Şimdi Ara

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
807
Cevap
6
Favori
35.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elbetteki beğendiğiniz sevdiğiniz monitörü almaya öncelik verin. Öncelikle panel tipini düşünmeyin ve 1ms mi 4ms monitör mü diye düşünün. Yeterlilik açısından ise 5ms 'de yeterlidir yıllarca 5ms'lik TN panellerde oyun oynamadık mı? Herhangi bir elektronik mağazasında TN ile IPS karşılaştırması da yapın derim. TN ile IPS monitörlerin menüsünden görüntü ayarları ile daha iyi görüntü nasıl elde ederim diye biraz oynayın. Şuna da dikkat edin belki gereksiz bir ayrıntı ama beni rahatsız etmişti yani IPS ekranın üstünde özelliğinden kaynaklanan parlamayı azaltan ve mat görüntü vermesini sağlayan bir katman var. Bu katman sanki bana çıkarılması gereken bir bantmış gibi hissiyat veriyor ama tabii ki bant değil, sökmeye çalışmak monitörün yüzeyine garanti dışı olan kullanıcı hatası sayılan bir zarar verir. Kullanım mesafesinde bu mat görünümü sevebilir misiniz.

1ms de özellikle fps gibi hareketli oyunlarda oluşan bulanıklaşma miktarı daha azdır. Monitörün görüntüsüne en hızlı tepkiyi doğal olarak gözümüz ve beynimiz veriyor yani önce anı algılıyor ve sonra hareketi görüp mouse veya klavyeye tıklama tepkisini veriyoruz. Örneğin yürümek veya bisiklete binmek gibi daha extreme bir hereketi yaparken karar beyincikten gelir ama öncesinde beyin düşünür, öğrenir ve otomatikleştirme için beyinciğe aktarır. Bu yüzden bisiklete binme yani dengeyi sağlama yürüme gibi hareketleri otomatik olarak beyincik yapar ve bu hareketleri yapabilmek için hareket öncesinde, anında ve sonrasında milisaniye bile tutmayan süreler gerçekleşir. Başka bir deyişle klavye üstündeki düğmelerin yerini beyin öğrenir otomatik olarak basmayı beyincik yapar bir daktilograf bu yüzden klavyeye bakmaz ekrana bakar, tuş aramaz.

Algılama meselesine gelirsek örneğin aydınlık bir odada gözünüzü açtığınız anda ışığı gördüğünüz süreyi düşünün. Monitöre bakarken gözünüzü kapayın bir süre bekleyin ve birden gözünüzü açın, gözünüzün ışığı gördüğü süreyi ve şimdi gözünüzü sürekli olabildiğine hızla kapatıp açarken bir an için oluşan karanlık görüntünün hızını ve şimdi de bu kırpmalar sırasında hem karanlık hem aydınlık anı görürken bunları algılamanızı sağlayan süreyi düşünün. Aradaki farkı algılayamasaydık eğer gözümüzü sürekli olabildiğince kırparken arada oluşan karanlığı farkedemez ve sürekli aydınlık sanırdık fakat o bir anlık karanliğı bile algıladık.

Özetle, benim farkındalığına vardırmaya çalıştığım 1ms lik monitörler dururken 4ms'lik monitörleri alıyoruz 1ms üst seviye bir TN monitörün rengi sizi tatmin etmiyorsa elbetteki 4ms IPS bakın. Input lag yani giriş gecikmesinde tabii ki bu tür monitörler birinci sınıftır incelemelere bakınca geçikme miktarı yerine göre 1 kare ekran bile değildir fakat oluşan görüntü hızına dikkat ederseniz bir monitörde 1ms de oluşurken diğerinde 4ms'de oluşur ve biz bu süre sonunda oluşan görüntüyü algılar ve sonrasında harekete geçeriz. Kendi zamanlamanızda önemlidir elbette bu da sizin yeteneğinize kalmış...)
    örneğin alttaki linkten mouse ile monitöre verdiğiniz en iyi tepkiyi ölçebilirsiniz ve dikkat ettikçe giderek daha iyi zamanlar elde edebilirsiniz hatta gaming mouse ile normal bir mouse yi de aradaki farkı görebilmek için deneyebilirsiniz.

http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime (Click to start'a basıp yeşil olduğunda mouse nin sağ tuşuna tıklıyoruz)

Benim ölçtüğüm

ASUS ROG SWIFT PG279Q 27' 165 HZ IPS Panel G-Sync Monitörü duyurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 1 Haziran 2016; 7:18:32 >

• 27" G sync destekli 144 hz monitör tavsiyesi olan var mı?? yeni modelleri mi beklemeli? 2000-3000TL verip ışık sızması almak kabul edilir değil.. bu yıl üretilecek iddialı bir modelde duymadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankaland

27" G sync destekli 144 hz monitör tavsiyesi olan var mı?? yeni modelleri mi beklemeli? 2000-3000TL verip ışık sızması almak kabul edilir değil.. bu yıl üretilecek iddialı bir modelde duymadım..

ASUS ROG SWIFT PG278Q 27 ben bunu 10 gün önce vatandan aldım 2015 aralık üretimi yani, yeni seri asus yeni serilerde,sorunu düzeltti,maşallahı var ışık sızması ölü piksel falan

filan hiç bir sorunu yok şükür,alırkende test edip aldım vatanın öyle bir avantajı var,alacaksan yeni seri almanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 18 Haziran 2016; 21:46:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

quote:

27" G sync destekli 144 hz monitör tavsiyesi olan var mı?? yeni modelleri mi beklemeli? 2000-3000TL verip ışık sızması almak kabul edilir değil.. bu yıl üretilecek iddialı bir modelde duymadım..

ASUS ROG SWIFT PG278Q 27 ben bunu 10 gün önce vatandan aldım 2015 aralık üretimi yani, yeni seri asus yeni serilerde,sorunu düzeltti,maşallahı var ışık sızması ölü piksel falan

filan hiç bir sorunu yok şükür,alırkende test edip aldım vatanın öyle bir avantajı var,alacaksan yeni seri almanı tavsiye ederim.

kaça aldınız hocam..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

quote:

kaça aldınız hocam..

2918 tl ye aldım piyasaya göre daha pahalı ama hem yeni seri olduğu için hemde kontrol etme imkanı olduğu için aldım.

• şunu izleyin ips den direk vazgeçersiniz

ben ips in renk doygunluğuna laf etmiyorum. arkadaşların dediği gibi renk doygunluğu daha yüksek olabilir ama o işleri yapan profesyoneller zaten 10bit adobe rgb li monitörler alıyorlar. ips iş yerinde var ama uzun süre bakınca benim gözlerimi yakıyor belki de göze çok fazla renk ışığı geldiği içindir bilemem.

kısacası özellikle oyun oynayanlar için, kaliteli monitörler olduğu sürece ve düz bakıldığı sürece oyunlarda hiç bir fark olmadığını söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 19 Haziran 2016; 14:11:15 >

• Aslına bakarsanız bu biraz zevkler ve renkler tartışılmaz, olayına girer. IPS in Tn den daha iyi bir görsel estetik sunduğu tartışılmaz bir gerçektir.1,5dk 3,12dk 3,46 dklara bakınca IPS in ne kadar iyi olduğunu görürsünüz. Diğer yandan benim gibi monitörde film izlemeyi seven birisi iseniz,koltuğuna geçip geri yaslayıp film izlemek istediğinizde Tn bozulmalar sizi rahatsı edecektir...Tabiki bu modellerldeki ıps ile 10bitlik ıpsleri karşılaştırmanın doğru olmadığı gibi rog swich gibi özel yapım monitörlerdeki Tn ile genel üretim Tn karşılaştırılamaz. Bir yerde, kaç yıldır Tn kullanıyorum,rog swich baktım o da Tn ama inanamadım diyordu.Burdan göreceğimiz Tn modelleri arasında bile fark var.Benim tesbitim rog 278dfeki Tn diğer Tn panellerden daha kalite.Ama bu 279daki Ips panelden daha iyidir anlamı çıkarmaz. O Ipsler Tn ile 10bitlik Ipsler arasında olup,Tn sahip olduğu özellikleri barındırmasından bence önceliği alır.Yani Tn panel gibi hızlı,daha az laglı ve tepki süresi elde edilirken, 10bit Ips panellerdeki görüntü kalitesine yakın renklerden ödün vermeyen bir monitör modeli olduğundan benim tercihim her zaman bu modellerde Ips olanlardan yanadır.Tabiki Tn olanın tepkimesi 1ms iken Ips lin 4ms fark var.Belki lagta ve ghostingte azda olsa Tn ilerdedir.Ya bu kadarcık farkı görmezden gelip daha iyi bir görüntü yelpazesi sunan Ipsi tercih edeceksin ya da bana değerde azda olsa önde alan monitör gerekli,ben böyle seviyorum diyip Tn alacaksın.Her iki monitörde stabilini tutturduğunuz sürece gayet iyi bir monitörlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 19 Haziran 2016; 14:46:53 >

• Arkadaşlar herkese merhaba;

Ben de monitör almak üzereyim. Dün Vatan Bilgisayarı aradığımda görüştüğüm kişi, PG279Q'nun 2. partilerinin geldiğini önceden yaşanan sorunların düzeltildiğini ve monitörü aldıktan sonra ölü piksel, ışık sızması v.b. testleri burada yapacağını her hangi bir sorunda birebir değişim yapacağını söyledi. Fakat Şu milisaniye olayına biraz takıldım. CS GO gibi FPS tarzı oyunlar oynuyorum (pro oyuncu değilim) ve aynı zamanda pc’de film izliyorum.

Şimdi, 4 ms, anlık tepkilerin verildiği Counter Strike gibi oyunlarda tepkime, ghosting, baş ağrısı vs. olumsuz bir fark oluşturur mu? Hem IPS hem de yeni model olduğu için PG279Q’yu almayı düşünüyorum. Bu konuda düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son olarak, Viewsonic XG2703 modelini sitesinde belirttiği üzere yakın bir zamanda geleceğini yazıyor. Bu monitör hakkında ki düşünceleriniz nelerdir. Beklemeye değer mi? Hem Asus hem de Viewsonic monitörlerinde Eye Care teknolojisinin olması da bu ekranları tercih etmemde önemli bir faktör.

• quote:

Orijinalden alıntı: marblchrome

Arkadaşlar herkese merhaba;

Ben de monitör almak üzereyim. Dün Vatan Bilgisayarı aradığımda görüştüğüm kişi, PG279Q'nun 2. partilerinin geldiğini önceden yaşanan sorunların düzeltildiğini ve monitörü aldıktan sonra ölü piksel, ışık sızması v.b. testleri burada yapacağını her hangi bir sorunda birebir değişim yapacağını söyledi. Fakat Şu milisaniye olayına biraz takıldım. CS GO gibi FPS tarzı oyunlar oynuyorum (pro oyuncu değilim) ve aynı zamanda pc’de film izliyorum.

Şimdi, 4 ms, anlık tepkilerin verildiği Counter Strike gibi oyunlarda tepkime, ghosting, baş ağrısı vs. olumsuz bir fark oluşturur mu? Hem IPS hem de yeni model olduğu için PG279Q’yu almayı düşünüyorum. Bu konuda düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son olarak, Viewsonic XG2703 modelini sitesinde belirttiği üzere yakın bir zamanda geleceğini yazıyor. Bu monitör hakkında ki düşünceleriniz nelerdir. Beklemeye değer mi? Hem Asus hem de Viewsonic monitörlerinde Eye Care teknolojisinin olması da bu ekranları tercih etmemde önemli bir faktör.

Merhaba, hangi il/şube ile görüştünüz böyle bir konuda ilgilenmeleri çok güzel bir şey

• Merhaba
    Arkadaşlar HDMİ - Display Port çevirici ile bu monitör kullanılır mı ? Elimde GTS 250 ECO ekran kartı var ama 6-7 ay sonra Gtx 1080 falan alabilirim.

Aklımda Mg278Q var daha uygun fiyatı 2.100 tl falan, Pg278Q almak istiyorum ama oda çok pahalı 2800 tl civarında daha uygun fiyata bulabilir miyim ? Suan hiç monitörüm yok,dandik bir monitör bile olsa beklerim aslında fiyat indirimini, masaüstü pc mi 2 aydır kullanamıyorum :s
  • Selamlar,

Geçtiğimiz akşam Asus PG278Q modelini satın aldım Vatan'dan ancak arızalı çıktı. İade etmeye çalışacağım.

Bu arada Asus PG279Q modeli gözüme çarptı ve bunu almak istedim. Lakin Vatan'daki fiyat 3500 gibi bişiy sanırım ve sadece 5 taksit.

Daha uygun bir fiyata bulabileceğim bir yer biliyor musunuz acaba Asus PG279Q modelini? Şöyle 9 taksit falan. :P

Konu dışına çıkmamışımdır umarım.

Teşekkürler. :)

Not: Şurası var ama yüzde 99 stoklarında yoktur bu 1 tane kalan. :) İncehesap fiyatı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Goshin -- 24 Haziran 2016; 0:59:53 >
  • Vatanbilgisayar'dan 18.04.2016 tarihinde satın aldığım ASUS ROG SWIFT PG279Q monitörü satıyorum. Sahibinden.com ilan no: 313790458
    Bağlantı:https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-monitor-asus-pg279q-oyuncu-monitoru-2k-ips-panel-165hz-nvidia-g-sync-313790458/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Bu monitörde genel bir indirim mi oldu ?

3.079 Lira'ya kadar bulunabiliyor şuan.

3.079
    http://www.gameekstra.com/ASUS-PG279Q-27-165Hz-G-Sync-Gaming-Monitor,PR-5205.html

3.300
    https://www.webdenal.com/asus-pg279q_841972.html?gclid=CLny2abpxc0CFUa4GwodSswCHg

şu an piyasada 3078 TL ye bulunabiliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Bu monitörde genel bir indirim mi oldu ?

3.079 Lira'ya kadar bulunabiliyor şuan.

3.079
    http://www.gameekstra.com/ASUS-PG279Q-27-165Hz-G-Sync-Gaming-Monitor,PR-5205.html

3.300
    https://www.webdenal.com/asus-pg279q_841972.html?gclid=CLny2abpxc0CFUa4GwodSswCHg

Bu sitelerden alırken monitörü test etme imkanınız yok sanırım.

• Arkadaşlar acilen cevap verebilirseniz sevinirim ;

http://www.gameekstra.com/ASUS-PG278Q-27-144Hz-1MS-G-SYNC-Oyuncu-Monitoru,PR-5090.html?ref=akakce&v=0.90.3

Linkteki Monitör'ün BK Serisi yani Yeni seri'den olup olmadığını anlayabilmek mümkün mü ? Satın alırsam, eski seri çıktığı taktirde iade edebilir miyim ?
  • Quantum Core kullanıcısına yanıt
    bu firma iade almıyor direk hakem heyetine gönderiyormuş sorun çıktığında falan
  • Dell S2716DG monitör hakkında deneyimi bulunan var mı.. dell marka iyidir ama monitör konusunda nasıldır acaba?? 144mhz monitör üretiminde lg samsung gibi firmalar neden uzak duruyor?? en dayanıklı monitörler samsung veya lg üretimleri oluyordu.. daha sonra philips benq vs.. bildiğim kadarı ile asus panel üreticisi değildir..
  • tnt bile ucuz değil ıps ucuzlasın illa oledler gelmesi gerek bunların ucuzlaması için

3600 tl nedir millet pc topluyor bu fiyata oyunculuk işi aldı başını gidiyor bakalım

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-pg279q-4ms-165hz-2k-hdmi-dp-g-sync-ips-gaming-monitor.html
  • ankaland kullanıcısına yanıt
    Dell Au Optronics üretimi olan TN paneli kullanıyor o seride, Asus'a oranla çok daha iyi geri dönüşlere sahipler. Dell iyi monitörler üreten bir firma. G-Sync ve gaming kategorisine Asus ve Acer'a nazaran 1 yıl kadar geç atıldılar ki kalite odaklı düşünmeleri bu noktadaki en büyük etkendi. Sorunlara kayıtsız kalmadılar ve 3 revizyon gördü bu ürün. Satın alırken ürünün son revizyon olan A03 olmasına dikkat etmekte fayda var, üretim tarihi ile birlikte monitörün arkasında yer alıyor bu bilgi.

Gelelim diğer konuya.

Monitör yapmak ile panel üretmek farklı şeyler olduğu için burada bir sorun yok. İyi bir paneli kullanıp güzel bir monitör ortaya çıkarmak mümkündür. Acer ve Asus, AU Optronics üretimi panelleri kullanıyorlar. Neden ? Çünkü başka bir alternatif yok. Elini o taşın altına sokan başka bir üretici yok, keşke olsa. LG üretimi IPS paneller de mevcut hatta Acer Predator X34 ve Asus Rog PG348Q LG'nin UC serisinde kullandığı paneli kullanmakta, fakat yenileme hızı açısından tatminkar değil. (60hz doğal- Oc ile 100 hz)

Peki sorunsuz ve mükemmel mi ? Hayır değil. İlk çıktığında geri çağrıldı ürün scan line sorunu sebebiyle. Ips glow ve Blb bunda da mevcuttu. Akabinde revizyon sürümü olan X34A geldi hem birkaç hata giderildi hem kalite kontrol çıtası biraz daha yukarı çekildi. Computex'de ise X34P duyuruldu oc olmadan 100 hz ile geliyor, estetik ve osd değişiklikleri içeriyor. Son çeyrekte piyasaya çıkınca daha fazla şey belli olacak fakat muhtemelen 120-144hz oc hedefine sahip olacaktır.

Bir yıl içerisinde bu denli adım atılması bir taraftan iyi bir taraftan kötü. İyi çünkü ürünün gelişimi, üretim teknolojisinin olgunlaşmasıyla birlikte panelin daha öteye gidebilmesini görmek güzel. Kötü çünkü hazır olmayan bir ürünün piyasaya sürüldüğünü görmüş oluyoruz bu şekilde. Piyasaya bir an önce ürün sokma telaşı ve yarışı ortaya bu sonucun çıkmasını sağlıyor maalesef.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.