Şimdi Ara

ASUS P5B Mİ YOKSA GIGABYTE 965P S3 MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın üstadlar ben bu iki anakart arasında seçim yapamıyorum bir türlü. Eski gigabyt çıyım hala kullandığımda öyle lakin conroe 6300 işlemciye geçmek istiyorum. Mevcut anakartım desteklemediği için yeni satın almak zorundayım. Bu seçimde bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1178&l1=3&l2=11&l3=307

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2321&ProductName=GA-965P-S3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglaraktas -- 24 Aralık 2006; 18:31:46 >

• gigabyteçımışsın zaten aynen devam et derim
  • Bence burayahttp://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/ga-965p-s3_6.html vehttp://forum.donanimhaber.com/m_11076428/mpage_1/key_//tm.htm#11181003 buraya zamanını ayır ve gözat İlk sitede dikkat edersen çok değerli bilgiler var.

• quote:

Orjinalden alıntı: someone74

Bence burayahttp://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/ga-965p-s3_6.html vehttp://forum.donanimhaber.com/m_11076428/mpage_1/key_//tm.htm#11181003 buraya zamanını ayır ve gözat İlk sitede dikkat edersen çok değerli bilgiler var.

Sayın üstadım forumda hem sizin vermiş olduğunuz hemde asus p5b ile ilgili açılan konuları baştan sona okudum. Lakin herkes oc sevdası ile konular farklı yere kayıyor. Benim araştırdığım konu fiyat+kalite+özellik+ileriye dönük alt yapı

son bir sene içerisinde inanın 2 kez anakart değiştirdim ve bunların ikiside gigabyte idi. Değişimin temel nedeni cpu desteğinin olmaması idi. Öğrenmeye çalıştığım bu minumum rakamlarla kaliteyi satın almak istiyorum!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglaraktas -- 24 Aralık 2006; 20:19:24 >

• işin zor yani seçim
  • Gerçekten işin çok zor ancak Ben bu güne kadar hep asus anakrt kullandım ve seçimimi Asus P5b üzerine yaptım.Sonuçta aldığım karttan memnunum.Tavsiye ederim.Sisteminde gördüğüm kadarıyla Gigabyte var sende gigabyte alarak devam edebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasans

Gerçekten işin çok zor ancak Ben bu güne kadar hep asus anakrt kullandım ve seçimimi Asus P5b üzerine yaptım.Sonuçta aldığım karttan memnunum.Tavsiye ederim.Sisteminde gördüğüm kadarıyla Gigabyte var sende gigabyte alarak devam edebilirsin

Teşekkür ederim. Gigabyte biraz kırgınım aslında asus markasıda yabana atılacak gibi değil gönül elbette iyisini istiyor şu ısınma problemi beni düşündürüyor yoksa bende rahatlıkla fiyattan ötürü p5b diyebilrdim ama bu kez gigabyte nin oyununa gelmeyip sanırım 965p ds4 alacağım sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gigabyte Ds4 iyi bir kart bende çok düşündüm ama aralarında yaklaşık 70-80 dolar fark var.Bende o farkı ekran kartına ekledim.7600 gs alacaktım 7900 gs aldım.Asus P5b ısınma problemi değil aslında sadece ölçme değerleri yanlış.İşlemcinin sıcaklığını elle kontrol ettiğimde buz gibi desem yeri var
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasans

Gigabyte Ds4 iyi bir kart bende çok düşündüm ama aralarında yaklaşık 70-80 dolar fark var.Bende o farkı ekran kartına ekledim.7600 gs alacaktım 7900 gs aldım.Asus P5b ısınma problemi değil aslında sadece ölçme değerleri yanlış.İşlemcinin sıcaklığını elle kontrol ettiğimde buz gibi desem yeri var

Haklısınız o yönde yorumlar var lakin asus böyle bir hataya nasıl düştü hayret. Ben şirkete Asus P5l-MX aldım oda öyle 45-50 derece arasında gösteriyor yarın ilk işim başka programlarlada işlemci ve anakartın ısını ölçmek olacak.
  • Bir çok programala dendim ama sonuç aynı 43-48 arasında geziniyor
  • p5b
  • ds3 ds4 ikisini de tavsiye ederim p5b li sistem kurdum arkadaşa kötü kart demiyeceğim ama asus p5ld2 kullandıktan sonra bir daha asus almayacağıma emin oldum. Birde raid özürlü p5b her forumda söylüyorum. Gigabyte ds4 derim ben
  • s3 ile p5b karşılaştırılıyorsa tartışmasız p5b ama paranız varsa ds4 çok güzel bir anakart

saygılar
  • P5b
  • caglaraktas @ haklısın herkes OC düşünerek bir kart tercih etmeyebiliyor ama zaten verdiğim linkten de göreceğin üzere P5B Deluxe ile kıyaslandığı bölüm bile var. Senin gigabyte ile sorun yaşamanın çeşitli sebepleri olabilir. Mesela gigabyte nin via veya sis chipsetlilerinde stabilite veya donanım eklenmesi esnasında sorun yaşama olasılığı yüksek. Bende daha önceden bir asus hayranı idim ama s478 pinli p4 gigabyte titan anakartımla bile asus p5gv-mx li lga 775 lik anakarttan çok fazla performans alıyordum ( Hem OC, hemde donanımsal).
    Bir anakartı seçmenin sebebi sadece F/P olsaydı söylediklerin arasından 15 usd ucuz olan P5B yi seçerdim ancak benim P5B den farklı olarak S/PDIF ÇIKIŞ 1X OPTICAL VE 1X COAXIAL bağlantıya ve kuzey köprüsündeki soğutmayı daha iyi sağlayan bir anakarta ihtiyacım vardı. P5B hakkında yazılanları ve bizzat anakartı satın almadan kıyaslama imkanım olduğu için S3 ü aldım. Şüphesiz DS3 ve DS4 te güzel ama istediğim özellikler onlarda yok. Ancak 200 usd üzeri anakartlarda vardı ama kullanma ihtimalimin olmayacağı bir anakartı almak bana uymaz. Yani herşey bir anakarttan beklediklerinizle ilgili. İmkanınız varsa zaten özelliklerini bildiğiniz anakartları birde masaya yatırarak inceleyin, inanın bazen görüntü bile kaliteyi açığa vurabiliyor.

• quote:

caglaraktas @ haklısın herkes OC düşünerek bir kart tercih etmeyebiliyor ama zaten verdiğim linkten de göreceğin üzere P5B Deluxe ile kıyaslandığı bölüm bile var. Senin gigabyte ile sorun yaşamanın çeşitli sebepleri olabilir. Mesela gigabyte nin via veya sis chipsetlilerinde stabilite veya donanım eklenmesi esnasında sorun yaşama olasılığı yüksek. Bende daha önceden bir asus hayranı idim ama s478 pinli p4 gigabyte titan anakartımla bile asus p5gv-mx li lga 775 lik anakarttan çok fazla performans alıyordum ( Hem OC, hemde donanımsal).
    Bir anakartı seçmenin sebebi sadece F/P olsaydı söylediklerin arasından 15 usd ucuz olan P5B yi seçerdim ancak benim P5B den farklı olarak S/PDIF ÇIKIŞ 1X OPTICAL VE 1X COAXIAL bağlantıya ve kuzey köprüsündeki soğutmayı daha iyi sağlayan bir anakarta ihtiyacım vardı. P5B hakkında yazılanları ve bizzat anakartı satın almadan kıyaslama imkanım olduğu için S3 ü aldım. Şüphesiz DS3 ve DS4 te güzel ama istediğim özellikler onlarda yok. Ancak 200 usd üzeri anakartlarda vardı ama kullanma ihtimalimin olmayacağı bir anakartı almak bana uymaz. Yani herşey bir anakarttan beklediklerinizle ilgili. İmkanınız varsa zaten özelliklerini bildiğiniz anakartları birde masaya yatırarak inceleyin, inanın bazen görüntü bile kaliteyi açığa vurabiliyor.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Gigabyte kırgın olma nedenim şudur. 650 kodlu 3.4 kulanıyordum ve anakrtım ise hevesle aldığım o dönemin en iyi anakartı olan 8I915P Duo Rev2.0 idi ve yurt dışından 661 3.6 aldırdım. Sitesine baktığım zaman bu anakartın 661 desteklediği yazıyordu. İşlemciyi taktığımda çalışmadı. Gigabyte mesaj attım günler sonra döndüler meğerse bu anakartın birde sonradan Rev2.1 i çıkmış ve onda 661 desteği varmış lakin sayfa ortak olduğu için oda gördüğüm bilgi beni yanıltmış. Neyse dedik gittim 8I945P-G-RH anakart aldık çalıştırdık. 10 gün sonra ise 8I945P-G-RH ın S3 versiyonu çıktı yapı hemen hemen aynı ve P-G-RH dan da 10 dolardan daha fazla ucuz. Şimdi ise conroe ye geçmek istiyorum ne yazıkki yine akart değiştirmek zorunda kalacağım. Anlatmak istediğim şu Gigabyte basit esnaf zihniyeti yapıyor. Asus bios update ile farkı kapatıyor Gigabyte ürün satmak için hemen dayıyor yeni versiyon yeni kart. Ürünleri kısıtlamalı bir kerede yap da tüketici madur olmasın değilmi. 75 dolara şirkete Asus P5L-MX aldım baktm onda bile Qcore2 duo desteği var dedim insaf. İşte Giganın hazin sonu.

• Araştıra araştıra Asus P5B Deluxe ye kara verdik nihayet. Bu kartlada ilgili yorumları olanları lütfen esirgemesinler.
  • bunun için sana p5b dlx tavsiye ediyorum

"fiyat+kalite+özellik+ileriye dönük alt yapı"

şimdiden hayırlı olsun arkadaşım. iyi günlerde kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uGürkan. -- 25 Aralık 2006; 12:58:11 >
  • quote:

caglaraktas @ haklısın herkes OC düşünerek bir kart tercih etmeyebiliyor ama zaten verdiğim linkten de göreceğin üzere P5B Deluxe ile kıyaslandığı bölüm bile var. Senin gigabyte ile sorun yaşamanın çeşitli sebepleri olabilir. Mesela gigabyte nin via veya sis chipsetlilerinde stabilite veya donanım eklenmesi esnasında sorun yaşama olasılığı yüksek. Bende daha önceden bir asus hayranı idim ama s478 pinli p4 gigabyte titan anakartımla bile asus p5gv-mx li lga 775 lik anakarttan çok fazla performans alıyordum ( Hem OC, hemde donanımsal).

Arkadaşım o dediğin çıkışların hepsi ds-4 te var.Sen yanlış bakmış olmayasın.

• caglaraktas @ ne tesadüftürki benzer sorunu bende asusta 2 kez yaşadım Neyse son olarak karar verdiğin anakart en azından konu başında kıyasladıklarından daha iyidir

edit;
    aBaBaDaN @ Haklısın ama DS4 hem çok pahalı ( 236 dolarcık) hemde PCI dan 2 adet var. Yani arada vereceğim 100 usd farkın şu an için bana bir getirisi yok. O yüzden arkadaşa ihtiyacımız ne ise onu almalıyız demiştim. Geleceğin teknolojisini satın almanın bedelini ben kendi adıma çok çektim. Ayrıca anakartıma F6 biosu yükleyerek 4 çekirdeğe de uyumlu hale getirdim. Bir de üstüne basit bir OC yaparak 400 usd lik işlemcinin gücüne sahip oldum daha ne isterim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 25 Aralık 2006; 19:38:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.