Şimdi Ara

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
14.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3900x OC x570 e -> vrm temp: 65C
    3950x OC b550 e -> vrm temp: 62C

ayni islemci ile yapilmis test ariyorum, kitguru tech te benim yazdigim sonuclari görürsünüz.

iki anakartinda ayni test sistemi ile yapilmisini bulamadim aramaya devam.

baska testler ile kiyaslamaya devam...

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı?

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı?

böyle iki test buldum

fark kiyaslayacagiz baz olarak crosshair x570 i sectim... birinci b550e testte 68 ve 75 aradaki fark "7", ikinci testte x570e 60 ve 72 aradaki fark "12" (backside), yada 57 - 68 fark "11"... x570 F e bakinca aradaki fark "16" derece oldugu görülüyor. Degerler arasi farkliliklar var biliyorum birinde 68 digerinde 60 nasil oluyor falan demeden direk aradi farklar üzerinden gittim.

daha iyi sonuclar bulan olursa paylassin lütfen. Bizde mühim olan bilgidir, hakli yada haksiz cikmam önemli degil.

b550e de MPS MP86992 yani supermicro dan hatirlayanlar cikarmi bilmem ama bilen bilir... mps -> monolithic power systems, server ve workstation üzerine calisirlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Temmuz 2020; 0:13:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Link alabilirim :)

Ek olarak kartı takmak için üşeniyorum bu arada StoreMI yüzünden çıkmasını bekliyorum heralde hali hazırda kullanıyorum çünkü şuan tekrar x570 lere gelmiş diğerlerine q3 gözüküyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 11 Temmuz 2020; 19:46:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

sen dogrusunu yapmissin

bir kere vrm olarak b550 e tokatlar, gerisine bakmaya lüzum yok, x570 diye daha iyi zannediyorlar, kendilerince bir pcie muhabbeti cikartmislar, birbirlerinin yorumlarini onaylaya onaylaya gidiyorlar, ayni technopat uln aktif chipset sogutmada yok ne güzel...

b550e disinda üst seviye almazdim :) 2200 veriyorsun kafan rahat.. Gelde bunu usb slotu sayicilara anlat, tamam ihtiyaciniz varsa sizin alin da b550 e mantiksiz gibi konusmanin lüzumu yok, bu cesareti nerden buluyorsunuz anlamadim ki...
    Kimse B550 anakartlara kötü demedi zaten. Ama X570' ten daha iyi bir kart olduğunu diyemeyiz. Ben B550-F'yi 1 ay bekleyip son anda X570-E aldığımı yazdım zaten.Eğer sen insanlara B550 daha iyi diyorsan acilen insanları kandırmayı bırakmalısın.Kullandığımız kasaların içinde en az 3 fan çalışıyor.X570'teki ufacık fanın çalışmasıylamı avutuyorsun kendini :)

• Emir ErdaL kullanıcısına yanıt
    insanlari kandirmak mi?

Seviye bu ise ben yokum, sana kendi hayal aleminde x570 in ile mutluluklar!

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

sen dogrusunu yapmissin

bir kere vrm olarak b550 e tokatlar, gerisine bakmaya lüzum yok, x570 diye daha iyi zannediyorlar, kendilerince bir pcie muhabbeti cikartmislar, birbirlerinin yorumlarini onaylaya onaylaya gidiyorlar, ayni technopat uln aktif chipset sogutmada yok ne güzel...

b550e disinda üst seviye almazdim :) 2200 veriyorsun kafan rahat.. Gelde bunu usb slotu sayicilara anlat, tamam ihtiyaciniz varsa sizin alin da b550 e mantiksiz gibi konusmanin lüzumu yok, bu cesareti nerden buluyorsunuz anlamadim ki...
    Sen önce kendi konuşma seviyene özeleştiri yap :) Daha sonra yokolup gidebilirsin kendi tabirinle.

(bir kere vrm olarak b550 e tokatlar, gerisine bakmaya lüzum yok, x570 diye daha iyi zannediyorlar, kendilerince bir pcie muhabbeti cikartmislar, birbirlerinin yorumlarini onaylaya onaylaya gidiyorlar, ayni technopat uln aktif chipset sogutmada yok ne güzel...)

Seviyeye bak ....

Tekrar alintilayip yazdiklarima deger kattigin icin tesekkür ederim

bilgisi olmayip fikri olanlari daha baska nasil ifade edebilirdim bilmiyorum, direk anlatim yapilabilirdi belki fakat dh bunu hak etmedigi icin wiki gibi yazmiyoruz. kötü niyet ile de suclamiyoruz insanlari, öyle utanmaz bir sekilde. Bilgisizlik burda elestiriliyor.

dedigim gibi x570 e ile kendini mutlu etmeye devam edebilirsin benim icin sakincasi yok, bazen usb portlarini say, bazen pcie4.0 slotlarindaki m2 lerin yerini degistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Temmuz 2020; 21:29:8 >
  • Kunfucu arkadaş.Hala utanmadan USB diyorsun , PCIe diyorsun insanları kandırıyorsun Felsefe yapmayı bırakıp insanlara yararlı olman gerekirken böyle alaycı cümlelere gerek yok.Ben şahsi fikrimi ve aldığım ürünü güzelce arkadaşlara antırken , sen alay etmeye devam ediyorsun. X570-E stok haberini benden duyup özel olarak teşekkür eden arkadaşlar var.Tekrar ediyorum , ben hiçbir anakarta kötü demedim.Avantaj ve dezavantajlarını yazdım.
  • x570-e ile x570-f
    b550-e ile b550-f
    bunlar arasında wifi haricinde vrm lerde vb. gibi farklar var mı?
    işlemci 3700x veya 3900x olarak düşünüldüğünde hangisi secilmeli
    not: oc yapılmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 11 Temmuz 2020; 22:34:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: progrock

x570-e ile x570-f
    b550-e ile b550-f
    bunlar arasında wifi haricinde vrm lerde vb. gibi farklar var mı?
    işlemci 3700x veya 3900x olarak düşünüldüğünde hangisi secilmeli
    not: oc yapılmayacak
    Yapılan incelemelerde B550-F-E anakartların vrm tarafında güzel sonuçlar verdiği test edildi.
    B450 anakartlardan çok üstünler.3900X işlemciyi bile banamısın demez.OC bile yapabilirsin gönül rahatlığıyla.
  • progrock kullanıcısına yanıt
    oc yapilmayacak ise saydiklarindan hicbirine bakmaya gerek yok, biz üst seviye kartlardan bahsettik, yani biraz fantazi icerir

saydigin kartlar arasinda vrm yapisinda tabiki farki olanlar var.

*b550 tuf lardan bütcene uygun olani alabilirsin. (bence)

ASUS ROG Strix X570-F Gaming
    8 gercek faz (6+2), 14 sanal faz (12+2), ASP1106 (RT8877C, max. 6 Phasen)
    12x 50A SIC639
    2x 50A SIC639

ASUS ROG Strix B550-F Gaming
    8 gercek faz (6+2), 14 sanal faz (12+2), ASP1106 (RT8877C, max. 6 Phasen)
    12x 50A SIC639
    2x 50A SIC639

ASUS ROG Strix X570-E Gaming
    8 gercek faz (6+2), 16 faz (12+4), ASP1405I
    12x 60A IR3555
    4x 40A IR3553

ASUS ROG Strix B550-E Gaming
    8 gercek faz (7+1), 16 faz (14+2), ASP2006
    14x MPS MP86992 (70A)
    2x MPS MP86992 (70A)

"MPS MP86992 yani supermicro dan hatirlayanlar cikar mi bilmem ama bilen bilir... mps -> monolithic power systems, server ve workstation üzerine calisirlar. "

ASUS TUF Gaming X570-Plus
    6 gercek faz (4+2), PWM-Controller: ASP1106
    12x 50A SiC639
    2x 50A SiC639

ASUS TUF Gaming B550M-Plus
    6 reale Phasen (4+2), PWM-Controller: ASP1106
    10x 50A SiC639
    2x 50A SiC639

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Temmuz 2020; 12:26:26 >

Katılıyorum anakart i iyisinden alıp, işlemci değiştirenlerdenim ben de. Ancak b550-f ile X570-e arasinda çok fiyat farkı var. Bir de şu aktif fan sogutucu muhabbeti de var. Aktif fanli anakart ilerde problem cikartirmi bbilmem.

rog strix üzerinden gitmek mantıklı. gayet güzel ve acıklayıcı olmus. bilgilendirme için teşekkür ederim

@Emir ErdaL
    evet b450 ye gore cok fark oldugu soyleniyor.

x670'ler sanırım 4000 serisinde gelecek bilgi var mı?
  • progrock kullanıcısına yanıt
    der8aueryoutube
    After those Tests I'm not sure why you would STILL buy X570 - ASUS B550 VRM Testing
    https://www.youtube.com/watch?v=cHU7uK7hWkg&feature=youtu.be&t=485
    evet bunu görmüştüm
  • X570-e stoklardayken 300 400tl fark için b550-e alınmaz bence orası kesin ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: progrock

rog strix üzerinden gitmek mantıklı. gayet güzel ve acıklayıcı olmus. bilgilendirme için teşekkür ederim

@Emir ErdaL
    evet b450 ye gore cok fark oldugu soyleniyor.

x670'ler sanırım 4000 serisinde gelecek bilgi var mı?
    Şimdilik bilgi yok.Ama 4000 serisi B550 ve X570 serileriyle tam uyumlu olacak.X670' lerde X570'lerin cilalanmış hali olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saMetallica

X570-e stoklardayken 300 400tl fark için b550-e alınmaz bence orası kesin ama.
    Benim asıl anlatmak istediğim buydu hocam. B550-E' ye para vereceğinize gidin X570-E alın.Bütçe sıkıntılı ve illaki ROG istiyorsan B550-F kafi.
    Chipset fani hakkında ne düşünüyorsunuz hocam.

• saMetallica kullanıcısına yanıt
    Hocam X570-E hakkındaki hemen hemen bütün videoları izledim.Ses konusunda tek bir şikayet veya olumsuz bir söylem görmedim.Ama MSI x570 anakartlarda şikayet var.Çipset güçlü olduğu için soğutulması normal karşılanmış.Anakart henüz elime ulaşmadığı için net yorum yapamıyorum.Kasalarımızda en az 2-3 fan oluyor zaten.Kasa fanlarıdan sessiz olacağı kesin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.