İyi günler ben dün anakartımın biosunu hiç sorun yokken güncellemek istedim ama güncellemez olaydım. Bios son sürüme başarılı bir şekilde güncellendikten sonra bilgisayar açılırken Marvell ahci vs bi yazılar çıkıyor ve HDD bulunamadı uyarısı çıkıyor. en altta press SPACE diyor ama ben bişey yapmadan hemen reset atıp ikinci açılışta bu sorunu vermeden normal açılıyor. Biosa girip bi ayara baktım iki seçenek vardı 1. si Force Bios, 2. si Keep Current. force bios seçiliyken o hatayı alıyorum ama keep current yapınca hata gidiyor ancak bukez de açılışta Biosun asus logosu normalden fazla bekliyor. biraz uzun ve karışık oldu kusura bakmayın ama ne yapmam lazım??
bios update yaptığınız için bios default ayarlara sıfırlanmıştır ve biosdaki ahci ayarı değişmiştir.. ide sata ahci ayarının olduğu menüye girip oradaki seçimi ahci ya da varsa sata ya alın. ama tabi keep current seçili iken bunu yapacaksınız.sonra ayarlarıp kaydedip biostan çıkın.
evet ayarlar değişmişti ama güncellemeden hemen sonra girip tüm ayarları eski haline getirdim. HDD modu menüsünde ide ahci ve raid var. önceden Ahci seçili olduğu için yine ahci yapmıştım. merak ettiğim neden o açılıştaki bios logosu 6-7 sn bekliyor sonra açılıyor.
çok çok güzel bir şekilde ilgilendiğiniz(!) için teşekkür ederim. sorunumu kendim çözdüm...
quote:
Orijinalden alıntı: mkaradag
çok çok güzel bir şekilde ilgilendiğiniz(!) için teşekkür ederim. sorunumu kendim çözdüm...
Ne yapalım?Donanımhaber maaşlarımızı yatırmıyor 2 aydır.Biz de görev yavaşlatma yapıyoruz..
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
quote:
Orijinalden alıntı: mkaradag
Ne yapalım?Donanımhaber maaşlarımızı yatırmıyor 2 aydır.Biz de görev yavaşlatma yapıyoruz..
Konuya bakip cikiyoruz ne yapalim daha fazlasi olmuyor bu aralar...