yazımın son kısmı sadece tiple ilgili sorunu olan tipçilere yöneliktir anlamadan atlamayalım jaws kardeşlerim
abrax teşekkür ederim ben çevrede klasik t10 ları görüyorum onlarda o ön panel yoktur dediğin öndeki girişler şu an satılmakta olan tüm t10 larda mevcutmu yoksa şu an satılanlar eski tip t10 larmı
bnede h600a mevcut ve ön panelin kullanışlılığı çok fazla
ben hem T-10 hemde H600B kullandım ikiside cok kaliteli T-10 u 2. el olarak almıstım H600B ninde Fanları cok sesli bence! bendeki T10 Modifiye edilip sessizlestirilmisti. ama ben H600B istiyordum ve onu aldım H600B siyah, beyaz isteyen H600A alabilir. Ayrıca H600B nin cam ve neon isikli versiyonuda var. Ben Floppy ve CDRW yumu boyadım ve su an cok şık görünüyor. Ayrıca Hyundai Q790 ile harika bir uyumdalar :) T-10 nun en sinir edici yani POWER tusunu cevirip iceriye itmekti. (gerci ben sistemi klavyeden acıyorum :) ) Ayrıca T-10 un reset tusu cok kucuk sisteme win98 kurulacaksa işkence cekilir. :)) bu arada T-10 cok rahat kabul ediyorum ama H600B ninde geri kalır yanı yok floppy yuvası cıkabiliyor, Hdisk yuvasıda aynı sekilde vede cdrom lar icin kızak gorevini goren eklentileri geliyor. ikisindede FSB PSU var ama bendeki T-10 daki PF liydi. bir not daha T-10 un arkasına sadece 1 fan takılabiliyor (1 tanede Öne)baska yer yok H600B ye ise 2 arkaya 1 one, 2 de yana olmak uzere 5 fan takılabiliyor sindi OHA o kadar fan cok ses cıkarır diyeceksiniz ama ha 1 fan ha 5 fark olmuyor ben su an 3 fan kullanıyorum
Benden Bu kadar.
hangi boya ile nasıl boyadın bnde alınca boyıcamda
JPanel adı altında satılan bütün T-10'larda mevcut mehmetali
ensar: ben 6 milyona(Erzurum) marshall ın sprey boyasını kullandım ama tam bir işkenceydi, tavsiyelere gelelim :) sprey boya yaparken kesinlikle aldıven kullan (doktor eldivenleri), 20 cm uzaktan püskürt. ve hepsini bir anda boyamaya calısma, hafifce püskürt ve 5 dakika bekle sonra bir kat daha geç, boyle devam et ve yeterli oldugunu düsündügünde dur. yoksa benim gibi 2 gün beklersin kurumasını. cdrom un kapagı icin sistemi ac ve kızagı disarıya cıkar ve power ı kes böylece kızak dısarıda kalacak, sonra cdrom ustunde kalan kısmı dıkkatlıce cıkar(kızagı tamamen cıkarmaya calısma bir daha takamazsın), boyadıkta sonra cdrom dan cıkardıgın kısmın kızak ile temasının az olmasını sagla. cdrom un icerisine boya kacmasını engellemek icin gazzete ile cevresini ve icini paketle. floppy icin dikkatli ol kapak yaylı yayı takmak iskence olabiliyor. ben ön kısmının parcalarını söküp dısarıda boyadım boya bitince karanlık ve soguk bir yere koy yoksa asla kurumuyor salak sey (benim boyama hatam vardı tabi) buzluga ble koydum :))
<b>EDİT:</b> cdrom un kızagının icini boyuyacaksan fazla boya kullanma cdrom isininca sorun olabilir ben cdrw yunun kızagınınicini boyadım, su an bir sorun yok.,!!!
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MaTaDoR</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Loser</i> <br />t 10 un önünde tv kartı kumandasını alabilicek bir göz bile var tv kartı olanlara duyurulur:)) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> İyiki söledin Loser bak bu benim aklıma hiç gelmemişti. Saolasın. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Eyvallah kardeşim ama bantlaman gerekiyor sanırım..
Saygılar.
YOKMU BU AOPEN 600B NIN INCELEMESI HIC BIR SITEDE YAW MERAK ETTIM SIMDI..
SAYGILAR..
www.darkhardware.com/print.php?sid=1057
tsk abbrax artık t10 uda önerebilirim
Loser dediğini ben yaptım bak yukarda anlattım hatta evet demin dergi aldım orda AsusT10 var yeni modeli olsa gerek model de şöyle yazıyor ASUS FRAME T-10AB önüne ayrı panel var USB girişleri ses çıkışı mic girişi ve bir tane daha giriş var var ama onu anlamadım
temmuza doğru 450W'lık psulu olan modeli de gelecekmiş acaba onu mu beklesek fiyat ne olur acaba. Yada T-10'u alıp psu'yu şu vanteclerle (470W) değiştirsem. Sizce aynı fiyata gelir mi?
T-10 için konuşuyorum bu arada Aopendan kesin olarak vazgeçtim
hepsiburada dan Aopen H600B B05 sipariş ettim ama bazı arkadaşların dediği gibi siyah değildi resmi. beyaz, gövdesinde de mavilik var
H600 B 05 modeli siyah değil zaten ön panel açık mavi diğer yerler beyaz.
B-12 siyah B-13 siyah ve camlı B-14 ve B-15 in nesi var bilmiyorum (simdiye kadar sadece KARİZMA nın sitesinde gördüm.)
yukarıda linki verilen incelemede bile siyah gözüküyor. herhalde o B serisi değil...
DHW de incelenen B-12
B serisi genelde siyah ve genelde 300 WATT PSU ile geliyor, B5 serisinin ise PSU su 235WATT olabilir, ben daha önce buna rastladım. alırken kutusuna , Kesinlikle bakın kutusunda PSU lu olup olmadıgı, PSU nun PFC li olup olmadıgı yazıyor, Kac WATT oldugu ise kutunun üstündeki Yapıstırma da yazılı.
Beyler ben aldığımda JPanel yoktu. Bu parçayı ayrı olarak satın alabilir miyiz. Bi de Yurtcan 1 fanla 5 fan arasında nasıl fark olmuyo anlayamadım. Ben 2 fandan 1 tanesini çıkardım kulaklarım rahat etti. Saygılar...
Jpanel ayrı satılıyor, hatta hepsiburada.com da vardı fiyatı da sanırım 21$+kdv
walla kardeş şıklık dersen Aopen e lafım yok ama T 10 tam bir kral 5 fan takılabiliyor galiba . artı hdd özel kızakları hafif ve sağlam olmasını sağlayan alimiyum malzeme daha fazlası mı bilmem öle bir şey vamı