Şimdi Ara

Asus Sabertooth Z77 Garip Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Anakartımda tuhaf sorunlar var. Açmak gerekirse 2 tane sağlam Hdd ard arda bozuldu, pc yi her açtığımda Mavi ekran ve ''bilgisayar bir sorunla karşılaştı'' uyarısı veriyor yeniden başlıyor ve sorunsuz bir şekilde pc açılıyor ve kullanılıyor. Bilgisayarda ki diğer problem ise 32 gb ram görmemesi. Biosta spd bölümünde ve Cpu Z ram özelliklerinde 4X8 ramin bütün özelliklerini görebiliyorum ancak bios ve windowsdaki sistem özellikleri kısmında görünen 16 gb olarak görülüyor. Anakartta diğer problem ise Arka kısmında bulunan hdmi, dp soketleri ve bios sıfırlama tuşunun çalışmaması.

Şu ana kadar yaptıklarım bios sıfırlama, format ve hdd lerin bozulması sebebi ile de psu değiştirmek oldu.

Bilgisayardaki problemleri hangi parçanın ne sorunu olduğunu gösteren bir program yada yöntem var mı? Ya da farklı önerileri veya tecbüleri olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoTiger -- 13 Ağustos 2021; 23:9:26 >

• Konuyla ilgisi olan üstadlarım ilgilenirse güzel olacak.

• bios guncelle

• Mini dump dosyasını eklersen mavi ekran neden veriyor yorum yapılabilir. Ayrıyetten bu sorunlar ne zamandır var? Sistem de oc var mı? Ramleri tek tek deneme imkanın var mı anakartta? ramleri denemek için memtesti usbye yazdırabilirsin.

• Mini dump dediğin dosyayı nasıl alacağım hocam onu söylersen eklerim. Oc yok. Bir kaç aydır var ancak daha sonrasında açıldığı için sorun etmiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoTiger -- 15 Ağustos 2021; 10:19:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam bunu indirin. ekran görüntüsünü de buraya ekleyin. yukarıda da dediklerimi yaparsanız daha iyi olur. sistemi stok ayarlarda kullanın bu sürede.

Asus Sabertooth Z77 Garip Sorunlarnirsoft
    Blue screen of death (STOP error) information in dump files.
    https://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html#DownloadLinks
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt

Bios güncel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nathan Spencer kullanıcısına yanıt

hocam dump dosyası diye bir dosya windowsta bulamadım. İnternette şu yerlere tikleyin gibi çözümleri de yaptım ki zaten yapılı idi yinede minidump dosyasına rastlamadım, dediğiniz programı da indirdim ancak dump dosyasını göstermek gerekiyor sanırım. ben mavi ekranda çıkan hata resimlerini ekliyorum ;

• Asus Sabertooth Z77 Garip Sorunlarwww.manualslib.com
    Clear Rtc Ram; Jumper - Asus SABERTOOTH Z77 User Manual [Page 34] | ManualsLib
    https://www.manualslib.com/manual/415094/Asus-Sabertooth-Z77.html?page=34

Hocam ilk önce bios sıfırlayın. ramleri tek tek memtest ile test edin. ram slotları tozlanmış olabilir temizleyin sistemde elektrik yokken kürdanla. bunu yaparken dikkatli olun yapamayacagınızı düşünüyorsanız pas geçin. muhtemelen ramler sıkıntılı. hdtune ile health kısmının ekran görüntüsünü yükleyin.

Windowsta memtest yaptım. Sorun çıkmadı. Daha önce kullandigim anakartta da yapmıştım sorun yoktu onda mavi ekran gibi bir duruma da rastlamadım. Önceki sistemden değişen ler ilave 16 gb ram anakart ve işlemci oldu. Kasada değişti ama bunla ilgisi yoktur sanırım. Bios clear cmos dan sıfırlamıştım. Hdtune da diskler sağlıklı idi ana yine eve geçince bakayım atacağım .

Hocam birde bir kaç saat kapalı kaldıktan sonra açıldığında mavi ekran ekran veriyor sadece sonra reset atıyor sorunsuz çalışıyor pc. Onun dışında ramleri 16 dan fazla göstermeme ve arka kısımdaki onboard soketlerinden yine görüntü alamıyorum.

• biosta ramler xmp ile mi kullanılıyor? imc voltajı 1,05v yapın daha fazla arttırmayın. ramler hangi frekansta kullanılıyor bu arada.

Ramleri XMP ile kullanıyorum evet. Üstadım şimdi sana Hdd Tune Health bölümü , Cpu Z ram bölümü windows bölümü biostaki ram bölümü ve bios da tool bölümünde spd de ram özelliklerini dim1 dim2 dimb1 dimb2 şeklinde ekliyorum. Zahmet oluyor sanada hakkını helal et;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoTiger -- 18 Ağustos 2021; 21:16:39 >

• Anakarta dahil bir çok arıza sayıyorsun sorun ondan kaynaklanıyor. Ram sorunu kuzey köprüsü ile alakalı.Sata (diskler bozuluyor diyorsun) da güney köprüsü ile alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Ağustos 2021; 21:56:54 >
  • ne demek hocam sorun yok. https://forums.tomshardware.com/threads/ram-issue-in-ivy-bridge-asus-sabertooth-z77.3554341/ böyle bir çok konu var internette aynı anakart aynı ram 32gb göstermiyor. senin ramler de farklı kitler bu da uyumluluk sorunları yaratıyor olabilir. 16 gb olarak kullanırken hdd ve çıkışlarda sorun yaşıyor muydun peki?

16 ikende aynı sorunlar vardı evet. farkı ramler de denedim. gskill kingston kombinasyonu corsair kombinasyonu ama yok. slotlarda ramleri görüyor ama kullandırmıyor.

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt

peki çözümü tamiri vs öneriniz var mı hocam ne yapmam gerek. aslında sata diskler bozuldu ama ssd var 2 adet şu an onlarda sorun yok. bende anlamadım. pc normal açıldığında da sorun yok aslında zaten harici ekran kartı ile kullanıyorum. elimdeki diğer ramleri de değerlendirmek istedim sadece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.