Şimdi Ara

Asus P5k-se overclock için açılmayan kuzey ve güney köprüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus P5k-se anakartım, q6600 işlemcim var mevcut menülerle en fazla 3.4 ghz çıkabildim daha fazla çıkmam için kuzey ve güney köprülerini fsb ye yüklenmem lazım ama JumperFree Configuration da bu menüler çıkmıyor.biosumda güncel aldığım ilk zamanlarda bu menülerin var olduğu aklımda kalmış ihtiyaç olunca aradım bulamadım acaba farkına varmadan biosun başka bir yerinden kapatmış olabilirmiyim veya biostan eski versionlara mı döneyim yardımlarınızı bekliyorum...bu arada overclock manuel orda şüpeniz olmasın

• P5K Se de köprülere voltaj verildiğini hiç görmedim. Ya siz yanlış gördünüz yada biosunuz gerçekten çok eskiydi :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: lazarusuo

P5K Se de köprülere voltaj verildiğini hiç görmedim. Ya siz yanlış gördünüz yada biosunuz gerçekten çok eskiydi :)

demekki yanlış hatırlamışım peki lazarusuo usta bu kart ve işlemciyle daha fazla hız aşırtmam mümkünmü bakıyorum millet uçuyor biz kaldık yerimizde
  • @lazarusuo

Hocam bize kendi ayarlarınızı yazsanız çok makbule geçer.Voltajsız 3033mhzde kullanıyorum henüz e6750yi
  • şuan 400*8 3.2 ghz de orjinal voltajı olan 1.30 da stabil olarak kullanıyorum
  • p5k-se kullanıcısıyım Q6600 max 3.6ghz çıkıyor oda 1.525de stabil oluyo ... tabi fazla voltaj cildi bozar

Kısacası P5K-SE alıcısı varsa ALMASIN Millet 540 fsb yapıo diğer kartlarda ben 470 i geçemedim geçilmiyor :(
  • P5K se nin fiyatındaki hangi kart 540 fsb yapıyor acaba ?
    Ben bu kartla çok rahat 500fsb yaptım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siz C2Duo da yapmışsınız 500 fsb biz c2Quaddan bahsediyoruz gerçekten hantal bi kart ama fiyatına diyecek yok :(

Millet voltajsız 3.2 çalışırken biz 1.375 veriyoruz

Tek faydalı yanı overclock yapmıyacak birisi için harika :))
  • Kartın oc potansiyeli gayet iyi. Hantallık nerede anlamadım.
    E2140 L2 revizyon 3200MHz stabil çalışıyor. 3280Mhz gördü ve buda cpu nun fsb duvarı daha üstünü cpu kaldırmadı.
    E6550 3220MHz stabil çalışıyor. 3500MHzde benchler aldım fakat stock soğutucu yüzünden üzerine gidemedim.
    2x1GB 800MHz Veritech ramlerim 920MHz 4-5-4-5 stabil çalışıyor.

1333 işlemci 1066mhz ram
    45 nm işlemci destekliyor.
    Ve bunlara karşılık fiyatı 130 lira. Bence gayet F/P ürünü.

Millet voltajsız 3.2 çalıştırıyor biz 1.375 veriyoruz demişsiniz. O sizin işlemcinin takozluğu olmasın ?
  • bu kart ve q6600 ile 3.6 nın üstüne çıkabilen varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darqer1

p5k-se kullanıcısıyım Q6600 max 3.6ghz çıkıyor oda 1.525de stabil oluyo ... tabi fazla voltaj cildi bozar

Kısacası P5K-SE alıcısı varsa ALMASIN Millet 540 fsb yapıo diğer kartlarda ben 470 i geçemedim geçilmiyor :(

hocam 3.6 çıkmak için cpu voltajını arttırmak tan başka bişey yaptınmı ?
  • Bi q6600 bulursam bide ben kastırıcam bakalım nereye kadar gidebiliyor bu kartla.
  • Daha yapıcak birşey yokki tüm ayarlar tamam ki P5K-SE fazla detayı olmayan bir kart
  • Overclock büyük oranla şans işidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: lazarusuo

Overclock büyük oranla şans işidir

sana katılıyorum aklıma takılmışken şunuda söyleyim bilinçsiz bir şekilde işlemciyi yüksek voltajla kullanmak sanki vid değerini değiştirirmişcesine etki yaptı bende ilk zamanlar daha az voltla daha yüksek değerlere ulaşırken şimdilerde mavi ekran almaya başladım fazla volt cildi lafzen bozmasada manen bozuyor zannımca,önemli olan noktalardan biride overclock yapılan işletim sitemide olabilir kendimi kıyasladığım bazı arkadaşlarımız xp ile daha iyi overclock yapabiliyor ben vistayla fazla açılamadım sırf overclcok içinde vistadan vaz geçmek istemiyorum saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.