Şimdi Ara

Asus Rog Ally X - İnceleme: Neler yenilendi, neler farklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Steam Deck'in çıkışı ile birlikte PC tabanlı el konsollarının popülerleşmesiyle birlikte Asus da bildiğiniz gibi Asus Rog Ally isimli bir el konsolu piyasaya sürmüştü. Başlangıçta bazı sorunlara sahip olsa da kesinlikle sonrasında bu hataları düzeltip güzel bir el konsoluna çevirmişti. Steam Deck Oled'in ardından da Asus da Rog Ally X ismiyle yeni, gelişmiş bir el konsoluu piyasaya sürdü. Biz de bu videoda cihazın detaylarını sizlere anlatmaya çalıştık.

• Ön siparişle aldım uzun süredir kullandım ve yazılımsal olarak problemi var.
    Problem ise;
    -Gamepad olayının oyuna geçerken oyun moduna geçememesi ve masaüstüne göre modunda kalmasından tuşların çalışmayışı.
    -Gamepad tuşları y,b,a,x tuşları ve d-pad tuşları çok kalitesizler ilk elime aldığımda fark ettim ve şuanda tuşlara basarken ciddi ses geliyor.
    -Titreşim motorları hangi marka ile anlaşmışlar bilmiyorum fakat bir ara cihazı sallayacak raddeye geldi ve inanılmaz titreme sesi veriyordu şuan düzeldi gibi fakat tekrarlamayacağı anlamına gelmez.
    -Bazen oyunda cihaz kilitleniyor, kapatıp açmak gerekiyor.

İyi yönleri;
    -Şarj süresi iyi oyuna göre değişmekle beraber 3 saat kullanabiliyorsunuz bu yönden rakibi yok.
    -Isı konusunda çok aşırı ısınmıyor, ses yapmıyor o kısımda rahatsız edecek bir durum yok.
    -Aşırı ağır değil uzun kullanımda elbette yarım kiloluk ağırlık hissettirecektir fakat çok büyük bir problem diyemem rakiplerine göre iyi.
    -Oyunlardaki performans açısından gayet yeterli özellikle 24 GB 7500 mhz ram koymaları ve bunun 8 GB kısmını GPU ya ayırmaları (bunu program üzerinden değiştirebilirsiniz) oyunlardaki vram kaynaklı drop olayını düzeltmiş.

Genel olarak cihaz güzel fakat kullanılan malzeme kalitesi inanılmaz kötü, bu kadar pahalı bir cihaza ve asusun ROG dediği üst seviye malzeme kullanan serisinde bu denli malzeme kalitesi hiç yakıştıramadım.

Son zamanlarda çıkan teknolojik ürünlerde zaten kalite yerlerde bunun farkındayız, kalite kontrol bitmiş seviyede.

• mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    Bu aleti yaklaşık 2 aydır takip ediyorum. Gerek youtubedeki videolar üzerinden gerek normal google üzerinden yazılan incelemeler üzerinden. Hiçbir incelemelde senin şu yazdığın '' -Gamepad tuşları y,b,a,x tuşları ve d-pad tuşları çok kalitesizler ilk elime aldığımda fark ettim ve şuanda tuşlara basarken ciddi ses geliyor.'' bir eleştiri okumadım hiçbir yerde diyorum bak. Belki yüze yakın video izledim ''Genel olarak cihaz güzel fakat kullanılan malzeme kalitesi inanılmaz kötü, bu kadar pahalı bir cihaza ve asusun ROG dediği üst seviye malzeme kullanan serisinde bu denli malzeme kalitesi hiç yakıştıramadım.'' hiçkimse böyle bir serzenişte bulunmadı. Bence senin kalite anlayışında bir sorun var. Bu aletin ilk versiyonunu almayı düşünüyordum beklemeye karar vermiştim. Kronik sorunlarını görünce üstüne de bu versiyonu duyurulunca bunu bekleyim dedim. Kışa yakın da almayı planlıyorum o zamana kadar alet iyi optimizr edilir yazılımsal sorunları varsa düzeltilir diye. İlk aletteki sd yanması bir bios updatesi ile düzeltilmişti mesela. Oyunlarda kilitlenme çökme vs tamamen win 11 kaynaklı istersen masaüstü pc de win11 oyun oyna aynı şeyleri yine yaşarsın. Bence aletin ayarlarını çok detaylıca kurcalaman lazım gerek titreşim gerekse gamepad tuşu çalışmaması vs her şeyin çözümünü incelemelerde gördüm . Bu tarz ufak tefek sorunlar yeni çıkmış bir alette normal. Sesi yazmamışsın mesela oto ayarlı geliyor ayarını değiştirirsen alet daha iyi ses verir bilgin olsun. Tuşlardan ses gelmesi kötü bir şey mi ? Bana göre senin kalite değerlendirmende ciddi sorunlar var.

• Hem x hemde ilk cihazı kullanmış biri olarak arkadaş doğru belirtmiş. Özellikle tetik tuşları çok kalitesiz. Daha ilk kutuyu açıp kullandığımda L2 tuşundan ses geliyordu. Şimdi R2 de de gıcırtı sesi çıktı. İlk cihazda da aynı sorun vardı nasıl düzeltemediler anlamış değilim. Bu cihazda ek olarak dpad tuşlarıda ses yapıyor. Çok kullanmıyorum ama sinir bozucu olduğunu belirteyim. Belirttiğim tuş sorunları da olmasa sorunsuz bir cihaz olacakmış ama artık 3. seride çözerler umarım.

• Lorddddd L kullanıcısına yanıt

Cihazı aldın mı yada uzun süreli kullandın mı ?

Ben sözde inceleme yapıp sadece reklam yapanlar olabilir diye bu yorumu yaptım, millet ne aldığını bilsin.

ROG serisinden bahsediyoruz ve kalite benim için tamamen yerlerde.

• mehmet4428 M kullanıcısına yanıt

Cihazın ön siparişi şuan Tr de kapalı. Ben açık ve net bir yorum yazdım farkındasınızdır umarım. Cihazın eksiklerini kronik sorunlarını cihazı beğenmeyenleri bile dinliyorum. Çünkü cihazı alıp uzun süreli kullanacağım. Mantıklı bir insan önceki sürümdeki sorunları dikkate alır ve bu aleti 6 ay bekler cihaz tamamen optimize edilir ve cihazın sorunları bu süre çerçevesinde iyice netleşir. Şuana kadar senin yazdığın eleştirilerle ilgili hiçbir şey görmedim. Senin kalite anlayışında sorun var diye boşa konuşmuyorum yani. Cihazı almayın parası çok eski sürüm yeter veya yeni varyasyon bekleyin diyenlerde bile senin yazdığın gibi eleştiriler görmedim . Reklam dediğin bir yere kadar doğru bir yerden sonra dediğin olmuyor ama. Ne aldığını bilmek isteyen bir insan benim yaptığımı yapar cihazın durumu 6 ay içerisinde iyice netleşir öyle alır. Ama senin yazdığın bambaşka alakasız şeyler. Şimdiye kadar hiçkimseden duymadığım eleştirilerde bulunuyorsun bu da sana inanmamı zorlaştırıyor. Ben her türlü eleştiriyi dikkate alırım böyle bir sorun olsa mutlaka seni destekleyecek yorumlara da rastlardım. Hiçbir yerde böyle bir eleştiriye rastlamıyorsam orada bir sıkıntı vardır işte.

• Lorddddd L kullanıcısına yanıt

6 ay sonrada ben kalitenin düzeleceğini pek sanmıyorum ki bu ilk cihazın zaten revize edilmiş ve güncellenmiş hali yani tüm geri dönüşleri alarak yapılan ürün ve haliyle beklentim olacaktır.

Problem kalite ve kontrol, özellikle 2021 den sonra teknolojik ürünlerde bunu görür olduk ve her geçen yıl daha da ciddileşiyor.

Bunun farkında olanlar zaten tartışıyor ama konumuz konsolun kendisi ve dediğim gibi benim için kalitesiz.

Performansına lafım yok lafım sadece üst seviye ürün sunup malzeme kalitesinin düşük olması.

PSP kullandım uzun yıllar, onun kalitesine yakın ürün yapabilirlerdi.

Umarım cihazı aldığınızda anlarsınız demek istediğimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 13 Ağustos 2024; 20:30:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.