Şimdi Ara

ASUS R2E800DR ARAÇ BİLGİSAYARI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Öncelikle konunun yeri burası değil ama fikirlerinizi öğrenmek için buraya açtım.
    Kendi aracımın Müzik sisteminden memnun olmadığım için açıkcası bende herkes gibi bütün özelliklerin bulunduğu bir cihaz almayı planlıyorum ama teknolojiye yetişme imkanı olmadığından dolayı hergün bir yeni sistem çıkmakta. Ama geçen günlerde benimde rastlantı sonucu haberim olduğu ve aşağıdada özelliklerini yazdığım ASUS R2E800DR model bir taşınabilir UMPC yi acaba araçta kullansak ne olur diye düşündüm. 7" Dokunmatik Ekran, GPS, USB, SD/MMC Kart vs. gibi özelliklerin yanı sıra Bilgisayar olduğundan her türlü geliştirilmeyede açık gibi görünüyor (USB ye TV kartı bağlanabilir mesela) fiyatıda geçen yapılan kampanyalarda 1.200 - 1.400 TL

İşlemci Intel Stealey 800MHz
    Bellek 1024 MB
    Bellek Türü DDR2
    Harddisk 100 GB
    Optik Sürücü DVD+-RW
    Ekran Boyutu 7 inç
    Ekran Kartı 128MB Intel 945GU
    Ethernet Kartı 10/100Mbps
    Ağırlık 0.83 kg
    Garanti Süresi 24 Ay
    İşletim Sistemi Windows Vista Home Premium

İşlemci, Chipset ve Bellek:
    Intel Stealey İşlemci A110 800GHz, 512K
    Intel® 945GU Express Chipset + ICH7-U
    1GB DDR2 533MHz Bellek

Görüntü ve Ses:
    7" WVGA LCD Ekran
    128MB Intel 945GU Onboard Ekran Kartı
    Realtek AC97 onboard ses
    1.3 MegaPiksel web kamera
    Bütünleşik hoparlör ve mikrofon

Depolama:
    100GB Sabit Disk
    DVD+-RW Dual Layer Optik Sürücü

Bağlantılar:
    1 x Port Bar Bağlantısı
    1 x Kulaklık çıkışı (S/PDIF)
    2 x USB 2.0 port
    1 x RJ45 LAN girişi
    1 x Mikrofon

İletişim:
    802.11b/g WiFi Kablosuz Arabirim
    GPS
    Bluetooth
    Parmak izi tanıma

İşletim Sistemi
    Microsoft Windows Vista Premium

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasimpashali -- 7 Mayıs 2009; 13:20:08 >

• fiyat acayip pahalı geldi. 7" dokunmatik ekranlar çokta pahalı olmasa gerek. yani bilmişlik yapmak istemem, yazmış olmak için yazmakta istemem ama carrefour da 7" lik ekranlar satılmakta bir bak onlara düşük bir fiyattan satıldığı kalmış aklımda çünkü epey ilgilenmiştim bende bu konuyla. ekrandan sonra atom işlemcili bir ünite alabilirsin. hatta bir ara forumda çok uygun fiyata satan arkadaş vardı. ram den, hdd den vs. epey ödün vererek güzel bi sistem kurabilirsin.

senin burada bahsettiğin, bayaa bir bilgisayar yani. 1gb ram, 100gb hdd falan.. eeepc den tek farkı dokunmatik olması. ancak bahsettiğim gibi ufak birşeyin de işini göreceğini düşünüyorum.

bu arada, dvd rw'ın ve hdd'in anti shock özelliği olmasına dikkat et, zira bilgisayarlar sabit kullanım için üretiliyor. araçta sarsıntı olacaktır. bahsettiğim küçük ünitelerde ram tarzı bir hdd vardı, tabi boyutu küçük. ancak usbden flash disk ile gayet yeterli bir bilgisayar oluverir..

• Dediğiniz gibi böyle bir sistem kendimizde toplayabiliriz. Üzerinde Atom işlemci olan, ekran kartlı, ses kartlı anakartlar mevcut, ancak sizin dediğiniz dokunmatik ekranla bu sistemi nasıl adapte edeceğimiz yani dokunmatik ekranla bu bilgisayarın kontrolünü sağlama konusunda kafam karışık, birde arabada bu bilgisayadı nasıl çalıştırcacağımız anakartta bulunan 12 volt giriş le çalışması mümkünmü.

Önerebileceğiniz dokunmatik ekran model ve markaları nelerdir. Konuyu biraz benim anlıyacağım dilde açarsanız sevinirim.
  • Bende sizin gibi amatörüm bu konuda, malesef hiç yakından inceleme fırsatım olmadı. ama bildiğim kadarıyla adaptasyon usb bağlantısıyla yapılıyor ve yüklenen bir program ile. araçta çalıştırmak için 12 voltu 220 volta çeviren adaptörler var. ekrandan sonra zaten klavye mouse gibi fazlalıklara ihtiyaç olmayacak. bilgisayarın onboard ses çıkışından direk anfiye kablo çekilir. herşeye genel baktığımız çok basit. hatta zaten küçük aletler oldukları için çok rahat torpidoya döşenebilir. tek sorun optik sürücü. yani cd falan takmak için usb girişli "external slim dvd rw" alınabilir ama dediğim gibi sarsıntı büyük bir problem. anti shock özellikleri yok.

Makra tavsiyesi banada lazım
  • masaüstü pc leride arabaya uyarlayanlar var buradan bakabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_24197745/tm.htm
  • iNFOCAR SİTESİNE BİR BAKIN DERİMwww.infocar.com
  • arkadaşlar araç için bilgisayar düşünüyorsanız bu adrese göz atmanızı tavsiye ederim ii cihazlar var
    http://www.carpc.com.tr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.