ben kanıtlı gösteriyorum sende kanıtlı bir şeyler koyarsan bu iş olur. insanların parasını öyle böyle yanllış yönlendirmek pek iyi değil insanlar en azından bunları kendileri görüp alıp almamaya karar verebilirler. biz doğru olanı gösterip bir nebze fayda sağlarsak ne mutlu... |
Asus ROG Strix G513QM-HN081 AMD Ryzen 7 5800H 16GB 1TB SSD RTX 3060 14200 tl (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: headhunterbu model ile gelen renk gami kalitesi oyunlarda çok iyi şekilde gösterilmiş
Bu video biraz abartı gibi. Gerçekte böyle bir fark var. Samsung LC27HG70QQMXUF 27" 2K 1ms 144Hz FreeSync 2 HDR600 monitörüm ile karşılaştırdım. Bazı koyu kırmızı ve yeşil tonları biraz daha açık tonda gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 25 Nisan 2021; 12:46:59 >
-
4K panelde NTSC %45 diye panel yok olsa bile piksel aralığı onu yok eder full hd çözünürlükte NTSC %45 çok belli eder
15,6" 4K da NTSC %70 ten başlıyor
https://www.panelook.com/sizmodlist.php?st=&pl=&so_attr=&sizes[]=1560&resolution_pixels=8720&page=1
17,3" 4K da NTSC % 96 dan başlıyor
https://www.panelook.com/sizmodlist.php?st=&pl=&so_attr=&sizes[]=1730&resolution_pixels=8720
15,6" Full HD IPS NTSC %45 - 15,6" Full HD IPS NTSC %72 kendini belli eder
15,6" 4K IPS NTSC %45 (böyle bir panel yok, varsayalım) - 15,6" Full HD IPS NTSC %72 farkı anlayamazsınız
NTSC %45 (dizüstünde 30 yıl önce kullanılıyordu NTSC %45 = 6bit panel demektir
gerisi sizin kullanım tarzına bağlıdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Nisan 2021; 13:17:8 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: bjkyener4K panelde NTSC %45 diye panel yok olsa bile piksel aralığı onu yok eder full hd çözünürlükte NTSC %45 çok belli eder
15,6" 4K da NTSC %70 ten başlıyor
https://www.panelook.com/sizmodlist.php?st=&pl=&so_attr=&sizes[]=1560&resolution_pixels=8720&page=1
17,3" 4K da NTSC % 96 dan başlıyor
https://www.panelook.com/sizmodlist.php?st=&pl=&so_attr=&sizes[]=1730&resolution_pixels=8720
15,6" Full HD IPS NTSC %45 - 15,6" Full HD IPS NTSC %72 kendini belli eder
15,6" 4K IPS NTSC %45 (böyle bir panel yok, varsayalım) - 15,6" Full HD IPS NTSC %72 farkı anlayamazsınız
NTSC %45 (dizüstünde 30 yıl önce kullanılıyordu NTSC %45 = 6bit panel demektir
gerisi sizin kullanım tarzına bağlıdır
Ayni videoyu yukarıdaki monitörle full hd çözünürlüğü ayarladım, videoyu 4k çözünürlükte açtım ve benzer sonucu aldım. 4k yazma sebebi videoda 4k yazması
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 25 Nisan 2021; 13:3:24 >
-
Selamar bu Asus Rog Strix G513QM deki RTX 3060 115Watt'lık ekran kartı mobil RTX 2070'e eşdeğer mi yoksa üstü performans verir mi?
-
Arkadaşlar ürün dün elime ulaştı, şu anda kullanmaktayım. Sorularınız varsa alabilirim.
16 GB RAM'in single-channel olması dışında her şey güzel. Gerçekten can sıkıcı bir durum, geri iade etmeyi düşünebilirim.
-
Ram'in tek olması bi yandan iyi bi yandan kötü.
32 gb yapıp kullanacaklar için iyi.
16 gb yeterli diyenler için kötü gerçekten.
@Augeas ekran kalitesi nasıl hocam. Günlük kullanımda, oyun oynarken film izlerken nasıl?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: AugeasArkadaşlar ürün dün elime ulaştı, şu anda kullanmaktayım. Sorularınız varsa alabilirim.
16 GB RAM'in single-channel olması dışında her şey güzel. Gerçekten can sıkıcı bir durum, geri iade etmeyi düşünebilirim.
Resmen bilgisayardan neyi kıssak diye uğraşmışlar. Şu haliyle oyun için alınmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@byi Daha önce çok kaliteli bir ekran kullanmadığım için ben memnunum gayet, bir sıkıntı yaşamıyorum. Ama kaliteli ekran kullananların yorumu daha önemli olur bence.
Edit: Daha öncesinde %100 sRGB değerine sahip kaliteli bir ekran/monitör kullanmış biri haricinde bir fark gözlemleyebileceğinizi düşünmüyorum.
@Wirm Hocam dual-channel'a çevirmek masraflı olur mu acaba servisinde? Çünkü single-channel olacağı hiç aklımdan geçmediği için bakmamıştım, çok kötü bir sürpriz oldu benim için.
Edit: Ayrıca sırf dual channel'a geçmek adına 4800H'lı ve 2060'lı bir modele downgrade yapmaya gerek var mı sizce? Zamanı gelince RAM yükseltmesi yapabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Augeas -- 25 Nisan 2021; 15:56:48 > -
Tek modül 16gb ramler 800 - 1200 arası geziyor mhz sine göre..
Oyun pc sine nasıl dual koymazlar diye şaşırmiyorum asusun dandikliği.. o koydukları ramde onboard bile olabilir.
Asusun bu tarz vukuatları çok..
Dual ram almistim x550jx e icini actim tek slot var kendi 4gb rami onboarddi..aldigim ramin tekini taktim 12gb oldu digerini iade etmistim..
anneme aldigimiz asus netbook da da 1gb onboard ram var hic slot yok şu an makineçöp ama samsung , lg alsaydık 4gb ye guncelleyip kullanabilirdik..
Asusn belki masaustu sistemleri iyi olabilir anakartlar, gpu sogutma sistemleri vs ama laptopları ve cep telefonları 5krş etmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Nisan 2021; 16:12:7 >
quote:
Orijinalden alıntı: AugeasArkadaşlar ürün dün elime ulaştı, şu anda kullanmaktayım. Sorularınız varsa alabilirim.
hocam benim iade istememde ki en büyük etken HB siz ona windows kurduğunuz için iade almıyor servise gönderin tutanak tutsunalr diyor servis de arıza yok iade için biz tutanak tutmayız diyorlar. Umarım iade edebilirsiniz, iadeyi düşünmeniz halinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhunter -- 25 Nisan 2021; 17:3:56 >
-
@khytr89 sizin bu yorumlarınızdan sonra bu model için bi soğuma geldi.
Soğutma konusunda Asus ve MSİ 'ın laptopları diğer oyuncu laptoplarına nazaran daha iyiler.
-
Msi kullanmadim bilmiyorum ama sogutma veya kasa kalitesiyle ilgili sikayet okudugumu ya da duydugumu hatirlamiyorum.
Ama asusu bana kimse övmesin :)) valla sinirlerimi geriyor aklıma geldikçe.. usb charger ile bobin sesinin alakası neyse artik, satış sonrasi hizmet sıfır.
Bu cihazlari is ya da eglenme amacli aliyoruz bir ton para vererek, o yuzden ne alirsaniz alin orasini siz bilirsiniz ama satis sonrasi hizmetler cok önemli.. misal i7 li asus 5000tl diyelim ben gider 6000tl ye i5 li lenovo ya da hp yi alirim.
O derece diyim, haa bahsettigim firmalarda illaki kusursuz degildir. Windows kurmadan ölü piksel testi ve fan testi yapmanızı öneririm.. usb den çalısan windows surumleri var test edebilirsiniz onlada.. neden usb cunku sistem kurulursa iade olmuyor eğer os yüklemesi yapılırsa (linux bile dahil)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Nisan 2021; 18:14:32 >
İzlediğim en saçma videolardan biri. Renk doğruluğu dışında bu tarz detay kabolması gibi durumlar olmuyor kesinlikle. Çok dandik bir tn panel kullanılır da o zaman olabilir bu tarz bir şey.
-
Alan kullanan detaylı bir inceleme ve resimlerle şenlendirse ya konuyu fiyat hala aynı
-
quote:
Orijinalden alıntı: headhunterhocam benim iade istememde ki en büyük etken HB siz ona windows kurduğunuz için iade almıyor servise gönderin tutanak tutsunalr diyor servis de arıza yok iade için biz tutanak tutmayız diyorlar. Umarım iade edebilirsiniz, iadeyi düşünmeniz halinde.
Alıntıları GösterHocam Windows kurmak sıkıntı oluşturan bir şey değil bildiğim kadarıyla, ki ayrıca madem böyle bir şey sıkıntı, bir Windows 10 kurulum USB'si oluşturup tüm hafızayı sıırlayıp kurulumdan çıkarak FreeDOS bir PC'ye sahip olabilirsiniz :)
Gerçekten size 14 gün içerisinde almış olmanıza rağmen sıkıntı mı yaşattılar, çok ilginç. Bence benzer örneklerle biraz karşılaştırın, böyle bir şey yaşamamanız gerekmekte bence.
-
Fotoğrafını gördüğüm anda kara plastik kokusu burnumu sızlattı. Umarım Asus bırakır bu işleri, telefonda yapamadı zaten. Onun için en iyisi ekran kartı üretmek
-
hocam müşteri hizmelerinin söylediği şey bu adamlar iade gelince kontrol ediyorlarmış windows u sen dilmiş olsan bile isterlerse anayabilirler. ben benimkini açmadan iade ettim o yüzden sorun yaşamadım. HB ye online destek den sorabilirsiniz aynı şeyi söyleyecekler size eğer windows kurulmuş ise iade almıyorlar size laptop u geri yollayıp servise gidin diyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headhunter -- 25 Nisan 2021; 21:9:47 > -
zaten çok saçma bir tn panel var bu model de... çokta tın isteyen alır isteyen almaz biz insanlar faydalansın diye iyi ve kötü yanlarını gösterdik.. aldın mı sen ? al iyi yönlerini incele koy buraya.. elin laptop u ile gerdeğe girmeyin ...
-
quote:
Orijinalden alıntı: headhunterhocam müşteri hizmelerinin söylediği şey bu adamlar iade gelince kontrol ediyorlarmış windows u sen dilmiş olsan bile isterlerse anayabilirler. ben benimkini açmadan iade ettim o yüzden sorun yaşamadım. HB ye online destek den sorabilirsiniz aynı şeyi söyleyecekler size eğer windows kurulmuş ise iade almıyorlar size laptop u geri yollayıp servise gidin diyorlar..
Sağlık olsun hocam o zaman, zaten bu fiyata alabileceğim daha iyi bir marka/model yok şu mesajı yazdığım tarih ve saatte :)
Benim için paneli de sıkıntı değil zaten, hatta şöyle söyleyeyim, kötü olduğunu bile fark edemiyorum. Daha önce kaliteli bir ekran kullanmadığımdan demek ki. Yoksa bunun yanında 5800H, 3060 115W, 1TB yüksek performanslı SSD, sıvı metal termal macun, yük altında harika sıcaklık değerleri... Dediğim tek sıkıntı RAM'in single-channel olması, ona da bir süreliğine dayanacağız demek ki.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X