Şimdi Ara

ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
883
Cevap
12
Favori
53.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öyle bi sorun yaşayanı görmedim duymadım ama senin kasanda bi kaçak olup kısa devre ile bozulmuş olabilir yer değiştirmişsiniz anladığım kadarıyla yeni rgb pinlerindede aynı sorun olmuş. Topraklaması iyi değil sanırım kasanızın ve elektrik sisteminizin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    çok iyi ya uçuyor resmen ;) Araştırıyorum geçtim geçicem tabi sizdeki pahalı bir model şimdilik james donkey veya xpg sx6000 düşünüyorum hızı sizdekinin yarısı kadar Normal sata ssd ye devam şimdilik ;) Alttaki m2 nin bu şekilde olacağı kullanım klavuzund da yazıyor ve evet 5.ve 6. sata portları iptal olur diyor ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurpala -- 7 Nisan 2020; 16:34:44 >

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    söylenti değil üstad kullanma klavuzunda da yazıyor 5. ve 6. sata portları iptal oluyor m2 kullanıldığında
  • ozgurpala kullanıcısına yanıt
    Normal kullanım için pahalısına bile gerek yok ben aldımda noldu :) m2 yi sadece Windows ve yüklü uygulamalar haricinde kullanmıyorum. 500gb (460 aslında) aldık 70 gb dolu geri kalanı boş 500 bile fazla geldi. 240 lık ssd bile yeter oyun vs atılmıyorsa içine.

• ozgurpala kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ben göremedim kılavuzunda. Şema vsde yoktu. Şuan m1 slotu ve sata ilk 3 sıra dolu ekleme yaparsam denemeyle öğreniriz artık tabi anakartı değiştirmezsem.

ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI

Kullanım kılavuzunda belirtiliyor. Bende ilk dikkat etmemiştim m2'yi ilk taktığımda diğer ssd sata5 portuna bağlıydı direk mavi ekran aldım. Anakart üzerinde 6 adet sata portu var ama 2 adet m2 ssd gereksiz bence de.

quote:

Arkadaşlar anakartımın rgb sinde sıkıntı olduğunu yazmıştım daha önce. Kasanın rgb soketini anakarttaki diğer rgb girişine takınca rgbler düzelmişti. Ama sonra tekrar gitti. Şimdi sabit yeşil yanıyor. Asus armoury crate yazılımıda anakartı görmüyor.

Pc bir kaç kere reset attıktan sonra bu sorun olmuştu. Dün pc ye formatta attıp yine aynı. Anakartta donanımsal bir sorun var gibi.
    Bu tarz bir sorun gören duyan oldumu

Hocam aura programı çok stabil değil bazen diğer uygulamalarla çakışıp saçmalayabiliyor. Donanımdan ziyade yazılımsal da olabilir sorununuz. Önce bir aşağıdaki yöntemi deneyebilirmisiniz.

Program files/Lightning service klasöründe bulunan lastprofile belgesini silip aura uygulmasını kaldırıp tekrar yükleyin.

valla 400-450 liralara 512 james donkey olunca insanın bi gönlü kayıyor tabi ama bir yanım da 256 olsun faturası garantisi sana ait olsun diyor arada kaldım bakalım ya faturadan fedakarlık edicez ya da kapasiteden Ha bu arada salt oyun olarak düşünmeyin render , video montaj , photoshop , aftereffect tarzı işlerle uğraşırsanız sizdeki m2 nin performansı tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

Kullanım kılavuzunda belirtiliyor. Bende ilk dikkat etmemiştim m2'yi ilk taktığımda diğer ssd sata5 portuna bağlıydı direk mavi ekran aldım. Anakart üzerinde 6 adet sata portu var ama 2 adet m2 ssd gereksiz bence de.

quote:

Arkadaşlar anakartımın rgb sinde sıkıntı olduğunu yazmıştım daha önce. Kasanın rgb soketini anakarttaki diğer rgb girişine takınca rgbler düzelmişti. Ama sonra tekrar gitti. Şimdi sabit yeşil yanıyor. Asus armoury crate yazılımıda anakartı görmüyor.

Pc bir kaç kere reset attıktan sonra bu sorun olmuştu. Dün pc ye formatta attıp yine aynı. Anakartta donanımsal bir sorun var gibi.
    Bu tarz bir sorun gören duyan oldumu

Hocam aura programı çok stabil değil bazen diğer uygulamalarla çakışıp saçmalayabiliyor. Donanımdan ziyade yazılımsal da olabilir sorununuz. Önce bir aşağıdaki yöntemi deneyebilirmisiniz.

Program files/Lightning service klasöründe bulunan lastprofile belgesini silip aura uygulmasını kaldırıp tekrar yükleyin.
    benim burada anladığım 2. nvme'yi takınca sata portu azalmıyor, pciex girişleri bloke oluyor doğru mudur?

1.nvme 2 sata girişi yiyor ki çoğu anakartta bu böyle, 2. nvme ile sli crossfire yapma ihtimaliniz kalmıyor doğru mu? sata portu azalmıyor yine 2 adet?

çünkü elimde 3 sata girişli hdd bir nvme var, belki bir tane daha alırım diyorum.

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    aynen ben de bu şekilde algıladım yazanları ama senaryo da biraz fantazi sanki crossfire lar , 2. m2 ler falan Direk X570 anakarta geçme sebebi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurpala

valla 400-450 liralara 512 james donkey olunca insanın bi gönlü kayıyor tabi ama bir yanım da 256 olsun faturası garantisi sana ait olsun diyor arada kaldım bakalım ya faturadan fedakarlık edicez ya da kapasiteden Ha bu arada salt oyun olarak düşünmeyin render , video montaj , photoshop , aftereffect tarzı işlerle uğraşırsanız sizdeki m2 nin performansı tadından yenmez
    Zaten o işler için bir nevi lakin hdd ye exportta bile 1dk lık vidyo 17-18 sn civarında renderlıyor o yönden sorun yok uzun renderlarda m2 kullanılır tabi ki. Şuan için 500 lük olanı çok gerekli mi bilemedim açıkcası hele birde benim gibi 970 evo değilde plus modelini alırsan.

İşte demek istediğim şu yazan haricinde şematik bi görüntü olsa mesela. Bazı markalar bunu şema ile göstermiş. İptal olan kullanılabilen vs. diye. Şu yazıda mesela çoğu kişi anlamı ne bunun diye bön bön bakar.

• Demek istediğim bu mesela b450 aorus

Aynen öyle. Deneyene kadar bende bilmiyordum m2,'yi ilk taktigimda mavi ekranı görünce sasirmistim. Adamlar karinca harflerle yazmış 😂

Bu arada yukarida kullanım kılavuzunda 1. M2 portunu kullanırsak sata 5/6 portu aynı veriyolunu kullandığı için iptal olacağını, 2. M2 portunu kullanırsakta pci-ex lerin iptal olacağını söylemiş.

Buraya kadar okey ama ben hem 1 hemde 2. portta hangisi olursa farketmez ikiisndede sata5 ve sata6 portları iptal oluyor.

Bu arada anakart sıcaklıklarınız nedir ben en fazla 35 dereceyi gördüm. Genelde 30-32 derecelerde. Sistem imzamda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

6 bucuk saatlik oyun sonrası değerler bunlar. Geçen gün 46 saat açık kaldı pc ekran görüntüsü aldımda resmi almadım bi ara onuda atarım.

Voltajı koklatmışsınız 4.2 ghz bandında güzel değerler. Sıvı soğutmadan memnunmusunuz daha önce duymamıştım. Bende ekstradan wraith prism almıştım bir arkadaştan onunla kullanıyorum ama rami 32 gb'a çıkarmayı düşünüyorum. Ancak xpg d41 çok yüksek profilli ilk slotu prism yüzünden kurtarmıyor. O yüzden bu aralar sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum. Sizinkinin fiyatıda uygun değerlerinize bakınca pekte fena değil o fiyata ses olarak nasıl.
    Hocam fikir olsun. Bu tip soğutucular da var piyasada. Yüksek profil ramler düşünülerek yapılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak

Hocam fikir olsun. Bu tip soğutucular da var piyasada. Yüksek profil ramler düşünülerek yapılmış
    Bana bunlardan lazım öneriniz var mı?
  • Fotosunu attığım soğutucu Scythe fuma 2 testlerine incelemelerine bakın hocam. Aynı markanın mugen 5 rev.b diye bir soğutucusu daha var oda buna benzer.

Yüke binmediği sürece ses yapmıyor normal oyunda kullanımda. Render aldığım zaman soğutmak için haliyle fanlar daha hızlı dönüyor lakin benim ses takıntım yok rahatsız etmiyor beni. Ses takıntısı olan için bşy diyemicem kimisi havadan nem kapar az bşy ses duysa rahatsız olur o yüzden yorum yapamıcam ses konusunda ama sogutma konusunda stok sogutucuya göre 8-10 derece kadar farkettirdi. Ram profili için benim ramler çok yüksek değil stok sogutucu varken sığarmıydı kestiremedim sıvı sogutma varken geçtim 32gb ram e.

Sıvı soğutmayı aliexpress ten almıştım ben n11 dede varmış arada biraz fiyat farkı oluyor tabiki 150-170 tl kadar.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.