Şimdi Ara

Asus Tuf F15 Önerir misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, Aşağıdaki linkteki ASUS laptopu önerir misiniz? Herhangi bir ısınma ya da başka bir problem yaşayan var mıdır? ASUS kullanan ya da genel olarak yorum yapmak isteyen arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim.

amazon.com
    ASUS TUF 15.6 i7 RTX 4070 Premium Gaming Laptop, 15.6" FHD 1920 * 1080 144Hz, Intel i7-13620H (Beats Intel i9-12900), NVIDIA GeForce RTX 4070, 64GB DDR5, 2TB SSD, RGB Backlit Keyboard, Windows 11 Pro
    https://www.amazon.com/ASUS-Premium-i7-13620H-i9-12900-Keyboard/dp/B0D43RBRBT/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8&th=1

• Hocam Asus Tuf serisi en çok tercih edilen modellerden. Alabilirsiniz. Yalnız ufak bir not.

Oyun açtığınız da İşlemci 90-95 dereceleri görecek. Yalnız bu işlemci ısınma sorunu Asus'a özgü bir sorun değil. Bu tür güçlü işlemci kullanan tüm marka ve modellerde bu sorun var. Ama bunu düzeltmenin yöntemi var. Undervolt işlemi yaparak. Örneğin;

Asus kendi uygulaması Armoury Crate kurup fan modlarından Elle modunu kısmına gelip CPU seçip PL1 ve PL2 de görünen Wat değerlerini 35-40 W düşürürseniz işlemci sıcaklığının ortalama 75 derecelere indiğini göreceksiniz. Yalnız ekran kartı 4070 olduğu için işlemcinin wat değerini 35-40 yerine 50-60 w düşürmeniz gerekebilir.

Asus kendi uygulaması yerine başka yazılımlarla da benzer işlem yapılabiliyor.

Undervolt işlemi yapmaktan korkmayın da. Bunun bir zararı olmadığı aksine faydası olduğu söylenmekte.

Laptoplar İşlemci'nin Voltaj kullanımı sınırlandırılmadan piyasaya sürülüyor. Sınırlandırılmadan kastım. Intel i7-13620H işlemci 135 W kadar çıkabiliyor

Üreticilerde 135 W kullanacak şekilde ayarlayarak satıyorlar.

Oyun açtığınız anda işlemci hızlı çalışmak istiyor ve 135 W çıkıyor. Yani Yüksek voltaj kullanmak istiyor. Bu da yüksek ısı üretmesine ve sıcaklıkların 90-95 dereceleri görmesine sebep oluyor.

Ama işin gerçeğine bakarsak. İşlemcinin oyun sırasında o hızlara çıkmasının anlamı yok ve bir getirisi de yo çünkü oyunlar o hızları ve w değerlerine ihtiyaç duymamakta. Yani işlemci gereksiz yere boşu boşuna yüksek hızlara çıkıyor. Gereksiz yere fazla Voltaj çekmiş oluyor. Fanlar gereksiz yere daha hızlı çalışmak zorunda kalıyor.

Oysa daha düşük hızda çalıştığında da oyunlarda aynı performansı verecek işlemci gereksiz yere daha fazla yoruluyor.

Undervolt yapmak bu sebeple faydalı ve şart.

Undervolt getirisi ne peki dersen.

1. İşlemci oyunların ihtiyaç duyacağı kadar çalışmakta
    2. Daha az ısınma
    3. Fanlar daha yavaş çalışıyor
    4. İşlemci daha ısındığı için uzun vadede ömrü daha uzun oluyor.
    5. Oyun perfornmansların bir değişiklik olmuyor yani fps düşmüyor.

Kısaca oyunlarda herhangi bir performans farkı oluşmuyor. Zatan laptop ne marka ve model alırsan al bunu yapman gerekecek. Tabi Asus, Acer ve Hp dışında bir markaya ait model alırsan bu işlemi yapamama olasılığın da var bazı markalar Undervolt yapılmasını engelliyormuş. Saydığım markalar bunu yapabiliyorsun.

• Hocam öncelikle detaylı cevap verdiğin için teşekkür ederim. Peki Asus haricinde Hp Victus önerir misin? Biraz daha uyguna victus 16 buldum. f/p olarak bu daha mantıklı geldi bana ama ikisini de daha önce kullanmadım. Ben 6 yıldır excalibur g770 kullanıyorum. Victuslarda ısınma sorunu yok diye gördüm ama genel olarak nasıl olduğunu çok bilmiyorum.

amazon.com
    HP Newest Victus 16.1 Ryzen 7 RTX 4070 Premium Gaming Laptop, 16.1" FHD 144Hz, AMD Ryzen 7 8845HS (Beats i7-1355U), NVIDIA GeForce RTX 4070, 64GB DDR5 RAM, 2TB SSD, HDMI, Wi-Fi 6, Windows 11 Pro
    https://www.amazon.com/HP-Premium-i7-1355U-GeForce-Windows/dp/B0D3WD87NC/ref=cm_cr_arp_d_pl_foot_top?ie=UTF8&th=1
  • cnbltbs kullanıcısına yanıt

Hocam bunu da alabilirsiniz. Victus serileri önerilir. Victus 15 olsa önermezdim ama Victus 16 olduğu için öneririm. 15 olsaydı neden önermezdin dersen o seride boş da SSD slotu yok ondan. Victus 16 da var. Gerçi 2 TB SSD alacaksın boşta ne kadar SSD slotu gerek var denilebilir ama yarın 4 TB çıkarmak istersen 2 TB daha alırsın olur biter.

Kısaca Victus 16 alabilirsin.

• Eyvallah hocam, Victus 16yı satın aldım. Bu özelliklerde bu fiyata laptop bulup alabildiğime hala şaşırıyorum. Değerli görüşlerin ve önerilerin çok teşekkür ederim.

Hocam TR göndermiyor nasıl aldınız bende almak istiyorum bunu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet maalesef, benim bir arkadaşım gelirken getirecek. Şu an aldım ama ben de bir kaç ay sonra kullanabileceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hayırlısı olsun hocam ben kendim çıkıyorum sürekli yurt dışına ama maalesef minimum 6 ay sonra gideceğim tekrar acil notebook lazım sanırım burdan almak zorundayım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eyvallah hocam sağolasın. Dün uzaktan bağlandım güncellemelerini yaptım bakalım oyun performansları nasıl olacak merakla bekliyorum.

Burada aynı özelliklerdeki laptopların fiyatı 1.5 2 katı pahalı ya gerçekten çok saçma. Ama acilse mecbur yapacak bir şey yok tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.