Şimdi Ara

ASUS P535 KULLANICILARI (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.861
Cevap
28
Favori
627.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki aptalca bir soru olabilir ama bu PPC cihazlarında WAP sayfalarına girme imkanı yok mu? 6630'da 0 tuşuna basıp giriyordum, bunda ne yapacaz
  • Offf ya

Telefonum bugün ofise getirilmiş ama bırakılmamış. Geliş tarihim de ayın 24 ünde en erken. Ne olacak bilmiyorum. Umarım kargoda başına bir şey gelmez.
  • @Civcivx
    arkadaşım bugün farkettim ebaydan seninle aynı kişiden aynı ürünü almışız.Honkongdan Credle,umarım gelir. Bu alışveriş benim ilk ebay tecrübem olacak.

Bu arada aleti bende yeni yeni deneyebiliyorum. Destinatör programını çok fazla deneyemedim çünki nedense özellikle destinatör programında hiç gereksiz yere ikide bir GPS bağlantısı kesildi diye ses anonsu geliyor. İGO kullanıyorum aynı yerde böyle bir sorun yok. Yani GPS bağlantısında herhangi bir kesinti olmuyor. Sadece Destinatör de yapıyor bu olayı. Aynı sorunu yaşıyan varmı aceba.

Açıkcası aletin GPS performansı konusunda şüphelerim var,biraz sinyal sorunu var gibi. Birde cihazın özellikleri kısmında okuduğum heryerde SİRFSTAR GPS olduğu yazılıyordu ama sanırım değil. Çünki destinatör programındada İGO programındada GPS bulma ayarlarında SİRFSTAR seçildiğinde GPS bulunamıyor. Sadece NMA seçildiğinde buluyor.

Yani bu konuda kandırıldıkmı sizce.Bu konu çok önemli aslında,SİRFSTAR GPS lerin uydudan aldığı sinyal sayısı ve kalitesi NMA dan çok çok daha iyi diye biliyorum. Dolayısı ile eğer NMA kullanıyorsak bu cihazlarda onun içinde sık sık sinyal problemi yaşıyor olabiliriz.

Bu durum tam netleşmediği müddetce miğdemi bulandıracak açıkcası.

Cihazı biraz fazla kullanırsanız pilin bir gün gitmesi çok zor. Pil tüketimi epey fazla gibi,ama buda aslında böyle bir cihaz için normal sayılabilir.

Bütün bunlara rağmen Asus p535 muhteşem bir cihaz. Asla aldığıma pişman olmayacağım.

• @ümit34, gelir hayırlısıyla için rahat olsun. Satıcı, gönderdim diye mesaj attı mı?

Aslında P535'te Sirf Star III çipi var ancak Destinator yazılımı bununla çalışmıyor nedense. Ben SirfDemoPPC isimli bir yazılım buldum ve yükledim.

http://www.sirf.com/SiRFDemoPPC.zip

Bunun sayesinde Protokol: Sirf, Baud:57600 ayarlanınca anten bulunamadı demiyor artık. Ayrıca bu yazılım evin içinde bile 3-4 tane uydu buluyor. Ancak tam kullanımını çözemediğim için kesin randıman alamadım.

Ama şöyle söyleyeyim; bu yazılım GPS cihazlarının her açılışında uyduları tek tek taramasına gerek bırakmayan birşeymiş. Bu uyduların datalarını bulunduran "extender ephemeris (ee)" dosyaları varmış. Google'de biraz aradım ama bu dosyadan bulamadım. Bunu yükleyince tüm uyduların yerini Sirf Star çipine kalıcı olarak atıyormuş. Ancak bu dosyanın da arada güncellenmesi gerekiyormuş, uyduların koordinatları falan mı değişiyor bilemiyorum.

SirfDemoPPC yazılımını kurup çalıştırınca, önce SIRFInstantFix seçiyorsunuz, sonra COM2 ve 57600 ayarını yapıyorsunuz. Connect deyince "Connected (SiRF Binary) yazısı çıkıyor. Done yapınca çıkan ekranda Signal kısmında uyduları teker teker bulduğunu göreceksiniz. EE dosyası da Setup menüsünde Load EE diye bir kısım var, oradan atılıyor. Biraz kurcalayın bakalım, çözebilirsiniz belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 15 Mayıs 2007; 23:15:02 >

• GPS performansı gayet iyi bence,
    odanın içinden bile sinyal alabiliyorum.
    hareket halinde araç içerisinde, binaların arasında GPS de kopmalar olması normaldir.
    Araçta harici anten kullanılırsa performans daha da artar.

NMEA da SIRF protokollerini beraber çalıştıran makinelerde var ama
    bende denedim destinatorle, sirf seçince gps bulamıyor...

quote:

Orjinalden alıntı: umit34

@Civcivx
    arkadaşım bugün farkettim ebaydan seninle aynı kişiden aynı ürünü almışız.Honkongdan Credle,umarım gelir. Bu alışveriş benim ilk ebay tecrübem olacak.

Bu arada aleti bende yeni yeni deneyebiliyorum. Destinatör programını çok fazla deneyemedim çünki nedense özellikle destinatör programında hiç gereksiz yere ikide bir GPS bağlantısı kesildi diye ses anonsu geliyor. İGO kullanıyorum aynı yerde böyle bir sorun yok. Yani GPS bağlantısında herhangi bir kesinti olmuyor. Sadece Destinatör de yapıyor bu olayı. Aynı sorunu yaşıyan varmı aceba.

Açıkcası aletin GPS performansı konusunda şüphelerim var,biraz sinyal sorunu var gibi. Birde cihazın özellikleri kısmında okuduğum heryerde SİRFSTAR GPS olduğu yazılıyordu ama sanırım değil. Çünki destinatör programındada İGO programındada GPS bulma ayarlarında SİRFSTAR seçildiğinde GPS bulunamıyor. Sadece NMA seçildiğinde buluyor.

Yani bu konuda kandırıldıkmı sizce.Bu konu çok önemli aslında,SİRFSTAR GPS lerin uydudan aldığı sinyal sayısı ve kalitesi NMA dan çok çok daha iyi diye biliyorum. Dolayısı ile eğer NMA kullanıyorsak bu cihazlarda onun içinde sık sık sinyal problemi yaşıyor olabiliriz.

Bu durum tam netleşmediği müddetce miğdemi bulandıracak açıkcası.

Cihazı biraz fazla kullanırsanız pilin bir gün gitmesi çok zor. Pil tüketimi epey fazla gibi,ama buda aslında böyle bir cihaz için normal sayılabilir.

Bütün bunlara rağmen Asus p535 muhteşem bir cihaz. Asla aldığıma pişman olmayacağım.

• NE YAZIKKİ BENİM CARD FİNANSIN LİMİTİ YETERİKADAR BOŞ OLMADIGINDAN BENDE ANNELER GÜNÜ KAMPANYASINI KAÇIRDİM ..ŞİMDİDE BU FİYATLARDAN ALMAK İSTEMİYOM.EBAYDAN ALAN ARKADAŞLAR NASIL ALDINIZ KAÇA ALDINIZ KİMDEN ALDINIZ BİZİDE AYDINLATSANIZ ..GÜMRÜKTE SORUN OLMUYOMU..MENÜYÜ NASIL TÜRKÇEYE ÇEVİRDİNİZ YAZINDA BİZDE AYDINLANALIM..
  • hocam 800 mılyona maloldu bana ama gumrukten gecmesı bır rısk, benımkı şansına geçtı saklı oldugu ıcın, ikincisi türkçe olayıda sakat, yükleyene kadar canım cıktı, alet elımde kalıyordu. en iyisi bekle, yoksa başına bela alırsın.
  • @civcivx saol verdiğin bilgiler için. Şu söylediğin programı bende bir deniyeyim bakalım.

Bu arada satıcıdan email aldım hatta tracking number bile aldım Honkong post ile göndermiş dediğine göre oradan takip edicemde,ürün evime kadar gelicekmi yoksa belirli bir postahaneye falan gelip oradan benmi alıcam bilmiyorum. Dedimya ilk tecrübem bu bakalım becerebilirim işallah.
  • gumruge takılmazsa postaneye gıdıp alman gerekmıyo hocam benımde ebayden çinden gelen bir kaç ürünüm olmuştu tecrübeliyim bu konularda. eve kadar gelir.
  • @civcivx verdiğin programı denedim şimdi. Programı kurdum dediğin gibi SIRFInstantFix i seçtim daha sonra com2 ve 57600 ü seçtim bu şekilde connect olamadı. Sadece com2 4800 de connect oluyor altta yeşil bir bant çıkıyor ve üstünde NMA ile bağlandığını yazıyor.

Yani senin dediğn ayarda bende olmadı. Aceba benim makinedemi bir sorun var? sende 57600 de bağlandığına eminmisin?

Ben NMA olarak bağlandıktan sonra evimin penceresinden 6-7 tane uydu buldu aktif olarak yani yeşil olarak gözüküyor.

İlginçtir vallahi birşey anlamadım.
  • @w1k1nG saol bilgi için.

Gümrük sorunu olmaz sanırım topu topu 40 kusur dolarlık şey. Gümrük sorunundan çok geliş prosedürünü bilmediğim için sordum. Normal alışverişlerde amerikadan epey alışveriş yaptım 1 kere hariç sorunsuz kargo ile geldi. Ama ebayda sistem daha farklı sanırım postayla falan diye düşündüğüm için kafam karışık.

Neyse bunuda öğrenicez öyle böyle
  • beyler bu destinator programı sirf chipsetle çalışmıyor ise neden veriyorlar ki.

internete bağlanma sorunu yaşayan arkadaşlar modemin şifreleme ayarlarını değiştirsinler sorun çözülür.

bu alet hp nin tüm modellerini katlıyor valla...

ancak arada cihaz takılıyor bu normal bişey miii
  • Arkadaşlar Spb GPRS Monitor programını kurup kullanan var mı ?
    Ben kullanıyorum ve anlamadığım bir nokta var; Gprs ile MSN bağlanıyorum 2-4 kb gidiyor, oturumu kapatıyorum bazen 0 bazen de 2kb gidiyor buraya kadar herşey normal fakat oturum kapatma işleminden sonra Gprs bağlantısını kestiğimde 94-100 kb gidiyor bu normal mi yani tüm programları kapattıktan sonra GPRS kapatırken yaklaşık 100 kb data alınıyormuş gibi gösteriyor.
    Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşların cevabını rica ediyorum.
  • hep birsey sormak yerine ben de bugun denediğim
    bir programı size soylemek istiyorum. şimdiye kadar
    symbian kullanmamın tek nedeni telefon görüşmelerini
    kayıt edebilmekti.şimdi aynı işlemi p535 ile de yapabiliyorum.
    belki benden önce bilen arkadaşlar olabilir. ama ben bu programı yeni
    buldum. resco audio recorder. bu programın en son versiyonu yani 4.
    sürümü ile yapılan görüşmeleri gayet net kayıt edebiliyorsunuz.programı
    resmi sayfasından indirebilirsiniz. şimdilik shareware değil program. sanırım
    beta sürümü olduğu için. umarım bir faydam dokunmuştur.

buarada benim de bu gps ile ilgili sorunlarım var. araba ile hareket halindeyken
    gps benim gittiğim hızda yolu takip edemiyor. mesela onun dönüş olarak gösterdiği
    yeri ben çoktan dönmüş oluyorum.bu problemi yaşayan başka arkadaşlar da var mı?
    acaba bu problem destinator programından mı yoksa telin kendi gps çipinden mi kaynaklanıyor?

• Ben de P535'e terfi ettim. Şu ana kadar hersey mükemmel. Cihaz çok hızlı, fotoğraf kalitesi harika . Hele GPS ve Türkiye haritası mükemmel oldu. Ben araba ile çok gezdiğim için en çok kullandığım fonksiyonlarından biri. Bir de wireless tabii. Bu cihaz varken hiç bir şeye ihtiyacın yok. Mükemmeellll
  • kısmetse 2 saat sonra cihazı alacağım
    Pazar günkü fırsatı kaçırdık artık kısmet buguneymiş.

@mugelondon

seni takip eder GPS
    zamanlama senkronizasyonu doğal olarak birebir olmuyor
    IGO var bende
    O da nerden baksan 50 metre geriden geliyor.
  • Arkadaşlar tek kelimeyle hepiniz harikasınız .
    Ben ne PDA veya Telefon aldıysam bu forumdan takip ederek almışımdır.
    Hepinizi yardımlarınızdan ötürü tebrik ediyorum.
    P535 almaya karar vermiştim, tereddütlerim vardı fakat sayenizde (tüm forumu okuyarak) çözdüm.

Forumu oluşturanlardan ve buraya bilgi atanlardan Allah razı olsun.
    Teşekkürler
  • arkadaşlar pili yalan etmeyin benim gibi, adam gibi sarj edin.

gece 4 de sarjdan cıkardım su an saat 13:15; pil %55 e düştü :S altı ustü 15 dk da bir wirelessdan emaillere bakıyor, gprs blutooth gps kapalı, hiç karıştırmadım, sadece 1 saat toplamda telefonda konuşmuşumdur :S

3000mah 'lık pil getirtmek zorunda kaldık iyimi :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: w1k1nG

arkadaşlar pili yalan etmeyin benim gibi, adam gibi sarj edin.

gece 4 de sarjdan cıkardım su an saat 13:15; pil %55 e düştü :S altı ustü 15 dk da bir wirelessdan emaillere bakıyor, gprs blutooth gps kapalı, hiç karıştırmadım, sadece 1 saat toplamda telefonda konuşmuşumdur :S

3000mah 'lık pil getirtmek zorunda kaldık iyimi :S

Abi anlamadım ben
    Pili yalan etmeyin derken?
    Sen nasıl yalan ettin ki?
  • hoam ben ılk basta 4 saat falan sarjda tutmadım, sarj ettim sonra usbden bagladım tekrar sarjlı alet sarj oldu falan fılan cok usbye takıp cıkarınca her taktıgımda alakalı alakasız sarj oldu. sımdıde boyle bıtıyo pıl ıste :S
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.