Şimdi Ara

Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.004
Cevap
69
Favori
270.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar. Geçen yıl ilk çıktığında almıştım bu cihazı. Şimdi satıp masa üstü almak istiyorum. Ne kadar eder? Fikir verebilir misiniz? Sıfırı ne kadardır acaba?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ue-Gazi kullanıcısına yanıt
    Bu yöntemle, hide update ile sorun çözüldü . Teşekkürler .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkdaslar merhaba , pc mi win 11 yukselttim. Win 11 bilgisayar cok daha serin calsiiyor. Bosta ki sicaklik 38 39 derecelere kadar dusuyor. Win 10 da bu kadar dusuk sicaklik gormemistim. Donmalar hala devam ediyor.

Ama soyle bir problemim var , yeni bir monitor aldim LG markali. HDMI ile bagladigim zaman monitore ses gelmiyor. Bu sorunu nasil cozebilirim. AMD surucusunu kaldirip yeniden kurdum kac sefer hala ayni.

• insaatmüh. İ kullanıcısına yanıt
    serinlik konusuna katılıyorum. fan çok daha az çalışıyor.

ses olayına gelince; sağ alttan sistem menüsünü açın, ses simgesine basın ve ardından oradaki ses aygıtlarından hdmi çıkışını seçin. bu şekilde ses gitmesi gerek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkantkz B kullanıcısına yanıt

bu sekilde secince ses gelmiyor malesef. sorun driverlar da sanirim.

• Windows 11'de sürücü problemleri var mı? Asus'un sitesine baktım ama 11 için ayrı sürücü yayınlanmamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

Sürücü sorunu yok. Geçmek istiyorsanız geçebilirsiniz.

ASUS' un sitesinde sürücü aramanıza gerek yok. MY ASUS uygulaması ve Windows güncellemeleri gerekli her şeyi yapıyor.

Siz yine de işlem sonrası kontrol amaçlı NVIDIA ve AMD RADEON güncel sürücülerini yükleyin yeter. Daha sonrada yukarda bahsi geçen şekilde Windows' un AMD RADEON güncellemesini iptal edin.

• saredsa kullanıcısına yanıt
    Fikir paylaşmak isteyen. Kasaya geçsem mi acaba bunu satıp? Kaça satılmalı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 500 GB, SATA 3.0, M2 takabilir miyiz ekstradan?

Nereye takılıyor ekleme yapabiliyorsak?

Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü

@Ue-Gazi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oberst17 -- 18 Kasım 2021; 20:19:5 >
  • oberst17 O kullanıcısına yanıt

Laptop modelinize göre anakart modeliniz değişiyor.

Benim laptop modelim FA506IV olduğu için sizin istediğiniz özellik var. Fakat sizin modeliniz farklı olduğu için mevcut değil.

Bilgisayarımda 1 Sata, 2 M2 SSD takılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ue-Gazi -- 19 Kasım 2021; 9:4:59 >

M2 ler nerede takılı? Anakartlar aynı diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oberst17 -- 19 Kasım 2021; 0:44:57 >
  • oberst17 O kullanıcısına yanıt

Hocam anakartın fotoğrafını ve SSD' lerin nereye takılacağını kırmızı kutu içine alarak gösterdim. Benim anakartımda da aynı yerlere takılı. Siz fotoğrafı görmüyor musunuz?

Anakartlar aynı değil. PC' nin modeline göre anakartlar değişiyor.

Sizin HDD Yazıyor dediğiniz küçük porta zaten 2,5'' mekanik diskiniz takılı. Mekanik diskin standart sata portunu mini porta çeviren slot orası. Yani orada zaten HDD takılı.

Bu anakart görseli sizin bilgisayarınıza aitse eğer bu bilgisayara sadece 1 adet M2 ve 1 adat sata disk takabilirsiniz. Takılı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ue-Gazi -- 19 Kasım 2021; 9:18:47 >

Teşekkürler. Benim Laptop Asus FA506II olarak geçiyor ismi Anakart farklıymış. Ben bu seride tüm Anakartlar aynı diye biliyordum.

• 1 yıldan fazla 4900h işlemcili modeli kullandım. Aslında çok memnundum, çok güçlü işlemci vardı ve sıcaklık değerleri makuldü. Boyutlarıda fena değildi. Laptop olarak Asus'u çok beğenmedim ama belki rog serisi kullansam fikrim değişirdi. Yazılımları çok kötüydü. Kullanılan plastik fena değildi ama uzun vadede malzeme kalitesinin iyi olmadığını anladım. Klavyede diğerlerine nazaran daha fazla kullandığım tuşların üstü silindi ama dahili klavyeyi pek kullanmazdım. Şu an düşündüğümde fiyatına göre mükemmelmiş diyorum.

Çıktığındaki fiyat çok iyiydi. Ben satarken ikinci el sitesindeki en düşük fiyatın bile 2 bin TL altı fiyat yazmıştım ama satılması 4-5 ay kadar sürmüştü. Ama şu an piyasalar çok kötü, yeni laptop almak zor.

• Asus TUF Gaming Ryzen 4.Nesil İşlemcilerle Kullanıcı Kulübü
  • Armory Crate'e güncelleme gelmiş. Uygulamayı güncelledim ancak şimdi de açılmıyor. Pencere geldikten sonra direk kapanıyor, arayüz vs. değişmiş. Windows 11 kullanıyorum ondan mı bilemedim ancak son sürümü sorunlu.

• bende de aynı sorun oldu. win 10 yüklü bilgisayarda. dediğiniz gibi sorunlu herhalde. Nasıl bir güncelleme yapmışlarsa...

• Reddit'te çözmüş arkadaşlar sorunu. Ben de uyguladım, işe yarıyor.

Dil ayarını İngilizce yaptığınızda Armoury Crate açılıyor.

Şöyle ki; dil ayarlarına girip dil ekle deyip English (US) ekleyip üste taşıdığınızda çeşitli yerlerde (başlat menüsü, uygulamalar vb.) dil İngilizce oluyor.

NEW ARMOURY CRATE PROBLEM : ASUS (reddit.com)

• bilgisayarımın içinden tıkırtı gelmesinin ardından açıp baktım, sol üstten 2. vida çıkmadı. diğer tüm vidaları söküp kasayı kendime çekme suretiyle tornavida yardımıyla sıradan şekilde saat yönü tersine döndürerek çıkarabildim vidayı. baktığımda çelik vida yuvasını tutan dış plastik yuvanın kırılmış olduğunu gördüm. en son servise verdiğimde sökülmüştü bilgisayar ancak onu suçlamak istemiyorum zira üzerinden 2-3 ay kadar geçti. tek şüphem şu: serviste vida yamuk takıldı; o yüzden de plastiğe baskı yapıyor durumda olduğu için zamanla kırılmasına sebep oldu.

bu arada "Military Grade" sertifikasının olduğunu hatırlatayım bu cihazın. Baya sağlam plastik yani vidayla bile kırılıyor; o derece sağlam.

ASUS TUF A15 FA506II Broken screw socket - Imgur

• Beyler bizim laptopun şarj aleti kaç watt? Çok ağır taşıması zor. Alternatif şarj aleti kullanan var mı? Keşke şarj Girişi type-c olsaymış.
    Ekran için Işık sızmasından servise gönderen var mı cihazı?

• 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.