Bildirim
Asus N55SF (2GB nVidia GeForce GT 555M) (297. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Merhaba
Klavyedeki ses acma tusları calısmıyor şöyleki atk driverini silip yüklyrm calısıyr, pc kapat ac yüne calısmıyor işlemi tekrar etmem gerekiyor sebep ne olablr ki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yasin90
Merhaba
Klavyedeki ses acma tusları calısmıyor şöyleki atk driverini silip yüklyrm calısıyr, pc kapat ac yüne calısmıyor işlemi tekrar etmem gerekiyor sebep ne olablr ki?
Atk driverini nereden yükledin asusun kendi sitesinden mi ? -
Evet hocam kendi sitesinden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Termal macunu bende yenilemiştim lâkin nvidia ile işlem yapınca maalesef mavi ekran geliyor. İntelle açınca fazla sorun olmuyor. Bir de üstüne yaklaşık 10-12 gündür siyah ekran sorunu tekrar nüksetti. Size sormak istediğim şey termal macunu tam olarak nereye sürdünüz. Ben 2 bölgeye sürdüm biri işlemci diğeri yanılmıyorsam nvidia ekran kartıydı. Nvidia da ilk termal macun sürdüğüm zaman ortaya ve etrafında daha önce sürülmüş yerlere sürmüştüm. -
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan2855
Merhaba,
Termal macunu bende yenilemiştim lâkin nvidia ile işlem yapınca maalesef mavi ekran geliyor. İntelle açınca fazla sorun olmuyor. Bir de üstüne yaklaşık 10-12 gündür siyah ekran sorunu tekrar nüksetti. Size sormak istediğim şey termal macunu tam olarak nereye sürdünüz. Ben 2 bölgeye sürdüm biri işlemci diğeri yanılmıyorsam nvidia ekran kartıydı. Nvidia da ilk termal macun sürdüğüm zaman ortaya ve etrafında daha önce sürülmüş yerlere sürmüştüm.
Kırmızı olan yer : Ekran kartı
Sarı olan yer : İşlemci
Ben 3 senedir sorunsuz kulladım bir kaç ay önce nvidia sorun çıkarmaya başladı kernel hatası felan veriyordu görüntü sürücüsü yatın vermeyi kesti bu durumdan kurtuldu falan filan sonra açtım pc yi baktım termal macun olan yerlerin hepsi kurumuş taş gibi olmuş güzelce temizledim ekran kartının ve işlemcinin olduğu yerleri güzelce macunladım ondan sonra sıkıntı felan cıkmadı.Ekran karama olayına gelince bendede ekran kararıyordu gidip geliyordu o işaretlediğim mavi yerin ne olduğunu bilmiyorum ama onun üstüne bastırınca ekran düzelmeye başladı açınca onuda biraz kurcaladım biraz düzeldi arasırada olsa yine yapıyor ama eskisi kadar değil sende ekran bir gidip gelince (klavyenin sol taraına gelior touch padin sol tarafı hemen ) hafiften bastır bakalım sorun düzelecek mi?
-
Orası sizin bios piliniz,biosta yada pilinizde bir sıkıntı olabilir bu durumda -
Termal macun öyle sürülmez.İşlemci ve ekran kartı çiplerinin üstündeki pürüzsüz yüzeylere çok az damlatarak ince bir tabaka halinde yüzeyin her tarafına yayılacak şekilde sürün.Fazla sürerseniz ısınır -
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
Orası sizin bios piliniz,biosta yada pilinizde bir sıkıntı olabilir bu durumda
Bios pilindeki sorun ekrana yansır mı yani bu ekranda gidip gelmeler kararmalar bios pilinden mi kaynaklanıyor acaba? -
biliyorum öyle olduğunu. ortasına sürüp dağıtmıştım zaten yazdığım mesajta etrafında küçük piller vardı nvidia'nın onlara daha önce sürülmüş onu kastetmiştim :) -
Acaba bios update yapsak sorun düzelir mi ki? Ben bios update yaptığımı hatırlamıyorum -
O pimlere sürülmez sadece aşırı ısınmayla beraber pimlere akmış sizde sürüldüğünü zannediyorsunuz bios update yapın bakalım sorun düzelecek mi denemekte fayda var. -
Olabilir biosa hiç güncelleme yaptınız mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: Cengaver53
Olabilir biosa hiç güncelleme yaptınız mı?
Yok yapmadım nasıl yapıldığını bilmediğim için nasıl yapacağım güncellemeyi. -
bios sürümüne baktım güncel sürümü zaten yüklüymüş. Biosla alakası yok sanırım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan2855
bios sürümüne baktım güncel sürümü zaten yüklüymüş. Biosla alakası yok sanırım.
Bios sürümünün güncel olup olmadığına nereden bakacağız ve günce değilse nereden yükleyeceğiz acaba ? -
Başlat/Çalıştır/Dxdiag yaz orda bios sürümünü gösteriyor ya da cpu-z programını indir ordan bak.
Asusun sitesinde n55sf diye girersen driverları görürsün bios kısmında en son 207 sürümü girilmiş. -
merhaba arkadaşlar
aldığım günden bu yana sıkıntısız kullandım ben laptopu
ısınma nedeniyle sadece 1 sene önce felan içini açmıştım ama toz dışında macun işine felan girmedim ben ama pc rahatlamıştı o zman
şuan sadece lol felan oynadığımdan e tuşunda arada takılma oluyor o kadar çıt sesiyle geri düzeliyor
win 10 için ön kayıt yaptık 1 ay gibi bir süre kaldı
acaba driver sorunu yaşarmıyız win 10 a geçersek ne düşünüyorsunuz bu konuda -
arkdaslar merhaba siyah ekran sorununun sebebini buldum prizden gelen elektrik akımı veya yazılımsal bir sorundu çünkü bende neredeyse 1 yıla yakındır 10 ay oldu hiç bir siyah ekran sorunuyla karşılaşmadım yani taş gibi bilgisayarımız.Benim bir sorum olacak bu windows 10 a geçersem recorery işlemini kullanabilirmiyim.Çünkü ben bilgisayara hiç format atmadım 3-4 kere recovery yaptım windows 10 a geçersem recoveryi kullanabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X