Şimdi Ara

Asus P6T / P6T DELUXE / P6T DELUXE V2 / Paylaşım Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
9.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Anakartın Artıları, Eksileri, Sorunları, Çözümleri, Overclock Performansı, İnce Ayarlar, Bios, Parça Uyumluluğu Vb. Konusundaki Soruları, Sorunları Paylaşırsak Anakartı Almak İsteyenler İçin de Aydınlatıcı ve Yararlı Bir Konu Olur.

• Acaba V2 ile P6T deluxe arasındaki fark nedir arkadaşlar?
  • nedir bu asus sevgisi aman aman:D bende gigabyte konusu acacam.bu arada p6t deluxe güzel kart ama p6t alacaktım ki iyi almamışım gigabyte x58lerde daha şahane..p6t deluxe un yeri ayrı tabi
  • Asus sevgisi diyosun ama sende gigabyte sevgisi yapıyon burda

EDIT: yanlış bilgi vermişim özür dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blind Evil -- 30 Haziran 2009; 3:52:22 >
  • P6t Deluxe v2'nin Yanında Overlock Aparatı Gelmiyor. O.C/Palm Modelinde Geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: terran48

Acaba V2 ile P6T deluxe arasındaki fark nedir arkadaşlar?

Deluxe V2' de 2 sas port u kaldırılıp yerine 2 sata port u konmuş ( Toplam 8 sata portu ) . Bellek desteği de 12 gb dan 24 gb çıkartılmıştır.
    Bir haftadır deluxe v2 kullanıyorum. Gayet memnunum i7 920 i 3.8 ghz 1.25 cpuv. de kullanıyorum.
    Ocz platinium belleklerin 6 gb lık kiti bellek destek listesinde olmamasına rağmen sorunsuz çalışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hell_Spawn -- 29 Haziran 2009; 22:30:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hell_Spawn

quote:

Deluxe V2' de 2 sas port u kaldırılıp yerine 2 sata port u konmuş ( Toplam 8 sata portu ) . Bellek desteği de 12 gb dan 24 gb çıkartılmıştır.
    Bir haftadır deluxe v2 kullanıyorum. Gayet memnunum i7 920 i 3.8 ghz 1.25 cpuv. de kullanıyorum.
    Ocz platinium belleklerin 6 gb lık kiti bellek destek listesinde olmamasına rağmen sorunsuz çalışıyorlar.

bu sas portu çok kafamı kurcalıyor.normal sata2 disklere bir perfonrmans artışı getiriyormu?
    yoksa sadece sas destekleyen disklerdemi çalışıyor?

Bende p6t deluxe almayı düşünüyorum.Bununla gigabyte extrem arasında kaldım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hell_Spawn

quote:

Son gelen bios update ile normal deluxe lerde 24gb oldu (yabanci bir forumda farklari tartisilirken soylemislerdi dogruluk oranini bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NER0 -- 30 Haziran 2009; 9:44:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: İmportant

P6t Deluxe v2'nin Yanında Overlock Aparatı Gelmiyor. O.C/Palm Modelinde Geliyor.

Teşekkür ederim düzelttim mesajımı
  • cok guzel anakartin var nazar degmesin.
  • quote:

bu sas portu çok kafamı kurcalıyor.normal sata2 disklere bir perfonrmans artışı getiriyormu?
    yoksa sadece sas destekleyen disklerdemi çalışıyor?

Bende p6t deluxe almayı düşünüyorum.Bununla gigabyte extrem arasında kaldım...

Sata hdd sas portunda kullanılabiliyor, görünürde performans artışı getirmiyor herhalde.
    Gigabyte extreme de güzel bir tercih ama bundan önceki p45t gigabyte anakartından çok çektim özellikle de cold boot sorunundan forumlardan ( tweaktown) okuduğuma göre x58' de de
    bu sorun devam ediyormuş.

quote:

cok guzel anakartin var nazar degmesin.

Teşekkürler.

• Deluxe ve Deluxe v2'de, Oc Palm Edition'da bulunan palm zımbırtısı yok. palm zımbırtısı, tetris ebatlarında birşey. anakarta bir kablo aracılığıyla bağlanıyor ve daha sağlıklı veri alıyor.işletim sisteminden program kullanarak OC yapmak yerine direk cihazdanda kontrol ediliyor OLABİLİR yada cihaz sadece veri alıyordur OC ayarlama kabiliyeti yoktur. Palm editionda OC yaparken sistem kitlenirse falan tetris oynayıp düzelte biliyorsunuz BELKİDE. Deluxe ve V2 arasındaki fark iki ekran kartı slotumu ne birbirine fazla yakınmışmış yoksa ramler bilmemnelere fazla yakınmışmış sistem kararsızlığı yada fazla ısınma gibi bişeye yol açıyormuşmuş o yüzden yeni bir dizayn ile bu sorunu giderip bişeyi bişeyden uzaklaştırıp problemi çözmüşler öyle bişeyler bişeyler. V2 azcık daha yahşi onun dışında pek bir farkı yok ikisindeki ram desteğinin birine 12 diğerinde 24 olması saçma fiyat açısından pek farkta yok zaten. sadece tasarım değişikliği slot değişikliği ikisinde de 24Gb ram desteği vardır. ikisinde de tetris yok ama ayrıca parayı bastırıp alabiliyorsunuz palm desteği olması lazım.

Bende ses kartını araştırıyordum anakartta şöyle bişey var:

ADI® AD2000B 8 -Channel High Definition Audio CODEC
    - Support Jack-Detection, Multi-Streaming, and Front Panel Jack-Retasking
    - Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O

ses kartları uçmuş gitmiş 4 milyara kadar ses kartı var sibelius+vsti, cubase+vsti gibi programlarda kısaca efekt olduğunda diyeyim (örneğin Edirol Orchestral kullanıp reverb vb. efektler ile kullanmak) gecikme-kasma yapıyor bu kartta sanırım işlemci yok gecikme olmasının nedeni o. Bilgisayar fiyatına olan ses kartlarını saymazsak 400 civarı ses kartlarında (Örneğin creative) 64mb işlemcisi olan modeller var. ses kartı mevzusu çok karışık. usb olanı, dahili harici olanı, herbirinde farkl farklı girişler var. kimine önyüzde I/O paneli var... çok detayı var ve insan hangisinin yeterli olacağını kestiremiyor. bu ses kartıyla ilgili koca nette sadece şu gördüğünüz 3 satırı bulabildim sanırım pek matah bir ses kartı değil. şu programları rahat kullanmak için bişeyler ayarlamam gerekecek oda kim bilir kaça kim bilir ne zamana artık...

Asus'un driver desteği harika patır patır driver üretiyor adamlar. İlk w7 driverı üreteninde asus olması çok doğal. Dayanıklı uzun ömürlü cüzdan delen güzelim kartlar diyecek pek bişey yok. hepsinin fiyatı çok coşkulu o yüzden geriye sadece anakartların şekline bakıp en cicisini seçip almak kalıyor insanlara.

ekleme: AI SUITE yazılımı ile birlikte geliyor AI NAP özelliği ile bir çeşit stand by moduna giriyor ve o modda downlaodınız kesilmiyor kompütürünüz netten düşmüyor ekran kartınız kapanıyor monitörünüz stand by oluyor ve bilgisayarınız feci enerji tasarrufu yapan bir modda çalışıyor. maus oynattığınızda ekrana AI moddan çıkılsınmı tarzı bir soru geliyor onu yanıtlamazsanız bir kaç dakika içinde tekrar eski haline dönüyor monitör ve ekran kartı kapanıyor. EPU-6 enerji saver yazılımı ile teş tuşla overclock ta yapabiliyorsunuz fakat EPU-6 açıkken v-turbo ve Fan Xpert kullanamıyorsunuz. Direk EPU ile tek tuşla overclock yapmak benim gibi OCden anlamayan insanlar için bire bir ayrıca EPU 6 da auto mod var otomatik olarak bilgisayarınız işlem yapmıyorken ekonomiğe geçip oyun vs açtığınızda power moda geçebiliyor fakat manyak gibi mod değiştirdiği için tavsiye etmiyorum elle yapın sağlıklı olsun yada benim gibi Epu-6 yı Turbo modda %10 CPU frequincy yapıp bırakın. Sacred 2 extreme ayarlarda ara ara oyun göçerken CPU coşkusu üzerine çok ender kapanmaya başladı oyun i7 işlemcinin 3 türünden en düşük olanını kullanıyorum rakamını unuttum. zotac gtx 295 le gelen firestorm yazılımı sadece xpde çalışıyor vistasını aramadım hazır aklıma gelmişken birazdan bakıcam. ADI'nin sitesine girdim bilgisayarla zerre alakası yok daha çok ses sistemiyle ilgili bir kurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 1 Temmuz 2009; 19:02:38 >

• Bu anakartlar için bolca bios update ler çıkıyor. Ben mesela 0502 versiyonunu kullanıyorum. Sizce aralıklarla bios update etme gereği var mı, yoksa yapmasakta olur mu? Sitesinden merak ettim baktım 0607 çıkmış benim versiyondan sonra 3. update.
  • Nelerin yeni olduğuna dikkat etmek lazım sonuçta en günceli en iyisidir mantığı hepimizin kafasına yerleşmiş durumda.
    502den sonra bakın neler neler çıkmış:

502 diye bişey göremedim vista 32bite baktım şöyle sıralıyım. (1502 baktım bulamadım tabi 0502 olacaktı neyse)

P6T Deluxe 1504 BIOS
    1. Fixed the key may lag in BIOS setup when a Turbo Mode ratio was selected.
    2. Supported EIST function when CPU ratio is in manual mode.
    3. Adjusted max value of CPU ratio setting according to the number of cores active in BIOS setup.
    4. Fixed setup item "CPU Ratio Setting" may disappear if down CPU ratio.
    5. Fixed Vista may loading slowly when populated memory size is larger than 3GB and with high-end VGAs.

P6T Deluxe 1605 Bios
    1. Support new Express Gate version
    2. Fix system may hang after resume from S3

P6T Deluxe 1606 BIOS (BETA)
    Improve compatibility with some eSATA devices

En azından 1605 yapmanız iyi olur. yeni express gate sürümünüde kurarsınız en güzeli bios ayarlarından express gate açılışını 3 saniye yapmak normalde 10 saniye fazla bekletiyor. msn programı çok iğrenç değilmi? kazara herkesi silmiştim o programla ama idare eder linux işte fazla bişey beklememek gerek. linux kullanmak başka bir keyif ama windowsuz yaşanmaz. bios update ederken çok dikkat edin ups varsa içiniz rahat olsun.

özellikle 1504teki şu çok önemli: 5. Fixed Vista may loading slowly when populated memory size is larger than 3GB and with high-end VGAs. çok aşırı bekletiyordu vistada birde vista sp1 kurmayınca makina kapanmıyordu sp1 mutlaka olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 1 Temmuz 2009; 20:17:26 >

• yanlış bakmışım şimdi farkettim deluxe olmayacakmış.

gene aynı şeyler ama

vista kullanıyorsan ve 3gbtan fazla ram varsa sistem açılışın bir sonraki update ile hızlanıyor ondan sonraki update ilede yeni express gate versiyonunu kuruyorsun. birde "Fix system may hang after resume from S3" anlamadım ama iyi birşey olduğu kesin :)
  • Evet benimki deluxe değil Normal P6T. Birde içimden Win 7 kurmak geliyor ama tekrar format vs atıp program kurmak istemiyorum. Kursam değer mi? Sürücüleri yeterli mi donanımlar için?
  • asus, x58 anakartlarda her modele w7 driver sunmadı seninkinde varsa bence kur dene derim deluxe için w7 driver yok ben w7 kurdum aslında görcek bişey yok nasıl olsa çıkınca alıp yıllarca bıkana kadar kullanıcaz en iyisi vistaya devam etmek. bu arada bende 32bit vista var 32bit herhangi bir işletim sistemini 64 bite yükseltmek mümkün değilmiş microsofta mail atmıştım vista 32 to w7 64 yükseltme paketi olacak mı vista 32 to 64 varmı vs güzel güzel uraşıp yazıp yollamıştım hiç bir şekilde mümkün değil parayı bastırıp ayrıca almak gerek w7 çıkınca direk 64bit bakıcam yada 32bitin upgrade inede bakarım problem yaşarmıyım diye tereddütüm var hiç 64 kullanmadım oyunlarda programlarda ne yaşatacak acaba xp to vista 100ytl bişeydi kasılıp alınabilecek bişeydi şimdi 0km işletim sistemi 300 400 olur gibi geliyor birazda fiyatı yükseltirlerse ama upgrade packler 150 falan olur heralde peh söğüşçü deyyuslar!

neyse ben gideyim biraz gıda tüketeyim
    Sende üşenmezsen Win7 kur bak sesleri janjanlı görünüşü bolca scripti cazip bi işletim sistemi işte ama şuanda w7 ile rahat edemezsin en iyisi beklemek nasıl olsa çıkacak mesela;
    arkaplan resminin otomatik değişmesi çok güzel
    side bar zırvalığının yerine masaüstüne gadgetleri saçmak alışılmadık bişey insan arkada pencere açık bırakmış gibi hissediyor kapatası geliyor tutar mı tutmazmı bilemicem ama orjinal birşey olduğu kesin adamlar deniyolar işte.
    görev çubuğunda kare kare açılan pencerelerin yer alması harika.

bunun gibi ufak tefek bir sürü yenilik bisürü scriptmidir kodmudur her ne ise çok uraşıldığını belli ediyor vista gibi eziyet yuvası olmaması ve vista imkanlarını xp kalitesinde sunması yıkıp geçeceğinin kanıtı.

max 7.9 puan veriyor. kendi makinamda denedim direk i7 işlemciye ve gtx295 ve 6gb 1800mhz ddr3 ramlere 7nin üzerinde puanlar verdi.

dediğim gibi üşenmezsen bir bak ama şuan için gereksiz kolay gelsin

• Sağolasın büyük ihtimal 80 gb lık eski hdd me kurup bi incelerim. Vista ilk çıktığında ultimateyi kurup denemiştim ilk başta güzel gelmişti ama fazla kullanmadığımdan gıcık eden birsürü sor pencerelerini fark etmemiştim Bakalım 7 nasıl birşeymiş
  • merhaba
    asus p6t deluxe ve (v2 dahil) bulamadığımdan ingiltereden v2 getirttim.inşallah pişman olmam.
    saygılar.
  • Hayırlı olsun... Probleminiz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.