Merhaba, bilgisayarımda Asus P5K SE anakart, AMD Radeon HD5450 ekran kartı bulunuyor. Windows Experience Index'e göre bilgisayarın puanı 3.7, bunun nedeni de grafik performansı. Çok eski olmasına rağmen bilgisayarda hâlâ her işimi görebiliyorum, tek sorunum CS:GO oynayamamak. Bu anakarta takabileceğim daha güçlü bir ekran kartı var mıdır? Yoksa anakart/ekran kartının gücü buraya kadar mı dersiniz? Dolar 2.50 olduğu için yeni pc toplama konusunda kararsızım, ancak bu anakarta takabileceğim daha iyi bir ekran kartı bulunuyorsa o seçeneği tercih edebilirim.
Anakartımın eski olması ekran kartı performansını etkiler mi? (Örnek vermek açısından: USB 2.0'a takılan USB 3.0 destekli cihaz gibi)
Flowist
kullanıcısına yanıt
Fazla etkilemez zaten önemli değil işlemciden dolayı takabileceğin ekran kartları sınırlı.İkinci el hd 5670 alıp takarsan maximuma yakın verimle kullanırsın.Ekran kartının usb portlarıyla alakası yoktur.Gtx 750 takamazsın faydadan çok zararı olur.İkinci el 5670 8800gt ve ustu 9 serisi ekran kartlarından denk getirdiğini takabilirsin.
Bu anakarta HD7850 ya da R9 270X Vapor-X takamaz mıyım?
Anakartla alakası yok işlemcinin gucu daha yuksek kartı kaldırmaya yetmez psu'da yetmez.
Psunun bu iki kart için yeterli olduğunu diğer forumlarda okudum. Benim sorum slotlarla alakalıydı. Mesela anakart eski olduğu için Ramler DDR2. DDR3 ram takamıyorum. Ekran kartlarında da böyle bir sınırlama olup olmadığını merak etmiştim. Tek gpulu ekran kartı taktığım sürece bir sorun yok sanırım. İşlemci ile ekran kartı arasındaki bağı çözemedim. Üşenmezsem ve temiz 2. el bulursam işlemciyi de değiştireceğim.
Flowist
kullanıcısına yanıt
Bu iki kart için demedim daha yuksek kart taktığında yetmez dedim.270'e yeteceğini de sanmmıyorum ucu ucuna ancak denk gelir.O psu 420 vermez versede eski oldugu için kondisyonu dusmutur daha az veriyordur.İşlemci ile ekran kartı arasındaki bağ ise basit olarak işlemcinin bilgi işleme hızı ekran kartına yetişemediğinde darboğaz denen performans dususu ve ani fps dusmeleri olur akıcı oyun oynamana engel olur.Ekran kartlarında da eskiden sınır vardı agp pcie ve diğer versiyonları gibi ama senin anakartta tek gpu için sorun yok yani ddr2 ddr3 farkı gibi senin anakartta ekran kartı farkı olmaz.
Anladım. Temiz bir HD7850 buldum, sanırım onu alacağım. PSU'yu sonradan değiştirmiştim, pc kadar eski değil yani. İşlemci için arayışlarım sürüyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme