Şimdi Ara

Asus Nexus 7 Artık Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 Haftadır Asus Nexus 7 kullanıyorum.
    Gayet güzel çalışıyordu fakat dün kullanmak isterken şarj bitti uyaısı verdi ve ozamandan beri açılmıyor.
    Ne denediysem tekrar çalışır hale getiremedim.
    Açmak için denediklerim.

- 10 Saat şarjda kaldı
    - pilini çıkarıp taktım
    - power düğmesine 1 dakikadan fazla bastım
    - power + ses düğmelerine 1 dakikadan fazla bastım

Bu sorunla karşılaşan oldumu hiç ? Çözüm öneriniz varmı ?

Şimdiden teşekkür ederim.

• Şarj adaptörü bozulmuş olabilir.. Servisine hangi firma bakıyorsa, görüşün bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: selou

Merhaba Arkadaşlar,
    Gayet güzel çalışıyordu fakat dün kullanmak isterken şarj bitti uyaısı verdi ve ozamandan beri açılmıyor.
    Açmak için denediklerim.

- 10 Saat şarjda kaldı
    - pilini çıkarıp taktım

valla kardes dgsik programlar denedim ondan oldu dyosan rom yuklicen tekrar amma gercekten sarj btdi ddikten snra kapanip bidaha acilmadysa bataryada yada sarj aletinde sorun vardir ikisindede sorun yoksa sarj girisinde vardir o ince cubuk ortadami yada sarj girisinin icndemi kalmis bazen sarjdayken cihaz ustne oruldugunda dik dustgnde yada sarj grisinin herhangi ndnle yamulmasinda icindki igneyi kirabiliYOR cogu kisnin bsina gelir bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wolferto

quote:

Orijinalden alıntı: selou

Merhaba Arkadaşlar,
    Açmak için denediklerim.

- 10 Saat şarjda kaldı
    - pilini çıkarıp taktım

valla kardes dgsik programlar denedim ondan oldu dyosan rom yuklicen tekrar amma gercekten sarj btdi ddikten snra kapanip bidaha acilmadysa bataryada yada sarj aletinde sorun vardir ikisindede sorun yoksa sarj girisinde vardir o ince cubuk ortadami yada sarj girisinin icndemi kalmis bazen sarjdayken cihaz ustne oruldugunda dik dustgnde yada sarj grisinin herhangi ndnle yamulmasinda icindki igneyi kirabiliYOR cogu kisnin bsina gelir bu

Yok valla hiç bir şey yüklemedim. şarj bitti uyarısı verdi ve bir daha açılmadı.
    Kablo, asaptör ikiside çalışıyor. Farklı cihazlarda denedim.
    Zaten Asus Nexus 7'de olan bir sorunmuş. Fakat sunulan çözümler ne yazıkki işe yaramadı

• Arkadaslar ayni durum bende de mevcut peki simdi ne yapacagiz bunun sebebi nedir

• dikkat...ne yaptiginizi bilmiyorsaniZ kesinlikle okumayin bile. Bi umutla sarilip isleri berbat edebilirsiniz. Kesinlikle hic bir sorumluluk kabul etmem..
    Ben bu sorunun nedenini biliyorum galiba. Biraz teknik bilgi ile tamamen duzeltebilirsiniz. Dipnot geciyorum sadece teori. Daha once droid razr da basimiza geldi bu olay bu yontemle duzelttik. Garantisi yoksa cihazi kendiniz acabiliyor ve biraz onbilginiz varsa kesinlikle yapavileceginize inaniyorum. Simdi zaten cihaz gitti ve bu donanimsal bi sorun. Son care alin tornavidayi elinize cihazi sökün. Pili cikartip soket uzerindeki gerilimleri olcun. Sonra google amcaya nexus 7 battery pins yada nexus 7 battery pins datasheet adi altinda arama yaptirin. Daha sonra kucuk bi gerilim uygulayin cunku bu tur piller tam bitene kadar kullanilmamali. İcinde az da olsa bisiler kalmali. Pili biraz elinizle doldurun 3 5 dk kadar(pil cihazdan ayrilmis olmali,) daha sonra takin ve acin. Acilirsa ne ala cihazi tekrar kapatin pili yerine koyun cihazin kapagini sabitleyin . Sonra da sarja baglar tam dolunca kulmanirsiniz. Gecmis olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerHazard -- 8 Nisan 2013; 11:14:55 >

• Sorunu çözebildiniz mi acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende cihazı yeni alıcam yarın geliyor neden pili tam bitene kadar kullanmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

bende cihazı yeni alıcam yarın geliyor neden pili tam bitene kadar kullanmayalım

Batarya tamamen bitince, bezen cihazlar şarj tutmayabilyor.. onun için %15 batarya kalınca, şarja takmak gerekiyormuş..

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

bende cihazı yeni alıcam yarın geliyor neden pili tam bitene kadar kullanmayalım

Batarya tamamen bitince, bezen cihazlar şarj tutmayabilyor.. onun için %15 batarya kalınca, şarja takmak gerekiyormuş..

bunu söylediğin iyi oldu hocam yarın cihaz elime geçicek öyle kullanırım bende
  • Aynı sorun babamın nexuse de oldu.
    Garantiye göndereceğiz heralde.
  • Düzelttim.
    2 yöntem denedim sanırım 2.si işe yaradı :)

1.Yöntem: Nexusu şarja sokar sokmaz Power ve volume down tuşuna basarak menuyu görmeyi umup Power off deviceyi seçip şarjı tekrar takmak.
    2.Yöntem: Nexusun köşelerine yakın noktalarına fazla sert olmamak kaydı ile tokat atmak :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 18 Nisan 2013; 1:41:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Bende sebebinin bu sekilde olmasini tahmin ediyorum

• Şimdide makina şarj olmuyor.. Bu nexus 7 nin şarjla alakalı baya bir problemi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rmutsuru

Şimdide makina şarj olmuyor.. Bu nexus 7 nin şarjla alakalı baya bir problemi var.

Sorunu nasıl çözdünüz aynı sorunu bende yaşıyorum 2 kablo denedim 2'side olmadı
  • bu yöntemi deneyin:
    Nexusu şarja sokar sokmaz Power ve volume down tuşuna basarak menuyu görmeyi umup Power off deviceyi seçip şarjı tekrar takmak.

Ve Pc den değilde kesinlikle direk elektiriğe takılı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rmutsuru

bu yöntemi deneyin:
    Nexusu şarja sokar sokmaz Power ve volume down tuşuna basarak menuyu görmeyi umup Power off deviceyi seçip şarjı tekrar takmak.

Ve Pc den değilde kesinlikle direk elektiriğe takılı olsun.

Şarjı 0 ama, önceden batarya boş diye görseli çıkardı şimdi oda yok. Olmuyor o yüzden :(
  • TAM DA YARIN BU TABLETTEN ALACAKTIM BU SORUN GERÇEKTEN CİDDİ BİR SORUN MU KULLANICILARIN%KAÇINDA OLUŞUYOR KESŞN ÇÖZÜMLERİ VAR MIDIR

• quote:

Orijinalden alıntı: Ecmelpasa

TAM DA YARIN BU TABLETTEN ALACAKTIM BU SORUN GERÇEKTEN CİDDİ BİR SORUN MU KULLANICILARIN%KAÇINDA OLUŞUYOR KESŞN ÇÖZÜMLERİ VAR MIDIR

Al bir şey olmaz benim hatamdan oldu bu sorun galiba. 4 aydır kullanıyorum ilk ve tek sorunu, ben galiba içini büktüm çünkü orjinal usbsini içinde kırmıştım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.