ederim.

• ıyı aksamlar. 3 yıldır kullanıyorum bende. çok şükür sıkıntım olmadı. yanlız format atmak istiyorum cok şişti yavaşladı da. ilk aldığım günden beri hiç format atmadım. sürücüler kısmında C - D ve recovery dısclerı var. recoverydende yükleyemiyorum asus a mail attım onlarda recovery bozulmus olabiır diye cevap yazmış. böyle bir durum basına gelen varmı orjinal cd de yok verilmemişti. yetkili servis nekadar ister işlem için tşk.
  • dostum ben de bu laptop ilk çıktığında almıştım. Yani yaklaşık 3,5 sene gibi bir süredir laptopu sorunsuz kullanıyorum.
    Fakat bu sıralar bilgisayarda aşırı ısınmayla beraber çok küçük oyunlarda(facebook taki poll plus oyununda bile) kasmalar yaşıyorum.
    ayrıca point blank oyununda da eskiden çok iyi bir grafik performansıyla oynarken şu sıralar en düşük grafik özelliklerinde bile oyun kasıyor.
    ayrıca bilgisayarın sol tarafında ağırlıklı olmak üzere aşırı ısınma mevcut.
    siz bu termal sıvıdan bahsetmişsiniz. Ben bu sıvıı nereden bulabilirim ? kullanım şekli (yayılma yöntemi falan yazmışsınız) sıvının kutusunda yazıyor mu ?

ben daha önce bilgisayar müh. arkadaşımla kafa kafaya vererek bu bilgisayarı sökmüştüm fanları falan temizlemiştik ama zaten çok bir toz vs çıkmamıştı. Zaten o zamanlar pek bir şikayetim de yoktu bilgisayarla ilgili ama garantisi dolmuştu ve açalım içini bi görelim bakalım deyip sökmüştük.
    benim şu anda yaşadığım sıkıntı büyük ihtimalle sizinkiyle aynı olay... Termal macunu sürdükten sonra şu anda bilgisayarın performansı nasıl düzelme var mı... İlk zamanlar sorununuz geçmiş şu anda durum nedir peki ?

cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

• 7 kullanıyorum
  • Arkadaşlar bende N55SF kullanıcısıyım. Etrafımda çok kablosuz ağ bulunması nedeniyle 2.4ghz bandında verim alamıyorum bu yüzden dual band bir modem alıp 5ghz bandına geçmeyi düşünüyorum. Wifi Kartım Qualcomm Atheros ar9002wb-1ng. N standartında olmasına rağmen bazı modeller 5 ghz desteklemiyor diye bişe okudum. Bu yüzdende laptop 5ghz desteklemiyorsa boşuna para vermek istemiyorum dual band bir modeme . Eğer aynı wifi kartına sahip ve 5ghz bandını kullanan varsa bilgi verebilirse çok memnun olurum. inSSIDer programıylada etrafımda 5ghz kullanan varmı diye bakıyorum hiçbir ağ çıkmıyor ya kullanan yok yada desteklemiyor wifi kartım. Bilgi verirseniz çok memnun olurum . Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.