Şimdi Ara

Asus TP500LB-DN055H (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
13
Favori
30.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun hocam 2500 liaradanmı aldınız cihazı.
  • Bu arada gta V i full ayarda oynuyorum sadece bazı yerlerde fps 20 e iniyo ayarları biraz kısınca hiç kasma yok.

Sesli çalışmaya baslıyo laptop bi o sıkıntı.
  • cy67fb kullanıcısına yanıt
    Ben 8gb ram alıp deniyeceğim olmazsa geri iade edeceğim. Denediğim zaman burdan bilgilendirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • themahzen kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten çok iyi olur, bekliyoruz...
  • cy67fb kullanıcısına yanıt
    Evet 2500 e aldım.

• klavyesine hiç problem yaşamayan var mı?

• jameskeenan J kullanıcısına yanıt
    Ben yaşamadım, ne gibi bir sorunun var?
  • arkadaşlar 1 hafta içinde bu laptopu almayı planlıyorum. tüm yazılanları okudum fakat kafamda net olmayan birkaç konu var.

- Garantiyi bozmadan 2gb lik RAM'i çıkarıp 4 GB takabiliyor muyuz ?
    - 24 GB lik SSD yi formatlayıp windows kurabiliyor muyuz ? sanırım expresscache diye bir uygulama var bunu iptal edip ssd ye windows kurmak istiyorum.
    - SSD takmak istersem yine bunu garantiyi bozmadan yapabiliyor muyuz ?
    - tablet modundayken ergonomisi nasıl elde tutulabiliyor mu ?
  • subulur S kullanıcısına yanıt
    1. Servis takabilirsiniz ama yuvalara zarar verirseniz ve garanti kartını yırtarsanız garanti dışı kalır demiş.
    2. Neden böyle bir şey yapmak istiyorsun ki? SSD zaten 24 değil 22 GB görünüyor windows'da. En az yer kaplayan windows 10'u bile kursan kafadan 14 gb yiyor. SSD'lerin de verimli çalışması için zaten birkaç GBlık boş alana ihtiyacı var. Hiçbir şey kuramazsın oraya windowsdan başka. Diğer her şeyi de zaten normal harddiske kurarsan bir şey fark etmez hız açısından. Windows zaten expresscache sayesinde 7 saniyede falan açılıyor. Saçma bir iş olur oraya windows kurmak.
    3. Bu da yine yuvalara zarar vermediğin sürece yapılabilir bir şeydir diye düşünüyorum garanti işlerini servise sorsan daha iyi.
    4. Tablet olarak kullanacağımı hiç sanmıyorum çünkü çok hantal kaçıyor, kucakta falan anca olur.
    24gblık ssdye ben windows kurdum. Ekran kartı driverı wifi,toucpad driverı vs. kurunca 1 gblık alan kaldı. Ancak bazı programların windowsun olduğu sürücüye kurmak gerektiği için tekrar format atıp hddye kurdum. Ssdye windows kurmanızı tavsiye etmem. Ama ssdye kuruluyken çok hızlıydı bilgisayar.

• dönüşler için teşekkürler. diğer bir alternatifim Asus X550JX-XX171D.

Asus TP500LB-DN055H ye bakmamın nedeni full hd olması ve tablet modu olması. kafam iyice karıştı. fiyatlar aynı fakat özellikler tamamen farklı
    Oyun ağırlıklı düşünüyorsan X500yi al. i7 ve 950m varmış çok fark eder. 940m de kötü bir kart değil ama zaten full hd çözünürlükte zorlanacağı için 1366x768e çekmen gerekecek güncel oyunlarda. Ama film-dizi-sörf-basit oyunlar tarzı multimedya pcsi alıyorsan tabi ki önceliğin full hd olmalı.
  • Aldım birkaç gündür kullanıyorum ilk izlenimlerim;
    1- Ekranın sarılığı rahatsız edici boyutta asus splendid (fn+c) ayarlarından değiştirseniz bile sarılık belli bir miktar aynı kalıyor.
    2- 15.6 '' olup full hd olması iyi olmamış yazılar çok küçük kalıyor yakınlaştırmanız gerekiyor. Daha büyük bir ekran kullanılmalıydı.
    3- Ekran aşırı parlak ve farklı açılardan bakınca görüntü kaybı oldukça fazla.
    4- Webcam berbat.
    5- Tablet moduna aldığınızda yine belli bir açıda tutmadığınızda görüntü kaybı var.

Bunun dışında pc oldukça hızlı bunu söyleyebilrim. Geri gönderip göndermemek konusunda kararsız kaldım

• iki kere sipariş ettim. birinde space tuşu sıkıntılıydı ama idare edilebilir düzeydeydi ancak bir ay içinde usb girişi çalışmamaya başladı. değişim raporu ile iade ettim tekrar sipariş verdim bu seferde ı k ve l tuşları sıkıntılıydı yukarıda da belirtilmiş zaten tuş basılı kalıyordu şikayette bulunup iade ettim. bu arada özel bi yolla hepsiburadadan doğrudan bir muhattap bulup iletişime geçtim müşteri hizmetleri disinda. kronik bi sorun olmadığını söylediler aynı şekilde asus çağrı merkezi de yetkili servisi de bu ürün marka ve modelinde sıkıntı olmadığını hiç kayıt olmadığını söyledi.

iki ürünün de fabrika çıkışını ve daha önce kullanılmadığını teyitlemiştim. zaten kapalı kutu geldi iki ürün de.

şimdi üçüncü kez sipariş ettim. bu fiyata bu özelliklerde başka bir ürün yok. ucuzluğu kafada soru işareti yaratmıyor değil. hiç sorun yaşamadan kullananlar varsa ben çok talihsizim

umarım üçüncüsü sıkıntısız gelir.

• themahzen kullanıcısına yanıt
    Kardeşim denedinmi 8 gb ram atmayı acaba ?
  • Bilgisayarı almayı düşünüyorum ama bi kaç sorum olcak

-Ekran kalitesi nasıl dokunmatikten dolayı ilerde ölü pixel ile karşılaşır mıyım ?

-Menteşeler bozulucak gibi bi his veriyor mu sonuçta 360° dönüyor sık kullanıcam.

sarı renk ve parlamanın benim için sorun olcağını sanmıyorum çünkü 6 sene öncesinden kalma bi laptopum var ekranın daha iyi olduğunu hiç sanmıyorum :)

alırken bir korkumda sadece hepsiburada satıyor ve yeni bi ürün umarım ilerde bi sorunla karşılaşmayız karşılaşsakta yedek parça sorunu çıkmaz :/
  • zekimurat Z kullanıcısına yanıt
    -Ekran kalitesi orta düzeyde parlama cok yapıyor malesef ama dokunmatik kalitesi iyi 10 parmak iyi şekilde çalışıyor,

-Menteşeler ne çok sert ne çok gevşek kaliteli malzeme hissi veriyor ama har vurup harman savurmamak lazım nazik cihazlar bunlar :),

-Splendid'den maviye ayarlayınca sarı renk sorunu bende gitti o konuda sıkıntı yok.

COD,GTA 5,ROME 2,PES16 ,ETW, BATTLEFİELD 3, denediğim oyunlar win10 a geçiştede hiç bir sıkıntı yok rahatça geçebilirsin,

Sadece 2-3 yıl önceki eski oyunlarda ekran kartı sıkıntısı var mesela pes13 ve ETW'da intel ile oynatıyor oyunu buda kasma yapıyor ,

GTA 5 Kasmadan oynuyorum Pes2013 kasıyor anlayacagın :D,

Soracağın başka bişey olursa cihazla ilgili sorabilirsin.
  • jameskeenan J kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kardeş biraz sıkıntılı bir süreç olmuş inşallah 3.cüsü sıkıntısız gelir :)
  • Dün hb 8 saatlik bi kampanya ile %10 indirim yaptı aldım 2250ye. Umarım indirimle yolladıkları geri yollanan ürünler olmazda sağlam kapalı ürün gelir.

Ekran parlaması eski pc de de vardı sorun olmaz benim için. Ölü pixel gelmesin yeter. Bide bi arladaşın klavye sıkıntılı gelmiş umarım o da sorun olmaz.

• zekimurat Z kullanıcısına yanıt
    Hayırllı olsun bende 2300 e almıştım indirimdeyken,

Öncelikle aldığın cihaz parasının hakkını sonuna kadar veren bir cihaz o konuda pişman olmıyacaksın ama teknoloji alışverişi birazda şans işi malesef,

İnş. ürünün istediğin gibi gelir, soruların olursa buralardayım :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.