< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 9 Aralık 2020; 10:43:0 > |
Asus Rog Strix RTX 3080 OC Isınma problemi (3. sayfa)

-
-
-
-
Çip GOLD sistem OLD
-
Sorununuzu çözebilirim. Buradan sizin sorunuzuzu çözecek kimse çıkmaz. Pm atın teamviewer dan girip yapayım.
-
Hocam nedir çözümü anlatın hem öğrenelim hem uygulayalım.
-
Kartına teamviewer üzerinden okuyup üfliyecek işlem tamamdır radyatörü öne alabilirsin sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 9 Aralık 2020; 12:55:35 > -
Birseylerde yine yanlislik var gibi, o kartin 60-65 arasi olmasi lazin en kötü sanki... öyle olunca radyatöre cikan sicak hava da azalirdi, islemci sicakligininda suan kinden daha düsük olmasi beklenirdi, diye düsünüyorum. quiet mod gibi birseyleri mi acik acaba ekrankartinda? msi after burner ile bakabilir misin degerlerine? Radyatörün yukarda olmasi islemci sicakligini bir kac derece arttiri lakin 16-17 derece cok olmus yahu... bu noktada da garip bir durum var gibi. Ben yillardir diger pc de 140mm lik radyatörü arkada egzos olarak kullanirim, üstte ki fanlarda her zaman egzostur, önler in, test ettigim en iyi degerleri hep bu sekilde yakaladim.
edit: swtich performans moddaymis, tekrar okudum konuyu... quiet modus diye sormustum sorumun cevabini buldum, ondan kaynakli degil.
Benim baktigim reviewlerde uzay montaj kasalarinda (InWin X-Frame gibi) kart 65 derece civarinda calisiyor: https://www.tweaktown.com/reviews/9614/asus-rog-strix-geforce-rtx-3080-oc-edition/index.html
su testte de yine uzay kasa ve karti performance moda alinca (68-66) 2 derece daha sicak alistigi yaziyor:
"The full boost speed from this sample peaked at 2085 MHz settling around 1950 MHz or so during testing." diyor. Performance modda baya yükleniyor sanirim.
karti performance moddan diger moda alinca nasil oluyor bir deneyebilir miyiz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 9 Aralık 2020; 16:41:50 >
-
Yanlışlık yok. 450W bioslu bi kartı 65-66 stok voltage ile beklemek yanlış.
Arkadaş sub 65C istiyor çözümü bende. Kendisi benimle iletişime geçsin halledelim. 16-17 kişi bu şekilde mutlu oldular. Gelip bakın Klüb konusundan (REDSTONE konusu)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birde ben sistematik olarak kasaların alttan hava alması gerektiğine inanıyorum, tasarımsal olarak şuan piyasadaki kasaların %99 u yanlış aslında. Fan kaliteleri çok düştü keza, kaliteli fanlar kasa parası. Kasa içine statik basıncı yüksek fan üfletmek yerine bol hava üfleyen fanlar takılmalı yani CFM yüksek. Yeni kasaya bu sebeple geçtim ben muazzam bir tasarım , ama keşke 3-4cm daha uzun yapsalarmış , XFX 6800XT Merc sıgmıyor mesela , maz uzunluk 32cm.
-
Hocam iletişim halindeyiz zaten burda :) Teamviewer ile bilgisayarımın kontrolünü başka birine vermeyi sevmiyorum yanlış anlama. Ama yardımcı olmanı isterim. Nasıl bir ayar yapılacaksa burdan anlatırsan yapıp test etmek isterim.
-
3 Giriş 4 Çıkış fanı var, bu bile negatif etkileyebilir, dışarı çıkan havayı geri çekmesine yol açabilir. 3 Giriş 2 çıkış en optimumu olur.
Ek olarak arkadaşların da dediği gibi sıvı soğutma egzoz olmalı.
-
Sıvı soğutmayı egzoz olarak değiştirdim zaten hocam. Sonradan attığım görsele ve yazdıklarıma bakarsanız.
-
İşlemci ne kullanıyorsun? İşlemci ayarların neler?
İşlemci Ryzen 9 5950x. Bugün sıcaklık değerleri daha da yükseldi.İşlemci 80 i gördü.Ekran kartı 70 i geçmiyor onda sorun yok ama önceki düzenden bu düzene geçince işlemci 20 derece fark etti. Bu normal mi?
-
Biostan işlemci voltajını 1.3V a düşürdüm sıcaklıklar normale döndü. Bu voltaj ayarı iyi midir sizce Ryzen 9 5950x için? Uzun yıllar kullanımda sorun yaratır mı?
-
Yeni montajın foto sunu atsana
Attim hocam onceki mesajlara bakin. -
Baya üstteymis.. Bir sorun gorunmuyor. Fanlar zayıf sanırım
PSU Rog Thor İşlemci 5950X
İyi para harcamışsınız sisteme.
Ekran kartınız bel vermiş, buna da bir çözüm düşünmeniz lazım plexiglass tutucular vardı onu deneyebilirsiniz.
Ekran Kartının ayarlarına girip fan hızlarını daha düşük sıcaklıkta çalışması için arttırabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X