Şimdi Ara

ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
883
Cevap
12
Favori
53.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI

Desteklediği ram marka modelleri burada.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana sorun yaratan birşey de 5+1 ses sistemi bağlantısı oldu açıkcası , ses konusunda epey güçlü olduğunu düşündüğüm için bu anakarta yöneldim ama optik çıkış olmayışı tüm planımı bozdu ses sistemimin amfisinde sadece optik giriş var 5.1 hayal oldu...optik giriş braketi var aliexpress de anakart üzerindeki spdıf girişe bağlanıyor ama yerli sitelerde göremedim bilgisi olan varmıdır ??? ASUS TUF B450 PRO GAMİNG İNANILMAZ İYİ BİR ANAKART OLMASI

• soar S kullanıcısına yanıt
    aynen üstad ben de ram konusunda epey bi tereddüt yaşadım şuan kullandığım ramler yok mesela o listede veya ben göremedim tarihi de epey eski zaten güncel olduğunu düşünmüyorum Hatta madem kartın bu kadar kullanıcısı var herkes kullandığı bileşenleri yazsa Kendi uygunluk listemizi oluşturabilirdik sayfa başına da yapıştırılırdı ihtiyacı olan oradan bakardı.Mesela m2 ssd bakıyorum bu aralar ama uyumluluk konusunda hangi modeller tercih edilmeli hiçbir kaynak göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurpala -- 5 Nisan 2020; 23:40:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurpala

aynen üstad ben de ram konusunda epey bi tereddüt yaşadım şuan kullandığım ramler yok mesela o listede veya ben göremedim tarihi de epey eski zaten güncel olduğunu düşünmüyorum Hatta madem kartın bu kadar kullanıcısı var herkes kullandığı bileşenleri yazsa Kendi uygunluk listemizi oluşturabilirdik sayfa başına da yapıştırılırdı ihtiyacı olan oradan bakardı.Mesela m2 ssd bakıyorum bu aralar ama uyumluluk konusunda hangi modeller tercih edilmeli hiçbir kaynak göremedim
    M2 olaraka bunu aldım, 2100 okuma 1100 yazma , güzel çalışıyor.(benim kart B450 Plus Gaming)
    www.amazon.com.tr
    Xpg Ssd 256Gb Sx6000Pnp 2100/1200: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07H53JT77/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

• quote:

Orijinalden alıntı: emre6753

Tuf B450 pro anakart kullanıyorum. Kasaya fan alacağım. RGB fanların neredeyse hepsi 3pin argb destekli. Yalnız anakartta argb 3pin yok. Sadece 4pin rgb desteği var. Argb'den usb'ye dönüştürme parçaları var mı acaba? Araştırdım ancak sadece deepcool'un 3 pin argb'den 4 pin rgb'ye dönüştürme parçası var ama o da düzgün çalışmıyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
    Fanları 4 pinli olanı tercih etmeniz gerek. 3 pinli fanların rgb ve güç girişleri farklıdır. 3 pin sadece rgb renkleri yakıp yönlendirmesi için. 4pinde ekstra 12v girişide var çünkü..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soar

Desteklediği ram marka modelleri burada.
    Benim kullandığım ramler bu listede 2x4 olarak gözüküyor ama ben 4x8 olarak kullanıyorum 4 dimm destek gözükmediği halde. Listenin çokta şey olduğunu düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: soar

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Asus'un sitesinde destekledigi ram marka modeli çok az. Şöyle de bir şey okumuştum başka bir yerde. Markanın desteklemediği ramlar için 4 slottan sadece 2 slot da destek verdiğine dair bir yazıydı hatırladığım kadarıyla. Bu yüzden ileride 4 slotun da kullanıldığına emin olmak istediğim için soruyorum.

Kullanıyorum.

Kullanmak isteyen varsa referans olsun diye resimde ekledim.

• ugrpkr kullanıcısına yanıt
    Ramlerin modelini, kaç MHz olduğunu paylaşabilir misiniz?

Gskill RipjawsV Ddr4 3200mhz Cl16 4x8 (2 kit)

• 2x8 Crucial 8GB Ballistix Sport LT Gray DDR4 3000MHz CL15 kullanıyorum. 2 dimm kullanacak arkadaşlar listeyi pek takmasın ama 4 dimm kullanacaklar biraz araştırsın tavsiyem.

Teşekkür ederim hocam paylaşımların için.

Evet bu konu hakkinda bilgim var. Benim merak ettigim argb pinden usb'ye donusturme olayi. Ama arastirdigim kadariyla oyle bir aparat yok. Anakarttan cok memnunum ama hem argb desteginin olmamasi hem de onde type c port desteginin olmamasi biraz uzdu. Kasamin onundeki type-c girisini kullanamiyorum o yuzden. Bunlar ufak detaylar ama benim gibi takintili biri icin sorun :)

Rica ederim.

• emre6753 E kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın konuda yeni sayılırım. Neden öndeki type c portu kullanamıyorsunuz?

• emre6753 E kullanıcısına yanıt
    Benim için çokta sorun değil açıkcası. Şerit ledi 4 pin sync desteğiyle kontrol etmekte güzel. Fanlar içinse hem kontrolcü hem anakarttan kontrol edilebilir sipariş verdim gelmesini bekliyorum. Umarım istediğin gibi olur olmazsa çay demleriz.

Anakart üzerinde öndeki type-c portunun girişi olmadığı için kullanamıyorum. sadece usb 3.0 ve 2.0 girişleri var. Type-c desteği x570 tuf da dahi yok bildiğim kadarıyla. Daha üst seviye anakartlarda koymuş Asus.

Fan olarak rgb'den vazgeçip, direkt fiyat-performans olarak baya iyi olan Arctic Bionix fanlarının siparişini verdim.
  • 2x 8gb Gskill trident Z neo 3600mhz cl16 kullanıyorum. Sorunsuz. AMD 3xxx serisi işlemcisi olanlara en stabil performans için 3600mhz öneriyor. Bu konuyu redditte araştırmıştım. Fişek gibi tuf pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urahara0 -- 6 Nisan 2020; 23:21:55 >
  • ozgurpala kullanıcısına yanıt
    Ben XPG S41g 512gb m2 kullanıyorum.

Link.

Kartta 2 adet m2 soketi var.Üstteki m2 kullanırsam aldığım hızlar:

Altta bulunan m2 slotunu kullanırsam en fazla 1500-2000 mb/s hız alıyorum. Sanırım aşağıda bulunan m2 slotunun hızı daha düşük. Bu arada m2 kullandığınız takdirde 2 adet sata portunuzun iptal olduğunu unutmayın. 2 adet m2 kullanıcaksanız 4 adet sata portu iptal olur bilginize.

• Arkadaşlar anakartımın rgb sinde sıkıntı olduğunu yazmıştım daha önce. Kasanın rgb soketini anakarttaki diğer rgb girişine takınca rgbler düzelmişti. Ama sonra tekrar gitti. Şimdi sabit yeşil yanıyor. Asus armoury crate yazılımıda anakartı görmüyor.

Pc bir kaç kere reset attıktan sonra bu sorun olmuştu. Dün pc ye formatta attıp yine aynı. Anakartta donanımsal bir sorun var gibi.
    Bu tarz bir sorun gören duyan oldumu

• numenorian kullanıcısına yanıt
    Öyle bi söylenti var ama kılavuzda bilgi göremedim iptal olan sata portları vs. Sitesindede İngilizce bşyler yazıyo karman çorman. Bazı markalar şema şeklinde göstermiş en azından öyle bişey yapabilirdi asusta.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.