Şimdi Ara

Asus P9X79 Deluxe Ram Problemi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni topladığım pcde başlıkta belirtilen anakart ile birlikte 4x8gb ares gskill ram kullanıyorum. Ancak Windows 7 Professional 64 bit işletim sistemi yüklü olmasına rağmen sistem rami 16 gb olarak görüyor. Ramleri başka platformda denedim 4 üde sorunsuz çalışıyor.Anakart slotlarındada sıkıntı yok. SAnırım biostan çözülecek bir durum ama çokta hakim olmadığım için sizlerden bir bilene danışmak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.

• Biosta kaç gb görünüyor ramler?
  • biosun içinde değil ama siyah ekranda 16 olarak görünüyor. bios ta nasıl bakabiliriz peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkayaemre

Arkadaşlar yeni topladığım pcde başlıkta belirtilen anakart ile birlikte 4x8gb ares gskill ram kullanıyorum. Ancak Windows 7 Professional 64 bit işletim sistemi yüklü olmasına rağmen sistem rami 16 gb olarak görüyor. Ramleri başka platformda denedim 4 üde sorunsuz çalışıyor.Anakart slotlarındada sıkıntı yok. SAnırım biostan çözülecek bir durum ama çokta hakim olmadığım için sizlerden bir bilene danışmak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.

64 bit professional ve ultimate 192 gb ram destekliyor. 64 bit home premium 16 gb ram destekliyor diye biliyorum ben. Ama belki professionalde 16gb destekliyordur kardeşim. Ultimate kurup denesen bi ihtimal olabilir. Anakartının 16gb'den daha fazla ram desteklediğine emin misin? Bide öyle bir srun olabilir. Anakartın max. 16gb ram destekliyor olabilir.

• Anakartınada baktım 64gb destekliyormuş. Sanırım ultimate kurman faydalı olabilir. Dene derim :D
  • sarıaslan teşekkür ederim kardeşim ama biostada zaten slotlar ile ilgili Abnormal denilen bi hata veriyor. Sanırım biostan voltaj ayarları ile falan oynamam gerekli ancak kendim yapmaya korkuyorum hiç yapmadığımdan. İngilizcede çatpat olunca yabancı sitelerde bulduğum yöntemleri deneyemiyorum.Birileri anlatırsa çok sevinicem.
  • Bende de Asus P9X79 var ve aynı problemi ben de yaşıyorum.Dimm slotların ikisi abnormal gösteriyor ve 32 gb yerine
    24 gb kullanabiliyorum.yabancı siteleri araştırdım.asus'un x79 serisinde çok rastlanan bir sorun.tamamen anakart odaklı bir problem.tek çare servise götürüp değişim sağlamak.eldeki projelerimi bitirip bir fırsat ben de götüreceğim.
    sen önce davranırsan sonucu da bir zahmet yazıver.kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS P7H55M-LX RAM Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuripasha

Bende de Asus P9X79 var ve aynı problemi ben de yaşıyorum.Dimm slotların ikisi abnormal gösteriyor ve 32 gb yerine
    24 gb kullanabiliyorum.yabancı siteleri araştırdım.asus'un x79 serisinde çok rastlanan bir sorun.tamamen anakart odaklı bir problem.tek çare servise götürüp değişim sağlamak.eldeki projelerimi bitirip bir fırsat ben de götüreceğim.
    sen önce davranırsan sonucu da bir zahmet yazıver.kolay gelsin..

hocam baya bi araştırdım ancak çözüm bulamadım son çare bir bilgisayarcıya götürdüm. Söylediği biosu güncellemiş birde anakart üzerinde bir slottan bahsetti onun yerini değiştirdim dedi jumper gibi bişiymiş sanırım ben onun yalancısıyım ama tam anlamadım ne değişiklik yaptığını. Anakart yada ramle ilgili bir sıkıntı değil yani bi düğmeyle oynamaya bakıyomuş olay. En iyisi sende bir bilgisayar dükkanına götür(ama güvendiğin birisi olsun) Benim tavsiyem vatan bilgisayar teknik servisinden yana oldu ve sorunu 2 saat içinde çözdüler.İlgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkürler.

• SONUÇ : PC ŞUAN 32 GB SORUNSUZ GÖRÜYOR...
  • quote:

SONUÇ : PC ŞUAN 32 GB SORUNSUZ GÖRÜYOR...

Benim BIOS güncel ama hangi jumper ile ayar yaptığını tam bilseydim denemek isterdim.
    teknik servisteki kişnin ismini verebilirsen en azından tel. ile sorabilirim. vatan topkapıya mı götürmüştün?
  • Eskişehir Vatan Hiper de Barış diye bir eleman.
  • quote:

Eskişehir Vatan Hiper de Barış diye bir eleman.

Barış Beyle görüştüm.Gerçi mesajının başında bahsetmişsin 4x8GB diye.yani 4 adet ramin var.abnormal gösteren slottaki ramin yerini değiştirerek çözmüş sorunu.ama ileride 64gb yapmayı düşünürsen aynı sorunu görebilme ihtimalin var.benim de 8 slot dolu ve bu çözüm işe yaramıyor.servise de henüz götüremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuripasha

quote:

Eskişehir Vatan Hiper de Barış diye bir eleman.

Barış Beyle görüştüm.Gerçi mesajının başında bahsetmişsin 4x8GB diye.yani 4 adet ramin var.abnormal gösteren slottaki ramin yerini değiştirerek çözmüş sorunu.ama ileride 64gb yapmayı düşünürsen aynı sorunu görebilme ihtimalin var.benim de 8 slot dolu ve bu çözüm işe yaramıyor.servise de henüz götüremedim.

Benimkini 64 e çıkarttılar zaten şu an bütün slotları kullanıyorum bence birdaha görüş derim.
  • quote:

Benimkini 64 e çıkarttılar zaten şu an bütün slotları kullanıyorum bence birdaha görüş derim.

Dün Çizgi teknik servise verdim.Bakalım ne sonuç çıkacak..
  • Asus'un MemOK diye bi ozelligi var denediniz mi ? Gerci tam sizin sorunla ilgili bi ozellik degil ama faydasi olabilir.

http://www.asus.com.tr/Motherboards/Features/MemOK/
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoST_PaTRoL®

Asus'un MemOK diye bi ozelligi var denediniz mi ? Gerci tam sizin sorunla ilgili bi ozellik degil ama faydasi olabilir.

http://www.asus.com.tr/Motherboards/Features/MemOK/

MemOk'i denedim ama sonuç yok.normalde zaten hata ışığı da yanmıyor.Top teknik serviste şimdi.sonucu bekliyorum.
  • Evet sorunum sonunda çözüldü! Çizgi teknik serviste bir hafta değişim bekledikten sonra ve bir süre daha p9x79'un stoklara girmeyeceğinden dolayı
    değişim yerine iade aldım.Aynı karttan alarak tekrar bir arıza riski yaşamamak düşüncesiyle ve 10 dolar bir fark vererek MSI'ın X79A-GD65 (8D) modelini
    aldım.Ramlerde hiç sorun yok, makine stabil ve daha serin çalışıyor.Asus anakart olarak büyük hayal kırıklığı oluşturdu benim için ve bundan böyle ilk tercihim olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuripasha -- 19 Ocak 2013; 13:35:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.