Şimdi Ara

Asus RT-AC3200 kurulumu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • airties 5650 modeme bağlantıda hız ve sinyal kuvveti zayıf olduğundan,ayrıca evde hemen her cihaz wifi kullandığından (3 tane telefon, 1 tane tablet, tv dlna, avr, printer vs..) herkes rahat internet kullansın diye bu rt-ac3200 aldım.

ama dsl bağlantısı nasıl olacak anlamadım.sadece wan girişi mevcut. 5650 üzerindeki gibi dsl yok. hata yaptım galiba. yine airties 5650 üzerinden mi dsl bağlantısı sağlamalıyım? wan/ethernet portu üzerinden mi olacak? tam bilemedim yardımlarınızı bekliyorum

• drserk kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki bir router. Modem özelliği yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Router ile modemi wan üzerinden bağladım ama internet bağlantısını bir türlü yapamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: drserk

Router ile modemi wan üzerinden bağladım ama internet bağlantısını bir türlü yapamadım

Elinizdeki modemi bridge modunda kullanmanız gerekiyor sanırım. Tam olarak bir bilgim yok Airties hakkında. Forumda 5650 konusu vardır. Orada yardımcı olurlar. Ve dsl ac68u konusunda da modemi router olarak kullanan arkadaşlar var. Onlara sorabilirsiniz. Arayüzleri aynı sonuçta.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Router almissiniz, alinizdeki modemi oncelikle bridge moda alin, uzerindeki wi-fi yi kapatin (eger kablo cekip cihazlari evin 2 farkli noktasina koyabilirseniz o zaman acik kalabilir) , ardindan routerdan gerekli pppoe ayarlarini yapin. Router modemi otomatik bulup kendisi IP alicak ve baglantiyi nat ile dagitmaya baslayacaktir.

ethernet kablosu cekme sansiniz var ise;

router ve modemi evin farkli iki merkez notkasina yerlestirin, boylece maksimum kapsama alani elde edebilirsiniz. her iki cihazin da SSID lerini ayni SSID yapin, sifreleme metodu ve sifre ayni olsun. Kullandiklari kanallari birbirine en uzak noktalardan secin mumkunse . mesela 9-3 gibi , tabii evinizin civarindaki diger wi-fi aglari da hesaba katmaniz gerek, en bos olan 2 kanali kullanin . Bu sekilde kablosuz baglanan cihazlar roaming yapabilirler.

Bu arada asusun 5 ghz bandi destegi var, onun uzerinde 2 farkli network kurulu olacak, eski modem ile roaming olayi sadece 2.4 Ghz bandindaki ag ile olucaktir. Ha kendi basina da yeterince iyi bir kapsama alani sunar asus zaten, direk modemin wi-fi sini unutabilirsiinz de .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 28 Nisan 2016; 12:33:23 >

• yardımlarınız için çok teşekkürler dediklerinizi yapmaya başlıyorum.
    ethernet kablo imkanım yok.asus wifi alanı gördüğüm kadarıyla tek başına yetecek
  • quote:

yardımlarınız için çok teşekkürler dediklerinizi yapmaya başlıyorum.
    ethernet kablo imkanım yok.asus wifi alanı gördüğüm kadarıyla tek başına yetecek

Modem bridge yapmakla is bitmiyor
    Kurulumun onda biri yazılmamış
    Siz şuan ne şekilde bir kurulum istiyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yücel52 kullanıcısına yanıt
    Amacım modemden interneti router'a aktarıp routera üzerinden interneti eve yaymak. 5650 Modemi bridge yapabildigimden bile emin değilim. Modem arayuzdeki İnternet ayarlarında pppoe yerine bridge seçtim ve modem restart yaptı. Bu bridge yapabildm demek için yeterli bilemiyorum

• quote:

Amacım modemden interneti router'a aktarıp routera üzerinden interneti eve yaymak. 5650 Modemi bridge yapabildigimden bile emin değilim. Modem arayuzdeki İnternet ayarlarında pppoe yerine bridge seçtim ve modem restart yaptı. Bu bridge yapabildm demek için yeterli bilemiyorum

Modemi eski haline getirin bridge vs isiniz yok
    Oncelikle modem ve router yazilimi guncel olsun
    Asusun arayuze girin
    Wan bolumune gelip
    Wan baglanti turu otomatik
    Nat etkin
    Dns otomatik
    Wifi bolumune gelip cihazin wifi isim ve sifreyi belirleyin
    İsterseniz modem yayinini kapatirsiniz
    İsterseniz iki tane yayininiz olur

• quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

Asusun arayuze girin
    Wan bolumune gelip
    Nat etkin
    Dns otomatik

Eger sadece kapsama alani genisletici olarak calistirilacak ise wan degil diger lan portlarindan birisine baglanmali modem. veya wan portu da standart lan portuna cevrilmeli. cihazin sadece AP modu vardir muhtemelen zaten. bunun yaninda iyi bir islemciye sahip bir router almisken bunu sadece AP olarak kullanmak da yazik olur. sahip olunan airties'a gore cok daha yetkin bir cihaz sonucta.

bahsettiginiz sekilde ayarlandiginda once modem, sonra da router olmak uzere 2 defa nat yapilmis olur ve ag gereksiz yere karmasiklasmis olur. konfigure etmek icin 2 yol var ve her ikisi de is gorecektir, birisi standart AP olarak kurmak (sizin anlatmak istediginiz) , digeri de router olarak kurmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 29 Nisan 2016; 9:01:07 >

• Asus rtac3200 sadece ap olarak kullanmak istemiyorum. Anlamadığım router modemden ip alamıyor. Neyi yapmadigimi anlayamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserk -- 29 Nisan 2016; 7:31:33 >
  • quote:

Asus rtac3200 sadece ap olarak kullanmak istemiyorum. Anlamadığım router modemden ip alamıyor. Neyi yapmadigimi anlayamadim

sag taraftaki menuden WAN menusune girin, Internet connection tabi acilacak ilk,

basic setting kisminda wan connection type kismini PPPoE yapin, Enable nat secili kalsin, UPnP yi kapatabilirsiniz. PPPoE secildiginde yetkielndirme icin yeni bir ekran cikmazsa alttaki authentication kismindaki seceneklere bakmaniz gerekir ayrica. ttnet kullanici adinizi , sifrenizi girmeniz yeterli olacaktir. varsa metodu PAP or CHAP olarak secin. modemin arayuzunu bilmedigim icin olmasi gerekenleri yaziyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

Asusun arayuze girin
    Wan bolumune gelip
    Nat etkin
    Dns otomatik

Eger sadece kapsama alani genisletici olarak calistirilacak ise wan degil diger lan portlarindan birisine baglanmali modem. veya wan portu da standart lan portuna cevrilmeli. cihazin sadece AP modu vardir muhtemelen zaten. bunun yaninda iyi bir islemciye sahip bir router almisken bunu sadece AP olarak kullanmak da yazik olur. sahip olunan airties'a gore cok daha yetkin bir cihaz sonucta.

bahsettiginiz sekilde ayarlandiginda once modem, sonra da router olmak uzere 2 defa nat yapilmis olur ve ag gereksiz yere karmasiklasmis olur. konfigure etmek icin 2 yol var ve her ikisi de is gorecektir, birisi standart AP olarak kurmak (sizin anlatmak istediginiz) , digeri de router olarak kurmak.

Kapsama alanını repeater olarak da genişletir router olarakda acces point olarak da
    Cihazın çalışma modları
    Acces point
    Repeater
    Router
    Media bridge dur
    Konfigürasyon düzgün yapıldıktan sonra iki tane dhpc ve nat sorun olmaz
    İkiside birbirinden farklı ağ olur
    Bu kurulumda wan portu kullanılır
    Şayet modem bridge olursa bütün yükü router üstlenir
    Modem üstünde dhpc firewall nat qos ne varsa kapatılır
    Kapatilmazsa asıl sorun burda olur

• quote:

Modeminizin normal olarak ayarlarını yapın wifi açık olsun ve internete bağlandığınızı kontrol edin. sonrasında asus routerinizi client bridge modunda ayarlayın ve ana modemdeki wifi ile eşleştirin sorun hallolacaktır.

DSL bağlantınız normal şartlarda kablosuz olarak desteklenen bağlantı hızlarından düşük kalacağından (100mbit altında) WAN ile bağlayıp internet almanıza gerek yok diye düşünüyorum. Asus cihazınızın en büyük avantajı 5ghz de aynı ağda dosya ve stream medya paylaşımı noktasında ortaya çıkacaktır.

Eğer Asus WRT GUI yetersiz gelirse Asuswrt Merlin, Ddwrt veya destekliyorsa Tomato Shibby veya Openwrt bellenimlerini de deneyeblirsiniz. AC3200 fw nin bazı bug lar içerdiğini okumuştum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.