Şimdi Ara

ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
12
Favori
53.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar epeydir takibinizdeydim ve sonunda b450 pro gaming ile aranıza katıldım , aslında gigabyte ın gaming x i ile arada kalıp epey bi kararsızlık yaşadım ama kararsız kaldığım nokta tamamen rgb portlarıyla alakalı olunca ( bu kart da 3 pin port olmayışı beni gigabyte a yöneltiyordu o kartda hem 4 pin hem 3 pin giriş var ) bu kartın kalitesi ağır bastı diyebilirim tabi baştan sona yazıklarınızı okumamın etkisi de cabası umarım doğru bir karar vermişimdir Şimdi asıl sormak istediğim ram desteği , sitesindeki destek listesi hem eski hem de yetersiz diye düşünüyorum , bu kartı XPG Spectrix D41 3000MHz ile kullanan var mı acaba lütfen destekler diyin ram i de aldım çünkü

• Benim ramlerim xpg d41 3200 MHz imzamda sorunsuz şekilde kullanıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • numenorian kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstad rahatladım şuan Bende 3000mhz olan dual 8x2 aldım peki sistem bunu direk 3000mhz olarak tanıyacak mı acaba bios üzerinden herhangi bir ayar mı gerekli ?
  • İlk çalıştırdığınızda ramler auto 2666 mhz de. Bios tan memory freq. kısmından 3000 mhz seçin.
  • Plus Gaming de manuel Voltaj nasıl giriliyor arakadaşlar?
  • ozgurpala kullanıcısına yanıt
    dostum ram listesi diye bir şeye bakmana gerek yok, onlar örnek ram gönderenleri kyoyuorlar her ram çalışır.
  • Üstadlar bilgisayarı kapattığımda Anakart Üzerindeki RGB bölüm ve Ramlerin aydınlatmasının yanmaya devam ettiğini farkettim , sistem kapalı ancak güç almaya devam ediyor belli ki nasıl çözeriz bilginiz var mı ? bios da usb güç seçenekleri aradım ama göremedim öyle birşey olabilir diye düşünüyorum hani sistem kapansa da usb portlara güç gitmeye devam ediyor ya bazı boardlarda telefon şarj etmek veya başka bir usb cihaza bağlı kalabilmek için...Yardımlarınız kabul edilir :) ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurpala -- 4 Nisan 2020; 17:16:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurpala

Üstadlar bilgisayarı kapattığımda Anakart Üzerindeki RGB bölüm ve Ramlerin aydınlatmasının yanmaya devam ettiğini farkettim , sistem kapalı ancak güç almaya devam ediyor belli ki nasıl çözeriz bilginiz var mı ? bios da usb güç seçenekleri aradım ama göremedim öyle birşey olabilir diye düşünüyorum hani sistem kapansa da usb portlara güç gitmeye devam ediyor ya bazı boardlarda telefon şarj etmek veya başka bir usb cihaza bağlı kalabilmek için...Yardımlarınız kabul edilir :)
    yediği watt 1 bile değil onun. ayda 10 kuruş elektrik bile etmez.

bunu dert ediyorsan eğer psu'dan kapatacaksın pc'yi keza her daim açılmaya hazır olarak beklemesi bile o kasanın 10-15watt harcaması demek.

bu tüm elektronik eşyalarda böyledir, kapalı ama fişe takılı tüm cihazlarınıa 5-10 watt elektrik yer aklınızda olsun. yani o ledleri kapasan elektrik faturana 10 kuruş bile yansımayabilir.

Biostan auroa seçeneklerinden kapatabilirsiniz. Yanmasının herhangi bir sakıncası yok bir nevi stand by ışığı o. Tıpkı TV yi kumandadan kapatınca üzerinde yanan kırmızı ışık gibi. Yukarıda arkadaşın dediği gibi tükettiği güç beş kuruş etmez. PC ye hiç güç gitsin istemiyorsanız ya PSU dan kapatacaksiniz yada komple fişten cekeceksiniz. Sadece PC için değil tüm elektronik aletler için gecerlidir bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

yediği watt 1 bile değil onun. ayda 10 kuruş elektrik bile etmez.

bunu dert ediyorsan eğer psu'dan kapatacaksın pc'yi keza her daim açılmaya hazır olarak beklemesi bile o kasanın 10-15watt harcaması demek.

bu tüm elektronik eşyalarda böyledir, kapalı ama fişe takılı tüm cihazlarınıa 5-10 watt elektrik yer aklınızda olsun. yani o ledleri kapasan elektrik faturana 10 kuruş bile yansımayabilir.

Alıntıları Göster
    yediği watt la işim yok üstad gece saçtığı ışık sıkıntı olan ;) son çare buysa öyle yapıcaz zaten artık psu dan kapatıcaz herseferinde

ben hep öyle yapıyorum alışkanlık edinin eğer kasa masanın üstündeyse çok sorun olmaz. masa altı uğraştırır. böylece gereksiz voltaj dalgalanmarına da maruz kalmaz psu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

Biostan auroa seçeneklerinden kapatabilirsiniz. Yanmasının herhangi bir sakıncası yok bir nevi stand by ışığı o. Tıpkı TV yi kumandadan kapatınca üzerinde yanan kırmızı ışık gibi. Yukarıda arkadaşın dediği gibi tükettiği güç beş kuruş etmez. PC ye hiç güç gitsin istemiyorsanız ya PSU dan kapatacaksiniz yada komple fişten cekeceksiniz. Sadece PC için değil tüm elektronik aletler için gecerlidir bu.
    dediğim gibi harcadığı watt aklıma dahi gelmedi sizler düşündüğünüze göe bunu dert edenler olmuş sanırım Sadece anakart led leri yansa dediğiniz gibi standby olsun hadi sıkıntı değil ama ramlerin rgb ışığı da yanıyor .Bios dan aura yı kapatırsam sistem çalışırken de aura yı kapattmış olmuyormuyum ??? Neyse denicem bakalım ama bence onboard device larla alakalı bir ayar olması lazım ben göremedim belki gözden kaçmıştır tekrar bakıcam

• Birkaç gün önce işlemci olarak Amazon.com.tr'den 3600x aldım. Anakart olarak da Asus tuf B450 pro gaming almayı düşünüyorum. Şuan 2x8 3200 ya da 3600 mhz ram almayı düşünüyorum. Sonra yine aynısından 2x8 ram eklerim. Kart ile uyumlu ram olarak hangi ürünü tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar -- 5 Nisan 2020; 9:19:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuf B450 pro anakart kullanıyorum. Kasaya fan alacağım. RGB fanların neredeyse hepsi 3pin argb destekli. Yalnız anakartta argb 3pin yok. Sadece 4pin rgb desteği var. Argb'den usb'ye dönüştürme parçaları var mı acaba? Araştırdım ancak sadece deepcool'un 3 pin argb'den 4 pin rgb'ye dönüştürme parçası var ama o da düzgün çalışmıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
  • Bu kartın kullandığı vrmlerin bilgisine nerden ulaşabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soar

Birkaç gün önce işlemci olarak Amazon.com.tr'den 3600x aldım. Anakart olarak da Asus tuf B450 pro gaming almayı düşünüyorum. Şuan 2x8 3200 ya da 3600 mhz ram almayı düşünüyorum. Sonra yine aynısından 2x8 ram eklerim. Kart ile uyumlu ram olarak hangi ürünü tavsiye edersiniz?
    XPG 16GB (2x8GB) Spectrix D41 3000MHz kullanıyorum bi sıkıntı yaşatmadı henüz
    Aynı anda 4 slota da takabilir miyiz ram'i?

• quote:

Orijinalden alıntı: emre6753

Tuf B450 pro anakart kullanıyorum. Kasaya fan alacağım. RGB fanların neredeyse hepsi 3pin argb destekli. Yalnız anakartta argb 3pin yok. Sadece 4pin rgb desteği var. Argb'den usb'ye dönüştürme parçaları var mı acaba? Araştırdım ancak sadece deepcool'un 3 pin argb'den 4 pin rgb'ye dönüştürme parçası var ama o da düzgün çalışmıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
    Aynı dertten muzdaribim alırken de beni en çok arada bırakan buydu açıkcası ama sırf 3 pin rgb desteği var diye bu kartın kalitesinden vazgeçmek istemedim.Çeviricilerin de stabil olmadığını okuyorum o yüzden fanları şimdilik kendi kontrolcüsüyle kullanmaya devam malesef , bir yöntem geliştirirseniz takipteyim ( x570 olan modelde var bu arada 3 pin giriş buna da koysalarmış iyiymiş )

• soar S kullanıcısına yanıt
    neden takamayasınız ki ? aynı marka modelse zaten sorun çıkmayacaktır , farklı marka modelse de cl değerleri mhz aralığı önemli olması lazım hiç tecrübe etmedim açıkcası
    Teşekkür ederim cevaplarınız için. Asus'un sitesinde destekledigi ram marka modeli çok az. Şöyle de bir şey okumuştum başka bir yerde. Markanın desteklemediği ramlar için 4 slottan sadece 2 slot da destek verdiğine dair bir yazıydı hatırladığım kadarıyla. Bu yüzden ileride 4 slotun da kullanıldığına emin olmak istediğim için soruyorum.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.