Şimdi Ara

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
14.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

urun.n11.com
    Asus Tuf Gaming B550-plus Am4 Atx Anakart - n11.com
    https://urun.n11.com/anakart/asus-tuf-gaming-b550-plus-am4-atx-anakart-P435372930

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 27 Haziran 2020; 12:36:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• J U B A kullanıcısına yanıt
    x570 almanızı önerme sebebim ileri dönük yeni işlemci desteğinin yanısıra desteklediği Gen4 - pcie 4 özelliğidir, örneğin ben 3 Nvme ssd yuvası olan bir x570 aldım. Daha yüksek okuma ve yazma hızları sunmasının yanında daha kaliteli bileşenler, soğutma yapısı ve wifi 6 gibi yeni teknolojileri de sunmasıydı. İleride bu veri yolundan yararlanacak ekran kartı ve hali hazırda zaten kullanılan m2 ssd sürücüler vs...

Şahsen x570'e ihtiyacım olmasa, b550 değil direkt 450 chipsetli bir kart alırdım daha da ucuza gelirdi. :) Yalnızca Ryzen işlemcileri çalıştırsın yeter derseniz b550 de size fazla masraf
    ve "israf" olur.

Ayrıca imkanım olduğunca Anakart ve PSU'da asla ucuza kaçmadım ve şimdiye kadar ciddi sorunlar yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

x570 almanızı önerme sebebim ileri dönük yeni işlemci desteğinin yanısıra desteklediği Gen4 - pcie 4 özelliğidir, örneğin ben 3 Nvme ssd yuvası olan bir x570 aldım. Daha yüksek okuma ve yazma hızları sunmasının yanında daha kaliteli bileşenler, soğutma yapısı ve wifi 6 gibi yeni teknolojileri de sunmasıydı. İleride bu veri yolundan yararlanacak ekran kartı ve hali hazırda zaten kullanılan m2 ssd sürücüler vs...

Şahsen x570'e ihtiyacım olmasa, b550 değil direkt 450 chipsetli bir kart alırdım daha da ucuza gelirdi. :) Yalnızca Ryzen işlemcileri çalıştırsın yeter derseniz b550 de size fazla masraf
    ve "israf" olur.

Ayrıca imkanım olduğunca Anakart ve PSU'da asla ucuza kaçmadım ve şimdiye kadar ciddi sorunlar yaşamadım.
    M2 yuvalarına ssd takınca sata portları kullanılmaz oluyor mu?

• Kan Turalı K kullanıcısına yanıt
    Msi Meg Ace modeli kart almıştım, 2 adet m2 ssd taktım, bir yuva boşta kaldı ileride 3.yü de takarım, bir tane de akran kartı takılı diğer pci yuvalarını kullanmıyorum. :)
    Önceki anakartımda dediğinize benzer bir durum vardı, nvme yuvasına ssd takınca sata portları deaktif oluyordu, bu kartta öyle bir durum söz konusu değil, şu an 4 tane de sata disk takılı çalışıyorlar.
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    X570-P de aynı galiba VRM olarak.

• x570 öneriniz var mı?

ben sadece m2 ssd kullanıyurum

bunun bide 500 gb
    var tek slot olduğundan şuanki anakartımda takamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J U B A -- 27 Haziran 2020; 13:19:52 >

Asus ROG Strix X570-F bence şu an en alınası orta/üst segment x570. Wifi'si olmaması dışında eksiği yok (Wifi'li olan versiyonu da var).

Daha hesaplı TUF modeli de var ama ben olsam Strix'i tercih ederdim. Almadan önce epey bir araştırmıştım. Msi'ın dediğim gibi üst seviyeler dışındaki modelleri tavsiye

edilmiyor.

Gigabyte ise Aorus serisiyle başarılıydı ama fiyatları aşırıydı, örneğin ben önce Aorus Master almak istemiştim ama en ucuz 3500 TL'den başlıyordu ki bu kart Unify ve Ace

muadiliydi...

www.hepsiburada.com
    Asus ROG Strix X570-F Gaming AMD X570 4400MHz DDR4 Soket AM4 Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-x570-f-gaming-amd-x570-4400mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV00000LKQI7

• dostum öyle bir konusuyorsun ki sanki aynı özellikler b550 de yok sadece x570 de var dediginiz özelliklerin hepsi b550 de de mevcut

attıgım tuf plus wifi bakarsanız arkasında wifi 6 yazıyor 2 tane m2 ssd çıkısı var

pci 4.0 da var

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING alınır mı?

VRM LERİ AYNI ÖZELLİKLERİ AYNI NİYE ADAMA 2200 TL VERDİYİORSUNUZ GARİPSİNİZ ADAMA FUZULİ HARCAMA YAPTIRIYORSUNUZ AYNI ÜRÜN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Haziran 2020; 13:40:19 >

• Çok garip ya b550 diye birşey çıkmış x570'den farkı yok hem pci hem nvme 4.0 destekliyor, hem daha ucuz, hem daha güncel bioslu, hem aynı modelin vrm ısısı daha düşük hemde en önemlisi fan yok, hala x570'e para verenler var.

O x570 alanlar 2. elde satarken neden x570 alınmaması gerektiğini acı bir şekilde anlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 27 Haziran 2020; 13:40:55 >
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    ROG Strix X570-F Gaming
    PRIME X570 PRO
    PRIME X570-P
    TUF Gaming X570-PLUS

BU ÜRÜNLER BİREBİR AYNI VRM LERİ KULLANIYORLAR
    Asus ROG Strix B550-E Gaming bu ve 570x Strix aynı fiyata neredeyse, almışken daha üst seviye ve donanımlı x570 almanın daha mantıklı olduğunu belirtmek istedim.
    Aynı chipsetlerin daha ucuz marka ve modelleri de var elbette.

Fazla para harcatmak gibi bir amacım yok.
    https://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-b550m-plus-wi-fi-4600mhzoc-ddr4-soket-am4-hdmi-dp-matx-anakart/

Son kararım bu anakarttan yana bütce var diye zorlamanın anlamı yok benim için yeterli bi anakart

Mevcut işlemcimi ve anakartımı sattığımda anakartın parasını geri almış olcam Tavsiyen için teşekkür ederim..
    hayırlı olsun siparisi geç bekleme pazartesi kargoya verilir salı günüde elinde olur
    Verdim şimdi siparişi 1352 TL İtopyadan
    Hayırlı olsun.
    üst m2 kısmında soğutma yok alt m2 de soğutma var sanırım yanlış görmediysem.
    Üstteki m2 ile alt kısımdaki m2 de okuma yazma farkı varmıydı sanki aklımda öyle kalmış.
  • algoritma kullanıcısına yanıt
    yok 2 üründe pci 4.0 m2 o takacagın m2 ssd ye baglı sen 3500-3000 m2 takarsan pci4 ün nimetinden yararlanamazsın

pci 4 ün tam verimi için 4500-4000 gibi pci 4.0 m2 ürünler olacak yada daha üstü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Haziran 2020; 14:25:8 >
    hayırlı olsun
    Bu detayı bilmiyordum.
    Samsung 512GB 970 PRO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 2300MB)
    bu ssd ile o zaman birebir değerleri göremeyeceğim :(
    SEAGATE 500GB Firecuda 520 NVMe PCIe Gen4 M.2 SSD (5000MB Okuma / 2500MB Yazma) bunu almak gerek o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algoritma -- 27 Haziran 2020; 14:54:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.