Şimdi Ara

ASUS ROG GL752VW-DH71 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
703
Cevap
11
Favori
20.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tayfur3294

Arkadaşlar merhaba konuyla pek alakası yok ama bi sorum olacak tavsiye bâbında..

Kanada'dan bir arkadaşıma bilgisayar aldırıcam bu bilgisayarları buldum. Ama ssd konusunda çok bilgim yok hangi tarz ssd var veya hangi ssd uyumlu olur. Ekran nasıldır. Ağırlıkları rahatsız eder mi ve bilimum görüşleriniz benim için önemli olacak teşekkür ederim yorumunu esirgemeyenlere

http://www.amazon.ca/ASUS-G752VL-DH71-Laptop-Copper-Silver/dp/B01578ZNQA

http://www.amazon.ca/gp/aw/d/B015ZG9964/ref=ox_sc_act_image_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A3DWYIK6Y9EEQB

Bunu bende çok inceledim ama Tr icin gönderimi yoktu. Bunun yorumlarında nvme ssd takarken sorun yasayan bir çok insan var.ama ekran olsun soğutma sistemi olsun çok iyi oldugunu yazmışlar . Hatta 970m olan modelde gpu yu overclock ettiğini yazanlar var soğutması iyi olduğu icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• XwarcraftX kullanıcısına yanıt
    Casper programı yardımıyla mevcut HDD yi SSD yi klonlama yöntemi ile yaptım ben, HDD yi söküp, SSD yi taktığımda sistem otomatik olarak herşey olduğu gibi başladı,
    sıkıntısız, Casper programıyla nasıl yaparım diye soruyorsan, google bir iki kelime yazarak videolu anlatımlar var, ben simdi site ismi vermiyeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: XwarcraftX

Hocam ssd yi bilgisayar a taktıktan sonra windows u nasıl ssd nin içine kuracağız? Daha önce hiç yapmadım bilgim yok bu konularda

Ben direkt Windows 10 kurdum SSDye. Kurulum sirasinda HDDye format attim sonra SSDyi secerek kuruluma devam ettim. HDDnin gizli bolumlerine dokunmadim.

Bu sekilde yapinca zaten Windows 10 OEM oldugu icin kendiliginden aktivasyonu da yapiyor. Hatta masaustunde Asus wallpaperi vardi. Hersey zaten gomulu geldi yine.

Ek olarak guncelleme yapmak adina driverlari kendim kurdum sadece.

İvir zivirsiz Tertemiz bi sistemim oldu boylece.

• TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam da zaten windows un nasıl kurulacağını bilmiyorum. Eskiden format atardık sonra cd den windows yüklenirdi, şimdi formattan sonra otomatik mi yükleniyor windows nasıl oluyor o?

•  ASUS ROG GL752VW-DH71

SSD geldi akşam klonlama isleminden sonra performansa bakarım. Çok şükür karneleri dağıttık artık bol bol vaktim var :)

https://m.youtube.com/watch?v=Jh4uRhWwZT0

Macrium perfect programını ve bu yöntemi kullanarak klonlayacagim ben. Casper filan uğraşamam :) hdd sök tak uğraşamam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 22 Ocak 2016; 17:40:35 >

• Adamlar neler yapiyor valla helal olsunStarTech.com M.2 SATA External SSD Enclosure - USB 3.0 with UASPhttps://www.amazon.com/dp/B00T8F298Y/ref=cm_sw_r_sms_awd_KULOwb9HQ2DNF

• quote:

Orijinalden alıntı: XwarcraftX

Sağolun hocam da zaten windows un nasıl kurulacağını bilmiyorum. Eskiden format atardık sonra cd den windows yüklenirdi, şimdi formattan sonra otomatik mi yükleniyor windows nasıl oluyor o?

Windows 10 iso dosyasini resmi windows sitesinden indirebilirsiniz.
    Bu dosyayi ya dvd ye ya da Windows 7 usb tool gibi bi program ile usb bellege atabilirsiniz.

Dvd yada usbden yeniden baslatinca format atip kurabilirsiniz. Kurulum turkce ve cok basittir zaten.

hocam araya girip bir bilgi vereyim müsadenlehttps://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 buradan medya oluşturma aracını indirip çalıştırırsan geri kalanı o program halleder sen sadece 8 gb lık bir usb tak işi bitince bilgisayarı o usb ile başlat tertemiz win 10 hayırlı olsun
  • Arkadaşlar Amazon'dan aldığım lakin bendeki model ile uyumlu olmadığı için hiç kullanamadan elimde kalan Transcend M2 2280 128 GB sata SSD'im satılıktır. Sadece bir kere açıldı o kadar.

Ürünün linki buhttp://www.amazon.com/gp/product/B00KLTPURI?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER

Çalışmaz ise aynen iade alırım.

Detaylar için pm ve profilimden referanslarıma bakabilirsiniz.

Konuyu kirlettiğim için özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: XOTIC

Arkadaşlar Amazon'dan aldığım lakin bendeki model ile uyumlu olmadığı için hiç kullanamadan elimde kalan Transcend M2 2280 128 GB sata SSD'im satılıktır. Sadece bir kere açıldı o kadar.

Ürünün linki buhttp://www.amazon.com/gp/product/B00KLTPURI?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=ATVPDKIKX0DER

Çalışmaz ise aynen iade alırım.

Detaylar için pm ve profilimden referanslarıma bakabilirsiniz.

Konuyu kirlettiğim için özür dilerim.

Hocam ssd sata gorunuyor yani bizim modeller ile uyumlu aslinda.
    Siz Amazon.com dan mi aldiniz aldiysaniz nasil sata cikmadi ki sizinki?
    En son baktigim online manuelde kuzey amerikada sadece sata versiyonunun satildigini yaziyordu. (Kanadada gerci nvme versiyonu varmis).

Bendeki ürün ile ilgili açıklamayı yaptım hocam bu konuda daha önce, aynen okuduğunuz gibi. Başka bir durum yok.
  • Çok teşekkürler beyler sağolun bilgisayar edison dan yola daha yeni çıktı gelsin halledeceğim sayenizde

• innocent_ kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun ssd'de gelmiş :)
    vida işi sorunmuş herhalde onu nasıl çözdünüz bu ssd için?
    bide bu yapacağınız klonlama ile ilgili bu klonu bir flash disk'te falan saklama imkanı varmı yani ileride pc virüs, yavaşlama vs. falan yaparsa şimdi klonlayacağınız ilk temiz ve herşeyi kurulu haline geri yükleme gibi bir yol varmı varsa bir flasha atıp saklamak lazım bu sistem özellikle laptoplar için çok iyi olur. varmı bilginiz bu konuda?
  • Arkadaslar urunu alanlara bi kac sorum var
    1- Ort kac gunde gelir ve hangi kargoyla gelir.
    2-200dolarin ustunde vergisi var yavas kargoyla cogu zaman geri yatıyormuş bu vergi diye okudum bi kac yeede geri yatan var mi?
    3-Anakart ve ekran kartinda sıkıntı cikma ihtimali cok düşük diye düşünüyorum. Cikarsa amerikaya yollasak garanti dahilinde tamiri yapılır mi( ilk bi ay amazon ilgilenir her seyiyle peki ya 1 yilsonra anakart arizasi alirsam ne yapmam lazim simdidrn teşekkürler

• enesozcan E kullanıcısına yanıt
    Yaklasik 10 gunde gelir
    Yavas kargo ile
    Iparcel ile yani

Evet yattigini soyleyenler oldu
    Ama her zaman yatacak diye birsey yok
    Alirken yatmayacak gibi alin

1 yil uluslararasi garantisi var tr deki asus ilgileniyor 1 yil
    2. Yil hicbir sekilde garantisi yok ( ek garanti paketi falan satin almadikca )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD yi taktım temiz kurulum yaptım diğer HardDisk e de format attım sistem çok hızlı açılıyor artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Yaklasik 10 gunde gelir
    Yavas kargo ile
    Iparcel ile yani

Evet yattigini soyleyenler oldu
    Ama her zaman yatacak diye birsey yok
    Alirken yatmayacak gibi alin

1 yil uluslararasi garantisi var tr deki asus ilgileniyor 1 yil
    2. Yil hicbir sekilde garantisi yok ( ek garanti paketi falan satin almadikca )

Amerikada filan gecerli olmuyor mu garanti :/ tesekkurler hocam cevaplariniz icin

• enesozcan E kullanıcısına yanıt
    ürüne standart amazon zaten 1 yıl garanti veriyor, bunu TR de kapsıyor,
    + ilave garanti paketi alırsan tabiki amerika da 1 yıldan sonraki zamana garantisi olur,
    ama TR de olmaz,
  • Tesekkur ederim ikinize de sagolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesozcan -- 23 Ocak 2016; 15:16:33 >
  • Vida sorununu çözdüm sanmıştım ama bi torba vidadan bi tanesi bile olmadı. SSD elimde kala kaldım eski laptopu masaustunu komple açtım baktım uygun vida da yok. SSD için montaj yapılacak yer oldukca sığ küçük bir vida ama SSD yi de tutacağı için başı enli olmalı. Yarın bi kaç yere daha bakacağım.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.