gerçekten aşırı yılmış durumdayım. 1,5 senelik laptopumda ciddi bir performans sorunu ile karşı karşıyayım. son 1,5 aydır yaşıyorum bu sorunu ve ne sorunun kaynağını ne de çözümünü bulabildim. laptopta oyun oynamaya başladıktan yaklaşık 20 dk sonra aşağıdaki gibi takılmalar başlıyor. hatta videoda pek belli olmuyor ama takılmalara, seste minik çatlama patlamalar ve cızırtılar eşlik ediyor. videoda stalker 2'den örnek verdim ama daha önce oynadığım basit bir otobüs simulasyonunda bile aynı sorunu yaşıyorum. ısılarda hiçbir sorun yok, thermal throttling olmuyor, işlemci yük altında ortalama 85-90, gpu ise en fazla 75 derece görüyor, ki bu ısılar da gayet normal. aklınıza gelebilecek her şey güncel, fiziksel hasar yok, virüs yok, myasus programında sistem testi yapıyorum bir sorun çıkmıyor (gerçi bu ne kadar güvenilir bilmem ama) görünürde hiçbir sorun yok fakat gel gelelim bu sorunun neyden kaynaklandığını hala çözemedim. en son dayanamayıp laptopa format attım fakat format atmama rağmen sorun hala devam ediyor. kafayı yiycem oyun oynayamaz oldum. yardımcı olursanız çok sevinirim. Solus Venatoryoutube ASUS TUF A15 FA507XI Oyunlarda Takılma (Stuttering In Games) https://www.youtube.com/watch?v=U-mLApzwCIc |
ASUS TUF A15 oyunlarda takılma sorunu
-
-
Merhaba,
Videoda ekran kartı kullanımı anlamsız olarak %2'lere kadar düşüyor. Armoury Crate üzerinden ''GPU Modu''nu Ultimate olarak değiştirmeyi deneyiniz. Umarım işe yarar.
Ekleme; NVidia App uygulamasını güncellediyseniz o da bu tür saçmalıklara sebebiyet verebiliyor. Stabil çalıştığını hatırladığınız versiyona geçmeniz de işe yarayabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 6 Ocak 2025; 20:58:46 > -
Yaşabileceğiniz en agır darboğazı yasıyorsunuz.İşemciniz stabil değil %76 dan bir saniyede %50 lere düşüyor.Ekran kartını da aynı sekilde Tam çalışacak bir anda 30 değer düşüp darboğaza sokuyor.Sonra anlık takılmalar vs.İşlemci ve ekran kartı iyi ama donanımsal bir sıkıntı var.
Mantık yürütüyorum m2 ssd sıkıntı olabilir,yada ramlerde bir sorun var.İşemci ve ekran kartında bir sorun olsa asus gibi bir firma bunu satısa sokmaz.
-
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, sorunun kaynağını buldum galiba. Çizilmesin diye laptop adaptörünü hafifçe sarmıştım(bazı yerleri açık kalacak şekilde) fakat haddinden fazla ısındığını fark ettim, şimdi tamamen açtım, daha az ısınıyor ve 2 saattir oynuyorum hiç takılma sorunu olmadı. Adaptör ısınmasının performansa etki edeceğini hiç düşünmemiştim, bu da bana ders oldu. İnşallah tek sorun budur.
@R0ME size de teşekkür ederim hocam cevabınız için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 6 Ocak 2025; 22:22:50 > -
Abi kendimi mahalle arası bilgisayarcı gibi hissettim,mantık yürüttüğüm şeye bak sonuca bak Ahah
Geçmiş olsun ilk defa böyle bir şey ogrenmiş oldum.Artık mantığı cok baska yerlerde arayacagım sanırım :D
-
Mutluluğum sadece 2 gün sürdü, şimdi yine aynı takılmalar başladı. Adaptör kapalı değil ve ısınmıyor, fakat ona rağmen hala deli gibi takılıyor. Bilgisayarı yerden yere vurup kıracağım en sonunda. Servise versem 1 ay gelmeyecek onda da format atıp geri gönderecekler.
-
Hocam fanlardamı bir sıkıntı var acaba sıcaklık degerleriniz yüksekmi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X