Arkadaşlar merhaba, ufak bir bilgisayar almaya karar verdim ve dizayn olarak ASUS un ROG serilerini beğeniyordum. En son gördüğüm RG6 ve RG8 oldukça şık olmuş.. RG8 de i7 4. nesil işlemci olmasına rağmen RG6 da i5 5. nesil var... Ancak ekran kartında RG6 da GTX960 var, RG8 de ise GTX750Ti. RG8 almaya karar verirken son anda ekran kartı değerlendirmesinde ciddi fark olduğunu farkettim. Aslında istedeğim, güncel oyunları iyi ayarlarda oynayabilmek.. Hani full ultra falan değil de, full hd olsa iyidir.. Bu konuda yorumlarınızı alabilir miyim? Ayrıca ek olarak laptop tavsiyesi de verebilirsiniz.. Şu anda bi taraftan da Monster Abra A5 V5 ide düşünüyorum. Teşekkürler.
i5 islemci de oyun icin hayli hayli yeterli olacaktir. 960 cok cok daha iyi bir kart bence.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Öncelikle işini görecek bir ekran kartı aldığından emin ol. Bu çok önemli. Bular compact cihazlar ve gelecekte çok işine yaramayabilirler. Ayrıca neredeyse komple pc parasına satılıyor. TL fiyatları 3500-4000 tl civarında (RG6 yok ama RG8 o fiyatta).
Bir de yanlış bilmiyorsam bu iki cihazda da işletim sistemi mekanik disk üzerinde ve değiştrilemiyor. (SSD takabiliyorsun ama sadece 2. disk olarak).
Ben şahsen, sadece Dota2, diablo 3 ve SC2 kaldıracak bir cihaza ihtiyacım olduğu için Alienware Alpha aldım. i3 versiyonu 1000 TL'ye geldi. + 250 TL'ye 240 gb SSD aldım ve müthiş oldu. Toplamda 1250 TL'ye. İlerde birgün yetersiz kalırsa verdiğim para çok problem olmaz. Bir yerde Media center olarak kullanırım.
Alienware'da GTX 860 M (GTX 750Ti ye denk) ekran kartı var. İşini görecekse düşünebilirsin.
Daha fazla performans için 3000 TL'ye ITX kasa PC toplayabilirsin.