Şimdi Ara

ASUS P535 KULLANICILARI (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.861
Cevap
28
Favori
627.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben daha once almanyada araba kiraladığım zaman da
    navi kullanmıştım ve harita beni bire bir takip ediyordu.
    hatta azıcık arabanın burnunu sole döndürsem onu bile
    gösteriyordu. ama p535 ile bu kesinlikle olmuyor.
    sorun yazılım da mı yoksa aletin kendi gps çipinde mi?
    biliyorsunuz istanbul da sokak girişleri birbirine çok yakın.
    ya da oto yollarda çıkışlar çok karışık olabiliyor. zaten navi
    kullanmamın en büyük nedeni de bu. ama istediğim verimi
    alamiyorum . diğer arkadaşlar da durum nasıl?

buarada bunun dışında p535 super bi alet
  • pil geçen %1 e kadar düştü , keni kendine kapannsında oyle şarj edeyim dedim,
    %1 lik şarj sabahtan akşama kadar gitti.
  • 1-2 fotograf ekleyelimde P535 kamerası hakkında fikir sahibi olsun millet!

ASUS P535 KULLANICILARI

ASUS P535 KULLANICILARI
  • quote:

Orjinalden alıntı: mugelondon

ben daha once almanyada araba kiraladığım zaman da
    navi kullanmıştım ve harita beni bire bir takip ediyordu.
    hatta azıcık arabanın burnunu sole döndürsem onu bile
    gösteriyordu. ama p535 ile bu kesinlikle olmuyor.
    sorun yazılım da mı yoksa aletin kendi gps çipinde mi?
    biliyorsunuz istanbul da sokak girişleri birbirine çok yakın.
    ya da oto yollarda çıkışlar çok karışık olabiliyor. zaten navi
    kullanmamın en büyük nedeni de bu. ama istediğim verimi
    alamiyorum . diğer arkadaşlar da durum nasıl?

buarada bunun dışında p535 super bi alet

Geçen hafta ankaranın hiç birmediğim bir mahallesine işim düştü
    GPS e adresi girdim yönlendirme çalışmaya başladı
    20-30 metreye kadar düştü yanılma olayı.

ilerde 4 yol ağzı solu takip edin vs gibilerinden birşeyler söylüyordu ve birebir tutuyordu
    yani sözün özü ben o kadar bir zararını görmedim :)

• cidden yurtdışında araba kiralayıp kullanma şansınız olduysa 1 e 1 örtüştüğünü çok iyi bilirsiniz.

telefondaki bu kadar gecikme biraz fazla gibi. yalnız harici anten var arabaların çoğunda, ebayden sipariş veren arkadaşlarada harici anten gelsin, ondan sonra bu gecikme azalmıyorsa sanırım program yada chipsette gerçekten bir problem vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: w1k1nG

cidden yurtdışında araba kiralayıp kullanma şansınız olduysa 1 e 1 örtüştüğünü çok iyi bilirsiniz.

telefondaki bu kadar gecikme biraz fazla gibi. yalnız harici anten var arabaların çoğunda, ebayden sipariş veren arkadaşlarada harici anten gelsin, ondan sonra bu gecikme azalmıyorsa sanırım program yada chipsette gerçekten bir problem vardır.

Abi sakınan göze çöp batar demiş atalarımız
    fazla kusursuzluk da iyi değil
    Her güzelin bir bozarı olmalı :)
  • Biraz kurcalayınca birşey daha öğrenmiş oldum. Gps SİRF olarakta çalışıyor. Şöyleki,destinatördede İgo dada GPS ayarlarında com2 ve 57600 seçilirse SİRF olarak bağlanıyor,aynı ayar kısmından com2 4800 yaparsanız bu sefer NMA olarak bağlanıyor.

Bu arada kesinlikle Destinatör programının kendisinden kaynaklanan bir problem var oda sinyal kalitesini çok düşük algılıyor. ikide bir sinyal çok zayıf veya sinyal kayboldu diye dırdır ediyo hatun dolayısı ile mesela yolda giderken bu sorun sık olduğunda pozisyon sapmaları fazla oluyor. yani bulunduğun yerle haritadaki gösterdiği yer arasında metrelerce fark olabiliyor. İGO programında bu olaya rastlayamadım henüz. Çok fazla deneme şansım olmasada zaten İGO ile bağlandığımda bulunduğum yerden 6-7 uydu bulurken Destinatör ile 3-4 tane zor buluyor.

Destinatörün sitesinden falan bir araştırmak lazım bence belki bir pacth falan vardır bu sinyal zayıflığı ile ilgili.

Benimde diğer kullanıcılara bir sorum olacak. Benim telefon rehberimin tamamı sim kartta yüklü. Bunları SD karta nasıl yükleriz,birde eskiden kişiler listemde telefon numarası olan bazı arkadaşlarımın resmi vardı telefon çaldığında remide çıkıyordu. Bu cihazlarda bunun ayarları nasıl olur?

• bugün ebay'dan gps anteni sipariş verdim,(koskoca ebay da 1 tane var!)
    3 metre kablosu var, anten kısmı mıknatıslı aracın tavanına tutturuluyor.
    antenle gps verimi artacakmı bakalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 16 Mayıs 2007; 20:43:48 >
  • Anten böyle birşey:
     ASUS P535 KULLANICILARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 16 Mayıs 2007; 20:42:15 >
  • mmcx gps antenlerının hepsi oluyor benım bıldıgım kadarıyla. yanlıssam bılmıyorum tabı. mmcx gps yazarsan ebay'e yüzlerce tedarikçi çıkar. illa p535 yazınca cıkması gerekmıyor hocam :)
    quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

bugün ebay'dan gps anteni sipariş verdim,(koskoca ebay da 1 tane var!)

• bugun sehir disi bir yolculugumoldu ve gps.I tam anlamiyla kullanma imkanim oldu. ist-kastamonu arasi 550 km yaptim. cihaz sirf modunda ve 57600 ile calisiyor. uyduya baglanma hizi muthis artti. 10-15 sn icinde baglaniyor ve kesinlikle kopmadi. yaptigim yolun sadece cok az Bir kisminda rotayi sasirdi ama bu da sanirim haritanin guncelliginden kaynaklaniyor. yuksek suratte gittigim halde gps randimanindan cok memnun kaldim. harita da anadolu icin cok ayrintili. bu mesaji cihazdan gonderdigim icin ayrintili yazamiyorum.kismetse dondugum zaman ayrintili yazarim. ama sonuctan cok memnun um dogrusu. not; ayrica igo yukledim ve o da cihazin 57600 calistigini tespit etti. sirf moduna getiren yazilima ekstra birsey yapmadim sadece sirf 57600 moduna ayarladim ve cihaz artik boyle calisiyor.
  • sizin gibi mmcx gps antenlerinin P535 'e uyduğunu bilseydim o şekilde bir arama yaptırabilir ve yüzlerce tedarikçi bulabilirdim..
    işi garantiye almak için satıcının ürün açıklamasında illa P535 uyumlu olduğunu belirtmesini istedim..

quote:

Orjinalden alıntı: w1k1nG

mmcx gps antenlerının hepsi oluyor benım bıldıgım kadarıyla. yanlıssam bılmıyorum tabı. mmcx gps yazarsan ebay'e yüzlerce tedarikçi çıkar. illa p535 yazınca cıkması gerekmıyor hocam :)
    quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

bugün ebay'dan gps anteni sipariş verdim,(koskoca ebay da 1 tane var!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 17 Mayıs 2007; 1:39:50 >

• Arkadaşlar MÜJDE!!!
    ASUS sitesinde Temmuz ayından itibaren P535 dahil bazı modellerini bedava WM6'ya yükselteceğini duyurdu

Ayrıntılar için: http://www.asus.com/news_show.aspx?id=7195

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancer77 -- 17 Mayıs 2007; 14:26:23 >
  • super bi haber sagol dostum
  • KÜÇÜK BİR DÜZETLME : HAZİRAN AYI DEĞİL, TEMMUZ OLACAK.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umit34

Biraz kurcalayınca birşey daha öğrenmiş oldum. Gps SİRF olarakta çalışıyor. Şöyleki,destinatördede İgo dada GPS ayarlarında com2 ve 57600 seçilirse SİRF olarak bağlanıyor,aynı ayar kısmından com2 4800 yaparsanız bu sefer NMA olarak bağlanıyor.

Ben denedim bu yaptığınızı ama olmadı. Anten bulunamadı diyor. Otomatik araya tıklayıncada sadece nma-4800 ü buluyor. Acaba Settings kısmındaki gps bölümündeki ayarlarla bir ilgisi olabilir mi? Bir de igo diye cektiğim dosya sniper tr navigsyon programı çıktı. İkisi farklı şeyler dimi?
  • aa p525 yok :(
  • Sirf 57600 modunu seçebilmek için, önce SirfDemoPPC programını yüklemek gerekiyor sanırım. O olmadan seçim yapılamıyor. Bu program ile ayar yapmadan önce Destinator'un kapalı olması lazım. Veya tam tersi şekilde, SirfDemoPPC açıkken Destinator'dan seçim yapılamıyor.
  • SIRF CHIPSET AYARI NASIL YAPILIR

- SifrDemoPPC programını çekip kuruyorsunuz.
    - Çalıştırıyorsunuz.
    - Product Selection ekranında En alttaki, SiRFInstantFix'i seçiyorsunuz ve sağ üst köşeden OK'e basıyorsunuz.
    - Connection ekranı geliyor karşınıza. Port: COM2 Baud Rate :4800 seçili iken Connect diyorsunuz.
    - Connected (NMEA) diyor... Telaşa Mahal yok, devam ediyoruz... :)
    - Done tuşuna basıp bu ekrandan çıkıyoruz.
    - Karşınıza gelen ekranda, SOL ALT KÖŞE'de Setup var. Buraya giriyoruz.
    - Switch to SiRF Binary'ye tıklıyoruz.
    - Şimde tekrar Setup'a girip Serial Comm kısmına girdiğimizde, Port: COM2 Baud Rate 57600 ve en altta Yeşil bir Connected SiRF Binary yazısını görüyoruz :)
    - Done diyip çıkabiliriz.
    - Şimdi Tekrar Setup'a tıklayıp Exit ile programı kapatıyoruz.

Anladığım kadarıyla bu program Sirf Chipseti içerisindeki modu değiştiriyor. (Yani Chipsetin onu kullanan uygulamaya nasıl bilgi göndereceğini)
    Destinatör'ü açtığınızda GPS Ara kısmında Direkt olarak 57600 Sirf olarak buluyor...

Harita üzerinde nasıl sonuç verdiğini deneyemedim. Bakıcaz :)

Hayırlı uğurlu olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miskin KoaLa -- 17 Mayıs 2007; 16:47:48 >

• kardeş bende senin gibi kaçırdım babalar gününü bekliyorum birde bimeks te haftasonu kdv indirim olan günlerdede alabiliriz ama kartı müsait müsait hale getirmek lazım önce bence ugraşma dışardan alma ile nasılsa yine kampanya yapacaklar babalar günü kampanyası falan
    quote:

Orjinalden alıntı: silversurfer80

NE YAZIKKİ BENİM CARD FİNANSIN LİMİTİ YETERİKADAR BOŞ OLMADIGINDAN BENDE ANNELER GÜNÜ KAMPANYASINI KAÇIRDİM ..ŞİMDİDE BU FİYATLARDAN ALMAK İSTEMİYOM.EBAYDAN ALAN ARKADAŞLAR NASIL ALDINIZ KAÇA ALDINIZ KİMDEN ALDINIZ BİZİDE AYDINLATSANIZ ..GÜMRÜKTE SORUN OLMUYOMU..MENÜYÜ NASIL TÜRKÇEYE ÇEVİRDİNİZ YAZINDA BİZDE AYDINLANALIM..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.