Hocam bende aynı laptopu almak istiyorum. Hepsiburada da 512 gb yazıyor altında. Ürün 1 tb mı 512 gb mı öncelikle ? Diğer bir sorum ekran gerçekten bakılmayacak derecede kötü mü ? Netlfix/Youtube'den birşey izleyince görüntü göze takılıyor mu acaba ? Ve ürünün kasa kalitesi nasıl ? Sorularım bu kadar cevaplarsınız çok sevinirim (: |
Asus ROG Strix G513QM-HN081 AMD Ryzen 7 5800H 16GB 1TB SSD RTX 3060 14200 tl (7. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: AugeasSağlık olsun hocam o zaman, zaten bu fiyata alabileceğim daha iyi bir marka/model yok şu mesajı yazdığım tarih ve saatte :)
Benim için paneli de sıkıntı değil zaten, hatta şöyle söyleyeyim, kötü olduğunu bile fark edemiyorum. Daha önce kaliteli bir ekran kullanmadığımdan demek ki. Yoksa bunun yanında 5800H, 3060 115W, 1TB yüksek performanslı SSD, sıvı metal termal macun, yük altında harika sıcaklık değerleri... Dediğim tek sıkıntı RAM'in single-channel olması, ona da bir süreliğine dayanacağız demek ki.
Alıntıları GösterHocam aradaki farka monitör + 16gb ram alınır, mis gibi kullanılır. 13 yıldır notebook kullanıyorum, bu yıl 27 inc monitör aldıktan sonra 15.6 inc'in oyun zevkini ciddi manada baltaladığını gördüm. Bir notebook'a 20bine yakın para verip 15.6 inc'te keyifle oyun oynanmaz. Resmen paranla rezil oluyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 25 Nisan 2021; 22:38:54 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AugeasSağlık olsun hocam o zaman, zaten bu fiyata alabileceğim daha iyi bir marka/model yok şu mesajı yazdığım tarih ve saatte :)
Benim için paneli de sıkıntı değil zaten, hatta şöyle söyleyeyim, kötü olduğunu bile fark edemiyorum. Daha önce kaliteli bir ekran kullanmadığımdan demek ki. Yoksa bunun yanında 5800H, 3060 115W, 1TB yüksek performanslı SSD, sıvı metal termal macun, yük altında harika sıcaklık değerleri... Dediğim tek sıkıntı RAM'in single-channel olması, ona da bir süreliğine dayanacağız demek ki.
Alıntıları GösterHocam alet kötü değil bu fiyata da harika en kötü 2 yanı sadece 1 tane 16 gb ram takılı olması bilmem sizde de öyle başka bir arkadaşta öyle çıkmış. Uzun süre kullanırsınız yine satmak isterseniz de alıcısı hep çıkar. Alet güzel de asus sadece biraz garipliğe kaçmış şu cihaza daha iyi ekran süper olurdu. iyi günlerde kullanın oyun veya genel görüşünüzü de bekliyoruz.
-
Hocam haklısınız sonuna kadar, ancak bazı kriterler işin içine girince mecburen daha kompakt, daha küçük bir alanda/ekranda çalışmak gerekiyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augeas -- 25 Nisan 2021; 23:14:8 > -
1 tb geliyor ve oldukça hızlı bir ssd. Ekran o kadar kötü değil ben gayet memnunum şuan sadece 15.6 inç küçük geldi. 144hz ve 3ms biliyorum ekranı. Önceki laptop 17ydi benim, ileride bir ekran almayı düşünüyorum. Dizi film izlerken bu nasıl renkmiş falan demedim hiç .
NFS Heat ve BF5 yükledim onları oynadım bir süre, oyunlar yağ gibi akıyor hoşuma gitti. Ufak işler yaparken laptobu sessiz moda alınca CPU ve GPU frekanslarını kısıyor, böylelikle çok nadir fan açıyor. Office, chrome takılırken sessizce gezinme çok hoşuma gitti.
Kasa kalitesine gelirsek, klavyenin tuş basımında ekstra bir güzellik görmedim, elimizi koyduğumuz yerler soğuk oluyor oyunda. Aynı zamanda güzel bir kaplaması var klavye bölümünün. Kasa genel olarak plastik gibi fakat tasarımı benim hoşuma gitti dokunulan yerler vs kaliteli gayet.
Aura syncle şu philips ambilight tvlerdeki gibi pc ekranındakidaki renkleri klavye ve alttaki led ışığa verebiliyorsunuz. Filmlerde ve oyunlarda harika oluyor.
Dolby atmos ses sistemi müthiş, özellikle kafaüstü kulaklığınız varsa.
Birde mikrofon tarafında Two way AI noise cancelling adında bir teknoloji kullanılmış. Çok güzel bir ses filtreleme performansı var.
Eksi olarak diğer arkadaşlarında dediği gibi mux olmaması, webcam olamaması ve 1 adet 16gb ram kullanılması gösterilebilir. Ben bunların eksikliğini şuan için hissetmedim, ram için ekstra boş bir slot var daha sonra takmak için. Mux kısmının teknik detaylarını bilmiyorum o konuda bir şey diyemeyeceğim.
Kurların ileride artmamasını umuyorum fakat kur artışı vs. devam ederse bu fiyatlarda bu laptopları zor bulacağımızı düşündüğüm için satın aldım ve memnunum şimdilik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypervenom -- 25 Nisan 2021; 23:26:37 >
-
Ayrıca genel kullanımda ve sessiz modda pili çok iyi gidiyor, pilin uzun gitmesi için 144hzyi kapatıyor frekansları düşürüyor vs vs.
Pilin şarj olma seviyesi de seçilebiliyor. 3 seçenek var 60, 80 ve 100 olarak. Sürekli pile takılı kullanımlarda 60 a kadar şarj ediyor pili, pil sağlığını bozmamak amacıyla.
Örnek bir sessiz mod info görüntüsü;
SSD Modeli: HFM001TD3JX013N
Ram Modeli: Speed: 3200, Manufacturer: Micron Technology, Product number: 8ATF2G64HZ-3G2E2
-
peki beyler içindeki ram i çıkartıp 2x8gb taksak ne olur ki maliyeti acaba
-
Hocam ikinci el olarak elden çıkarıp sıfır 2x8GB 3200 MHz güzel bir kit alsanız bile üstüne ya para vermezsiniz ya da cüzi bir miktar verirsiniz, araştırdığım kadarıyla böyle.
Edit: Bir yerden bu modelin maksimum kaç GB RAM desteğinin olduğunu da bulmak lazım. Eğer maksimum 16GB'a çıkabiliyorsak 2x16 da yalan oldu diyebiliriz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augeas -- 25 Nisan 2021; 23:59:53 > -
Şu https://www.shareus.com/computer/2-steps-to-check-maximum-ram-capacity-of-your-computer.html#:~:text=Step%201%3A%20Press%20Windows%20key,the%20screen%20(in%20kilobytes). yöntemle kendi PCmden baktım 32 GB görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypervenom -- 26 Nisan 2021; 0:9:49 > -
2. el olarak alıcı bence çok zor çıkar ama çıkarsa süper olur tabii. her hangi 3200 laptop ram ı olur o zaman doğru mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: HypervenomŞu https://www.shareus.com/computer/2-steps-to-check-maximum-ram-capacity-of-your-computer.html#:~:text=Step%201%3A%20Press%20Windows%20key,the%20screen%20(in%20kilobytes). yöntemle kendi PCmden baktım 32 GB görünüyor.
güzel haber
-
quote:
Orijinalden alıntı: headhunter2. el olarak alıcı bence çok zor çıkar ama çıkarsa süper olur tabii. her hangi 3200 laptop ram ı olur o zaman doğru mu?
Hocam bence çıkar. Ben aynı ram'den uygun bir fiyata bulursam alır 32'e çıkarırım.
-
Sanırım cihazdaki RAM’in aynısından buldum, daha bilgili arkadaşlar teyit edebilir mi acaba aynısı mı değil mi diye?
boss bilgisayarMicron DDR4 16 GB SO-DIMM 260-PIN 3200MHz/PC4-25600, CL22, 1.35Vhttps://www.bossbilisim.com/micron-ddr4-16-gb-so-dimm-260-pin-3200mhz-/-pc4-25600-cl22-1.35v-29262
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
CL15 2666mhz ram alsak CL19 da 3200 çalışır mı? 3200mhz so-dim ram nerdeyse yok piyasada olan da çok pahalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kardeşim pahalı demişsin ama kötü günler bitti daha kötü günler geliyor.
Alacaksanız alın, daha geçen hafta 32gb (16x2) ddr4 3200mhz kingston dual ramı 1300TL ye aldım. Bugün aynı ramler 1900TL ye geliyor.
Geçen ay 7449TL e aldığım laptop 8699TL olmuş.
Kesinliğini bilmiyorum ama mayıs ayında bir halkbank davası görülecekmiş arkadaşın biri dedi (teyit ettim haberlerde de yazmışlar).
Sonucu ne olur bilmem. Dolar yine 8.50 kapısına geldi.
https://www.haberler.com/halk-bank-davasi-ne-zaman-2021-mayis-ayinda-13977330-haberi//
-
Günde 5-6 saat mmo oynuyorum. Bu model ile aynı fiyat bandındaki Zephyrus arasında kaldım. Genel kullanım mmo. Hangisini tavsiye edersiniz?
-
Fiyat nasıl iyi? 14 bin fiyatın neresi iyi?
-
senin piyasadan hiç haberin yok sanırsam.. 2060 lı laptoplar o fiyata satılıyor aç gözünü artık Türkiye de her şey normalin 3 katı.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X