Şimdi Ara

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
14.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emir ErdaL

Hocam X570-E hakkındaki hemen hemen bütün videoları izledim.Ses konusunda tek bir şikayet veya olumsuz bir söylem görmedim.Ama MSI x570 anakartlarda şikayet var.Çipset güçlü olduğu için soğutulması normal karşılanmış.Anakart henüz elime ulaşmadığı için net yorum yapamıyorum.Kasalarımızda en az 2-3 fan oluyor zaten.Kasa fanlarıdan sessiz olacağı kesin
    Benim kasada gpu fanları dahil 15 fan var açıkcası anakartta da olmayı versin :) X570-E den ümidi kesmiştim zaten b550-e yi gayet rahat bir şekilde aldım pekte x570 olsun illa diye sevdam yok he vrm faz yapısı x570 ile denk olmasaydı o zaman b550-e yi iptal eder X570-E alırdım düşünmeden :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    yukarda sana yazdigim postu editledim. direk b550e vs x570e vrm temp test yok ama iki ayri testten x570 crosshair i baz aldim. ardaki sicaklik farklarini yazdim

b550e 7 derece daha sicak
    x570e 11 derece daha sicak

denk olup olmama kismini hala arastiriyorum :) bu iki farkli test sistemi oldugundan cok saglikli degil ama yinede fikir veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Temmuz 2020; 0:17:57 >
  • Emir ErdaL kullanıcısına yanıt
    Verdim ben de siparişi valla.

Gönlüm b550-e yanındaydı B550-e beklerken,fiyat çok yüksek çıktı b550-f bakayım bari dedim. X570-e tekrar stoğa girince b550-e yanında x570-e fiyatı uygun kaldı bu sefer.

Neyse bakalım heyecanlı bekleyiş başladı. Gelsin kuralım artık sistemi işlemci ve ram tozlandi valla beklemekten.

• Şahsen ben vrm yapisindan ziyade şu b550 deki pci 4.0 port kesintisinden ötürü ve stok gelmişken aldım geçtim X570-e yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saMetallica -- 12 Temmuz 2020; 0:22:46 >
    ASUS'un ROG serileri sıkıntı vermez hocam. Hayırlı uğurlu olsun.
  • saMetallica kullanıcısına yanıt
    Sanada hayırlı uğurlu olsun hocam. Amazonda son 2 adet yazıyor.Düşürmüşsün rakamı :) Bende dün gece verdim siparişi.İyi günlerde kullanalım inşallah
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Yeni gördüm onu hocam teşekkür ederim test doğruysa eğer adamlar X570 den 1 sene sonra çıkan b550 lerde pekte öyle kısma yapmamış x570 gibi üretmişler resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: saMetallica

Şahsen ben vrm yapisindan ziyade şu b550 deki pci 4.0 port kesintisinden ötürü ve stok gelmişken aldım geçtim X570-e yi.
    Pcie 4,0 port kesintisi?

• VRM kalitesine bakmak lazım. B450 için vrm kalitesi zayıf dendi ve 3700 kullanılabilir deniyor. Fakat ben 3600x i normal şartlarla götürebildiği kanaatindeyim. Daha fazla yük daha fazla ısı oluşturacaktır. B550 de de vrm kalitesi benzer ise x570 in önünün daha açık olacağı kanaatindeyim.

Marka olarak strix den vazgeçmeyin derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada b550 asus anakart alana 15$ geri ödeme ve 10 oyuna varan hediye var bilginize.

• Emir ErdaL kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler amin.

"All six SATA ports operate directly from the B550 chipset. On both motherboards, SATA ports 5 and 6 share bandwidth with the secondary M.2 slot. When SATA drives are connected to those ports, the M.2 SSD in the secondary slot drops to PCIe 3.0 x2 bandwidth.

This is a disappointing limitation, especially as there is only one other M.2 slot. It would have been better to steal lanes from other locations, such as the PCIe x1 slots that rarely get used. Granted, the number of users installing more than four SATA drives is also slim.''

Kirguru incelemesinde bahsediyor.

• quote:

Şahsen ben vrm yapisindan ziyade şu b550 deki pci 4.0 port kesintisinden ötürü ve stok gelmişken aldım geçtim X570-e yi.
    Hayırlı olsun. Bende bugün sipariş verdim amazon 'dan. Mouse hediyesini unutmayın --->https://www.asus.com/tr/events/infoM/x570-gladius-bundle/

Bu arada, amazon da YKB 1000 TL üzerine 100 TL World Puan da var.
    Link -->

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geek90 -- 12 Temmuz 2020; 13:56:43 >

bununla ilgili link var mi? ben göremedim
  • saMetallica kullanıcısına yanıt
    Orda ne diyor tam olarak?

"All six SATA ports operate directly from the B550 chipset" -> 6 adet sata direk chipsete baglidir.

"SATA ports 5 and 6 share bandwidth with the secondary M.2 slot" -> sata portlarindan 5. ve 6. , ikinci M.2 ile bant genisligini paylasir.

"When SATA drives are connected to those ports, the M.2 SSD in the secondary slot drops to PCIe 3.0 x2 bandwidth. " -> bu yani 5. ve 6. ya satalari taktiginizda burda cogul kullanilmis, tek tek mi yoksa iki adet birlikte mi gecerli anlayamiyorum, neyse takdiginiz da diyor, M.2 pcie 3.0 x2 bant genisligine düser diyor.

"Granted, the number of users installing more than four SATA drives is also slim" -> Zaten dörtten fazla SATA sürücüsü takan kullanıcı sayısı da az diyor.

"Port kesintisi" diye cikarttiginiz yayagara size hitab ediyor mu? siz 6 tane sata HDD/SSD falan mi takacak misiniz? Öyle ise X570 alin. Burda b550 nin gpu pcie4.0 destegide var, m.2 pcie 4.0 da... iki adet pcie4.0 m.2 slotu sizin ihtiyaciniz ise x570 alin. Herkesin ihtiyaci olmaz, ikinci m.2 zaten depolama olarak kullanilacagindan pcie3.0 olmasi dezavanj olmayacaktir.

b550m tuf plus aliyorsunuz 1250 lira, yukarda ilgili voltaj regülatör modülü testi ve bilesenlerinide yazdik zaten.

b550 e de farkli bir durum söz konusu diyoruz, farkli bir pwm kontrolör ile farkli bir mosfet kullanmislar, yapi olarak 7+1, 14faz tek tek cpu ya ayrilmis bir sekilde, ben nasil b550e ye mantiksiz falan diyip degersizlestirip görmezden geleyim. der8auer bile diyor ki "After those Tests I'm not sure why you would STILL buy X570": bu testleri gördükten sonra neden x570 almaniz gerektiginden emin degilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Temmuz 2020; 14:11:21 >

• geek90 kullanıcısına yanıt
    Mouse için çok teşekkür ederim hocam.Kötü ürüne benzemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir ErdaL

Mouse için çok teşekkür ederim hocam.Kötü ürüne benzemiyor.
    Bedava sirke baldan tatlıdır.
  • quote:

"All six SATA ports operate directly from the B550 chipset. On both motherboards, SATA ports 5 and 6 share bandwidth with the secondary M.2 slot. When SATA drives are connected to those ports, the M.2 SSD in the secondary slot drops to PCIe 3.0 x2 bandwidth.

This is a disappointing limitation, especially as there is only one other M.2 slot. It would have been better to steal lanes from other locations, such as the PCIe x1 slots that rarely get used. Granted, the number of users installing more than four SATA drives is also slim.''

Kirguru incelemesinde bahsediyor.
    6 tane satayı doldurmuyoruz zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 12 Temmuz 2020; 19:57:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

bununla ilgili link var mi? ben göremedim
    Asus b550 oyun kampanyası ve ayrı olarak asus b550 100 tl geri ödeme kampanyası yazınca çıkıyor hocam asus promosyon sitesi.

Sadece b550 değilmiş anakartlar resimde olanlar :)
    ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 12 Temmuz 2020; 20:2:50 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.