Şimdi Ara

ASUS ROG G550JK Kullanıcıları Klubü (Sorular & Cevaplar) (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.485
Cevap
24
Favori
75.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün temin ettim ben de aleti daha deneme fırsatım olmadı ama şüphem yok
    Edin: CN234H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beni Methetme Kardesim -- 4 Temmuz 2015; 15:08:47 >
  • Arkadaşlar ben de bugün bu laptobu almayı düşünüyorum. fiyat 3.5 . forum olması hasebiyle birçok şikayet okudum ama sanırım bunlar her kullanıcıda çıkan problemler değil. Zaten arada kaldığım y5070 modelinin forumunda da aynı şikayetler var.

Asus istememin başlıca sebebi ise bilgisayarı uzun süreli kullanmak. lenovonun kasadaki ısınma problemi bu amacıma biraz ters düşebilir diye düşünüyorum. Ayrıca ekran konusundada Asus bi tık önde . İlerde bluray yerine ssd takabilmek de ayrı bir imkan bence. Evet ekran kartı %25-30 daha perfomanssız ama sonuçta bende yalnızca oyun oynamak için almıyorum laptobu.

Son kez size sormak istiyorum. Sizce almalı mıyım ASUS G550jk yı ?????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redmaner -- 5 Temmuz 2015; 16:54:14 >
  • redmaner kullanıcısına yanıt
    arkadaşım öncelikle burası n550jk değil g550jk forumu yani eğer n550jk alacaksan ona ait bir forumda sorularına daha iyi karşılık alabilirsin. bir kaç yerde n550'nin g550'ye göre daha çok sorunla karşılaşma htimali olduğunu daha fazla kronik sıkıntıları olduğunu okumuştum ama emin değilim. her ikisini de kullanmış yada incelemiş bir arkadaşımız gelir doğru cevabı verir sana.

bu arada bu bilgisayar üzerinden sorularını yanıtlayacak olursam bir tek "tık" sesi haricinden burada da belirtilen büyük bir sıkıntı yok cihazda. bu sesi de örneğin ben hiç almadım ve almayan bir çok arkadaşta var. ancak tabi ki almayan insanlar gelipte forumda yeni bir bilgisayar aldım tık sesi bile yok, şu özelliği çok güzel, şöyle problemsiz yazmaz. hata görenler yazar ki cevap bulsun yada başka karşılaşanları öğrensin. bu çerçevede baktığın zaman bu bilgisayar şikayetlerinde büyük sıkıntılarla da henüz karşılaşılmadığı için rahat olabilirsin.

yine de biraz daha bekle başka ne cavaplar alacaksın bir bak en son kafanda son vuruşu yaparsın

• techkalem kullanıcısına yanıt
    haklısın kusura bakma yanlış yazmışım. Ben de G550JK düşünüyorum zaten kafam gitmiş.

Genel olarak dediğin gibi çok sıkıntılı bi model değil. sadece ekran kartının ddr 3 olması beni arada bıraktı y50-70 ile. Ama bilgisayarı uzun süreli kullanmak istediğim için lenovo'nun ısınma problemi beni asus'a yöneltti. Üstelik ilerde isteğe bağlı olarak bluray yerine ssd de takmak bence güzel bi kolaylık Asus'da
  • Tekrar söylüyorum. G550JK için iki farklı model mevcut. Bunlar CN234H ve CN545H. Nitekim bazı sorunlar modelinden tutun da, mevcut olduğu seriye hatta üretildiği döneme kadar farklılık gösterebiliyor. Bu bağlamda teknoloji bi' tık şans işi.
    Dipnot: G550JK-CN234H kullanıcısıyım, gayet memnunum.
  • Bu klavyenin sol üst kısmı fazla ısınıyor gibi geldi bana oyun oynarken panelede sıcaklık vuruyor sıkıntı yaşayan yada çözüm önerisi olan var mı?
  • Yoğun kullanımda fark etmiştim ben de. Soğutucu etkisinden midir bilmiyorum ama aşırı sıcak değil benimki. Güç girişi o bölümde bulunuyor, gelen hazır elektrikten dolayıdır muhtemelen. Herhangi bi' sıkıntı çıkarmadı bu zamana kadar.
  • Arkadaşlar daha önce konuda sizlerden aldığım öneriler doğrultusunda 2 gün önce aldım G550jk modelini. Şu ana kadar memnunum modelden. Forumda fotoğraflar ve özellikler bakımından hemen her şey anlatıldığından yalnızca dikkatimi çeken, hoşuma giden ve aklıma takılan birkaç hususu aktaracağım. Görüşlerini merak ettiğim birkaç kişiyi de haberdar ettim.

1(+) Bilgisayarın işçiliği gerçekten çok kaliteli. Almayı düşünen arkadaşlar şüphe etmesin. Gerek dış kapak gerek ön konsol insanı tatmin ediyor.
    2(-) Yalnız Asus yüklü çok fazla uygulama göndermiş. Bu uygulamaları siz de benim gibi kaldırmak isteyebilirsiniz.
    3(+) fn+space kısayoluyla ulaştığınız menü ile bilgisayarı iki farklı moda alabiliyorsunuz(power saving ve performance). Basit ancak gerçekten çok kullanışlı bir uygulama olmuş kısayolun da etkisiyle.
    4(+) ssd eklentisi olmayan bir bilgisayara göre açılış ve tepki süreleri beni tatmin etti. Her ne kadar uygulamaları açmak için bir miktar bekletse de açılış hızı oldukça yeterli.
    5(-)Mousepad kullanışlı fakat özellikle basışı biraz sert bu beni rahatsız etmedi desem yalan olur. Size sormak istediğim ayrı bir şeyde benim mousepadim sanki biraz ilerde. Dikkatli bakıldığında iç kısmı gözüküyor. Bu problem bana has bir şey mi yoksa genel olarak tüm mousepadler mi bu şekilde öğrenmek isterim. Çünkü sert basış şikayetim de bu sıkıntıdan kaynaklanıyor olabilir.
    6(-) Klavyemizin bulunduğu ön konsolun tamamı mat ve kaliteli ancak gerçekten çok toz tutuyor. Siyah olmasından dolayı da bunu belli ediyor. mousepad kenarları ve klavye altlarının boşluklu olmasından dolayı da alt bölgeye bu tozlar geçebiliyor. Biliyorum ben biraz hassas olduğum için bunu sıkıntı ediyorum siz nasıl düşünürsünüz bilemem.
    7(+) Kutu dışında hdd özelliklerinde 7200r yazması beni şaşırttı. 5400rpm zannediyordum bilgisayarı ancak böyle bi şey görünce mutlu oldum.

ÖNEMLİ SORU?? Arkadaşlar bilgisayarımda windows 10 rezervi için gerekli küçük işaret çıkmadı. Tüm güncelleştirmeleri yapmama rağmen henüz sonuç alamadım. Bu modele sahip olup rezervasyon yapabilen arkadaş varsa öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

öncelikle tespitleriniz çok doğru hocam hiç bir hususta ters düşmedik en azından düşünce olarak.

ilk olarak sorunuzda başlayayım windows 10 rezervi bana da gelmedi derken geldiğini farkettim. şuan rezerve yaptım.

ikinci değinmek istediğim nokta ise mousepad bende çok ileri gibi değil belkide sizinle aynıdır ancak benim dikkatimi çekecek bir ilerilik yok. ama şu aradaki boşluklardan toz girme olayında size katılıyorum gerçekten en canımı sıkan nokta.
  • mause pad bende de sert..ekran kalitesi güzel, hızı çok iyi ancak açılıştaki kadar hızlı kapanmıyor.. Birde webcam çözünürlük ayarları çıkmıyor bende...webcam ile ilgili 480p,380p 720p gibi dolayısıyla webcam görüntüsü kalitesiz ve kayıt yaparken uğultulu Kayıt yapıyor.. sizlerde de öylemi? bu arada asus g550 jk 545 benim modelim
  • Hayırlı olsun techkalem windows 10 . darısı başıma diyeyim hala bende gözükmedi rezerv butonu. mousepadi çok sıkıntı etmiyorum sanırım üretim kaynaklı 1mm kadar ilerde duruyor . Başınızı eğip bakınca ufak bi yeşil panel görüyorsunuz. Ama dediğim gibi çok sıkıntı değil.

Kapatma hızına gelince evet çok hızlı kapatmıyor. Hatta yeniden başlatma hızı da açılışa göre yavaş kalıyor bence. Ancak bunlar fazlasıyla karakteristik özellikler . Her notebooğun kendine ait farklı artı ve eksileri oluyor. Bu kadar çok donanımın kullanıldığı aletlerde bu ufak farklılıkların olması doğal çok dert etmeyin bence.

webcam konusunda da siz dedikten sonra inceledim. Bana kalırsa bir notebook kamerasına göre kalitesiz bulmadım. görüntülü görüşme özellikleri için yeterli gibi geldi. Ancak dediğiniz gibi kayıt tuşu dışında başka bir buton yok ayarlara ben de ulaşamadım.

• Klavyenin altına çok toz giriyor. Logitechin klavye üstüne koymak için silikonundan almıştım. Baktım çok kullanışlı bir şey değil, direkt çöpe attım. Bu soruna bir çözüm bulalım arkadaşlar.

• Evet toz sorunu yalnız benim dikkatimi çekmemiş. Kısa vadede çok zararlı olmasa da uzun vadede sıkıntı çıkarabilecek bir problem. klavye tuşları gerçekten çok yüksek içeri toz girişini engellemek zor. Aşınımı önlemek için harici klavye kullanılabilir ama toz girişinin yalnızca bir miktar azaltacaktır bu çözümde.

NOT: windows 10'u hala rezerv edemedim . bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redmaner -- 7 Temmuz 2015; 17:05:33 >
    Merhaba bişey sormak istiyorum.. yakın zamanda bende almayı düşünüyorum ancak yolculuk fazla yaptığım için şarj benim için çok önemli görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim şarj süresi nasıl gidiyor sürekli şarjda duran bir alet mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: talhanuh43

Merhaba bişey sormak istiyorum.. yakın zamanda bende almayı düşünüyorum ancak yolculuk fazla yaptığım için şarj benim için çok önemli görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim şarj süresi nasıl gidiyor sürekli şarjda duran bir alet mi ?

Uzun kullanım testi yapamadım açıkcası ben de yeni aldım ürünü. Ama pover saving modunda çok kötü bir performansı yok. Yine de piyasadaki pil açısından en iyi model olmadığını da söyleyeyim. Eğer yolculuklarınızdan ötürü ön planda pil performansını tutuyorsanız bu modeli tavsiye etmem. Yine de bence kesinlikle seçenekleriniz arasında olsun G550jk'da

• @redmaner Hocam ben antivirüs dışındaki programlara dokunmadım çok ağır bi program yok aslında, mousepad kullanmıyorum ama tuşları sert, kuvvet uygulamak gerekiyor tek sıkıntı toz tutması gibi şuan benim için.
    @talhanuh43 Dostum U işlemcili modellere yönel bu serinin işlemci tipi hq ve doğal olarak elektrik fazla gidiyor.
  • ninetales34 kullanıcısına yanıt
    windows 10 konusunu ne yaptınız? şahsen ben henüz o küçük simgeye ulaşamadım. Eğer siz ulaştıysanız nasıl ulaştığınızı söyleyebilirseniz sevinirim
    Hocam o küçük simgeye ulaşmana yardımcı olmamı ister misin?

GET WINDOWS 10 BİLDİRİMİNİ AKTİVE ETMEK İÇİN

REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\Currentversion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx
    if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX
    reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f
    schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
    :CompatCheckRunning
    schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"
    schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready
    if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning
    :RunGWX
    schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig"

\\Bu metin dosyasını OS (C:) içerisine ReserveWin10.cmd dosya ismiyle yönetici olarak kaydediyoruz.
    \\Ardında komut satırı uygulamasını (cmd) yönetici olarak çalıştırıyoruz ve ilk satıra şu komutu giriyoruz: C:\ReserveWin10.cmd ya da C:/ReserveWin10.cmd
    \\Komut satırında işlemler başlayacaktır. Yakalaşık 10-30 dk. arasında sürecektir. Komut satırında yapılan işlemler başarısız olursa FAILED uyarısı verecektir.

• Görüşleriniz için çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.