< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 16 Nisan 2023; 17:58:33 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Asus Tuf Gaming i7 12700 , RTX 4060 , Mux Swich 140 Watt 34.200 TL
-
-
Hocam Casper de fena fırsat değilmiş ama iki laptop arasında cok fark var.Evet fiyat farkı da ona göre ama forumda yarı fiyatına verseler casper e para vermeyecek güvenmeyecek cok adam var.
Asus un ekranı sRGB %100 , Casper in ekran kalitesi baya vasat duruyor %45 ntsc ve kalitesiz bir ekrana sahip.
Asus ta i7 12700h , Casper de i5 12450 . Casperde ekran kartı desen daha düşük güçte çalışıyor. Yani bir de marka değeri , satış sonrası servis , kasa kalitesi , sesli sessiz çalışması vs derken...
Açıkcası oyuncu laptoplarında cok ısınma ve cok yüksek fan sesi olustugundan kalitesiz bir laptopa yanaşmak istemem acıkcası.Bir arkadaşımda vardı casper , uçak gibi çalışıyordu ses ciddi rahatsız edici boyuttaydı.
Suan için rtx 4060 ekran kartlı laptop larda görebildiğim en düşük 40.000 TL den baslıyor.
-
Pahalı kesinlikle. RTX 4050 bulunan model şu anda 22bin-23bin civarında satılırken bunun en fazla 28-29bine satılması gerekirdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam o mantıkla bakarsan 4070 li modellerin de 35-36 ya satılması gerekiyor o zaman ama o hesaplar tutmuyor malesef.Bu ürüne pahalı diyebilmen için rtx 4060 lı i7 li daha ucuz veya aynı fiyat baska bir model varsa paylaş link bakalım.
Suan 140 watt lı i7 li rtx 4060 bu fiyata veya buna yakın fiyatlarda varsa , bu modele pahalı diyelim.Ama suan 140 watt lı rtx 4060 olup i7 işlemcili en ucuz laptop 40 bin TL civarı fiyatlara satılıyor.(casper veya muadili markaları saymıyorum)
Zaten suan güncel fiyatı 36.500 e cıktı.Sepet indirimi kalmadı
-
onlardan bir tanesi ve belki de en azılısı benim...
polemik oluşturmak adına değil,
ama,
Allah için ferrari motor, lamborghini karoser, goodyear lastik verse bile, casper'ın montajlayacağı araba ne kadar verimli olabilir?
-
-
@srkn @programmer_onur Casper Pişmanlıktır
-
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Şu sıralar laptop arayışındayım 3060 ekran kartlı modeller bakıyordum bu alınır mı sizce. Birde ekran kartı 140w demişsiniz açıklamalarda yok nerden baktınız. Ayrıca 2 bin TL zam gelmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 21 Nisan 2023; 16:25:18 >
3060'lı son stok modeller bulursanız alın. Aynı çip boyutu olduğu için 4060 ile aynı fiyatta olmaları lazım, fakat 4060'lar abartı fiyatla çıktı, son 3060'larda indirimsiz olarak satılıyor
Valla döviz arttıkça herseye zam geliyor . Suan i7 işlemcili rtx 4060 ekran kartlı en ucuz model 42-43 bin tl fiyatlardan başlıyor . Yine rtx 4060 piyasasına göre fiyatı uygun suan için .
Bence Rtx 3060 ile rtx 4060 arasında ciddi fark var. VRam farkı olsun , DLSS 3.0 olsun çekirdek hızları olsun . Oyunlarda %20-30 arasında fark yaratacaktır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunun özelliklerine ekran kartı wattına falan nerden bakıyoruz aslında zan gelmese iyiymişti. Şuan takipteyim indirim olursa 3060 veya 4060 bekliyorum
4060 ilk çıktığında yanlış hatırlamıyorsam 32 33 civarındaydı ama 1 2 gün de ne oldu stok mu bitti anlamadım satışlar durdu sonra 4 5 bin zam geldi. Ya 3060 yada 4060 duruma göre inşallah alacağım bişey
Buradan bakabilirsin
https://www.asus.com/laptops/for-gaming/tuf-gaming/asus-tuf-gaming-f15-2023/techspec/
Valla ben senin yerinde olsam bütçen yetişmiyor ise 3060 yerine rtx 4050 bakarım . Tabi uyguna bulabilirsen rtx 4060 çok daha iyi olur . Sonuçta bir kere alacaksın , upgrade şansın olmayacak .
Bence rtx 4050 bile rtx 3060 tan iyidir. Tabi rtx 4050 nin yüksek watt lısını , 140 Watt mesela
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 21 Nisan 2023; 18:29:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam şurada 4050 ile 3060'ın kafa kafaya ama çoğu oyunda 3060'ın halen birkaç FPS önde olduğu belli oluyor.
Tabi burada en önemli konu 4050'de DLSS 3.0 desteğinin olması. Onu destekleyen oyunlarda 4050 tokatlıyor 3060'ı zannımca. Watt konusu da çok önemli tabi dediğin gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen bende 3060 ı bu yüzden daha çok istiyorum 4050 dan daha yüksek fps alıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
onlardan bir tanesi ve belki de en azılısı benim... polemik oluşturmak adına değil, ama, Allah için ferrari motor, lamborghini karoser, goodyear lastik verse bile, casper'ın montajlayacağı araba ne kadar verimli olabilir? |
Hocam Casper de fena fırsat değilmiş ama iki laptop arasında cok fark var.Evet fiyat farkı da ona göre ama forumda yarı fiyatına verseler casper e para vermeyecek güvenmeyecek cok adam var. Asus un ekranı sRGB %100 , Casper in ekran kalitesi baya vasat duruyor %45 ntsc ve kalitesiz bir ekrana sahip. Asus ta i7 12700h , Casper de i5 12450 . Casperde ekran kartı desen daha düşük güçte çalışıyor. Yani bir de marka değeri , satış sonrası servis , kasa kalitesi , sesli sessiz çalışması vs derken... Açıkcası oyuncu laptoplarında cok ısınma ve cok yüksek fan sesi olustugundan kalitesiz bir laptopa yanaşmak istemem acıkcası.Bir arkadaşımda vardı casper , uçak gibi çalışıyordu ses ciddi rahatsız edici boyuttaydı. Suan için rtx 4060 ekran kartlı laptop larda görebildiğim en düşük 40.000 TL den baslıyor. |
Benzer içerikler
- deepcool morpheus
- msi shout out
- epson l3260 yorumlar
- phanteks t30
- xbox game pass - 3 aylık kod bedava
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X