Şimdi Ara

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
14.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    b550 x570 b450 anakartta görürsün

ama amaç pci 4.0 ise daha üst ürünlere m2 ssd bakılması gerekiyor

pci 4.0 ssd örnek olarak atıyorum

• Bahsetmıs oldugunuz asus b550 wıfılı anakartla ılgılı benımde bır sorum olacak. Yenı bır anakart almak ıstıyorum elımdekı anakart asus b350f gamıng. Yenıanakarta gecmek ıstememın sebebi 3800x ıslemcı alıcam ve daha cok argb desteklemesınden dolayı. Ancak elımde 6 adet kasa fani var argb olarak. Bu anakartta tek soket var. 6 sını bırden nasıl baglayabılırım? sırf bu yuzden msı x570 carbon wıfı dusunuyordum. Elımdekı kasa lıan lı o11 dynamıc. Sımdı yukarıdakı fanlarıda degıdtırırdem 9 tane olacak otomatıkman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Şuanki amaç eldeki ssd nin okuma yazmasını birebir görmek :)
    O zaman eldeki ssd b450 de bile tam verimli yanlış anlamadıysam
  • algoritma kullanıcısına yanıt
    evet zaten tercih edilen suan piyada uygun fiyatlı m2 ssd ler zaten 2000 yada 3000 yazma hızında bu hızlar için b450 bile yeterli ama ilerde pci 4.0 lar ucuzalar 4.0 takarsın edersin ozaman b550 tercih etmek daha mantıklı hme ekran kartı pci 4 ünden hemde ssd pci 4 ünden faydalanmak için
    Ryzen 5 ile ddr5 geleceğine dair söylentiler var.
    Eğer böyle bir durum olursa o zaman b550 yerine biraz daha bekleyip b450 alıp sonra ddr5 e geçmek mantıklı gibi
  • algoritma kullanıcısına yanıt
    intelinde ryzen inde 1 nesil daha destegi olacak sonrasi yeni nesil işlemciler ve anakartlar
    Ryzen 4000 serisini b450 bios upgrade ile kullanıp ryzen 5000 serisini es geçip ryzen 6000 serisini ile birlikte ddr5 almak daha mantıklı gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep054gs

Bahsetmıs oldugunuz asus b550 wıfılı anakartla ılgılı benımde bır sorum olacak. Yenı bır anakart almak ıstıyorum elımdekı anakart asus b350f gamıng. Yenıanakarta gecmek ıstememın sebebi 3800x ıslemcı alıcam ve daha cok argb desteklemesınden dolayı. Ancak elımde 6 adet kasa fani var argb olarak. Bu anakartta tek soket var. 6 sını bırden nasıl baglayabılırım? sırf bu yuzden msı x570 carbon wıfı dusunuyordum. Elımdekı kasa lıan lı o11 dynamıc. Sımdı yukarıdakı fanlarıda degıdtırırdem 9 tane olacak otomatıkman
    Sorumun cevabını bilen var mı?

• recep054gs kullanıcısına yanıt
    Fanların İn dişisi erkeği yokmu birbirine bağlayarak gideceksin, son kalanı argb 3pşn takacaksın o zaten güç vermiyor 5v kontrol ediyorsun, fanları psu ya bağlayacaksın molex ten. Bu şekilde yapılmıyor sa ozaman bir fan kontrolcü alacaksın

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkürler. peki şöyle bir aparat var mı ben bulamadım. şuanki anakartımda rgb girişi var. fanları kumanda üzerinden kontrol edebiliyorum. argb yi rgb ye dönüştürücü aparat ve bu aparat sayesinde anakart üzerinden kontrol imkanı var mıdır ?
    Var. İncehesapta satılıyordu 15 TL civarında idi sanırım. Eğer bulamazsan yine kontrolcü alman laızm dediğin şekilde kontrolcü ler var

Hocam , ASUS anakartlarda 1.M2 yuvası PCI4 , 2.M2 yuvası PCI3 hızına sahip. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.Örneğin B550-F ve B550-E modelleri buna örnek.ASUS' un kendi sitesinden gerçek bilgiye ulabilirsiniz.

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir ErdaL -- 27 Haziran 2020; 22:52:3 >
    Hocam fanların markası modeli nedir, kendi kontrolcüsü var mı? 6 tanesini direk bağlamak istersen ampere dikkat etmek gerek 1 port max 3 amper destekliyor.
    Argb yi rgbye dönüştürmek için de bu ürün var ama bence değmez ;
    www.newegg.com
    Deepcool RGB Convertor - Convert 3-pin (+5V) ARGB Fans to 4-pin (+12V) RGB Capable Motherboard <NOT Compatible with ASRock Motherboard> - Newegg.com
    https://www.newegg.com/global/tr-en/deepcool-rgb-convertor-black/p/1W8-00JK-00030

Son anda karar değiştirip sistemi intel yapmaya karar verdim anakart siparişini iptal ettim ryzen işlemciyi geri iade ettim

Intel Core i7 9700K almaya karar verdim Anakart önerin var mı
  • ixib kullanıcısına yanıt
    Hocam aerocoıl orbıt 6 tane var. Sımdı 3 lu bırlestırmeyle powerdan guc alıyo. Kendı kumandası var. Ama anakarttan yonetemıyorun. Sımdı bu 6 taneyı 2 taneye ındırdım aparatla bu 2 tane ıcın aynı aparattan olsa ve onu anakarta baglasam olur mu dıyr dusundum. Anakartı almadan bılemem. Msı en azından 2 tane argv koydugu ıcın onu dusunuyorum

• Yahu bu nasıl konumlandırma B serisi uygun fiyatlı amd chipset serisi değilmiydi ne oldu şimdi? çok daha uygun fiyatlara 570 bulmak mümkün. Zamnında X470 aorus gaming 7 wifi aldığım için kendimi şanslı hissediyorum hatta mevcut ilanımıda geri çekiyorum :) bunlar harbi kafayı yemiş..!
  • B550 anakart alacaksanız üst modellere yönelin. Olay sadece vrm değil. Üst modellerin hem vrmleri çok iyi hem de soğutmaları. Onun dışında sadece vrme bakarak anakart almayın. Port fakiri anakarta para vermek mantıksız çünkü bilgisayar içerisinde en uzun süre kalan ve en az değişen bileşen anakarttır. İyisini almak her zaman mantıklı olacaktır.

• Vatan'dan 21.08.2019'da almışım benim Crosshair VII Hero'yu, 1.527TL'ye. Bakıyorum Crosshair VIII Hero'ya 3.500TL filan. Sanırsın 1 jenerasyon sonra arkaplanda AI senin için çalışıp para filan kazanıyor. Eldeki bozulana kadar devam bu düzende.
    Satadan kendi kontrolcüleri güç aldığı için tek argb porta 2 çıkış bağlanır, yani 6 fan da çalışır. Diğer porta da başka fan seti ya da şerit led bağlarsın. Ben 10 argb fan kullanıyorum.
    Ya da şu ürün var ;https://www.qp.com.tr/msi-mag-max-argb-kontrolcu

Konuyla ilgili de, testlerde çok iyi olmayan vrmlere sahip Msi x570 Carbon anakartı r5 3600 le kullanıyorum, vrm konusu fazla abartılıyor bence, kasa havalandırmanız iyiyse bende small fft de 110watt çeker halde bile 55 derece üstü vrm sıcaklığı görmedim. Aynı anakarttan Ryzen 9 3900X le kullanan tanıdığım da var onda da 60 üstü yok oyunlarda overcloksuz halde.
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Aynen nasılsa 4000 serisi desteğide mevcut olacak

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.