Şimdi Ara

ASUS RT-AX55 Modem Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ASUS RT-AX55 574MBPS-1201MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AX ROUTER

Superonline'ın sorunlu olan Huawei Hg255s modeminin yerine bu ürünü almayı düşünüyorum özellikleri aşşağıda kullanan bilgisi olan var mıdır? modemin donanımhaber sayfasını göremedim sanırım yok.

Trend Micro™ destekli AiProtection Classic ağ güvenliğine sahip, ASUS AiMesh WiFi sistemlerine uyumlu WiFi 6 (802.11ax) Router

• Ultra hızlı Wi-Fi – RT-AX55, 1024-QAM desteğiyle son derece hızlı kablosuz bağlantı sunar. 2,4 GHz bandında 574 Mbps ve 5 GHz bandında 1201 Mbps olmak üzere toplam yaklaşık 1800 Mbps hız.
    • Kurumsal düzeyde güvenlik – Trend Micro™ tarafından desteklenen AiProtection, tüm bağlı akıllı cihazlarınıza yönelik internet güvenliği tehditlerini önler.
    • Ağ sistemiyle daha yakın iş birliği - Tüm evde kusursuz kapsama alanı için ASUS AiMesh WiFi sistemiyle uyumlu.
    • NitroQAM™ (1024-QAM) teknolojisi - NitroQAM™ (1024-QAM) teknolojisi veri hızında %25 artış sunarken eski standart 256-QAM ile sınırlı kalır.

• Bu modem değil.Ama modeminize ek bunu bağlayarak daha güçlü bir wifi elde edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ICES NMB

Bu modem değil.Ama modeminize ek bunu bağlayarak daha güçlü bir wifi elde edebilirsiniz.

peki hocam fiber şifreme youtube daki videolar sayesinde ulaştım. Solun bana vermiş olduğu modemi kaldırıp bu cihazla direk internete bağlanamazmıyım.

• weritaserumok kullanıcısına yanıt

Bakın bu bir modem değil.Bağlanamazsınız.Superonline vdsl bağlantı kullanıyorsanız iyi bir vdsl modem alarak işinizi görebilir veya linkini attığınız ürünü alırsanız bağlantıyı köprüler ve internete bu cihaz üzerinden bağlanırsınız.

Sorununuz çözülür.Şunu yazayım tabi.Modeminiz bağlantı koparıyorsa ilk önce sağlam bir modem alın.

• quote:

Bakın bu bir modem değil.Bağlanamazsınız.Superonline vdsl bağlantı kullanıyorsanız iyi bir vdsl modem alarak işinizi görebilir veya linkini attığınız ürünü alırsanız bağlantıyı köprüler ve internete bu cihaz üzerinden bağlanırsınız.

Sorununuz çözülür.Şunu yazayım tabi.Modeminiz bağlantı koparıyorsa ilk önce sağlam bir modem alın.

Sağolun hocam modem ve routerı aynı cihaz sanıyordum öğrenmenin yaşı yok gerçekten.Google da asus modem yazıp aratınca genel olarak routerlar çıkıyor karşımıza ve routerların özellikleri-menzilleri modemlerden daha iyi neden bu özelliklerde modem üretmek yerine router çıkarıyolar para kazanma arzusu mu? acaba... Bende HG255S var ve çok dandik (internet ışığı ve wifi hep yanmasına rağmen) kablosuz bağlantı çoğu zaman kopuyor ve çekim kalitesi çok kötü. HG255S i kaldırıp tek cihazdan ASUS RT-AX55 router ile internete bağlanmayı düşünüyordum olabileceğini söylemişlerdi kandırılmışız. Fiber 35 mbps için 1000 TL ye kadar tavsiye edebileceğiniz bir modem var mıdır? yada modemin yanına router almak mı daha mantıklı? Teşekkürler.

• Wifi güçlendirici gerçekten iyi sonuç veriyor ama Internet kullanmak için modeme ihtiyacınız var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Modeminiz kablolu olarak veya yakinindayken interneti kopariyorsa sürekli olarak vdsl modem alın.Forumda keenetic modem tavsiyeleri var ordan bakabilirsiniz.Modeminiz internet koparmıyor ve çok düzgün çalışıyorsa(Hat değerleriniz güzel ve internet bağlantınız problemsiz ise) linkini attığınız Asus router ı alıp modeme kopruleyip kullanırsanız sorunsuz bir wifi bağlantınız olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Modeminiz kablolu olarak veya yakinindayken interneti kopariyorsa sürekli olarak vdsl modem alın.Forumda keenetic modem tavsiyeleri var ordan bakabilirsiniz.Modeminiz internet koparmıyor ve çok düzgün çalışıyorsa(Hat değerleriniz güzel ve internet bağlantınız problemsiz ise) linkini attığınız Asus router ı alıp modeme kopruleyip kullanırsanız sorunsuz bir wifi bağlantınız olur.

Kablolu bağlantıda sıkıntı yok wifi da sık sık kopmalar yaşıyorum yardımınız için teşekkür ederim hocam.

• Superonline fiber kullanıyorsanız eğer (ki ben öyle anladım şifremi elde ettim demenizden) doğrudan bu cihazla internete çıkabilirsiniz. Modem gerekli değildir. ONT cihazından çıkan veya apartmandaki kutudan eve gelen rj45 ethernet kablosunu bu cihazın wan portuna bağlayacaksınız. Kullanıcı adı ve şifrenizi gireceksiniz. Eski cihazın mac adresini bu cihaza klonyalacaksınız o kadar.

Sadece adsl/vdsl kullanıyorsanız yani eski iki telli kabloyla internete çıkıyorsanız modem lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Superonline fiber kullanıyorsanız eğer (ki ben öyle anladım şifremi elde ettim demenizden) doğrudan bu cihazla internete çıkabilirsiniz. Modem gerekli değildir. ONT cihazından çıkan veya apartmandaki kutudan eve gelen rj45 ethernet kablosunu bu cihazın wan portuna bağlayacaksınız. Kullanıcı adı ve şifrenizi gireceksiniz. Eski cihazın mac adresini bu cihaza klonyalacaksınız o kadar.

Sadece adsl/vdsl kullanıyorsanız yani eski iki telli kabloyla internete çıkıyorsanız modem lazım.

Evet hocam Superonline fiber 35 mbps paketini kullanıyorum huawei hg255s modemin durumuda herkesin malumu danışdığım bir kaç kişi huawei hg255s modemi tamamen kaldırıp superonline fiber internet şifresi ve mac clone yöntemiyle (huawei hg255s modeme bağlamadan) ASUS RT-AX55 router ile direk internete bağlanabileceğimi söylemişti buradaki arkadaşlarda ASUS RT-AX55 routerın modem olmadığı bu yüzden bu cihazla tek başına internete giremeyeceğimi söylediklerinde tereddütte kalmıştım.Sizde danışdığım kişilerle aynı bilgiyi verdiniz,bu konuda çok bilgili olmadığımdan sormak istedim.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: weritaserumok

Evet hocam Superonline fiber 35 mbps paketini kullanıyorum huawei hg255s modemin durumuda herkesin malumu danışdığım bir kaç kişi huawei hg255s modemi tamamen kaldırıp superonline fiber internet şifresi ve mac clone yöntemiyle (huawei hg255s modeme bağlamadan) ASUS RT-AX55 router ile direk internete bağlanabileceğimi söylemişti buradaki arkadaşlarda ASUS RT-AX55 routerın modem olmadığı bu yüzden bu cihazla tek başına internete giremeyeceğimi söylediklerinde tereddütte kalmıştım.Sizde danışdığım kişilerle aynı bilgiyi verdiniz,bu konuda çok bilgili olmadığımdan sormak istedim.Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster

Hocam bir sorum daha olacak ev telefonunuda telekomdan superonline'a taşımıştık yaşlı anneanne-babaanne olunca mecbur.Bu yöntemle ev telefonuda yeni routerda çalışırmı yoksa onun içinde voip/sip şifresi almak gerekir mi?

Konudaki fotoğraflara göre bu modelde telefon çıkışı görünmüyor maalesef. Ev telefonu desteklemiyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Konudaki fotoğraflara göre bu modelde telefon çıkışı görünmüyor maalesef. Ev telefonu desteklemiyor sanırım.

Teşekkürler hocam.

• Ben de superonline 35mbps fiber kullanmaktayım. Ama bendeki cihaz Huawei HG253s. Sanırım bu modem sadece 2.4ghz destekliyor. Ben de bu yüzden bu cihaza bakıyordum.

Modemden bu cihaza kablolu bağlanmayı düşünüyordum ama direkt bunu bağlayabiliyorsak tadından yenmez tabi. Superonline'dan şifre almak kolay mı?

Bir de bunun yanında tp-link archer ax50 cihazı da öneriyorlar. Asus tercih etmenizin sebebi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

Ben de superonline 35mbps fiber kullanmaktayım. Ama bendeki cihaz Huawei HG253s. Sanırım bu modem sadece 2.4ghz destekliyor. Ben de bu yüzden bu cihaza bakıyordum.

Modemden bu cihaza kablolu bağlanmayı düşünüyordum ama direkt bunu bağlayabiliyorsak tadından yenmez tabi. Superonline'dan şifre almak kolay mı?

Bir de bunun yanında tp-link archer ax50 cihazı da öneriyorlar. Asus tercih etmenizin sebebi nedir?

Öncelikle merhabalar kullanıcı adı ve fiber şifremi aşşağıdaki yöntemi izleyerek temin ettim.Sizde şifrenizi öğrenebilirsiniz çok basit (5 dakika bile sürmedi) Benim amacım huwaeii modemden tamamen kurtulup tek bir cihaz ile menzili güçlü,wifii sıkıntısız tek bir routerla internete sahip olmak.Kullanıcı adı şifre öğrenip önceki modemin mac idsini klonlayarak rahatlıkla kullanılabiliyormuş.Benim kullandığım laptop asus,masaüstü pcde de asus'un wifi kartı var asusla hiçbir sıkıntı yaşamadım daha önce o yüzden Asus RT-ax55 veya Asus RT-ax82u'yu önerdiler.Modeme ekde yapabilirsiniz şifrenizi alıp tek cihaz olarakda kullanabilirsiniz ev telefonu bağlantısı olmadığı için telefon bağlanmıyormuş tv+ ile ilgili ise bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weritaserumok -- 22 Aralık 2020; 13:0:44 >

• Mu-mimo asus'ta 2x2, tp-link ax50'de 4x4 yazıyor. Bu fark önemli mi?
    Bununla uğraşmak yerine kolay yoldan router olarak kabloyla bağlarım ben 😄
  • quote:

Orijinalden alıntı: switel

Bununla uğraşmak yerine kolay yoldan router olarak kabloyla bağlarım ben 😄

hocam inanın en sade ve kolay hali bu zor gibi gözüküyor ama değil. MU-MIO ile ilgili şöyle bir bilgi buldum

MU-MIMO, kablosuz yönlendiricinin birden fazla cihazla aynı anda iletişim kurmasını ve veri alış verişi yapmasına olanak sunuyor. Bunu da ağ akışını her cihaz için ayrı akımlara/yollara bölerek sağlıyor. Yani hem telefonunuz, hem de bilgisayarınız aynı anda bağlantı talebi yolladığında, yönlendiriciniz sahip olduğu bant genişliğini ikiye bölerek her iki cihazın da sıra beklemeden talep edilen bağlantıya ulaşmasını sağlıyor.

2017 itibariyle üretilen çoğu dizüstü bilgisayar, telefon ve tabletin varsayılan olarak MU-MIMO standardını destekliyor.

MU-MIMO önemli bir kısıtlamayı ortadan kaldırsa da, kendine özgü bazı sınırları var. Örneğin MU-MIMO teknolojisinin sunduğu her cihaz için ayrı veri akışı özelliği, aynı anda en fazla 4 MU-MIMO destekli cihaz bağlandığında işe yarıyor. Yani ağınıza dörtten fazla cihaz bağlıysa, cihazlar aynı akışları paylaşmaya devam ediyor.

Sonuç olarak eğer ağınıza dört veya daha az cihaz bağlıysa ve güçlü ağ bağlantısı gerektiren aktivitelerde bulunuyorsanız, yeni bir modem/router satın almaya karar verdiğinizde MU-MIMO destekli modellere öncelik vermeniz sizin için faydalı olacaktır.

Asusta mu-mio 2x2 , tp-link ax50'de 4x4 diyor. Acaba asusta max 4 cihaz aynı anda bağlanabilirken tp-linkte 16 cihaz mı bağlanabiliyor anlamına geliyor.

Ben de asus almayı düşünüyorum ama tp-link önerilmesi kafamı karıştırdı biraz.

Bu konularda da çok bir bilgim olmadığından, sonrasında keşke dememek istiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.