Hocam bu sabah sipariş geçtim ürünü. Klavyede tek fark Z harfi diye biliyorum ama USA klavye kullandım sorun yaşamadım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Asus ROG Strix G513QM-HN081 AMD Ryzen 7 5800H 16GB 1TB SSD RTX 3060 14200 tl (5. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: WreckingAsus ROG Strix G513QM-HN081 modelinde CPU soğutmasına daha fazla önem verilmiş. Lakin GPU yüksek ısı değerlerine ulaşabiliyor. Kısacası CPU soğutması iyi GPU soğutması kötü (kendi düşüncem). Alacak arkadaşlara duyurulur
ekran görütüsü alabilirmiyiz testine dair hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: 3qzotixHocam hiçbir zaman 15 bin olmadı o laptop. Amazon.de de 1.5 2 ay önce listelendi, TR'ye satış 1-2 nisanda açıldı, o günkü kurla 16656TL yapıyor. Şuanki fiyatı 17545 TL, stok sıkıntısı olan şu günlerde gelip gelmeyeceği kesin değil(Geçici olarak stok dışı.), gelirse o gün kur ne olur belli değil. Tamamen kumar. + Klavye'de bazı tuşların üzerinde sadece Almanca yazıyor sanırım, bu yüzden 2. elde sıkıntı çıkarabilir. TR'de legion 5 pro o özellikle 16 binden çıksa her türlü tercih sebebi olur ama şuan ki durumda bence cazip değil.
Alıntıları Göstertr de o fiyata çıkacağını düşünmek bile hata, çıkmaz hocam asla çıkmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WirmHocam bu sabah sipariş geçtim ürünü. Klavyede tek fark Z harfi diye biliyorum ama USA klavye kullandım sorun yaşamadım.
Alıntıları GösterHocam sipariş veriliyor fakat "Geçici olarak stok dışı." diyor. Sizden parayı çekti mi? Genelde sipariş yola çıkmadan önce parayı çekmeyi deniyor. Ben 2 nisanda sipariş vermiştim 17 nisanda para çekmeyi denedi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WreckingHocam siz dalga geçiyorsunuz sanırım
Kıyasladığınız Legion asus ile aynı segment ürünler değildir. Sırf ekranı için bile alınabilir lakin stok durumu ve anlık kur biraz sıkıntı. Eğer stoklu olsaydı inanın Legion 5 pro'yu tek kalemde düşünmeden almış olurdum.
Hocam bende biliyorum daha üstün olduğunu. Karşılaştırma yaptığınız ürün yaklaşık olarak 3.5k(artma ihtimali yüksek) fazla + Almanca klavye + gelip gelemeyeceği kesin değil. Bu şartlarda Asus bana daha mantıklı geldi. Legion 5 pro 16-17 bine TR'de satılsa yine alınır fakat güncel kurla 20 bin'in altında satacaklarını sanmıyorum.
-
Legionların bu modele eşdeğer olanı haziran sonu gelecek arkadaşlar muhtemelen diğer legionlarla beraber. O zaman ki piyasa ne olur kestirmek güç.
-
arkadaşlar asusun soğutma sistemi ve plastik kasa kalitesi çok kötüdür. uzun vadeli dayanmaz. 2 asus notebook eskitmiş biri olarak diyorum ve pc de de hiç oyun oynamadım yerinden kıpırdamadı.
bir hp sahibi olarak kasa kalitesi ve soğutması iyi olan notebook lenovo dur.
sonra hp ve dell derim. Ama asus berbat , fiyatına göre verdiği performansı uygun diye belki sorunları çözmüşlerdir diye asus dan 2. kez pc alma hatası yapmıştım ama yok içler acısı gri yerler simsiyah oldu (x550jx). ilk asusumun ise menteşeden kırıldı sonra kendi kendine cpu ızgarası tıkır tıkır kırılmaya başladı anakartı depoda duruyor (k53tk)..
ama eski çalıştığım yerde lenovo notebook vardı yere yapıştı (ayağım kaymıştı) , halının üstünde çalıştığım oldu 2 sene bana mısın dememişti , silip kutusuna koysam sıfır derlerdi o derece..
peki neden lenovo almadım da hp aldım, valla lenovoya ciddi niyetlendim ancak doların birden 1tl arttığı günde fiyatı da fırladı (mb başkanı değiştiğinde) hepsiburadadan en son bütçeme uygun hp buldum o yüzden aldım. hp de iyidir kasa kalitesi olarak ancak soğutucu olarak korkutuyordu dv6 lar yanıyordu çünkü ama üniversite zamanında aldığım hp probook 4540s modeliyle o eski dv6 serilerinde ısınma sorununu çözmüşlerdi hiç ısınmayan ferah bir pc di o yüzden tercih ettim.
-
Valla her modeli aynı kefeye koyman enteresan Asus un bu kasalarını hiç mağazada inceledin mi ? Bence incelememişsin..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hp probook 4540s sağlamlık klavye bakımından eskiden efsaneydi 2014 te aldım pandemi döneminde kardeşime verdim tek kötü özelliği ekranı şimdi asus ve lenovo var üst seviye asus kasa ve klavye bakımından çöp ürün hayatımda kasa, menteşe ve klavye yüzünden bir daha asus kesinlikle almam ürünlerinin %99,999 göz boyama
2013 te çıkmış hp probook bakın asusun 2021 çıkardığı ürünlerden daha güzel ve sağlam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 24 Nisan 2021; 16:33:29 > -
Kutudan hepsi sağlam çıkıyor , benim bahsettiğim orta uzun vadede dayanımı.
Şahsi olarak sahip olduğum en dayanıklı bilgisayardı gorseldeki hp , 1.asusun kasasi dagilinca almistim.. ama işte bu modelden sonra hata yapıp 2.asusumu aldim. Hp deki i5 ve 7670m bana yetiyordu 720p render alirken ancak 1080p ye kamerayi yukseltince i7 ve gtx950 li bir pc ye gecmek durumunda kaldim (asus x550jx). Neyseki kasası dağılmadan sattım 4k kameraya gectigim icin.. her yeri oynuyor, gri yerler kararmis ve bobin sesi geliyordu kapaliyken. Usb sarj ozelligi sebebiyle geliyor deyip gecistirmisti asus servisi
Cekirge 1 sicrar 2 sicrar, o yuzden asus tof yerine lenovoya bakiyordum hp yine kismet oldu. Simdilik masallah memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 24 Nisan 2021; 16:40:19 >
lenovo legion kasalar güzel tavsiye ederim
-
2 3 sene sonra bakalim hocam venezuella gibi olmazsak sayet yani yenileme imkanimiz olursa lenovoya gecebilirim. Su an hp den de memnunum ama.. 4k render aliyorum isisi 65 derecelerde geziniyor adobe premiere ile ugrasirken..
O eski dv6 lar zamani geride kalmis, rami 32gb a guncellerken kontrol ettim baya mesai harcamislar sogutucu isine..
valla bravo size de 2013 de kasanın içine konulanlar ile şimdi hiç bir şey değişmiyor tamam hocam yav he he
ne ile ne kıyaslıyorsun.. gaming laptop ile. gereksiz tartışmaya hiç girmeyeceğim direk ban bol şanslar bundan sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhunter -- 24 Nisan 2021; 18:40:33 >
quote:
Orijinalden alıntı: WirmHocam bu sabah sipariş geçtim ürünü. Klavyede tek fark Z harfi diye biliyorum ama USA klavye kullandım sorun yaşamadım.
Alıntıları GösterBu lenovoda güzelmiş. Almaya'da stok yok. İtalyada 1 adet var ama 2500 Euro https://www.amazon.it/dp/B0924MN9Q1?psc=1
Asus'un soğutması daha iyi ama bu iki laptop arasında lenova özellikleri ile çok daha iyi.
-
Arkadaşlar uzunca bir araştırmadan sonra ben ürün bana gelmeden iade ettim. Sebebi hepsiburada laptop da iade almıyor freedos geldiği için. İade sebebim 1 ekran renk kalitesi 62,5 srgb olması aslında oyunlarda çok önemsemeye bilirsiniz ama ben iş içinde kullanıyorum. o kadar paralar verip aldığım bir üründe iyi olmaz. açıkcası 2000 daha fazla verip adam gibi renkleri göreceğim bir model daha iyi. ikincisi bana farketmez ama aklınızda olması için söylüyorum optimus özelliği advaced optimus olsa yine iyi de düz optimus shooter oyunlarda size en az 20 fps kaybettirir AAA kalite oyunlarda bu 3-5 fps dir ben shooter oynamıyorum ama oynayanlar vardır.
renk olayını anlamanız için https://www.youtube.com/watch?v=rRIXX6nkkpw
optimus ile fps farkını anlamanız için https://www.youtube.com/watch?v=RJfHr-Y57LY
umarım faydası olmuştur bütçeniz yoksa alınır ama varsa 2-3 fazla verin daha iyisini alın çok daha memnun kalırsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: headhunterArkadaşlar uzunca bir araştırmadan sonra ben ürün bana gelmeden iade ettim. Sebebi hepsiburada laptop da iade almıyor freedos geldiği için. İade sebebim 1 ekran renk kalitesi 62,5 srgb olması aslında oyunlarda çok önemsemeye bilirsiniz ama ben iş içinde kullanıyorum. o kadar paralar verip aldığım bir üründe iyi olmaz. açıkcası 2000 daha fazla verip adam gibi renkleri göreceğim bir model daha iyi. ikincisi bana farketmez ama aklınızda olması için söylüyorum optimus özelliği advaced optimus olsa yine iyi de düz optimus shooter oyunlarda size en az 20 fps kaybettirir AAA kalite oyunlarda bu 3-5 fps dir ben shooter oynamıyorum ama oynayanlar vardır.
renk olayını anlamanız için https://www.youtube.com/watch?v=rRIXX6nkkpw
optimus ile fps farkını anlamanız için https://www.youtube.com/watch?v=RJfHr-Y57LY
umarım faydası olmuştur bütçeniz yoksa alınır ama varsa 2-3 fazla verin daha iyisini alın çok daha memnun kalırsınız.
Optimus olayının bu kadar performans kaybı yaşattığını bilmiyordum. Yorumlarda çok bahsediliyordu ama açıkçası birilerinin abartması diye düşünmüştüm. Renk gamı olayı da aynı şekilde yan yana olmadan tabii ki rahatsız etmez çoğu kişiyi ancak yan yana ara renklerdeki başarıyı görünce insan in aklında hep yer edecektir.
Paylasim içim teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu bilgisayarda MUX switch kadar önemli olan başka yeni ve pek çok kişinin farkında olmadığı bir teknoloji var. NVIDIA Dynamic Boost 2.0. Her RTX 30 ekran kartı içeren laptopta bu özellik yok. Asus kendisi eklemiş. Oyuna göre işlemci ve ekran kartı arasında gücü paylaştırıyor. Mesela sen RDR2 mi oynuyorsun, işlemciye 20W-25W veriyor. Ekran kartına ise abanıyor. Sen CS GO veya R6 mı oynuyorsun o zaman işlemciye 45W veriyor. Ekran kartından kısıyor. E bu da işlemci temelli oyunlarda aslında performansın artmasına yarıyor. Kısaca ürüne laf edenler ne amaçla ediyor anlamıyorum. Ekran konusunda profesyonel işler yapacak kişiler için bir şey diyemem ancak normal bir kullanıcı için yeterli seviyede. Kasa ve menteşelere laf edilmiş üstüne birde Asus laptoptan anlamıyor denmiş cidden inanılır gibi değil. Her markanın iyi ve kötü modelleri vardır. ROG Strix, ROG Zephyrus ve ROG Strix Scar serileri her zaman kaliteli olmuştur Asus tarafında. Kısaca kasa kalitesi ve soğutma nedeniyle tercih etmemezlik yapmayın derim. Ekran konusu size kalmış. Benim bu üründe bir oyuncu için söylenebileceğim tek nokta miniDP olmaması. Böyle bir laptop yapıp da miniDP koymamazlık olmaz. O Type-C Thunderbolt desteklemiyor çünkü DP desteklese dahi.
-
bu model ile gelen renk gami kalitesi oyunlarda çok iyi şekilde gösterilmiş
-
Ben yüzde 45'den bile daha az NTSC gamutu içeren bir laptoptan yüzde 72 NTSC- yüzde 99 sRGB olan bir panele geçiş yaptığımda bile bu kadar fark yoktu. Gigabyte'ın reklam kokan hareketleri bunlar. Bu kadar abartı bir fark yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X