Şimdi Ara

ASUS ROG MATRIX R9 290X - GTX 980

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Bu bir hafta içinde yurtdışından bi tanıdıgım aracılıgıyla ekran kartı alacagım. Şu an aklımda 3 ekran kartı var:
    ASUS ROG MATRIX R9 290X - 350 euro
    Asus GeForce GTX 980 Strix DirectCU II OC - 601 euro
    Gigabyte GeForce GTX 980 4GB Gaming (1228Mhz) -615 euro.

Başlarda özellikle gtx 980 almayı düşünüyordum. Ama arada gerçekten ucurum gibi bi fark varken orada burada 100-150 tl lik bir fark gördüm. Sebebini de pek anlamış degilim. Acaba rog matrix 290x alırsam pişman olur muyum yoksa bana yeter mi? 250 euro vermeye degmez mi?

Şimdiden cok teşekkürler

• Aradaki farkı vermeye değmez, lakin güç kaynağınız iyi bir 750w değilse değiştirin onu da.
  • 290x in fiyati daha uygun bence ve matrix diyorsun.al ucuza gittigi kadar kullan ben olsam oyle yaparim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanazuki44

Selam arkadaşlar. Bu bir hafta içinde yurtdışından bi tanıdıgım aracılıgıyla ekran kartı alacagım. Şu an aklımda 3 ekran kartı var:
    ASUS ROG MATRIX R9 290X - 350 euro
    Asus GeForce GTX 980 Strix DirectCU II OC - 601 euro
    Gigabyte GeForce GTX 980 4GB Gaming (1228Mhz) -615 euro.

Başlarda özellikle gtx 980 almayı düşünüyordum. Ama arada gerçekten ucurum gibi bi fark varken orada burada 100-150 tl lik bir fark gördüm. Sebebini de pek anlamış degilim. Acaba rog matrix 290x alırsam pişman olur muyum yoksa bana yeter mi? 250 euro vermeye degmez mi?

Şimdiden cok teşekkürler

ben olsam asus rog matrix r9 290x alırdım

http://www.hizlial.com/asus-r9-290x-rog-matrix-4gb-gddr5-512bit-dx112-amd-radeon-ekran-karti-rog-matrix-r9290x-p-4gd5/10387811

• quote:

Orijinalden alıntı: Propus

Aradaki farkı vermeye değmez, lakin güç kaynağınız iyi bir 750w değilse değiştirin onu da.

Zaten su anda 500 w lik bir güç kaynagı var her türlü almayı düşünüyordum 600 w alacaktım 750 w alırım. Bilgi için teşekkürler.

Ayrıca diger yorumlar için de teşekkür ederim umarım istedigim sonucu alırım
  • 250 euro az buz bir fark degil, r9 290x'in en iyi modellerinden biri rog matrix. Guncel oyunlarda da gayet guzel performansi oldugunu goz onunde bulundurursak fiyat farkina deymez diyorum ben. Butce ile ilgili kafam tamamen rahat 250 versem ne vermesem ne seklinde bir rahatlik soz konusu ise 980in guncelligi ve isil degerleri goz onunde bulundurarak dusunulebilir.

Edit; psu 500w demissiniz ancak yetmeyecektir heleki cok kaliteli bir urun degilse. En az 650w ve guvenilir bir marka olmasi ve 12v uzerinden 45A ve uzeri vermesi yarariniza olacaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 1 Mart 2015; 18:19:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

250 euro az buz bir fark degil, r9 290x'in en iyi modellerinden biri rog matrix. Guncel oyunlarda da gayet guzel performansi oldugunu goz onunde bulundurursak fiyat farkina deymez diyorum ben. Butce ile ilgili kafam tamamen rahat 250 versem ne vermesem ne seklinde bir rahatlik soz konusu ise 980in guncelligi ve isil degerleri goz onunde bulundurarak dusunulebilir.

Edit; psu 500w demissiniz ancak yetmeyecektir heleki cok kaliteli bir urun degilse. En az 650w ve guvenilir bir marka olmasi ve 12v uzerinden 45A ve uzeri vermesi yarariniza olacaktir

Evet ben de aynı düşüncedeyim . Bir sorum daha olacak şu anda bende i5-760 işlemci var herhangi bir sorun cıkarması mümkün mü işlemciyi de alacak durumda degilim pek acıkcası. Darboğaz yapar mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS GTX 980 Strix OC
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

250 euro az buz bir fark degil, r9 290x'in en iyi modellerinden biri rog matrix. Guncel oyunlarda da gayet guzel performansi oldugunu goz onunde bulundurursak fiyat farkina deymez diyorum ben. Butce ile ilgili kafam tamamen rahat 250 versem ne vermesem ne seklinde bir rahatlik soz konusu ise 980in guncelligi ve isil degerleri goz onunde bulundurarak dusunulebilir.

Evet ben de aynı düşüncedeyim . Bir sorum daha olacak şu anda bende i5-760 işlemci var herhangi bir sorun cıkarması mümkün mü işlemciyi de alacak durumda degilim pek acıkcası. Darboğaz yapar mı?

Darbogaz olacagi dusuncesindeyim, r9 290x seviyesindeki kartlar oyunlara yetiyorken islemciniz normalde alacaginiz degerleri epey assagiya cekecektir.

• quote:

quote:

280 modeli o islemciye olur ama 290x takarsaniz dusuk performans alirsiniz ve fps dusme takilmalari olur.980 alacaginiza anakart islemci yenilemeniz mantikli olacaktir.

• Arada olur 150 lira git 980 al denir ama kartta rog matrixmiş yani.Bütün komponentleri özel seçilmiş bir modelden bahsediyoruz.Diğer tarafta nispeten stock duruma göre daha iyi soğutuculu kartlar var 980 de.Ama arada 250 euro gibi bir uçurum oluştuğu için tabiki 290x rog matrix alınır. Not: 250euro: 700lira 02.03.2015 döviz kuru
  • Yuh neredeyse CF yapılacak kadar fark var Türkiye de bile o kadar fark yok. Tabii bizde 290x bu kadar ucuz değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 2 Mart 2015; 15:08:22 >
  • O zaman 350 euroya ekran kartı + 200-250 euroluk bi işlemciyle arayı kapatayım. Hangi işlemciyi önerirsiniz?

Bir de anakartım GA-P55A-UD4 . Yeterli olur umarım eger anakart da sorun cıkarırsa vazgeçmeyi düşünüyorum. Bu sıralar bütün sistemi yenileme imkanım yok. Gerçi bi nevi öyle oldu ama..
  • 980 ile 290x benzer performansa ulaşır. Burada 980 son saat hızlarında, 290x'in test edilen son saat hızları 1100/1450 MHz, her oyun için gösterilmemiş olsa da %4-8 artış mevcut hâlihazırdan.
     ASUS ROG MATRIX R9 290X - GTX 980
  • quote:

O zaman 350 euroya ekran kartı + 200-250 euroluk bi işlemciyle arayı kapatayım. Hangi işlemciyi önerirsiniz?

Bir de anakartım GA-P55A-UD4 . Yeterli olur umarım eger anakart da sorun cıkarırsa vazgeçmeyi düşünüyorum. Bu sıralar bütün sistemi yenileme imkanım yok. Gerçi bi nevi öyle oldu ama..

1156 sokete duzgun islemci zor bulursun anakart islemci degistirmen gerekir.uzun is dersen yurt disindan kart alma ya da 280 var mi diye sor sebil fiyattan satiyor olabilirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.