Şimdi Ara

ASUS N56VZ-S4225D Notebook Stoklara gelmiş (önceki model 4220D idi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
11.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cok tesekkurler yardimlariniz icin hepsi cok yardimci oldu ellerinize saglik bu urunde karar kildim hadi hayirlisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend Warrior

quote:

Orijinalden alıntı: dmc17

quote:

Hocam siz de aynı siteyi inceliyorsunuz bende, bakın işte eski seri sonu V ile biten N56 incelemesi:

http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-N56VZ-S4044V-Notebook.78305.0.html

Panele bakın ne yazıyor, Samsung 156HT01-201.Ve diğer bu ürüne rakip Laptop'lar ile kıyaslandığında en başarılı ekran kendi segmentinde.Yeni H ile biten seride de Samsung kullanılıyor diyorsunuz.Samsung'um iki farklı paneli mi kullanılıyor bilemem ama düzeltme yapmışlarken kasa da vs. neden paneli kötüleştirsinler mantıksız.İkisi de aynı üretici sonuçta.

Aynı sitenin VM incelemesi:

http://www.notebookcheck.net/Update-review-Asus-N56VM-Notebook-with-GT-630M.77077.0.html

Bahsettiğiniz LG-Philips Panel bu üründe kullanılmış ve dediğiniz doğru, daha başarılı kontrast ve izleme açıları, ama ekran kartı farkı bariz ve N56VZ daha mantıklı bana kalırsa, sonuçta Monitör olayı da var.

Ha dediğiniz gibi buraya gelen VZ'lerin panelleri o Review'daki panelden kötü olabilir inceleme gerekli bunun için ama VZ'lerde Samsung panel vardı hep yani üretici değişmedi.

Alın yan yana özelliklerini de koyayım:

LG-Philips LGD02D9 (Asus N56VM Notebook with GT 630M)

Maximum: 404 cd/m²
    Average: 361.6 cd/m²
    Brightness Distribution: 81 %
    Center on Battery: 404 cd/m²
    Black: 0.59 cd/m²
    Contrast: 685:1

Samsung SEC314C (Asus N56VZ-S4044V Notebook):

Maximum: 310 cd/m²
    Average: 298.8 cd/m²
    Brightness Distribution: 90 %
    Center on Battery: 303 cd/m²
    Black: 0.59 cd/m²
    Contrast: 514:1

Arkadaşlar ekran çok şartsa ekran kartı 2.planda diyorsanız gidip VM alabilirsiniz ama ekran kartı düşüklüğünü göze alamıyorsanız Samsung'un bu paneli diğer 650M-660M'Li cihazlara göre daha önde.

Çok güzel anlatmışsınız. İşte burada Türkiye'ye gelen modellerde Asus n56vz olanlarında LGD02D9 ekranları vardı. Şimdi Samsung oldu, daha kötüleşti, aynı şeyleri söylüyoruz. Ekran kartı olarak en iyisini alsanız da; az daha kötüsünü alsanız da 2-3 sene sonra ikisi de performans açısından fark ettirmeyecek, zaten o dönemlerde çok daha iyileri çıkacak, ama gözünüz hep ekrana bakacak, ekranın kalitesi bence daha önemli.

Eğer öyleyse bilemem ama dediğim gibi bu versiyonda kasa sorunları düzeltilmiş ayrıca her V serisinde LG yok üstteki incelemede V ama yine Samsung panel.Ve son cümlede belirttiğim gibi zaten bu panelde rakiplerine göre daha iyi bir panel Mat ve değerleri daha iyi eğer o kadar ince işlerle uğraşacaksanız daha üst segment bir Laptop ya da VM'ye yönelin dedim benim için gayet yeterli bu panel yabancı forumlarda da o kadar iyi olmasa da gayet iyi bir panel olduğundan bahsedilmiş ve ekran kartı üstünlüğü şu anda daha çok fark eder 2 sene sonrasına bakmıyorum açıkçası.

merhaba N56vz-s4225 nin ekranı mat mı?ayrıca genel olarak asus mu msi mi daha iyi?

• Bana göre Asus ile MSI karşılaştıralamaz kalite olarak. MSI kötüdür demek istemiyorum ama ASUS iyidir demek daha doğru bence...

Diğer taraftan şu ekran açısı olayına bence boşuna takılıyorsunuz. Bahsedilen sitelerdeki testler o kadar özel aletlerle yapılıyor ki bunları insan gözünün fark etmesi bile mümkün değil...İşin açıkcası kafa karıştırmaya yarıyorlar diyorum ben. Bir çok mağazada yanyana getirin bakın fark olmadığını kendi gözlerinizle göreceksiniz. Bu artık işin abartısı resmen...Ve bir çok kişide yönlendirildikleri için tereddüte kalıyor ve ekranları incelerken o kadar etki altında kalıyorlar ki kendi kendilerine "ya gerçekten fark var yahu" gibilerinden değerlendirmeler yapıyorlar...

Arkadaşlar bence bu kadar sık eleyip ince dokumayın. Bir arkadaşım dün aradı "abi şu şu sitedeki ürün hakkında yorum yapar mısın ? herkes buna çin malı diyor sen ne diyorsun " deyince resmen patladım... Kardeşim Çin'de üretilmemiş ürünü kim nereden bulmuş da alıyor dedim... (Bu arada arkadaş ABD de ya da Japonyada üretilmiş Asus arıyormuş onu da hatırlatayım...!!!) Ortalıkda bir Japon ürünüdür geyiği dolaşıyor son zamnalarda birde aklım almıyor nereden çıkarıyorlar bunu....!
    Apple bile tüm ürünlerine kendi sahip olduğu Çin'deki Foxconn fabrikasında üretiyor milletin haberi yok...! Şimdi bu durumda Ipad Iphone almayacaklar mı çinde üretildi kalitesiz diye...???
    Yani demem odur ki ne kadar çok ince eleyip sık dokursanız dokuyun ve gidip sonunda Toshiba ya da Sony bile alsanız arıza çıkabilecek ve servise gidebileceksiniz demektir... Kim ne derse desin elektronik ürün nereden bakarsanız bakın bir miktar da şansa kalıyor... Ben bunu bilir bunu söylerim...

Yıllar önce bir datron bilgisayar almıştım, 2sene ben kullandım sonra oğluma verdim o da 2 sene kullandı ve sonunda işyerinde çalışanlardan birisinin oğluna hediye ettik ve 2 sene de onlar kullandı ... Soruyorum hala çalışıyor...!!! İnanın aklım almıyor o kadar kişi kullandı hemde bunların çoğu genç çocuklar ama alet çalışıyor hala...
    Yani olay budur...

Bu arada hala N56VZ-S4225D almak isteyenler ve hemde freedos isterim diyorsanız aşağıdaki sitede fiyatlar ciddi anlamda iyi ve firmayla bir ilişkim olmamasına karşılık düzgün çalıştıklarını bildiğim için sizlere de önerebilirim...
    Fiyatları şu an hala 2160 TL civarında ...
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565086-asus-n56vz-s4225d-i7-3630qm-24-ghz-4gb-1tb-156-full-hd-led-2gb-vga-dos-cam-usb-30-blt.html

Saygılarımla,

• quote:

s4255h'ı aldım 16gb ram, blu-ray rw olan model.

iyi günler, hayırlı olsun ben de bu modelden almayı düşünüyorum, siz aldıktan sonra herhangi bir problemle karşılaştınız mı (kasadan ses gelmesi veya kasadaki hoparlörün cızırtı yapması)?

Bir de ekran mat ekran mı, teşhir de göremedim hiç bu laptobu, bir ekran modelini yazıverseniz tam olarak (SEC314C mi?) mümkün müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaRrKoZ

Berkincn kardeşim kesinlikle freedos almanı öneririm. İşletim sistemine kafadan 200 lira farka hiç gerek yok. Teyzeoğlu aldı ve win 7 i iso olarak indirip flashdan bile yüklersin. Çok basit bi programla flash belleğe yazdırıyorsun. Ve crack islemi 2 dk bile almıyor. Ürünün lisanslı olarak görünüyor. Tabi seni illegale yönlendirmek istemem. Ama 200 lira gibi bi fark bazen mecbur ediyor :) Makina gayet güzel. 4gb freedos lusunu aldı. 80 lirayada kingston ram 8 gb :) 2150 denk geldi. pcdepo havale indirimi açıyor bazen 4 gb ramlisni 2039 liraya aldık. + 85 kargoyla birlikde başka siteden 1600 mhz kingston ram aldı 12 gb oldu alet. haa ben uraşamam diyorsan direk 8 gb olanıda çok güzel. Kasasına aşık oldum. Tekrar indirime girdiğinde bende almayı düşünüyorum.

Ssd hakkında bilgi edinmek istiyorsan ve oyun düşkünüyüm, makinam canavar gibi olsun diyorsan bu konuyu incele derim. :
    http://forum.donanimhaber.com/m_39385485/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39385485

Not: Eğer pcdepo dan alırsan kesinlikle telefonla irtibata geç. Subwoofer,laptop çantası, mouse hediye veriyorlardı eskiden şimdi kaldırmışlar o yazıyı. çanta ve mouse o kadar önemli değil ama subwofer normalde asusun bu modellerinin yanında verdiği bi ürün. Ve bu senin hakkın. Gönderip göndermeyeceklerini sor ve ona göre sipariş vereceğini söyle :) Kesinlikle göndereceklerdir. Şimdiden hayırlı olsun.

subbofer zaten kutunun içinden çıkıyor arkadaş aldı isteselerde alamazlar içinde zaten

• bende ekim ayında vatandan almıştım 750 gb lik modelinden. ekranım bir talihsizlik sonucu kendi hatamdan dolayı kırıldı. şimdi hazır ekranı zaten degiştirecekken LG panel takmak daha mantıklı sanırsam değilmi? birde "Samsung 156HT01-201" ile "Samsung SEC314C" aynı panel türümü oluyor? mesela birisi model numarası diğeri başka bişi belirtmek içinmiki :S
  • quote:

bende ekim ayında vatandan almıştım 750 gb lik modelinden. ekranım bir talihsizlik sonucu kendi hatamdan dolayı kırıldı. şimdi hazır ekranı zaten degiştirecekken LG panel takmak daha mantıklı sanırsam değilmi? birde "Samsung 156HT01-201" ile "Samsung SEC314C" aynı panel türümü oluyor? mesela birisi model numarası diğeri başka bişi belirtmek içinmiki :S

yanlış hatırlamıyorsam 750 gb lık olan model zaten LG ekranlıydı. Dolayısıyla direkt değişim yapınca olması lazım.
    "Samsung 156HT01-201" ile "Samsung SEC314C" aynı panel mi tam emin değilim fakat karşılaştırınca asusta sadece lg ve samsung paneller kullanıldığından denk düşüyor, özellik olarak da aynı gibi.

Asus n56vz 4255h alan varsa monitor donanım idsini yazabilir mi? Bir de bu modelin ekranı mat mı? çok acil

• Birkaç vatandaşın dediği üzere samsung ve lg panelleri ve arasındaki farkları inceledim, lg panel renkleri daha canlı gösteriyor ve etraftaki yansımalara karşı da samsunga göre daha üstün. LG paneli gördüğüm yer daha çok aydınlatılmış bir alandı, ama ekranda nerdeyse hiç yansıma yoktu, samsungta etraftan yansımalar az da olsa belli oluyor. Bu arada ikisi de tam mat sayılmaz, ama mata yakınlar.

asus n56 serilerinden 4016, 4037, 4097'de lg panel vardır.

4225d, 4225h, 4299h 'ta samsung panel vardır.

Yani kırk serilerinde lg olurken kırk-iki serilerinde samsung oluyor.

Bu bölümü tam okudum bazı arkadaşlar laptop alırken ekranı 1. sıraya koyuyorlarmış, kendi gördüğüm kadarıyla önereceğim diğer bir model: Asus N53SM-S1099V

Bimekste gördüm tam mat lg paneli var. çöz. yüksek olduğundan oldukça net de gösteriyor.

• Arkadaşlar merhaba,

Tercihimi Darty'de indirimden olan N56VJ modelinden yana kullandım, 2100 liraydı, özellikler aynı tek fark ekran kartı GT350, gayet memnunum her konuda harika bir bilgisayar.

Yalnız tek bir sorum olacak, subwoofer ı hiçbir şekilde çalıştıramadım, acaba neden olabilir? Sürüm Wİn8, bununla alakalı bir durum olabilir mi?
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Tercihimi Darty'de indirimden olan N56VJ modelinden yana kullandım, 2100 liraydı, özellikler aynı tek fark ekran kartı GT350, gayet memnunum her konuda harika bir bilgisayar.

Yalnız tek bir sorum olacak, subwoofer ı hiçbir şekilde çalıştıramadım, acaba neden olabilir? Sürüm Wİn8, bununla alakalı bir durum olabilir mi?

hayırlı olsun, panel id'sini yazabilirsen çok iyi olur.

subwoofer için control panel -> sound bölümünde aktif olan hoparlörü değiştirmek gerekebilir. (subwoofer'ı taktıktan sonra)
  • Tesekkurler, halledebildim subwooferi.

Id konusunda yardimci olmayi cok isterim ama teknik konuda biraz eksigim anlayamadim sordugun seyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tesekkurler, halledebildim subwooferi.

Id konusunda yardimci olmayi cok isterim ama teknik konuda biraz eksigim anlayamadim sordugun seyi

denetim masası -> aygıt yöneticisi -> monitör -> details -> donanım id

yoluyla bakılabiliyor.
  • http://www.kliksa.com/urun/asus-nb-n56vz-s4225d-i7-3630qm-4g-1tb-15-6-2gvga-fdos/900378019

%10 nakit puanla 2070 civarı fiyata geliyor, en uygun kliksada sanırım -12 taksit olması da güzel.world kart kampanyasını bekliycem artık.
  • merhaba dostlar
    bende bu laptop vardı kızım ekranı kırdı kaza ıle yeni ekran takacam buna ips ekran alsam uyarmı acaba eğer uyar ise hangi ekran olur
  • Arkadaşlar N56 nın hangi modelleri GT 650M DDR3 hangi modelleri GT650M DDR5 bunu tam olarak bilen var mı ? internetten saglıklı bir bilgi bulamadım Asusa mail attım bakalım cvplıyacaklar mı ? Okadr cok model var ki hangisi ney bilmiyoruz ddr5 varken ddr 3 almak mantıklı değil acıkcası. 4 gb yada 2 gb olması ekran kartının ne bakımdan farklılık getirir ?

İstanbul Bilişimin yazdıgına göre:
    N56VZ-S4225D 2 GB GT 650M DDR5
    N56VZ-4257H 2 GB GT 650M DDR5
    N56VZ-D571 2 GB GT 650M DDR5
    N56VZ-S4401H 4 GB GT 650M DDR5
    N56VZ-S4400H 4 GB GT 650M DDR3

benim gördülerim bunlar dogru ya da yanlış düzeltirseniz sevinirim.

Arkadaşlar kullanıcılar sizden ricam herkes kullandıgı modelde GPU-Z programını kurarak ekran kartının memory tape yazan yerde ddr3 mü 5 mi oldugunu yazabilirlerse en saglıklı bilgiyi sizden alıcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Mercan -- 14 Ekim 2013; 14:15:18 >
  • merhaba şuan bu makina ne kadar nereden bulabiliriz
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.