Merhabalar, HDMI kablosu ile ekran kartını kullanmadığım için, kablonun bir ucunu anakart üzerindeki HDMI portuna, diğer ucunu ise monitöre takıyorum. Bilgisayarı resetlediğimde görüntü kaybolmuyor ve sorunsuz bilgisayar açılıyor. Ancak bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda monitöre görüntü gelmiyor. Bu durumda monitörü kapatıp açtığımda görüntü sorunsuz geliyor. Bu konuda ne yapabilirim? Ekran kartı arızalı olabilir mi? Yeni aldım ve iade sürecim hâlâ devam ediyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler. |
ASUS PRIME B650M-K anakart ile LG monitörü arasında HDMI bağlantısı ile ilgili görüntü gelmeme sorun
-
-
@camosur Anakartındaki hdmi'a monitörünü bağlarsan ekran kartı olarak sistem ryzen işlemcinin içindeki dahili grafik birini kullanıyor olması lazım. Ama senin harici ekran kartın var değil mi ? yani sisteme takılı duruyor ? eğer kullanmıyorsan kartı çıkart direkt hdmi'dan kullan tabi işlemcinin içindeki grafik birimi nedir ona da bakmak lazım. Ha tabi işlemcin 7500F yada F takılı bir işlemciyse onlarda dahili grafikte yok. Yani çok saçma bir senaryo var sistemde. Anakarttaki hdmi'dan kullanılmasın istiyorsan ekran kartın için displayport to hdmi çevirici alman daha iyi olur.
www.n11.comDisplayport To Hdmi 4K Kablo Display Port Çevirici Dönüştürücü Mini Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/displayport-to-hdmi-4k-kablo-display-port-cevirici-donusturucu-mini-3311871#unf-reviewşunu alırsın mesela ekran kartındaki dp'u hdmi yapar öyle kullanırsın. Veya hani ekran kartından hiç görüntü alamıyorum hdmi da var ama sadece anakarttakinden alıyorum diyorsan o zaman sistemini kapat bios pilini de çıkart ekran kartını tak çıkart güç kablosunu da tak pilini de tak ve gücü ver. Ama anakartındaki hdmi portuna birşey bağlama. Gene görüntü yoksa ekran kartından o zaman ekran kartında bir sıkıntı var demektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X