Şimdi Ara

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
14.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sanitarium8787

x570 ve b550 ler aynı para diyebilirim. x570 daha iyi bir çipset değil mi? yanlış mı biliyorum.
    B550 anakartlar 1150 TL-2200 TL aralığında değişiyor. Nasıl aynı para diyebiliyorsunuz anlamadım ? X570 anakartlar tabiki daha iyi ama B550 çipseti fansız.X570'ye nazaran kırpılmış ama sorunsuz bir çip.Üstelik PCI4 desteği var.Burdaki kriter kesinlikle B450 yerine B550 alınması gerekir.Bütçe sıkıntısı yoksa tabiki X570 tercih edilmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrpkr

X570-E stokları uzun zamandır olmayınca neden B550-E olmasın ki dedik yapıştırdık kartı lakin daha kurulumunu yapmadım malum StoreMI desteği kesilmişti x570 yongaları için tekrar geldi yenilenmiş haliyle. 400 serisi ve b550 için q3 olarak gözüküyor beklemek mi lazım yoksa direk değiştirmek mi lazım bilemedim hali hazırda kullandığım için StoreMI yi kestiremedim.
    10.07.2020 tarihi itibariyle stoklara girdi.İsteyenler faydalansın.
    www.amazon.com.tr
    ASUS ROG STRIX X570-E GAMING AMD X570 AM4 DDR4 4400 DP HDMI Çift M2 + 6 SATA USB 3.2 AX WiFi AURA RGB 2.5G LAN ATX 128GB’a kadar ram desteği: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07TQVK1HJ/ref=asc_df_B07TQVK1HJ1594437000000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B07TQVK1HJ&linkCode=asn

• quote:

Orijinalden alıntı: Emir ErdaL

10.07.2020 tarihi itibariyle stoklara girdi.İsteyenler faydalansın.
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07TQVK1HJ/ref=asc_df_B07TQVK1HJ1594437000000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B07TQVK1HJ&linkCode=asn

Alıntıları Göster
    Bunların yapacağı işin ben benim almamı mı bekliyorlardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bunların yapacağı işin ben benim almamı mı bekliyorlardı

Alıntıları Göster
    Bende dün gece gördüm. B550-F (WİFİ) seriside itopyada stoklara girmiş. X570-E ile B550-F arasında çok gittim geldim. Sonunda X570-E' te karar kıldım.
  • quote:

Bende dün gece gördüm. B550-F (WİFİ) seriside itopyada stoklara girmiş. X570-E ile B550-F arasında çok gittim geldim. Sonunda X570-E' te karar kıldım.

Alıntıları Göster
    570 f vardı stoklarda zaten de f almak istemediğim için uzun süre bekledim b550-e yi hazır 150 tl indirimim varken yapıştım 2110 tl ye geçen hafta aldım kartı :) X570-E stoklara gireceğini bilemiyoruz işte 2500 tl ye alabilirdim amazondan sağlık olsun.

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    b550-e mi aldın
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

b550-e mi aldın
    Aynen daha kurmadım storemi yi bekleyebilirim belki yada kurar öyle beklerim

• quote:

Aynen daha kurmadım storemi yi bekleyebilirim belki yada kurar öyle beklerim

Alıntıları Göster
    Hocam hayırlı olsun. İade şansın varsa yolla bence.
  • quote:

Hocam hayırlı olsun. İade şansın varsa yolla bence.

Alıntıları Göster
    Kullanmadım daha var aslında da gerek duymadım x570 te thunderbolt yok sanırım b550 de var

• Asus
    X570-e 2600tl
    X570-f 2300tl
    B550-e 2200tl
    B550-f 1600tl civarinda

Şimdilik 3600x ile ilerleyen yillarda 3800x hatta 3950x ile kullanılacak anakart için hangisini almalı.

Aslında ben b550-f alıp gecicem ama. Su durumu bir türlü anlayamadım, b550 ciosetlerde pci 4.0 kanallarının paylaşımı hakkinda kafamda soru işaretleri var.

Kitguru gibi sayfarda b550 chipset için sata 6 portlarini kullandiginizda 2tane si galiba pci veri yolunu paylasiyormus ve pci 4.0 3.0 hızına düşüyormuş. (yanlış anlamış da olabilirim.)

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı aramızda acaba.?

• b550 e b 550 f arasında gidiyordum şimdi x 570 e stoklara girmiş kafa karıştı iyice
  • quote:

Orijinalden alıntı: saMetallica

Asus
    X570-e 2600tl
    X570-f 2300tl
    B550-e 2200tl
    B550-f 1600tl civarinda

Şimdilik 3600x ile ilerleyen yillarda 3800x hatta 3950x ile kullanılacak anakart için hangisini almalı.

Aslında ben b550-f alıp gecicem ama. Su durumu bir türlü anlayamadım, b550 ciosetlerde pci 4.0 kanallarının paylaşımı hakkinda kafamda soru işaretleri var.

Kitguru gibi sayfarda b550 chipset için sata 6 portlarini kullandiginizda 2tane si galiba pci veri yolunu paylasiyormus ve pci 4.0 3.0 hızına düşüyormuş. (yanlış anlamış da olabilirim.)

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı aramızda acaba.?
    Merhaba.Öncelikle belirtmek isterim ,dün gece bir aydır beklediğim B550-F(WİFİ) alacakken amazondaki X570-E görünce kafa karıştı ama X570-E' yi satın aldım.
    Sebeplere gelecek olursam:
    -B550 serisinde İki M2 slottan sadece birisi PCI4 destekli.
    -Ekran kartı , 2 adet M2 , SATA HDD taktığın zaman malesef hız düşüyormuş.Çünkü B550'nin gücü belli.
    -X570-E' nin arka çıkış portları mükemmel ve kasanın ön tarafına TYPE-C çıkışı var.B550-F biraz daha kırpılmış ve ön taraf için TYPE-C yok.
    Eğer ilerleyen zamanlarda RYZEN 4000 serisi düşünüyorsan ki bende gün gelecek en yüksek modelini almaya çalışacam.Şimdilik 3600 aldım(BF2009PGT).Kesinlikle X570-E al kafan rahat olsun.Bu kartı birdaha bulamayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: hdmaniac

b550 e b 550 f arasında gidiyordum şimdi x 570 e stoklara girmiş kafa karıştı iyice
    Bütçe sıkıntın varsa B550-F al.Bütçen yeterliyse B550-E zaten mantıksız.X570-E' yi kaçırma.
  • Emir ErdaL kullanıcısına yanıt
    b550 f alıcaktım ama yukarıda saydıgınız sebeplerden dolayı bi de dediginiz gibi x570-e baya dolu bir kart X570-E Alıcam önümüzde ki hafta sipariş veririm umarım stok bitmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdmaniac

b550 f alıcaktım ama yukarıda saydıgınız sebeplerden dolayı bi de dediginiz gibi x570-e baya dolu bir kart X570-E Alıcam önümüzde ki hafta sipariş veririm umarım stok bitmez
    Haftaya bulacağını hiç sanmıyorum hocam :) Dün gece 7 adet vardı.PC'de satın aldıktan sonra merak edip bakıyım dedim telefondan.6 adet kalmıştı. Şu an ise 4 adet mevcut.
  • Emir ErdaL kullanıcısına yanıt
    bakalım artık öyle görünüyor ben baktım şimdi 4 adet kalmış stok tükenirse de beklicez o zaman
  • ugrpkr kullanıcısına yanıt
    sen dogrusunu yapmissin

bir kere vrm olarak b550 e tokatlar, gerisine bakmaya lüzum yok, x570 diye daha iyi zannediyorlar, kendilerince bir pcie muhabbeti cikartmislar, birbirlerinin yorumlarini onaylaya onaylaya gidiyorlar, ayni technopat uln aktif chipset sogutmada yok ne güzel...

b550e disinda üst seviye almazdim :) 2200 veriyorsun kafan rahat.. Gelde bunu usb slotu sayicilara anlat, tamam ihtiyaciniz varsa sizin alin da b550 e mantiksiz gibi konusmanin lüzumu yok, bu cesareti nerden buluyorsunuz anlamadim ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

sen dogrusunu yapmissin

bir kere vrm olarak b550 e tokatlar, gerisine bakmaya lüzum yok, x570 diye daha iyi zannediyorlar, kendilerince bir pcie muhabbeti cikartmislar, birbirlerinin yorumlarini onaylaya onaylaya gidiyorlar, ayni technopat uln aktif chipset sogutmada yok ne güzel...

b550e disinda üst seviye almazdim :) 2200 veriyorsun kafan rahat.. Gelde bunu usb slotu sayicilara anlat, tamam ihtiyaciniz varsa sizin alin da b550 e mantiksiz gibi konusmanin lüzumu yok, bu cesareti nerden buluyorsunuz anlamadim ki...
    Birde o yüzden değişesim gelmedi leptop fanı gibi fanı var ilerde olası sorunda balans yapması durumunda kafa ütüleyici ses çıkarıyor eski leptopum öyleydi 😒

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.