Merhabalar, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve işe kasadan başlamak istedim.NZXT H7 Elite vse Asus Gt501 kasadan hangisini önerebilirsiniz? Gt501 daha büyük ama benim için ana kriter 360lık sıvı soğutucunun takılabilmesi, 2 sine de takılıyor. Diğer kriter, havalandırması iyi olması lazım, akdeniz sıcağında yazın PC çok ısınıyor. Ayrıca Asus ROG serisi SPDIF çıkışlı anakart, intel i9 ya da i7 işlemci, bunlara uyumlu single 32gb RAM tavsiyesine de ihtiyacım var. Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum. |
Asus ROG serisi anakart ve bileşenleri tavsiyesi.
-
-
NZXT derim.
Hangi e.kartını kullanacaksınız.
-
Yanıt için teşekkürler Metin Bey, RTX 3060 Ti almayı düşünüyorum.
-
NZXT H7 Flow oneririm hocam mesh panelli on ve ust. Elite'de cam panel var goruntusu daha guzel ama hava sirkulasyonundan feragat edersiniz.
h7 flow kullaniyorum cok memnunum
-
3060Ti için, i7 bile çok fazla iken i9 a boşuna fazla para vermeyin ,derim.
Şu işlemci 3060 Ti için fazlasıyla kafidir.
Yok ,ben i7 alacağım derseniz,
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-i7-13700kf-on-alti-cekirdek-3-4-ghz-fiyati,65764.html
Anakart.
-
bende bir soru sorayım z690 anakartlar 14. nesil intel işlemcilerde çalışır mı hocam
-
@veysel_lowe Z690 anakartlar 12 - 13 - 14. nesil işlemcilerle çalışır. Çünkü hepsi LGA 1700 soket , anakartın biosu updateli olduğu sürece sorun olmaz.
@metin abi 65 hocadan önce gördüm soruyu :)
-
@canozturk21 , @ metin abi 65, bilgilendirmeleriniz için çok çok teşekkür ederim. Uygun fiyatlı bulmaya çalışayım.
-
eyvallah hocam ama sorun şu mesela z690 ve 14700k aldım diyelim... biosu nasıl güncelleyecem işlemci bios update yapmadan kullanılmıyor diye biliyorum
-
Anakartın üzerinde bios flashback butonu yoksa haliniz harap. Bilgisayarcı bilgisayrcı gezmek durumunda kalırsınız Bi şimdi artık eskisi gibi bi çuval bilgisayarcıda kalmadı Çoğu kapattı.
-
Z690 veya Z 790 alınacaksa arkasında mutlaka bios flashback butonu olan anakart modeli alın. Alacağınız modelde yoksa o, sıfır alıyorsanız aldığınız yere belirtin imkanları varsa onlar yapsın.
Veya 2. el alıyorsanız alacağınız kişi yapsın anakart için bu işlemi. Yada bir bilgisayarcı...
Yoksa, z 690 için biosu çok eski sürümse ve bahsedilen buton yoksa 12. nesil işlemci gerekir.
-
evet tam da bundan bahsediyordum.. çok teşekkür ederim
-
Bu kasa da fena değil. Fiyatı ile de tercih edilebilir duruyor. Yalnız rgb seviyor iseniz bir tek fanları rgb değil. Fakat üste 360mm, ön tarafa da 420mm sıvı soğutma takılabiliyor. İçerisinde dahili olarak 4 adet fan ile geliyor. Ön tarafta 3 adet 14cm fan, arkada da 12cm egzos fan dahili geliyor.
Fiyatı; 5000 TL.
www.tebilon.comANTEC Performance 1 FT 3x140mm Fanlı Temperli Camlı Full Tower Oyuncu Kasası Uygun Fiyatları ile Tebilondahttps://www.tebilon.com/antec-performance-1-ft-3x140mm-fanli-temperli-camli-full-tower-oyuncu-kasasi/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 25 Kasım 2023; 11:49:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X