armoury crate sıcaklıkları doğru göstermiyor sanırım. hwmonitor üzerinde 50 derece yazar iken armoury crate 46 gösteriyor. |
Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü (230. sayfa)
-
-
Ben de aida64 ile kıyasladığımda sıcaklıklarda fark vardı. Hangisi doğru bilemedim.
Bunun dışında msi afterburner ile anlık sıcaklığı takip etmek istediğimde gpu sıcaklık gösteriyor ama cpu göstermiyor sebebini çözemedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Asus, işletim sistemini ve kendi programlarını yükleyebilmek için 20gb'lık bir bölüm oluşturmuş ve her format atınca oradan kuruyor işletim sistemini.
Ben o bölümü de silerek komple format attım ve bilgisayar acayip rahatladı. Sadece pilin tam dolu olmasını istemediğim için MyAsus yükledim. Bilgisayar çok daha hızlı artık.
Aynı Microsoft hesabına giriş yapınca W10 anahtarı da ekleniyor işletim sistemine. Başka hesap kullananlar kendi Windows anahtarlarını bulmak için aşağıdaki kodu bir notepad dosyasına koyup dosya uzantısını vbs yaptıktan sonra çalıştırarak bulabilirler. Elimizde Windows anahtarımızın olması iyi bir şey.
Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell") MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId")) Function ConvertToKey(Key) Const KeyOffset = 52 i = 28 Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789" Do Cur = 0 x = 14 Do Cur = Cur * 256 Cur = Key(x + KeyOffset) + Cur Key(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255 Cur = Cur Mod 24 x = x -1 Loop While x >= 0 i = i -1 KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutput If (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i <> -1) Then i = i -1 KeyOutput = "-" & KeyOutput End If Loop While i >= 0 ConvertToKey = KeyOutput End FunctionKod
Yığını:
-
yüksek grafik ayarlarıyla oyun oynarken işlemci ve ekran kartı sıcaklığınız ortalama kaç derece oluyor? Apex legends oyununda yüksek ayarlarda cpu ortalama 90-94 (94ü geçmedi), gpu ortalama 75-79 (80i görmedi sanırım). gpu için sanırım ideal bir sıcaklık ama cpu için biraz yüksek değil mi? internetten bkaınca r5 4600h modeli max 105 dereceye kadar dayanıyormuş. sizce cpu normal mi ve siz oyundayken işlemciniz kaç dereceyi görüyor arkadaşlar?
-
dün baktım csgo'da turbo boost açıkken 87 cpu 75 gpu idi. sonrasında turbo boost'u kapattım cpu 78di gpu da 70 gibi bi şeylerdeydi
-
Ryzen controller ile 75-80C giib bir sınır koyuyorum ben. Herhangi bir fps düşüşü de gözlemlemedim hiçbir oyunda. GPU sıcaklığını da biraz düşürüyor bu tabii ki.
-
Peki fanların hızında bir düşüş var mı? Turbo boostu kapatınca işlemci sıcaklığım max 81 gördü ama klavye öncekinden daha fazla ısındı alev oldu. 90 derece görürken öyle değildi gibi
quote:
Orijinalden alıntı: Wraithinto
Peki fanların hızında bir düşüş var mı? Turbo boostu kapatınca işlemci sıcaklığım max 81 gördü ama klavye öncekinden daha fazla ısındı alev oldu. 90 derece görürken öyle değildi gibiFanların hızı düşüyor tabii ki ama harici klavye kullandığım için klavyede sıcaklık artışı oluyor mu bilmiyorum.
Turbo kapatmak yerine sıcaklık sınır koymak daha iyi. Turbo kapatınca 3.0 Ghz ile 80 derece görülüyor ama bnen 75C sınırlayınca 3.6Ghz'de çalışıyor işlemci. Bu sıcaklığı çok rahat hallediyor fanlar.
-
Bahsettiğiniz sıcaklık sınırını bilmiyordum ilk kez duydum ryzen controlleri. Çok teşekkür ederim
Rica ederim. Sıcaklık sınır da konabiliyor ve aynı zamanda watt sınırı da koyabilirsiniz. Hangisine önce ulaşırsa onu sınırlamış olursunuz. Farklı preset'ler tanımlanabiliyor ayrıca. Pile geçince otomatik olarka istenen preset falan ayarlanabiliyor. Bu tarz ayarlamalar yapıp windows ile başlatma seçeneğini de seçince artık hiç sıcaklık düşünmeden kullanılabiliyor laptop.
Ben pil için 15W ayarladım, normal kullanım için ise 75C ve 35W. Tam performansın %90'ını veriyor böyle zaten. Render falan almadıkça anlaşılmıyor yani fark.
-
Ayarlar kaydedilebilir ise kaydedip paylaşsanız, aynı cihazı olanlar direk o ayarları yükleyebilir mi?
Sizden sonra netten bakınca turbo boostu kapatmayı öğrendiğim Youtube kanalı, bu kez sizin bahsettiğiniz ryzen controller için video çekmiş. Birazdan indirip kullanacağım. Ryzen controlleri kullanırken armoury cratede fan moduyla oynuyor musunuz veya hangi modda kullanıyorsunuz r controller devredeyken. Tekrar teşekkürler
Ayarlar nereye kaydoluyor bilmiyorum. Zaten kullanması çok kolay bir program.
@Encpin Armoury Crate yüklü değil bende. SSD'ye format atıp sıfırdan kurulum yaptım. Armoury performansa karışmasın diye orada turbo seçilebilir. Sonra istenilen ayarlarla Ryzen controller kullanılır.
-
anladım teşekkürler. dediğiniz gibi yapacağım
-
Arkadaşlar yarım saatte bir wi-fi bağlantısı kopuyor, kafayı yiyeceğim artık. Benden başka bu sorunu yaşayan ve çözümünü bilen arkadaşlar var mı?
-
Nasıl oluyor tam olarak kopma?
Wi-fi bağlantısı gidiyor. Ağa tekrar bağlanmak istediğimde ise ''bu ağa bağlanılamıyor'' sorununu alıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatıp ağı v.b sıfırlıyorum çözüm olarak. ancak belli bir süre sonra tekrardan kopuyor. (sorun internet veya modem kaynaklı değil. tamamen bilgisayarla ilgili)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miltech1 -- 19 Haziran 2021; 23:17:51 > -
Birkaç sayfa geri gidersen benim de aynı sorunla karşılaştığımı görebilirsin. Hatta 2 tane de resim koydum sorunla ilgili. Her şeyi denedim yazılımsal olarak sürekli servisi de aradım. En sonunda servise göndermek zorunda kaldım wifi kartı değiştirildi. Umarım sendeki sorun yazılımsaldır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kronik olabilir bu, bende de bağlantı var gibi görünüyor ama sayfaları açmıyor mesela, bir iki dakika sonra açmaya başlıyor kendiliğinden.
Evet hocam gördüm şimdi. Belirtiler aynı sadece aygıt yöneticisinde ünlem v.b çıkmıyor. Belirli aralıklarla 2-3 ayda bir yaşıyorum bu sorunu ama tamamen kopma diye bir şey yok bilgisayarı yeniden başlatınca v.b düzeliyor. Şimdilik iyi gibi ama sürekli böyle devam ederse servise göndereceğim mecbur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X