Şimdi Ara

Asus P6T / P6T DELUXE / P6T DELUXE V2 / Paylaşım Bölümü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
9.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzamdaki ramlerlede problemsiz kullanılıyor ama kingston herkes tercih etmeyebiliyor tabi.
  • çok pis bir sorunla karşı karşıyayım.

bu anakartta bir süre i7 920 kullandım ve şimdide i7 930 kullanıyorum.

i7 920 yi 3.8 de kullandım ancak sistem 1 hafta kararlı çalışıp sonra overclock failed verip biosu sıfırlıyordu.

ben pek üstüne düşmedim sonra i7 930 kullanmaya başladım tekrar 3.8 denedim yine belirli bir süre çalışan sistem bir kaç gün sonra açılmıyor sonrada overclock failed hatası veriyordu.

hızı 3.6 ya düşürdüm gene aynı en sonunda kızıp overclocktan vazgeçtim. herşey default ramler xmp ayarlı kullanmaya başladım.

ancak yine birkaç gün sonra nette gezinirken mavi ekran verdi kapattım pc yi. tekrar açtığımda overclock failed dedi. bu arada bios en son çıkan bios ve ısılar normal cpu boşta 40 derece civarında zaten pc yede yüklenmedim hiç ekran kartı zaten kötü diye.

bu sorun benim peşimi bırakmayacak ben bunun çözümünü nasıl bulucam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 4 Nisan 2010; 23:52:13 >

• Ben Ocz ile kullanıyorum hiç sorun çıkartmadı yanlız V2 değil benim P6T Deluxe + Ocz Gold 1600MHz 2GBx3

Bu kartların desteklediği en hızlı ddr 3 nedir? 2000Mhz üzeri desteklemiyor sanırım.
  • i7 90 ile beraber bende asus p6t delux siparişi verdim rem olarakta ellerinde trible kit olarak KINGSTON 6GB (3*2GB) KIT HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 XMP RAM bu varmış bunu da onaylamış olduk.ancak sonradan gelen bir telefonla dünyam başıma yıkıldı anakart stokta kalmamış.bayisi olduğumuz firmalardan bir tanesinde.her neyse bu hafta içi anakart temin edildikten sonra hepsini göndermelerini söyledim.sormak istediğim şu.KINGSTON 6GB (3*2GB) KIT HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 XMP RAM bu remler ile sıkıntı yaşatırmı sizce bu anakart sonradan başımız ağrımasında.yardımcı olursanız senivirim.ve sizce kullandığım işlemci soğutucu zalman 9500 led 1366 aparatını da aldım ekran kartı olarak da powercolor 5870 kullanıyorum bu dörtlünün sizce performansı nasıl olur arkadaşlar varmı bir fikri olan
  • ben o ramin cl8 olanı ile problem yaşadım. 1600mhz xmp modunda ara ara mavi ekranı yiyodum zaten ramden olduğunu anlayana kadar baya bir zaman geçti.

onları garantiden iade aldılar yerine team exreem aldım hem kingstonlar kadar ısınmıyor hem de problemsiz çalışıyor. yine de sen bilirsin.
  • Corsair 3 X 2 GB 1600MHZ CL9 XMS3 6GB Soğutuculu DDR3 Ram (CMX6GX3M3A1600C9)
    G.SKILL Ripjaws (F3-12800CL8T-6GBRM), 6 GB Triple KIT (3x2GB), DDR3-1600MHz

P6T Deluxe V2 ile bu ramlardan kullanan varsa yorumlarını yazabilir mi? Hangi rami tavsiye edersiniz?

• arkadaşlar bende p6tdeluxev2 kullanıyorum işlemciyi 4 ghz yaptım ama 55 derece..çok yüksek geldi bazı arkadaşlarda 35 derece felan..acaba anakarttan kaynaklanıyor olabilirmi p6tdeluxe v2 kullanan arkadaşlar ısı değerlerini paylaşabilirmi?
  • Arkadaşlar Asus P6T Deluxe V2 Anakart Topladm Yanlız Makinayı AÇınca sirennnnnnn gibi ötüyor ram veya vga ötmesi değil bildiğiniz siren düşünün ve kapatıncaya kadar durmadan ötüyorrr ekrana görüntü vermiyor bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varmı

Anakart : Asus P6T Deluxe V2
    Cpu : i7 950
    Ram : 4 gb 1333 Mhz Kıngston
    VGA: 1 GB Asus eah5830 (256 BİT) GDDR5

Yardımcı olur iseniz sevinirim

Kolay gelsin
  • Orijinalden alıntı: turani07

i7 90 ile beraber bende asus p6t delux siparişi verdim rem olarakta ellerinde trible kit olarak KINGSTON 6GB (3*2GB) KIT HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 XMP RAM bu varmış bunu da onaylamış olduk.ancak sonradan gelen bir telefonla dünyam başıma yıkıldı anakart stokta kalmamış.bayisi olduğumuz firmalardan bir tanesinde.her neyse bu hafta içi anakart temin edildikten sonra hepsini göndermelerini söyledim.sormak istediğim şu.KINGSTON 6GB (3*2GB) KIT HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 XMP RAM bu remler ile sıkıntı yaşatırmı sizce bu anakart sonradan başımız ağrımasında.yardımcı olursanız senivirim.ve sizce kullandığım işlemci soğutucu zalman 9500 led 1366 aparatını da aldım ekran kartı olarak da powercolor 5870 kullanıyorum bu dörtlünün sizce performansı nasıl olur arkadaşlar varmı bir fikri olan
    [/quot
    dostum bende aldım 2 gün oldu alalı rampage III gene modellı bi anakart alcakdım ondan çok daha iyi bi anakart bu delux serisi çok saglam zaten ramlere gelince sorun yaşamazsın aynısından bendede var 3*2 ramler harika bios güncelledim sonra 1600 mhz yaptım takır takır gidiyor ramler bıos güncellemeyince 1066 da gördü sorun yasamazsın yani + oc yaparsan ramlere 2000 çok rahat bi şekilde çalışıyor

• Asus Uptade yazılımı ile bios güncelleme yaptım 1 yıl aradan sonra. 1008 versiyonuna yükselttim. Boot etmesi hızlandı, başka bir değişiklik göremedim.
  • Yeni katıldım arkadaşlar bende asus pt6 deluxe v2 ile küçük bir deneme yaptım bu gün..!

birazda yüklendim ama sıcaklıklar vs.. durum nasıl bilgili arkadaşlar bi bakarlarsa sevinirim..!

Asus P6T / P6T DELUXE / P6T DELUXE V2 / Paylaşım Bölümü  Asus P6T / P6T DELUXE / P6T DELUXE V2 / Paylaşım Bölümü  Asus P6T / P6T DELUXE / P6T DELUXE V2 / Paylaşım Bölümü

Full Stabil durum bu..!

Asus P6T / P6T DELUXE / P6T DELUXE V2 / Paylaşım Bölümü

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estaba -- 9 Nisan 2011; 1:38:08 >

• Arkadaşlar bana asus pt6 deluxe v2 anakart dvd si veya cdsini aynısını clonlayıp yada imajını alıp bir siteye upload etme şansı varmı veya adres vereyim göndersin kargo dvd parası neyse halledelim..!
    cevaplarınızı bekliyorum.
    iyi günler..!
  • Arkadalar asus P6T anakartda Ram sorunu yaşıyorum bi türlü çözümünü de bulamadım :s acaba yardımcı olabilcek biri varmı bana . Sorunum 6 GB ram takılı oldugu halde 4 GB görmesi ve slotlardan sadece ilk 2 sine taktıgımda çalışıyor gerisi takıldıgında görmüyo yani aslında şuan anakart üzerinde 3 ram var ve 2 si gözüküyo diğeri ortada yok everestten baktıgımda ram takılı gösteriyo ama hala 4 gb 6 gb olması gerekirken :s sorun nedir ve nasıl halledebilirim acaba bilen varmı ? Birileri bios da QPI değerlerinde sorun var dediler ama nasıl düzeltilcek onuda pek anlamadım tam bi yardımcı olabilcek varmı acaba ? Bazı resimler ekliyim bakıpta yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ...

• @estaba

Sonuclar iyi. Bende bu sekilde kullaniyorum. 7/24 render + download stabil calisiyor. Anakart cd"si banada lazim.

@BATYUS

Bios guncellemesi yap. Olmazsa, Asus"a mail at.

• quote:

Orijinalden alıntı: BATYUS

Arkadalar asus P6T anakartda Ram sorunu yaşıyorum bi türlü çözümünü de bulamadım :s acaba yardımcı olabilcek biri varmı bana . Sorunum 6 GB ram takılı oldugu halde 4 GB görmesi ve slotlardan sadece ilk 2 sine taktıgımda çalışıyor gerisi takıldıgında görmüyo yani aslında şuan anakart üzerinde 3 ram var ve 2 si gözüküyo diğeri ortada yok everestten baktıgımda ram takılı gösteriyo ama hala 4 gb 6 gb olması gerekirken :s sorun nedir ve nasıl halledebilirim acaba bilen varmı ? Birileri bios da QPI değerlerinde sorun var dediler ama nasıl düzeltilcek onuda pek anlamadım tam bi yardımcı olabilcek varmı acaba ? Bazı resimler ekliyim bakıpta yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ...

arkadaşım sen bence bi anakart da default ayarlarını geri al..!
    sonra eger o.c yapıyorsanda ramların triple secenegine falan alma. ramlar desteklemiyor olabilir normal ayarlarda kalsında birde epu-6 enginer programını kaldır dene..!
    belki bir ihtimal sen ramları triple moduna aldın anakarttan ramlarde desteklemedi onları 4 olarak görür sistemde..!

ramlar dogru yerlerinde diye düşünerek böyle bi yorum yaptım. daha açıklayıcı anlatsan dahada yardımcı olurum.

birde sendede su anakart dvd veya cd si varsa bi güzellik yapsana..! en son asusa mesaj atacam

• ben o.c yapmadım ve bios da en güncel sürümde ama sorun devam ediyor :s ilk zamanlarda aslında sorunsuzdu ne olduysa bi süre sonra oldu kendi kendine yani ben bios la falan pek uğraşmam :s sadece güncellemesini yaparım geri kalan ayarları kendi ayarları ... ama yinede dediklerini bi bakim tekrar ... bide şu ramlerin triple alma olayı bios da tam nerde belkide kendisi almıştır bi bakim neresinde oluyor o ?
    Bu arada DVD yi ayarlamaya çalışırım yalnız bendeki P6T normal yani delux falan değil :) kutu ve cd resim aşağıda ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BATYUS -- 1 Mayıs 2011; 23:28:10 >

• arkadaşlar sorunum çözüldü ... Nasıl çözdüğümü söyleyeyim forumda başka bir başlık altında bir arkadaş zaten çözümü yazmış ve dediklerini yaptım düzeldi işlemci yuvasında bazı eğik telleri düzelttim zor oldu ama oldu sonunda yardımı olan olmayan herkese teşekkürler ...
  • Asus P6T Deluxe V2 kullanıyorum çok stabill bir anakart
  • sorununu çözdügüne sevindim arkadaşım yap bi güzellikte su anakart dvd sinin image'ni alıp siteye bile atsan kabulümdür hocam :) ama gönderirsenizde sorun yok..! önceki yazdıklarım geçerli..!

iyi forumlar.
  • siteye upload etmeyi denerim ama dediğim gibi bendeki P6T ilk anakartı delux falan değil ...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.